Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 586
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Княз Александър I няма гимназиален етап, това са ученици на Хуманитарната гимназия.

# 151
Е в същата сграда са. Едва ли ги е питала от кое точно училище са. И 7класнички не се различават особено от 9 клас, да речем...
Айде момчетата по-може.. ама има девойки...
Все тая, това е до семейно възпитание повече, отколкото училищно...

# 152
  • Пловдив
И кой ще ме убеди, че деца не влизат по втория начин в така наречения елит на Пловдив?!
Резултатите от състезанията за прием в МГ-я след 4-ти клас, показват не само имената на участниците, но и училищата им, по-прозрачно от това не мога да си представя.

# 153
Резултатите от състезанията за прием в МГ-я след 4-ти клас, показват не само имената на участниците, но и училищата им, по-прозрачно от това не мога да си представя.
Wink

Цитат
Ъммм Княза и Патиарха имат гимназиален етап… ти как разбра колко са големи децата? Щото по гимназиите е така…
Големите не са ли втора смяна?!

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 20:31 от 𝐁𝐥𝐨𝐨𝐝𝐲 𝐌𝐚𝐫𝐲

# 154
Дали някой има повече информация за новите иновативни паралелки в Антим |? Какво трябва да значи виртуална класна стая и само от таблети ли ще учат, без учебници? Както и какво се изучава в час "научна палитра?

# 155
  • Пловдив
Хуманитарната гимназия този месец със сигурност са втора смяна. Не знам по кое време е била съфорумката там, но гимназистите едва ли са висяли отпред още от 10-11 часа. Даже през моите ученически години в споменатата гимназия сме били в училище най-много 10-15 минути ореди първия час.

# 156
Не мисля, че от такива немасови състезания може да се правят съпоставки за подготовката в различните училища.
Аз за Иван Рилски чувам за първи път, съответно и децата ми, които са в МГ-шести клас. Масово състезание за всяко училище е Олимпиадата.

Да, знам че сте в МГ 6-ти клас. Повярвай ми това състезание е масово в 7-ми обаче. Както казах, формата е същия като на НВО и за това е много подходящо за да се види позицията на децата. За ОЛИ по БЕЛ никой не оспорва резултата, но не мога да я сравнявам с НВО, за което и не писах за нея.
Не отричам в никакъв случай подготовката на децата в МГ, нито постиженията, за мен там е онзи 1 % от връхчето на пирамидата, но започнах тази дискусия с това, че чисто статистически за първа година има шанс на НВО БЕЛ Патриарха да изпревари тази година. Както и аз писах в този набор се отразява приема на третата пралелка, които нито познавам, нито нещо знам за тях, но те увеличават бройката деца. Отделно липсата на подбор в Патриарха и Княза личи от километри, така че мисля резултатите ще се променят.
Що се отнася за Филососфа и дали са правили теста, още по-зле за тях, защото тяхните резултати точно ме потресоха...
Иначе за протокола, има 6-токласник в Княза, не защитавам никое училище, просто анализирам данни. И мисля, че за нашия набор, отново в списъците ще преобладава МГ, МГ...на първите места по БЕЛ...просто познавам децата и имам лично наблюдение.
Ясно е защо се създаде тази паралелка - тризначките Екемджиеви. Който е с връзки, е с дебели връзки. Вярвайте на състезания...

# 157
  • Пловдив
Съгласна съм, че за точно тази трета парелелка, на всички е ясна ситуацията - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. Вярвам обаче, че това няма да се повтори.

# 158
  • Пловдив
Всъщност знам много добре защо се създаде третата паралелка, но не знам ЗАРАДИ кого се създаде. По моя информация е за три момчета, които са били доста назад в списъка, и поради това, се промениха в движение и правилата за прием, като се отмени квотния принцип, за да стигне до тях... Аз в моя пост говоря за състезания от типа НВО 7 клас, и да на това специално вярвам. Що се отнася до приема в 4 клас, дори в МГ смятам, че може да се компрометира, тъй като е разрешено да се явиш и с номер, а не с името си. Много знам аз кой седи зад УР90877. Сигурна съм, че става, защото имам за пример деца, които знам как са се движели в годините, на МЗВ скрито името и хоп вътре, ама това е недоказуемо...

# 159
  • Пловдив
В Патриарха не бяха ли всички скрити с номер? Да не говорим, че грешки се откриват, добавят се точки….., класирането се променя…. в движение….

