Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 385
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Вярно е, имам позната с такъв случай, бяха й казали, че било от високата доза с витамин Д, който приемала през бременността.
Fillme, не смея сама да си назнача по-висока доза, след колко време е удачно да си пусна контрола, 3 седмици бяхте писали май.
Моят витамин Д си беше в норма , но близко до долната граница, още преди да забременея. Изписаха ми първите няколко месец спрея на Better you, след това ми казаха Вигантол - всеки ден по 5 капки. Още си го пия така.

Хематологът ми каза, докато съм под долната граница да приемам по три капки или три впръсквания, на три седмици да правя контролни и като вляза в границата, дори долната да мина по една капка/ впръскване.
Бях, чела за майка, която приемала големи дози витамин Д и бебето се е родило с почти затворена фонтанела, разбира се това може да не е вярно.

# 541
Mexicana, присетих се за теб днес, докато закусвах. Grinning Беше попитала за извара и допълнителен прием на протеини. Аз редовно си похапвам Лидлълски кварк.
Скрит текст:

Реално е смесица от обезмаслен йогурт и извара. Много е креместо, това което е на снимката като го ям ми напомня на ягодов сладолед! Много ми е вкусно на мен лично, но има малко захар.
На 100 гр има 80 калории, 0.2 гр мазнини, 12.4 гр въглехидрати и 7 гр протеин.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 10:05 от Bubblezz

# 542
Вярно е, имам позната с такъв случай, бяха й казали, че било от високата доза с витамин Д, който приемала през бременността.
Fillme, не смея сама да си назнача по-висока доза, след колко време е удачно да си пусна контрола, 3 седмици бяхте писали май.

За жалост не всички АГ са наясно с витамините. И моят АГ ми изписа по една капка, но като отидох на ФМ, според изследванията ми казаха, че малко, трябва по три. Попитах ЛЛ и отидох на хематолог и те бяха на същото мнение, трябва по 3. Контролните ги извърших малко след месец и полови при приема на три капки и се установи , че само с две единици ми се е вдигнал вит. Д.
Като писах хематологът каза на три седмици да си правя контролни. Вляза ли
 в границата намалявам дозата.

# 543
3-4 капки дневно или две по 15 би трябвало да са ок, според мен, но вигантола рядко се усвоява добре. Аз затова пия Ойлесен, но явно има и други добри варианти.

# 544
3-4 капки дневно или две по 15 би трябвало да са ок, според мен, но вигантола рядко се усвоява добре. Аз затова пия Ойлесен, но явно има и други добри варианти.

АГ ми изписа Ойлесен 1 капки на ден, хематологът каза по три на ден, но аз четох доста за спрейчета, които се усвояват по добре, че вчера попитах хематолога за тях, и ми преписа тези от снимката. Мисля, като ми свършат на Ойлесен, да си взема спрейчето.

# 545
Момичета , бях 5 дена на лечение  с Цефтриаксон. В 25.г.с съм. Има ли опасност за бебето , сега прочетох че не е много добре да се ползва , само в крайни случай. А името на антибиотика ми го казаха едва днес . Притеснена съм.

# 546
Момичета , бях 5 дена на лечение  с Цефтриаксон. В 25.г.с съм. Има ли опасност за бебето , сега прочетох че не е много добре да се ползва , само в крайни случай. А името на антибиотика ми го казаха едва днес . Притеснена съм.

Питай лекарите, които са те лекували с него. Било е по тяхна преценка. Ние нито ти знаем анамнезата ти нито сме лекари за да дадем мнение.

krisstiA, права си. Следвай съветите на лекаря. Аз пиша от собствен опит, което значи, че може да не е валидно за теб.
Моята щерка още е с отворена фонтанела въпреки всичкото витамин Д, което бях изпила. Бях стигнала стойност с 10 единици под горната граница. От как се е родила е на 2 капки витамин Д на ден. Само в най-топлите месеци беше с по 1 и въпреки това педиатърката имаше съмнение за рахит.

# 547
  • Замък сред облаците
Тони, за конкретния ти казус три пъти питаш има ли опасност - не сме лекари и нищо не можем да кажем, досега иначе някой щеше да се включи със сходен опит. Слушай си лекарите и не чети излишно, защото понякога ползите от лекарството надвишават рисковете, които са минимални и са наблюдавани в 1 на 100 000 души примерно.
Бях ти споделила информация за прееклампсията ,надявам се да си я прочела. Оттук нататък пази спокойствие, това е най-важното да не вдигаш кръвно.

