Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 371
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
  • гр.Пловдив
Мацки,колко мг на ден е допустимата доза магнезий?

Много ми е спорен този въпрос,аз пия по предписание 2*1 на ден Магнерот и отделно витамините -става над 1000мг дневен прием-не е ли много според вас? А с предишната ми бременност изобщо не съм пила Магнезий...Сега обаче е мега актуална добавка и се жули яко и от всички Thinking

# 556

Много ми е спорен този въпрос,аз пия по предписание 2*1 на ден Магнерот и отделно витамините -става над 1000мг дневен прием-не е ли много според вас? А с предишната ми бременност изобщо не съм пила Магнезий...Сега обаче е мега актуална добавка и се жули яко и от всички Thinking

2000 мг на ден

Но, магнерот съдържа 32,8 mg магнезий в едно хапче от 500 мг, та едва ли си над 1000.

# 557
Доста съм ви изпуснала какво пишете, но последните няколко дни за да не мисля много пак се вманиачих на тема колички 🤣 още съм в лудата чуденка, все намирам косури.

Аз съм с питане дали бебето може да ни натърти, че малко ме е срам да задам толкова тъп въпрос на АГ. С предна и висока плацента съм. Малчогана не се спира, имам чувството че от толкова шаване не му остава време за сън, все едно е на енергийни добавки. Вече 7-8 седмици всеки ден по много пъти го усещам, като последните 2-3 седмици почти постоянно. Понякога така силно ме тупва, че чак изпитвам болка. Или е имало случаи да ме събуди или да не мога да заспя, а аз спя мнооого дълбоко. И все едно слага мишена, набелязва едно място и налага главно там няколко дни. И доста често ме боли корема отстрани, но то се му е любимото място за налагане. Като го усетя едно кухо е когато си мърда цялото тяло, а едни остри удъри са ритничета, това го забелязах като бях на ехографа. Беше ми станало много миличко като видях колко е нежничък ❤️😊
Относно движенията без да усещаме и аз съм имала и то случайно го хванах. Бях си полегнала и подпряла ръката на корема ми и го усетих как побутва, а после го и видях 😁

Диаспорал пия по 300 мг на ден като гледам да има по 3 часа разлика от витамините и желязото. 400мг повече ми харесваше, защото е като портокал, но пък ме разхлабваше. Откакто минах на 300мг прочетох, че се пие по време на храна, по този начин не предизвиква диария. Или това с храната действа или защото вече е по 300мг и затова не ме разхлабва.

# 558
  • гр.Пловдив

2000 мг на ден

Но, магнерот съдържа 32,8 mg магнезий в едно хапче от 500 мг, та едва ли си над 1000.

Fillme, казват,че в Магнерота има най-високо съдържание на магнезий

# 559
Ха ха! Точно обратното е! Той е с най-малко. Цитирах ти точните милиграми посочени в листовката. Те затова го пишат да се пият по 6 хапчета на ден щото е слаб.

# 560
  • гр.Пловдив
Ха ха! Точно обратното е! Той е с най-малко. Цитирах ти точните милиграми посочени в листовката. Те затова го пишат да се пият по 6 хапчета на ден щото е слаб.

В аптеката така казаха No MouthScreamMask

Тогава в коя добавка е най-много съдържанието и с достатъчен прием за деня?

# 561
В Диаспорала е най-реално.
Състав:
Скрит текст:
1 саше /5.0 г/ съдържа: Активната съставка е Magnesium citrate /безводен/: 1830 mg. Съдържание на магнезий : 12 mmol = 24 mval = 295.7 mg.
Помощни съставки: Захароза, лимонена киселина, натриев бикарбонат, рибофлавин, естествени ароматизатори.[/i]
В магнерот 500 са ви написали колко е чистият магнезий.
И аз се ядосвам на АГ-то ми по ЗК, че ме кара да пия Магнерот и не зачита Диаспорала Sad .

# 562
Четете листовките или си питайте АГ-тата, а не слушайте аптекарки, съседки и познати,които масово говорят глупости, т.к. нямат необходимите познания къде да си сверяват информацията. Магнерот е 32.8 мг, Диаспоралът е колкото пише на опаковките, 1-2 страници назад дискутирахме точно това.

# 563
Само аз ли пия Магне Б6? По принцип ми е предписан 3х1, но особено откакто пия желязо, не мога да вместя три пъти на ден магнезий, с всички отстояния и сутрешното от еутирокса.

