Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 505
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, много благодаря за обратната връзка относно питането за Марковс.
Свързах се с клиниката. Изключително любезно отношение от страна на момичето на регистратура.
След като и обясних случая ме посъветва да запиша два часа:  при Марков за началото на май, тогава ще съм в 32+2 г.с.  За всеки случай ме посъветва да букна и по-ранен за Павлова в 29 г.с. След две седмици съм при АГ. Ще консултирам с нея удачно ли е изчакването за Марков и съответно ще освободя един от часовете.
Пазете се и добро настроение на всички:)

# 181
Joy Joy.и аз имам засъхнало по зърната освен че са ужасно чувствителни, явно каналчетата се отварят и там се образуват въпросните задъхвания. Ама на мен както споменах почти всеки ден ми тече нещо по малко. Повече от по-голямата гърда и само капки от по-малката.
Как разбирате, че са ритници, а не боксови удари?

Вече втора нощ не мога да заспя. Будувам до към 1.30ч като се въртя постоянно и след това на някакви пресекулки Sad . За няколко дни, ако ви снимам корема колко ми е пораснал ... все едно ще раждам...Дано издържи кожата и матката на това темпо.... Нацепиха ми се гърдите ( малки са ми ) отдолу и излязоха вени. Зърната са ми малки и почти не са оформени обаче им излязоха някакви мини топченца  и се лющят имат засъхнали корички от някаква течност като, че ли ...
Направих едно мрън рано , рано...дано да ми е инцидентно... не съм се чувствала така сдухана от като лежах в болницата ( то тогава бе меко казано сдухване, а бях в ужас)

# 182
Не съм разбрала да тече нещо т.е забелязвам го вече като сухо в каналите.
Аз съм с операция на едната гърда от фиброаденом ( уж доброкачествен) преди години. И съм след ин витро и се притесних леко. Зърната не са ми оформени ( особено на оперираната гърда), но ареолите пораснаха и тези израстъчета като "папиломчета" също се уголемиха.
Постоянно ми се стяга корема и не смея много, много да се мажа, но на следващият преглед ще питам, че ако се нацепя така като гърдите ми се нацепиха и по корема ще е грозна картинка.

# 183
Моите гърди още от началото пораснаха поне двойно и вече няма място където да не са нацепени, а уж мазах… Дано коремът издържи. Зърната също пораснаха супер много и напоследък забелязвам едни ситни гнойни пъпчици по тях, но реших да не се панирам излишно, защото последните 6 месеца вече за 7-ми път ще умирам😅. Другата седмица съм на преглед и ще питам АГ-то, но до тогава някоя от вас дали се е натъквала на нещо подобно?

# 184
  • Варна
Не съм разбрала да тече нещо т.е забелязвам го вече като сухо в каналите.
Аз съм с операция на едната гърда от фиброаденом ( уж доброкачествен) преди години. И съм след ин витро и се притесних леко. Зърната не са ми оформени ( особено на оперираната гърда), но ареолите пораснаха и тези израстъчета като "папиломчета" също се уголемиха.
Постоянно ми се стяга корема и не смея много, много да се мажа, но на следващият преглед ще питам, че ако се нацепя така като гърдите ми се нацепиха и по корема ще е грозна картинка.

И аз съм с операция преди 3 г на фиброаденом (и то голям), но ми казаха, че уж не би трябвало да има проблем за кърменето. То зависи и къде е самия разрез предполагам де - при мен е по ръба на ареолата точно.

Това уголемяване на ареолите и разни други издатини било съвсем нормално, казвали се жлези на Монтгомъри Grin

# 185
Тези така наречени папиломчета по зърната са най-вероятно жлезите на Монтгомъри. Аз ги имам също и са напълно нормални без значение от големина и форма на зърното.
Лющят се зърната или пък изтича коластра или има засъхнали бели петънца на върха на зърното заради подготовката на гърдите за кърмене. Всичко това и по-видимите вени е абсолютно нормално. Не е нужно да се третира с нищо. Мазането още от сега може да предизвика контракции. Аз мажа гърдите с олио против стрии, но не и зърната. Там не пипам. Няма да се разранят или ако, то ще е като започне да суче бебето и тогава се слагат компреси Мултимам и кремче Лансинох.
Та всичко, което сте описали е абсолютно нормашно за този период на бременносттите ни.
Ако към стяганията се появи менструална болка или са много често консултацията с АГ е добър вариант.

Приятно влизане в трети триместър на всички Wink

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 12:53 от Mateya Zoe

# 186
  • Замък сред облаците
Снощи се гледах в огледалото и ми се струват по-малки гърдите спрямо началото на бременността, но реших, че е оптическа илюзия, защото тогава нямах корем, а сега имам и той обира вниманието Grinning
За ритниците - то общо название го ползваме така, кой знае дали е ръка, крак, дупе, глава.....

# 187
exsberry, Mateya Zoe, АА , много ви благодаря за успокоението. По-напред сте от мен. Някой от вас не ви е за първи път и сте ми от голяма помощ Simple Smile
(Аз бях писала назад, че терминът ми е 5 август, но съм с близнаци и реших да пиша и в двете теми.)

exsberry, моята е правена по-отдавна повече от 15г , но беше над 5см и ме предупредиха, че можело и да не мога да кърмя ( не знам дали не е ставало въпрос, ако съм забременяла тогава или в близките години). Също разреза е по ареолата ...почти не си личи вече.

