Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 504
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
Втвърдяване не съм усещала много отдавна.

За подаръците - за следящото ме АГ една чанта с килограм кафе, кутия бисквити, шоколадови бонбони и още 2 3 неща от тоя тип. За болницата - аз отидох без предварителна уговорка с лекар, без избор на екип и без плащане. Та в болницата на 3 различни етажа се наложи да се занимават с мен така, че накрая на изписването за всеки етаж оставих по една чанта с домашен тутманик, кутия нескафета 3в1, пакет ядки, кутия натурален сок... Май имаше и още нещо, но съм забравила какво.

# 166
Момичета, при някоя от вас наблюдава ли се изоставане в растежа на коремчето на бебенцето? При мен е около седмица, не мога да преценя колко е сериозно. Аз съм 26+2 г.с., но коремчето отговаря на 25+1. Следящата ме АГ ме посъветва да запиша трета фетална в Марковс. Останалите параметри и теглото са в норма. Някой с подобен опит?

Падна се така че имах ЖК седмица след втората фетална- На феталната в 21 седмица измериха коремчето 171 mm , а седмица по-късно на ЖК 162 мм, но всичко друго беше нарастнало и двете си  бяха в норма, но според мен е разлика в апаратите и метода на мерене. По - склонна съм да вярвам на ФМ, все пак апаратурата е по-прецизна. Другата седмица отново съм за мерене на кръвооток и ще видя нараства ли пропорционално.

# 167
Девойки, продължава ли да ви тече коластра от гърдите, аз имам чувството, че зачестиха тия случки последната седмица особено, не си пипам гърдите хич. Забелязала съм, че вечер основно... знам че е нормално, ама чак пък толкова

# 168
  • Замък сред облаците
При мен не, даже се усъмних в двата пъти където видях петна по тениската дали не са били от мазилата против стрии. Но пък една позната казва че последните 3 месеца е нормално.

# 169
На мен с първата бременност, всеки път като ходех на лекар (през седмицата или две ходех заради доплера) той ми хващаме контракции и само ми увеличаване магнезият. Родих си на термин. Сега обаче, след скорошно естествено раждане, много отчетливо усещам контракциите. Стягане, особено в ниската част, леко болезнено. Просто предния път според мен не съм им отдавала значение, а сега много добре ги разпознават. При мен са си няколко пъти на ден. 2 пъти диалпорал и 3 магнерот на ден. Но и аз не се спирам по цял ден, а нощите като съм се оплаквала вече доста пъти са просто Cry с тия зъбки приказка.

# 170
Втвърдяванията при мен са 3-4 на денонощие може би, може и по-малко. Основно като се претоваря се случват, пия магнезий 3х1 и за сега само това. Според АГ щом са толкова не е притеснително.
И при мен единия показател беше седмица назад, но вече не помня кой, май обиколката на главата. Казаха ми, че щом бедрената кост и теглото са в норма, всичко е наред. Теглото по обиколката на коремчето ли изчисляваха? Много забравям.
Аз въпреки че съм с една артерия не ходя на доплер. Веднъж месечно съм на частното АГ, този месец бях на две фетални и един ехокардиолог, така че за сега всичко е точно и върви точно за седмицата и деня си даже. Но ще го питам от коя седмица ще ме вика по-често за доплер. След 7 седмици чак ми е третата фетална, до тогава ще чакам на нормални прегледи, че малко се разглезих с тези специалните.

# 171
  • Асеновград
И на мен днес ми пуснаха кръвни изследвания и урина, леко ми са занижени някои фактори, но са много близко до долната граница, само хемоглобина ми е 106 при долна граница 120. Попринцип и предния път ми беше така и лекарката ми каза че е нормално по време на бременност, утре ще говоря с нея. Глюкозата ми е на горната граница обаче, но според мен защото не е на гладно, чак следобяд ми взимаха кръв, и бях яла банан преди това, така че най-вероятно и това е ок, дано да не се налага обременяване с глюкоза, изобщо не искам.

# 172
ПКК и биохимия трябва на гладно, иначе не показват вярно, по-добре повторете.

# 173
Аз минах моето ОГТТ в събота, независимо че досега КЗ ми е нормална. АГ каза няма нужда, но реших, че щом ендото иска, ще я послушам. Самото натоварване на мен лично не ми е толкова гадно, особено този път не се почувствах и кой знае колко зле след като изпих тая сладка вода.
Аз имам по 2-3 втвърдявания на корема за деня и то най-вече, ако ми се пишка.
А за коричките по зърната, аз си имам лющещи се ареоли също, вече втори път се случва?!? Мажа с кокосово масло и се оправят след 3-4 дена. Не знам защо обаче ми излизат и брадавички по ареолите...

