Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 422
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Аз си взех този комплект и съм доволна. Олиото е по-гъсто, много добре хидратиращо и на мен лично ми действа чудесно на кожата. ☺️
Лосионът също е приятен и лесен за нанасяне. Душ-кремът и лосионът имат малко по-особен аромат, но това предполагам е заради липсата на изкуствени аромати.
https://verdemivida.com/shop/komplekt-mamma-care-s-podarak-biobaza/

# 391
Благодаря, АА, много са полезни твоите коментари в групата. Реших да си запазя час за консултация при д-р Ангел Маринчев, четох добри отзиви за него, надявам се всичко да е наред. Фт4 ми излезна 11.20, фт3 4.70, а тсх 2.350. Доколкото малко разбирам тсх е ок, но фт4, а и май фт3 са ниски.
Аз бях писала и назад по въпроса, но моят ендокринолог ми обясни подробно, че по време на Б се увеличават протеините, които свързват фТ3 и фТ4 в черния дроб и оттам спадат нивата им, но се увеличават нивата на (тоталните) ТТ3 и ТТ4. За съжаление те са депонирани и измерването им е трудно, затова в световен мащаб се мерят свободните фТ3 и фТ4.
Като цяло се целят фТ4 да е към около 15, но и под тази стойност (но не под 12) при нормални нива на ТСХ се считат за ОК. Щом ТСХ не е висок да прекомпенсира значи тоталните нива стигат. Ако обаче фТ4 е нисък и ТСХ висок, тогава явно тоталните нива не стигат и трябва допълване с еутирокс/лтироксин.

# 392
  • Замък сред облаците
Той е моят ендо Simple Smile

# 393
Страхотно! Препоръчаха ми го! Ти си доволна също, нали? Simple Smile

# 394
  • Замък сред облаците
Да, трета година съм му пациент. Но и друг път съм казвала, и лекарите са хора, важното е дапопаднеш на правилния за твоя случай Simple Smile

# 395
Здравейте! Още вчера бях тръгнала да пиша, но прецених, че съм прекалено афектирана и се отказах. Още във вторник вечерта ми излязоха резултатите от изследванията и обременяването и се оказа, че съм с много ниско желязо, висок инсулин... АГ ми каза, че съм с инсулинова резистентност. Вчера емоционално се чувствах зле, не можах да се успокоя. Изпрати ме веднага на вливка с желязо + инжекция б12. Сега ще правя контрола след 10 дни. Ама с тази ИР не мога да се примиря. Като ми каза все едно някой ме удари с нещо по главата. От детето не можах да си излея емоциите, но като го изпратих вчера на градина не успях да се сдържа и доста се разстроих. ИР ми е далечно понятие, някакси не мога да си подредя мислите в главата. Аг ми каза да минавам на режим- без никакви въглехидрати, бяло брашно и захар, само зеленчуци и протеини. Ще запазвам час и за допълнителна консултация със специалист, но ще е следващата седмица. Ами няма да има спокойствие до края явно..

# 396
Здравейте! Още вчера бях тръгнала да пиша, но прецених, че съм прекалено афектирана и се отказах. Още във вторник вечерта ми излязоха резултатите от изследванията и обременяването и се оказа, че съм с много ниско желязо, висок инсулин... АГ ми каза, че съм с инсулинова резистентност. Вчера емоционално се чувствах зле, не можах да се успокоя. Изпрати ме веднага на вливка с желязо + инжекция б12. Сега ще правя контрола след 10 дни. Ама с тази ИР не мога да се примиря. Като ми каза все едно някой ме удари с нещо по главата. От детето не можах да си излея емоциите, но като го изпратих вчера на градина не успях да се сдържа и доста се разстроих. ИР ми е далечно понятие, някакси не мога да си подредя мислите в главата. Аг ми каза да минавам на режим- без никакви въглехидрати, бяло брашно и захар, само зеленчуци и протеини. Ще запазвам час и за допълнителна консултация със специалист, но ще е следващата седмица. Ами няма да има спокойствие до края явно..

Инсулина е нормално да е висок при бременност и вероятно всички тук сме с ИР, което е нормално физиологично заради бременността. Стойностите на КЗ са важни на 1-ви и 2-ри час. Може да ги споделиш тук, ако желаеш, има момичета, които са запознати и ще ти дадът съвети. Можеш също да си вземеш глюкомер и да следиш вкъщи КЗ и коя храна как ти влияе. Не се притеснявай излишно! Дори и да има проблем, важното е, че е хванат навреме и можеш да избегнеш усложнения. Flowers Four Leaf CloverHeart

# 397
Miss_Independent5, не знам защо са пуснали и инсулин при обременяването, при положение, че по време на бременност инсулина си е завишен. По време на бременност смея да твърдя, че повечето, да не кажа всички сме с инсулинова резистентност. Въпроса е как се държи кръвната захар. Ако захарта е в норма, не мисля, че има нужда да се притесняваш чак толкова. Да, хубаво е да ядем здравословно, да не наблягаме на въглехидратите, но това си е по принцип. Горе главата!