За вит Д спрейчетата аз се изказвам позитивно за препоръчаната марка, само че не знам защо е изписал 3 впръсквания от бебешкия (1200 единици)като има от 1000 единици  за възрастни, отделно че и с някои видове храни като яйцата приемаме вит Д ежедневно. Аз с АГ говорих, каза още малко да продължа спрея (на 37 единици съм по резултати последните 2 месеца), примерно до Великден и да го спирам, защото вече слънцето е достатъчно високо да можем да генерираме вит Д естествено. Предполагам има и други съображения, като описаните, но не ми ги е споменала.

# 548
Да дам отчет, че днес бебочко е много по-активен и съответно съм в доста по-положително настроение. Благодаря за подкрепата вчера, момичета ❤️

Ще изляза да се порадвам на слънцето и да генерирам малко вит. Д. Моя АГ каза, че няма нужда да ги следя всеки месец витамините, но аз на своя глава, когато давам кръв след няколко дни, ще пусна и тях, защото нали съм и на инжекции за Б12, да видим как се повлиявам. Доста повече напрежение ми е като си ги слагам, спрямо клексана например, малко ми се разтреперват ръцете Grinning но поне остава само още една.

# 549
ViKiA, ходи ли на ендо? Какво ти каза за ниското ниво на фт4?
Здравейте. Аз днес също правих обременяване с глюкоза и пуснах и други изследвания. TSH ми е 1.58, а FT4 8.99, преди 2 седмици  FT4 беше 8.39, като цяло е ниско (TSH пък беше 1.95). Общ белтък и албумин са ми занижени под долна граница и не знам какво точно означава това, но ендото ми беше казал да ги пусна. Белтъка ми е 54 при долна 66, а албумина е 32 при долна 35. При глюкозата май са ок нещата, но и там не съм много сигурна, тъй като ме притеснява стойността на 120 минута - 7.75 като май трябва да е под 7.2. Та като цяло съм малко притеснена за резултатите. В събота ще ходя на ендокринолог и да видим какво ще каже. Дано да няма нещо притеснително.

# 550
Аз си купих вчера на Better You, 1000 UI. Чудя се по колко пъти да впръсквам. Преди 3 месеца си пуснах вит. Д и беше доста под нормата, до сега пиех по две таблетки от Jamesson. Но искам да мина на спрейчето, не съм го изследвала пак витамина. Може би трябва...За сега ще пръскам по 2 пъти известно време и като се постопли, по веднъж, ако до тогава не го изследвам пак за по-ясна картинка.

# 551
  • Замък сред облаците
На ден тялото има нужда от 1200 единици. Мен ми казаха по 1000 да пръскам сега и скоро да го спра, бях на 2000 известно време.

# 552
Преди бременността бях с дефицит на витамин Д и приемах по 10 капки на ден Вигантол. Не се вдигаше много бързо от него. Сега съм със спрея на Better you от 3000 единици и витамин Д е горе долу добре, но не съм и много редовна с него. Според мен 30 капки седмично е недостъчно за запълване на дефицити, но това е добре да се обсъди с лекар.
Иначе аз питах моя дали трябва да ги спирам заедно с б12 и б комплекс, които приемам, но ми каза не.

Моето бебе е от активните, усещам го и през деня и през нощта, когато и аз самата се размърдам. Когато легна задължително се активира, понякога подскачам от по-резките му движения. Ето и сега, докато лежа не знам какво прави, но има бързи и резки движения. Може и да се върти, но не мога да определя. Без значение дали съм легнала на една страна или по гръб, все си намира начин да подскача.
Обикновено, когато легнето по гръб, хапнете нещо сладко, те се размърдват.
Последно бях на преглед на 30 април, все едно беше преди цяла вечност и вече чакам с нетърпение следващия. Края на месеца е третата ФМ, а следващата седмица ще запиша час за ЖК.

И до днес се случва да проверявам сина ми дали диша през нощта. Неизбежно е. Heartщ

Днес ходих на ендокринолог, който ме успокои, че нямам ИР и сега се чувствам по-добре.

Имам един въпрос. С какво приемате Диаспорала? Снощи го разтворих във вода и ми беше ужасен на вкус, стана ми гадно и го изхвърлих.

# 553
Момичета по колко сашета и кога пиете Магнезиев диаспорал 300? За Ношпа 3x1 добре ли е?

# 554
Aз Диаспорала само с вода го пия- този от 300 мг е с вкус на лимон и се търпи, този от 400 е с портокал, доста е гаден, има вкус на степчетата от едно време. Честно казано пия го с вода, то може да се разтвори в половин чашка и гълташ на бързо. Предполагам и в  някакъв сок може.

Ако пия 400 е веднъж на ден вечер преди лягане. Ако пия 2Х300 - едното следобед като гледам да има 2-3 часа от млечни и желязо и второто прахче вечер.

Общи условия

Активация на акаунт