Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 422
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
Да се отчета след ЖК, успях да се преместя при новата наблюдаваща без проблем, само колко размисли и притеснения му хвърлих предварително! Много съм доволна, защото въпреки че е по ЗК ми пуска доплер, за да гледаме кръвотока Simple Smile Всичко е наред с бебока, расте, за 12 дни е качил около 200 гр. и сега е 1.082 кг. Върви си според седмиците и се е обърнал главично. При коментар от моя страна, че най-после е в такава позиция, докторката ме пита дали искам да раждам естествено. Казах да, а тя спомена, че заради тромбофилията можело да помисля и за секцио, че било по-добре да спрем клексана в 36 г.с. Питах защо и тя обясни, че педиатрите много се оплаквали/карали на следящите лекари, че не ни предупреждават, че бебчето после трудно се адаптирало (не запомних точно "адаптирало" ли каза и към какво?). Това е съвсем нова информация за мен. По-нататък ще говоря и със следващия ме на частно, все пак при него ще раждам, та да видим какво той мисли по въпроса.

# 346
Да се отчета след ЖК, успях да се преместя при новата наблюдаваща без проблем, само колко размисли и притеснения му хвърлих предварително! Много съм доволна, защото въпреки че е по ЗК ми пуска доплер, за да гледаме кръвотока Simple Smile Всичко е наред с бебока, расте, за 12 дни е качил около 200 гр. и сега е 1.082 кг. Върви си според седмиците и се е обърнал главично. При коментар от моя страна, че най-после е в такава позиция, докторката ме пита дали искам да раждам естествено. Казах да, а тя спомена, че заради тромбофилията можело да помисля и за секцио, че било по-добре да спрем клексана в 36 г.с. Питах защо и тя обясни, че педиатрите много се оплаквали/карали на следящите лекари, че не ни предупреждават, че бебчето после трудно се адаптирало (не запомних точно "адаптирало" ли каза и към какво?). Това е съвсем нова информация за мен. По-нататък ще говоря и със следващия ме на частно, все пак при него ще раждам, та да видим какво той мисли по въпроса.

Много хубави новини, че бебчето се развива според седмицата !
Как разбирате, че ви пуска доплер?

# 347
Мацинка, това е изследването за кръвотока, където на екрана можеш да видиш червени и сини петна. На прегледите при частния АГ винаги правим такава проверка (предполагам и заради тромбофилията), но не очаквах по ЗК да си правят труда. В този смисъл - препоръчвам д-р Абаджиева или д-р Вецев, които водят ЖК по ЗК - работят с хубава техника, обръщат внимание, аз досега си мислех, че навсякъде, ако е безплатно ще е с допотопните уреди.

# 348
Това с адаптацията и на мен ми е ново - имам приятелка изкарала на фраксипарин до 2 седмици след раждане и не знам бебчето да е имало проблеми след това някакви, вече е на година и половина. Ще ми е интересно и на мен да разбера какво може да са имали предвид, дано не е някой измислен аргумент за секцио без нужда.

Аз искам да споделя за всички не-ме-рита-бебето тревожни дами: след като имах наново 2 дни сериозно затишие и бях на преглед (този път планов), и лекарката веднага ми показа как е застанало бебето с гръбнак близо до моя, а краченцата му насочени към най-дебелата част от плацентата ми, която е предна и без това и явно е с различна дебелина на различните места. Показа ми как рита, а аз нищо не усещам Simple Smile Та сега като имам обяснение, и ми е малко по-спокойно, а и му мина спокойната фаза пак и днес си рита както по принцип. Освен това ми обясни че всяко бебе си има свой различен цикъл на повишена активност и почивка, което също е удовлетворяващо да се знае Simple Smile Въпреки че някои от тези нещя съм ги чела, все ми висеше в съзнанието, че силата на ритниците трябва да е линейно пропорционална на напредването на бременността, а и е малко стряскащо когато днес е на 100 процента я утре на 10. Simple Smile Но друго си е око да види Simple Smile та ако има други луди като мен дано тази информация им повлияе благотворно Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 00:25 от gushka

# 349
Аз бях на Клексан от седми месец на първата бременност до 6 седмици след раждане. Родих нормално. Имах сложена инжекция скоро преди да започне раждането,затова не ми беше разрешена епидурална. В една такава ситуация ако имах сложена инжекция и се наложеше секцио по някаква причина, щеше да е пълна упойка. А за проблеми после с бебчето, нещо да се е отразило,никой нищо не е споменавал. Сега съм от самото начало на Клексан и пак се глася за нормално,ако бебчето се завърти както трябва.

# 350
На мен ми спряха НМХ в 36г.с. защото очакваха да родя скоро. До 40г.с  ходих 2 пъти седмично на доплер и всичко си беше наред. Зависи от факторите за които се слага НМХ. Проблеми с адаптацията на бебето не съм имала. Сега пак се глася за нормално.