АА, тия дни и аз се загледах в гърдите си и ми се сториха по-малки... но си права за корема, че обира вниманието ...моя за една седмица дръпна много ...
Утре живот и здраве влизам в 22г.с мисля 6 месец, ако не се лъжа...Някъде го дават като завърши 22г.с тогава да се счита за започване на 6 месец.

# 188
Да, на мен ми е второ дете. Радвам се, че мога да помогна с опита си от предния път. Тогава и на мен всичко ми беше питанка. Сега нямам време да се вглеждам, а и знам колко странни и нормални за бременни неща има. 🙂

Това с гърдите ще се промени още до раждането. Все по-малки ще изглеждат заради корема и тъкмо след раждането като слезе кърма става обратното.

За разпознаването също става по-отчетливо накрая, 8-9 месец. Тогава може да се прецени кое къде е. Сега е важно да има гимнастика и движение.

# 189
  • гр.Пловдив
Мен ме удари шопинг вълната и направих обемна покупка :

Размер 50 см
6 бр бодита потник
5бр с дълъг +5бр ританки
4бр цели пижамки

Размер 56см
5 бр боди с къс ръкав
4 цели пижамки
3 шапки

Размер 62см

6 бр бодита с къс ръкав
5 бр бодита с дълъг ръкав
5 бр ританки
4 бр цели пижамки

Размер 62-65см

5бр комплекти блузка с дълъг ръкав и клинче
3 ромпъра

Дали не прекалих Thinking

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 13:28 от teddynm

# 190
Teddy, кой магазин нападна Grinning На мен добре ми звучи, аз още не съм почнала с нищо, сега гледам за големите неща и май с леглото удрям на дърво.

Исках Next to me, заради много малко пространство до моята страна, оказа се че нашето легло  е доста високо и повечето  модели ако се закрепят ще остане луфт, съответно трябва да ги диря на живо, а в повечето магазини нямат налични точно моделите,които харесвам. Някой вече избра ли такъв тип кошарка? Другото,което гледах е мини дървено легълце  с размери 100/50, но там пък  с  матрака ще е трудно, т.к. ми се щеше да е  някакъв по-хубав...

# 191
  • гр.Пловдив
Teddy, кой магазин нападна Grinning На мен добре ми звучи, аз още не съм почнала с нищо, сега гледам за големите неща и май с леглото удрям на дърво.

Исках Next to me, заради много малко пространство до моята страна, оказа се че нашето легло  е доста високо и повечето  модели ако се закрепят ще остане луфт, съответно трябва да ги диря на живо, а в повечето магазини нямат налични точно моделите,които харесвам. Някой вече избра ли такъв тип кошарка? Другото,което гледах е мини дървено легълце  с размери 100/50, но там пък  с  матрака ще е трудно, т.к. ми се щеше да е  някакъв по-хубав...

mexicana,има бясно намаление в H&M почти на 50% ,заслужават си,кошара ще взимам нещо до 200лв макс ,не съм решила  още сгъваема или стационарна ..

# 192
Жлезите на Монтгомъри трябва да са като пъпчици, а това са си направо папиломи, което и аз имам, някои от тях са на тънко стволче, други не. Попаднах на инфо в нета, че падали след раждане.
Теди, не мисля, че си прекалила. Аз за сега съм взела 2-3 дрешки, за разлика от бабата, моята майка, на която всеки ден се карам, че е взела нещо ново...искам аз да си ги избирам!

# 193
За тези, на които още им предстои фетална морфология или ехокардиография, искам да изкажа позитивните си впечатления от доц. Томова - изключително внимателна, подробна и в същото време мила жена. Преглежда във Вита. Много се радвам, че отидох.

Впрочем ще освобождавам час при Марков за понеделник малко по-късно днес, ако някой иска да опита или има нужда.

# 194
За обременяването, на мен ми го бяха насрочили за 24-та седмица, бях запазила и час за ендокринолог, но тогава се разболях с ковид. Като местих часа пък нямаше по-скорошен и така стана чак за 28 седмица, дано не е късно.

Мен самия лекар ме изпрати на обременяване в 28г.с., така че няма да е късно. Чакам да дойде, имам още 5 седмици до тогава.
Повече ме притеснява чакането. Колко време трябва да се чака след приема на глюкозата? В лабораторията ли стоите или може да се разхождате? Много мразя да вися и да не правя нищо, ще си взема книга.

Днес бях на преглед и всичко за момента е както трябва да бъде. Постепенно ставам все по-спокойна и започвам да се наслаждавам на бременността, особено сега като зачестиха разходките. Вълнението постепенно ме обзема. Но поне още месец-два не мисля да пазарувам нищо, макар че ме сърбят ръцете.

Увеличих водата на 3литра, тъй като започнах да качвам много бързо, а и в урината имало много урати, които не знам какво са, но реших да увелича водата.

Общи условия

Активация на акаунт