# 564
Само аз ли пия Магне Б6? По принцип ми е предписан 3х1, но особено откакто пия желязо, не мога да вместя три пъти на ден магнезий, с всички отстояния и сутрешното от еутирокса.
Плюс трябва да се съобразяваме и с млечните 3 часа от желязо. ..
П.С еутирокса го пия в 4.00ч сутринта Sad

# 565
  • Замък сред облаците
Само да вметна, че магистър фармацевтите по закон са единствените, които отговарят за дадените на пациента лекарства и дозата им, особено ако са с рецепта. АГтата изписват това, което им промотират т.нар медицински представители, много често не са наясно и с пълния състав на добавките и витамините. Но и при лекари и фармацевти зависи колко си разбират от работата и колко следят новостите (вкл за съставитв при лекарства и добавки). На фармацевт магистър (не продавач консултант в аптека) бих се доверила повече от на лекар, но това не ги прави безгрешни също. Просто човек трябва да си намери тези, на които се доверява в преценката, но това става и като си проверява сам информацията също.
Онзи ден примерно купувам Супрадин за ММ в аптеката и нашата магистърка веднага ми фиксира корема “Това не е за вас!”, но понеже пазарувам често и се разбрахме набързо, че аз пия съвсем други форми и че не е за мен наистина Simple Smile

Магне Б6 няма рекламен бюджет за бременни отпреди 5-6г още и затова не се изписва толкова често, защото не обикалят по доктори, сега и Санофи се изтеглиха от БГ та съвсем. Аз съм в сферата на маркетинга на тоя тип продукти (за бременни и бебета), ако се чудите Simple Smile

# 566

Масово изписват магнерот 3*2
Лично аз приемам 3*1 и алеракт по 1, не съм гледала колко млгр. съдържа една таблетка. Според мен докторът преценява най- добре. Преди приемах биолектра 243+ алеракт, но след силни болки в корема ми изписаха магнерот. И си ги пия, за да не стане някоя беля.

Rianne и аз съм така и започнах второто хапче желязо да го пия вечерта, когато стана до тоалетна към 2-3 часа посреднощ.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 18:22 от Мацинка 33

# 567
Мацинка 33, тя пие еутирокс обаче и не и е опция еутирокс и желязо да са без отстояние. Губи се действитето на еутирокса( хормон за щитовидната жлеза, който е важен)

# 568
Мацинка 33, тя пие еутирокс обаче и не и е опция еутирокс и желязо да са без отстояние. Губи се действитето на еутирокса( хормон за щитовидната жлеза, който е важен)

Просто споделих, как си ги наместих.  Прием 10-вида хапчета. Включително и Еутирокс, но моят АГ държи да го прием непосредствено преди да си легна.

# 569
Да, ходих миналата седмица. Каза ми, че са ми ок изследванията и няма за какво да се притеснявам. Доколкото разбрах, заради по-ниския белтък в случая, спада и FT4. А по време на бременност е нормално да е по-нисък общия белтък, поради задържането на течности. Мисля, че вече е по-скоро проблемно, ако TSH започне да нараства (над 2-2,5), а FT4 започне рязко да спада. Все пак за белтъка ми каза да питам АГ, дали евентуално да не започна да приемам допълнително протеини.
За обременяването също за момента каза, че са ок изследванията и няма данни за гестационен диабет. Препоръката е ежемесечно да следя кръвната захар на гладно да не е повече от 5.1, TSH и FT4 да ги пускам контролно на около 2 месеца. Това е за сега. Другата седмица като ходя при АГ ще питам и нея за този белтък и албумин, дали се налага нещо.

ViKiA, ходи ли на ендо? Какво ти каза за ниското ниво на фт4?
Здравейте. Аз днес също правих обременяване с глюкоза и пуснах и други изследвания. TSH ми е 1.58, а FT4 8.99, преди 2 седмици  FT4 беше 8.39, като цяло е ниско (TSH пък беше 1.95). Общ белтък и албумин са ми занижени под долна граница и не знам какво точно означава това, но ендото ми беше казал да ги пусна. Белтъка ми е 54 при долна 66, а албумина е 32 при долна 35. При глюкозата май са ок нещата, но и там не съм много сигурна, тъй като ме притеснява стойността на 120 минута - 7.75 като май трябва да е под 7.2. Та като цяло съм малко притеснена за резултатите. В събота ще ходя на ендокринолог и да видим какво ще каже. Дано да няма нещо притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт