Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 503
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
  • Провинция
Здравейте, момичета! Simple Smile

Пиша с молба за съвет.
В 26+3 г.с. съм и днес бях на преглед при проследаващ АГ. Със задна, ниско прикрепена плацента съм, която за съжаление не се вдига в хода на бременността. До сега съм правила двете ФМ в Ортогин при д-р Петър Игнатов.
АГ ме насочи да направя третата ФМ в Марковс. Въпреки добрите думи за Игнатов е на мнение, че в Марковс имат много добра апаратура и тримата специалисти са много добри специалисти.
От форума тук знам, че не малко от вас са били там и моля за обратна връзка кой доктор сте посещавали и какви са впечатленията ви.

Благодаря предварително, момичета.

Слънчев следобед на всички!
Миналата седмица бях при проф. Марков.Не съжалявам за дадените 180лв за ФМ. Единственото, което беше, че имаше закъснение с часовете около час време. Влязохме, легнах, огледа бебка, буквално си пееше песента по учебник. Имаше съмнение за скъсена шийка, прегледа ме и с вагинален ултразвук, без да оскъпи прегледа. Няколко пъти ме попита дали имам въпроси и да си ги подготвя, докато той описваше прегледа документално.
Записването за час обаче е тегаво и трябва по-рано да се запишете.
Моя позната беше при някой от другите лекари в Марков, не помня кой, но беше при жена. Не остана очарована, просто не е била нейни лекар.

# 151
Здравейте, относно обременяването с глюкоза - първата кръв се взима на гладно ( трябва да има 12 часа от последното хранене ) и после имаш 5-10 мин да изпиеш глюкозата разтворена в половин литър вода. Взимат ти на втория и на третия час отново. Стоиш неподвижно доколкото можеш , без вода ( може много малко). Това е долу горе . На мен вчера АГ ми каза да не правя , а ендокринолога настоява. Аз реших да си пусна един кръвен профил и ако всичко е наред да избегна натоварването , ще и без това не карам особена лека бременност.

# 152
Много благодаря!

# 153
На първата фм бях при д-р Павлова, на втората при проф. Марков. Доволна съм много и от двамата, но според моята АГ няма по-добър специалист от проф. Марков, затова те съветвам направо при него да пробваш да запишеш.
Здравейте, момичета! Simple Smile

Пиша с молба за съвет.
В 26+3 г.с. съм и днес бях на преглед при проследаващ АГ. Със задна, ниско прикрепена плацента съм, която за съжаление не се вдига в хода на бременността. До сега съм правила двете ФМ в Ортогин при д-р Петър Игнатов.
АГ ме насочи да направя третата ФМ в Марковс. Въпреки добрите думи за Игнатов е на мнение, че в Марковс имат много добра апаратура и тримата специалисти са много добри специалисти.
От форума тук знам, че не малко от вас са били там и моля за обратна връзка кой доктор сте посещавали и какви са впечатленията ви.

Благодаря предварително, момичета.

Слънчев следобед на всички!

# 154
  • Замък сред облаците
Впрочем, може да се запише и онлайн час вече, имат си платформа: https://drmarkov.medsoft.online/public/appointment. Но за Марков е по телефона все още, явно щото е много търсен.

# 155
Понеже коментирате обременяване с глюкоза.
Посетих ендокринолог защото съм с Хашимото и лекаря ми каза, че след 24 г.с трябвало да направя това обременяване с глюкоза въпреки, че няма притеснение в изследванията.
Глюкоза /Glucose/4.36 mmol/l      3.05 - 6.38
Така ли е?

# 156
Мамчета,знам че е рано,но какво мислите да подарите на вашия АГ,след като родите?

# 157
Аз им взех хубаво уиски и бонбони. А за другите вно и бонбони.

# 158
  • София
Колко често усещате така наречените втвърдявания на корема?

# 159
Колко често усещате така наречените втвърдявания на корема?

С първата бременност от 19г.с започнаха втвърдяванията, имах доста (около 25-30 на денонощие). Лежах 6 пъти в болница, системи, инжекции, нищо не помогна да намалеят.  Изкарах си с тях цялата бременност, но на легло и родих в 37г.с. Сега имам втвърдяване, но не всеки ден, а само когато прекаля с движението.  Имам ги най-вече вечер (по 3-4 пъти).

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 21:09 от March93

# 160
  • Замък сред облаците
За стягането/втвърдяването, различно. Тревожно е когато е повече от 4 пъти за 1 час. Аз имам 4-5 пъти в седмицата общо.

За подаръка за АГ, засега много случайно попаднах на емайлирана брошка-лекар с червена коса, като нея и я взех. Иначе със сигурност ще измисля нещо допълнително освен дежурната почерпка,но все още мисля какво да е.

За ОГТТ ние още нищо не сме коментирали, другата седмица съм на преглед в края на 27гс и ще питам. Ендокринологът пък иска да ме види чак през май, ако нищо тревожно не излезе на априлската контрола на щитовидната и на стойностите на КЗ.

# 161
Момичета, при някоя от вас наблюдава ли се изоставане в растежа на коремчето на бебенцето? При мен е около седмица, не мога да преценя колко е сериозно. Аз съм 26+2 г.с., но коремчето отговаря на 25+1. Следящата ме АГ ме посъветва да запиша трета фетална в Марковс. Останалите параметри и теглото са в норма. Някой с подобен опит?

# 162
И при мен ендокринологът искаше даже 21 седмица за ОГТТ, но склоних да е поне 24-28 защото то се променя. Според АГ е достатъчен само троен кръвно-захарен профил, но предвид,че преди години имах ИР, май ще пия захарта около 26-27 седмица.

Аз май нямам втвърдявания или не разбирам че са това. Как точно се разбира, че ги има? По скоро продължавам с разни чревни смущения,които бая се стягат и след ходене то WC се успокояват, но аз си дрънкам яко магнезий или по 300 или по 600 мг Диаспорал.

Обаче зърната ми от около 2 месеца почти получиха едни като бели корички, мазах ги с  Лансинох,  едната се оправи, почнаха да падат, сега пък ми казаха,че не било хубаво толкова рано да се мажа, за да не предизвикам контракции, но пък иначе го виждам как ще станат яки рани....

# 163
Идете на фетална най-добре възможно най-скоро, за да се измери бебчето по-добре, както и вашия кръвоток, но не се тревожете излишно, може скоро да дръпне бебенцето, а и нали по принцип всичко си отговаря на различна седмица, бебетата си имат различно темпо. На една приятелка и бяха казали, че е на долна граница  с размерите в седми месец, но после се роди 3,5 кг.

# 164
  • Замък сред облаците
Момичета, при някоя от вас наблюдава ли се изоставане в растежа на коремчето на бебенцето?
Скрит текст:
При мен е около седмица, не мога да преценя колко е сериозно. Аз съм 26+2 г.с., но коремчето отговаря на 25+1. Следящата ме АГ ме посъветва да запиша трета фетална в Марковс. Останалите параметри и теглото са в норма. Някой с подобен опит?

Системно ли изостава или само на едно мерене? Че то малко зависи как е застанало бебето, колко мърда, как ще го измерят..... При мен бедрената кост върви така назад, но каквото съм чела в хода на бременността бебетата си наваксват разликите. За третата фетална и назад писах, според мен не бива да се пропуска въобще като преглед.

Мекси, и аз така се чудех, в крайна сметка прецених че едно като тежест и напрежение е това втвърдяване. На пипане сякаш цялата мускулатура на корема е стегната. При мен най-често се получава като усещане след вц пък Grinning и изчезва бързо като се раздвижа. За зърната - ами аз като се мажа с крем против стрии се мажа навсякъде, вкл зърната. Не съм забелязала взаимовръзка, а това за масажирането им е ако се хванеш за дълго време, не да се намажеш с единия крем за има-няма четвърт минута.

Общи условия

Активация на акаунт