# 174
  • гр.Пловдив
Моята глюкоза е 3,44 на гладно,АГ не иска да ме праща на обременяване,почерпката ми е последния проблем,но при всички положения ще са стандартните неща..

# 175
Аз пък съм с по-висока захар, но моя АГ не иска да ме праща на обременяване. Нищо чудно да го направя на своя глава.

Снощи бебка се завъртя с главата надолу и взе да ме рита в пъпа. А тази сутрин беше настрани и риташе вляво. Да видим днес още какви лупинги ще усетя.

# 176
Как разбирате, че са ритници, а не боксови удари?

Вече втора нощ не мога да заспя. Будувам до към 1.30ч като се въртя постоянно и след това на някакви пресекулки Sad . За няколко дни, ако ви снимам корема колко ми е пораснал ... все едно ще раждам...Дано издържи кожата и матката на това темпо.... Нацепиха ми се гърдите ( малки са ми ) отдолу и излязоха вени. Зърната са ми малки и почти не са оформени обаче им излязоха някакви мини топченца  и се лющят имат засъхнали корички от някаква течност като, че ли ...
Направих едно мрън рано , рано...дано да ми е инцидентно... не съм се чувствала така сдухана от като лежах в болницата ( то тогава бе меко казано сдухване, а бях в ужас)

# 177
Аз не разбирам кога какво е и дали се върти, защото ми е  първа бременност като цяло бебето доста се укроти в 25 седмица съм, чак се притеснявам понякога, но вечер след 12 започва програмата задължително поне до към 2, буйстване подскачане, движенията към пъпа и навън ги разчитам по-лесно, но вчера и мен ме шуткаше към пикочния мехур не знам дали с ръка или краче, но усещах като малки иглички, които натискаха. А за завъртане идея си нямам как се разбира, досега все го гледат седалищно и обърнат с дупе към света. Grinning

# 178
  • София
Благодаря за отговорите! Последния ден нещо повече усещах тези втвърдявания, а знам , че не трябва да са често. Но може би бяха 4-5 пъти за деня, което май е окей. Иначе и аз до скоро не бях сигурна какво е, но май вече се ориентирах.

За изоставането на стомахчето, при мен, в някоя от по-ранните седмици, ми казаха, че то било 1 седмица по-напред, но не било тревожно, защото бебето не нараствало еднакво навсякъде с всяка седмица. Та после се нормализира.

За обременяването, на мен ми го бяха насрочили за 24-та седмица, бях запазила и час за ендокринолог, но тогава се разболях с ковид. Като местих часа пък нямаше по-скорошен и така стана чак за 28 седмица, дано не е късно. И дано ковид не окаже влияние на това изследване. Аз съм и с преддиабет, та нз колко е окей да правя тия обременявания, но ендото ще каже.

# 179
  • София
Добро утро, много теми сте подхванали. Вчера бяхме по задачки до 10 вечерта и после бяхме изморени. Но съм доволна, отметнахме неща, които ме притесняваха. За обременяването - в клиниката където се следя правят на всички до колкото видях платения пакет какво включва. Аз април месец ще го пропусна и ще ходя направо май. Ще съм 29 седмица точно, та предполагам тогава ще го направят.
За подаръците, миналия път на докторката, която ми прави секциото занесох една кошница с вино,сирена, италиански колбаси и бонбони. Повечето солени неща. На акушерките горе и в отделението по патология занесох същата кошница + една торта от сладкарница Неделя. На следящата ми АГ - моята най-любима подарих гавирана писалка, пишеше доктор, тя тъкмо беше си взела изпитите. Сега ще мисля какво специално да и взема, искам да е нещо, което ще я зарадва много както писалката. Със сигурност пак ще направя и една солена кошница, защото ми е голям кеф. Надявам се този път да не обикалям етажите на Шейново и да не нося и за другите неща. Simple Smile)
Втвърдяване на камък имам абсолютно всеки път след секс, но вече сме свикнали и отминава бързо. Иначе рядко ми се случва този път - 3-4 пъти за сецмица. Миналия път бяха по 20 пъти на ден поне и на всеки преглед се виждаха контракциите. Но не предизвикваха скъсяване на шийката. Карах я на легло обаче предната заради тях. Направо думата контракция ми беше в блек листата, много я мразех..

Общи условия

Активация на акаунт