# 351
Добро утро дами. АГ каза че изследванията са ок.
За болките, може и да е от натоварване, но напълно е възможно да е от констипация и аз съм така.
Никакви лекарства не вземам, помага ми да ям често, на малки порции и вода.

Малко отклонение от темата за бебета и бременни, но откакто ходя без маска, нямам хрема и проблемите по лицето ми започнаха да изчезват. Никога не съм била против маските и винаги стриктно съм я носила (включително сега в автобуса и болницата), обаче имах някакви съмнения, че ми и пречи по време на бременността.

# 352
Минавам и аз на бърз отчет, бебокът го прегледаха и си отговоаря на седмицата и е 800 грама, но малко изостава в коремчето. Провериха артериите и те са ок,което значи  че протеинът не му стига и искам, не искам ще трябва да почвам с месото май. Някой има ли сходен опит, с какво успяхте най-бързо да вдигнете нивото на протеините и наваксате изоставането?

# 353
Моят АГ пък ми каза много движение и дълги разходки. Не винаги намирам време, но когато имам такова правя по 10-12 хиляди крачки. Отделно карам колелото в нас до 20 мин леко без да бързам много, а вчера и правих упражнения с гирички (по 1кг) и малко клекове. Много освежаващо ми дойде. Днес мисля да повторя.
И аз последните пъти като бях в болницата с маска усещах, че се задушавам. Друг път не съм имала проблеми с нея, вече бях свикнала и даже си мислех, че ще я нося и след отпадане на изискването за маски, но много бързо отвикнах. Не съм ходила на преглед след 1.04, но предполагам, че за болниците ще си остане изискване да се носят или не? Поне там ще я слагам, въпреки че настина ме задушава.
Happyday, интересно ми е какво наложи Клексан от 7-ми месец при предишната ти бременност? На мен не ми пускат други изследвания от стандартните и не знам ако има проблем ще се види ли там? Как разбраха тогава при теб, че има нужда?

# 354
И аз се връщам от преглед. Добре се развива бебчо. Направих и обременяването с глюкоза. При мен се оказа много ниска захарта 61 на гладно, само 101 на първия час след като изпих гадорията и 83 на втория час. И лекаря и сестрата ме пратиха да ям със съвет винаги да имам нещо под ръка и да ям стабилно. Изненадаха ме тези съвети много. Но май така е по-добре.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 12:40 от Mateya Zoe

# 355
  • Велико Търново
Здравейте момичета, от известно време се чудя дали да пиша и в тази тема, понеже смених АГ и той ми изчисли термина за 05 август. Но предполагам, че ще бъда секцио, понеже съм ин витро и съм с миома, та реших да се включа все пак и тук. Лека бременност на всички! Blush

# 356
  • Замък сред облаците
Мекси, на първо време е най-добре да почнеш протеин за бременни (Биогейм, Прегнако), за да компенсира бебечо. Иначе залагай основно на месо, яйца, бобови в храненето, но те няма да донесат толкова бързо резултати колкото протеиновите шейкове.

Аз днес пуснах кръвни и съм утре на преглед. Малко бях притеснена за хемоглобина, че напоследък яко пропускам да си пия билковата кръв и витамините, ужасно съм разсеяна, а той паднал само на 117 от 122 за близо месец.  Общ белтък, албумин и желязо са ми към долна граница, но в норма. ПКК и урина в норма. Захарта се е качила на 5.01 от 4.6, ама не се учудвам. Чакам си само резултатите от щитовидните хормони и витамините да излязат.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 14:24 от АА

# 357
Здравейте, имате ли някакви болки в кръста ? Днес се събудих с една доста неприятна болка , чух се е АГ - каза да си пия лекарствата ( Магнерот, Нош-па и Алеракт ) и да лежа ( не че правя нещо друго последния месец ) . Засега каза да не отивам , защото ни е на 2 часа лош път , а сега не се препоръчва пътуване. Засега малко се размина, но като цяло ми е доста притеснено.

# 358
  • Замък сред облаците
Мен цял месец си ме боли кръст - я тазовите кости, я седалищния нерв. Особено като изкарам половината нощ в една поза на другия ден съм като Робокоп. Ако не са спазми, а си сигурна, че те боли кръст (връзки, кости, опорна система) това си е съвсем нормално за много бременни.

# 359
Аз имам болка в кръста, особено сутрин след ставане почти не мога да ходя. Бързо минава, но сега докато вървя пак я усещам леко. Мислех на следващия преглед да я спомена.
Ще взема и аз да я включа тая билкова кръв. За сега всичко ми е в норма, но на долна граница, няма да чакам да падне под границата,  за да взема мерки. Месо хич не ми се яде напоследък,  с топлото време съвсем ще го спра сигурно, наблягам на варени яйца и бобови.

Общи условия

Активация на акаунт