# 398
И аз не разбирам защо са ти пуснали инсулин във втори триместър. Бременността е състояние на инсулинова резистентност, така твърди моята ендо. Пускала ми е инсулин до 10 г.с. като каза, че няма никакъв смисъл да се пуска при ОГТТ 24-26 г.с. Хубаво е да не се прекалява с въглехидратите по принцип (както и с всичко останало), но да ги спираш изцяло...Как е кръвната захар? Ако е нормална не виждам смисъл да се притесняваш.
Редактирам се, видях изследванията ти в другата тема, КЗ е супер. Трикратно изследване на инсулин?!  Close Разбира се, посети ендокринолог, за да си спокойна, но според мен резултатите ти са съвсем нормални....

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 11:02 от Bubblezz

# 399
Аз се водя с ИР , противно на всички съпътстващи я неща - нямам нито наднормено тегло ( 45 кг съм цял живот ) , нито окосмяване, акне и т.н. При мен достигнаха до този извод заради поликистоза и липса на редовен цикъл. Двама ендокринолози казват , че имам. При мен излиза на стойностите на 2 час , иначе е Ок. Преди бременността пиех лекарства у спазвах диета , но след + тест спрях лекарствата, защото не са подходящи. В 10 г.с. правих обикновен кръвен профил и там нещата бяха идеални. Сега настояват в 28 за Огтт , но АГ пък казва да не го правя , защото и без това карам трудно с контракции, кървене и т.н. и нямало смисъл да претоварван организма. Аз мисля да направя отново кръвен профил без обременяване и ако е наред , въобще да не го правя. Ако там излезе нещо лошо тогава. Диетата я спазвам , но с нарушения - позволявам си и от забранените неща по-малко. Засега бебето върви в норма и съм качила 6 кг. до 23 г.с. Не мисля , че би трябвало да излезе проблем.

# 400
Момичета, нещо много тъжно, но уви част от живота се случи в нашето семейство. Днес изпращаме свекър ми от този свят. Уви моето малко момченце и братчето му няма да помнят дядо си. Не мога да отида на погребението, тъй като съм бременна, но ми е толкова тъжно, че не знам какво да правя. Сина ми на 19ти става на 1 и ще бъде рожден ден, който няма да забравя. Дядо му, Бог да го прости, много го обичаше и му даде името си. Исках да ви споделя мъката си, понеже няма на кого. Живота е толкова хубав и в същото време толкова тъжен.
Сега не знам дали да празнуваме ли рожден ден, Великден....толкова боли, като се сетя че Христо вече е забравил дядо си, защото е още много малък.

# 401
Момичета, тук има промация на лосиона против стрии на Мустела.

https://mypharmacy.bg/kozmetika/medicinska/tyalo/protiv-strii/mu … -strii-250ml.html

# 402
Момичета, нещо много тъжно, но уви част от живота се случи в нашето семейство. Днес изпращаме свекър ми от този свят. Уви моето малко момченце и братчето му няма да помнят дядо си. Не мога да отида на погребението, тъй като съм бременна, но ми е толкова тъжно, че не знам какво да правя. Сина ми на 19ти става на 1 и ще бъде рожден ден, който няма да забравя. Дядо му, Бог да го прости, много го обичаше и му даде името си. Исках да ви споделя мъката си, понеже няма на кого. Живота е толкова хубав и в същото време толкова тъжен.
Сега не знам дали да празнуваме ли рожден ден, Великден....толкова боли, като се сетя че Христо вече е забравил дядо си, защото е още много малък.
Съболезнования, колкото и да е трудно бъди силна и мисли за малките слънца , около и в теб Simple Smile Кураж 😇

# 403
Съболезнования! Разбирам колко ти е трудно, моят баща почина преди година и половина и ми е много тъжно, че внучето му няма да го познава, а той толкова искаше да си има, но такъв е животът. Докато ние ги помним и разказваме за тях на внучетата им, ще бъдат живи.

# 404
LionMamma, Бога да прости душата му от волни и неволни грешки!
Моите съболезнования!

Майка ми почина този декември ... не и казах, че съм бременна... знаеше, че правим инвитро... казвах и само, че са наред нещата за сега... дано се е досещала...Аз и мъжът ми организирахме погребението, нямаше кой, бях и на погребението...Все още не съм казала на баба ми, леля ми и братовчедка ми...единствените роднини които имам. Сигурно съм изглеждала като безчувствена кучка, защото се опитвах да се владея ... заради двете душици в мен... Бог да прости близките ни и дано ни виждат и се радват за нас!

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 13:08 от Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт