Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 414
  • 768
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, имате ли някакви болки в кръста ? Днес се събудих с една доста неприятна болка , чух се е АГ - каза да си пия лекарствата ( Магнерот, Нош-па и Алеракт ) и да лежа ( не че правя нещо друго последния месец ) . Засега каза да не отивам , защото ни е на 2 часа лош път , а сега не се препоръчва пътуване. Засега малко се размина, но като цяло ми е доста притеснено.

Засега нямам болки в кръста и приемам същите медикаменти и още куп други, но аз от самото начало на бременността профилактично съм  на легло. А откакто влязох в 7 м. още повече пазя леглото 🌞

# 361
Аз съм на легло от петия месец, сега съм 23 г.с. , моля се поне в 7 да успея да влезна. Аз си знам , че няма да дочакам 9, но дано да е по-късно Sad

# 362
Аз съм на легло от петия месец, сега съм 23 г.с. , моля се поне в 7 да успея да влезна. Аз си знам , че няма да дочакам 9, но дано да е по-късно Sad

Мислете позитивно ще влезете, не само в 7м. , но и в 9 м.🤗🥰

# 363

Мислете позитивно ще влезете, не само в 7м. , но и в 9 м.🤗🥰
Много благодаря 🍀

# 364
И аз тези дни трябва да  пусна изследвания, макар АГ каза да не включвам този път витамините, само ПКК. Ще взема да пусна и урина + стерилна, че пак имам някакво зацапване, вече не мога да определя, жълтеникаво/кафеникафво, а микробиологията е чиста...
Иначе за разнообразие и малко общуване днес ходих на йога за бременни Simple Smile Хареса ми по-скоро, че се видях с хора, отколкото самата практика, но ще дам шанс още няколко пъти поне.

П.П. На лежащите момичета пожелавам късмет и търпение!

# 365
Аз пък счупих умъртвен зъб с едно мюсли със супер твърди стафиди. Grinning АГ и зъболекарката ми казват, че няма проблем да си направя снимка на зъба, но мен ирационално пак ме е шубе малко. А зъболекарката иска снимка, за да види какво е правено с корените преди над 10 години и дали може да изчака до след раждането...Същият зъб преди 3 години също се счупи парче, но от другата страна, щях да правя снимка, почна пандемията и до там остана. И сега не мога да взема решение...

# 366
  • Замък сред облаците
Просто си избери рентгеноложки кабинет където имат рентген само за глава (машината се върти около главата ти), а не като едновремешните където ти слагат оловно одеяло, защото рентгеновите лъчи не са насочени достатъчно прецизно. Така лъчението ще е само за теб и ще е максимално кратко и безвредно.

# 367
Момичета, и аз днес си пусках разни изследвания. фт3 ми излезна 4.70pmol/l, а в таблицата на perinatology.com откривам, че за второ тримесечие трябва да бъде с по-високи стойности 6.2-6.5. В понеделник съм на преглед, но до тогава ще бъда благодарна на някоя по-запозната мама за коментар.

# 368
Аз пък като ходя на ЖК по ЗК и леглото и е явно много неудобно, после оо една седмица ме боли кръста.
Протеини най-бързо се набавят на прах, така знам от докторите.
За лежащите, пожелавам ви много търпение, аз и с двете бременности съм все по цял ден в движение и и така си мечтая за един ден в който да си полежа. После като прочета, че има такива които лежат цяла бременност и бързо се отказвам. Стискам ви палци

# 369
Момичета за капак на всичко и корема нещо ми се разстрой , може би от много магнезий. Доскоро беше запек, от вчера това ... Кажете нещо запичащо и някакъв пробиотик, който знаете че е подходящ и върши работа

# 370
  • Замък сред облаците
Кристия, конверсията на фТ3 е доста динамична, като цяло освен ако нямаш поначало проблем с конверсията , не се следи по време на бременност. Аз буквално допреди минутки също ровех там по отношение на fT4 обаче. Бих те посъветвала да не се впрягаш, защото в международен мащаб няма унифицирани стандарти за нивата на fT3 и fT4 по време на бременността, каквито са стандартите за ТСХ. Тоест ако ТСХ ти е в норма, а fT4 и fT3 са в граници нещата са по-скоро под контрол. Имай предвид, че подобно на желязото и феритина, ти имаш и тотален T3 и Т4, които са свързани в черния дроб, а свободните им варианти са останалото количество, което циркулира свободно в кръвта ти и е на разположение, ако се наложи.

# 371
И аз пожелавам успех на всички лежащи мами, сигурно е много трудно особено пък ако имате по още едно дете, не знам как се оправяте. Но стискам палци всичко да е наред и да изкараме всички до 9-ти месец.

Дори не знаех, че има протеини за бременни. Имам вкъщи нормален протеин на прах за трениращи, но не го пия, седи си и май ще му изтече срока на годност. Сега ще си поръчам веднага Прегнако ягода да си добавям в смутито. Току що си направих с банан, половин кисело мляко и замразени вишни от Лидл - разкош Simple Smile

# 372
Happyday, интересно ми е какво наложи Клексан от 7-ми месец при предишната ти бременност? На мен не ми пускат други изследвания от стандартните и не знам ако има проблем ще се види ли там? Как разбраха тогава при теб, че има нужда?
Ще го скрия, да прочетете само ако ви е интересно, че е дълго.
Скрит текст:
Направих дълбока венозна тромбоза, а в последствие мисля и емболия. Имах много силна болка в крака и понеже живея в Англия ,беше неглижирано. Казаха ми,че е от тежестта на бебето. Дори на работа си ходих куцайки. Тогава болката спря и един ден се събудих с много остра болка при дишане, горе към ребрата. Тогава казаха,че явно е тромб,откъснал се и потеглил към дробовете. С доплер установиха от къде е тръгнал тромба в крака, но не ми правиха скенер да го търсят в дробовете, заради бебето. Бях чела за такива случаи, ама с не хубав край и се бях паникьосала разбираемо, но още с първата инжекция кръворазреждаща болката утихна и след ден си бях вкъщи. Тогава обясниха,че е възможно да е само бременността причината(качени килограми или пък просто по-гъста кръв и предразположеност към тромби на бременните) или пък да е тромбофилия, за която дори не бях чувала до този момент. Но казаха няколко месеца след раждане,че ще ме тестват,за да се нормализират хормоните и излезе тромбофилия хомозигот На Фактор 5 Лайден. Казаха ,че няма да ми трябват лекарства доживот , а само при бременност и веднага след положителен тест започнах с Клексана.
Не че не се плаша постоянно да не стане нещо пак като предния път, но си повтарям,че всичко ще е наред и така. Сега пък проблемът е позицията на бебето и страхът ми от операция. Но има време да се обърне. Защото дори и в това мое положение с инжекциите пак бих предпочела нормално раждане, без епидурална евентуално. Ама както дойде.  Важното е да сме живи и здрави.

# 373
Happyday, Благодаря за отговора, било е страшно, но се радвам, че всичко е приключило добре!! Flowers Four Leaf Clover Надали сега ще имате проблем, щом още от начало сте на лекарството. Понякога се плаша какво ли може да имаме без да знаем за него и затова все подпитвам за изследвания. На мен не ми назначават никакви, а имам толкова много познати с тромбофилия, че чак си мисля вече, че трябва да се включва към към пакета по здравна каса...

# 374
Мога ли при обикновен преглед да искам да пуснат 4Д ? Доплаща се допълнително нали ?

Общи условия

Активация на акаунт