Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са различните усещания и реакции на бременната жена в различните етапи на бременността?
Какви изследвания и прегледи се препоръчват по време на бременност?
Какви изследвания трябва да се направят след прекарана COVID-19 инфекция по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са различните усещания и реакции на бременната жена в различните етапи на бременността?
В различни етапи на бременността, жената може да изпита различни усещания и реакции. Някои от тях включват усещане за ритници, които могат да бъдат по-приглушени или болезнени, както и усещане за движения на бебето. Освен това могат да се появят и други симптоми като умора, сънливост, промени в настроението и физическа активност. Важно е бременната жена да бъде внимателна към тези симптоми и да се консултира с лекар в случай на възникване на въпроси или притеснения.
-
Какви изследвания и прегледи се препоръчват по време на бременност?
По време на бременност се препоръчват различни изследвания и прегледи, включително фетални морфологии, ехокардиографии, изследвания на хемостaзата, кръвни изследвания за хормони и витамини, както и други тестове за здравето на бебето и майката. Важно е тези прегледи да се извършват под наблюдението на специалисти и сертифицирани лекари, които могат да предоставят подходяща медицинска грижа и консултации.
-
Какви изследвания трябва да се направят след прекарана COVID-19 инфекция по време на бременност?
-
Какви са препоръките за фетална морфология и изследвания на бебето по време на бременност?
-
Какво представлява ФМ и защо е важно?
Хареса ми по-скоро, че се видях с хора, отколкото самата практика, но ще дам шанс още няколко пъти поне.
АГ и зъболекарката ми казват, че няма проблем да си направя снимка на зъба, но мен ирационално пак ме е шубе малко. А зъболекарката иска снимка, за да види какво е правено с корените преди над 10 години и дали може да изчака до след раждането...Същият зъб преди 3 години също се счупи парче, но от другата страна, щях да правя снимка, почна пандемията и до там остана. И сега не мога да взема решение...
Надали сега ще имате проблем, щом още от начало сте на лекарството. Понякога се плаша какво ли може да имаме без да знаем за него и затова все подпитвам за изследвания. На мен не ми назначават никакви, а имам толкова много познати с тромбофилия, че чак си мисля вече, че трябва да се включва към към пакета по здравна каса...