# 160
Не мисля, че от такива немасови състезания може да се правят съпоставки за подготовката в различните училища.
Аз за Иван Рилски чувам за първи път, съответно и децата ми, които са в МГ-шести клас. Масово състезание за всяко училище е Олимпиадата.

Да, знам че сте в МГ 6-ти клас. Повярвай ми това състезание е масово в 7-ми обаче. Както казах, формата е същия като на НВО и за това е много подходящо за да се види позицията на децата. За ОЛИ по БЕЛ никой не оспорва резултата, но не мога да я сравнявам с НВО, за което и не писах за нея.
Не отричам в никакъв случай подготовката на децата в МГ, нито постиженията, за мен там е онзи 1 % от връхчето на пирамидата, но започнах тази дискусия с това, че чисто статистически за първа година има шанс на НВО БЕЛ Патриарха да изпревари тази година. Както и аз писах в този набор се отразява приема на третата пралелка, които нито познавам, нито нещо знам за тях, но те увеличават бройката деца. Отделно липсата на подбор в Патриарха и Княза личи от километри, така че мисля резултатите ще се променят.
Що се отнася за Филососфа и дали са правили теста, още по-зле за тях, защото тяхните резултати точно ме потресоха...
Иначе за протокола, има 6-токласник в Княза, не защитавам никое училище, просто анализирам данни. И мисля, че за нашия набор, отново в списъците ще преобладава МГ, МГ...на първите места по БЕЛ...просто познавам децата и имам лично наблюдение.
Ясно е защо се създаде тази паралелка - тризначките Екемджиеви. Който е с връзки, е с дебели връзки. Вярвайте на състезания...
Тризначките Екимджиеви са с резултати за прием в МГ, които им стигаха за прием в СМГ, две от 3 влязоха с нормален резултат в СМГ (може да видите списъците от онази година), а третата беше издърпана. Предпочетоха Пловдив, където в А паралелка влизаха две от тях с техните си резултати, а третата беше издърпана в А (най-силната паралелка в 5 клас на МГ, там се влиза по бал за прием, а не те разпределят случайно). В момента и трите момичета са с резултати, на които могат да завидят доста деца и участват активно в олимпиади и състезания с доста добри резултати. За съжаление 3тата паралелка НЕ беше създадена за тях, те са си в списъците за прием още с първо класиране цял месец преди  това, а и по състезанията никога не са си крили имената и резултатите, както и 99% от децата в същия клас.  Виж за някой друг може и да е била създадена, но по-вероятно е да е бил момче, защото третата паралелка е 90% момчета. В МГ приемът на първите две паралелки е с квоти 50:50 и се попълват по низходящ бал.
Малко подпалих, но изнесеното е най-голямата глупост, която бях чела и явно написано от човек, който никога не е следил въпросния набор или детето му не е било облагодетелствано даже и от третата паралелка прием.

# 161
Здравейте! Знае ли някой защо класирането на МГ за пети клас ще излезе чак юли при условие, че резултатите от всички състезания излязоха преди доста време? По спомен преди години часове след обявяването на резултатите от състезанието по случай деня на детето (последното балообразуващо тогава) излизаше и класирането.

# 162
Здравейте!
И аз се включвам към питането по-горе за Антим Първи. Като цяло ми се иска да намеря малко информация за Алеко Константинов и Антим Първи за 5-7клас. И двете са ни удобни като локация и имаме доволни познати с деца в 4-ти клас, които ще си продължат догодина. Информация за 5-7-ми нямаме. Иска ми се нивото да е високо, изискванията към децата по-големи, да учат сериозно, учителите да са на ниво. Силно се надявам това да е възможно, не само за училищата, за които се кандидатства.

# 163
Едва ли всичките с еднакви точки на състезанията ще имат абсолютно еднакви точки и на НВО. Балът неофициално се образува от НВО точките+точките от състезанията+дипломата. Няма официална формула, но на база различен брой точки на НВО ще може да се отсеят децата с еднакви резултати. Все пак Отличен на НВО варира от 85 или 86 май беше, та до 100 т., ама не е все едно дали имаш 86 или 95 примерно.
Привет,
Правилно ли разбирам, че точките от НВО се вземат под внимание единствено при еднакъв резултат (точки) от състезанието на няколко деца?

# 164
За къде? В МГ, в Патриарх Евтимий, в Княз Александър Първи са си от значение като точки от НВО и си влизат във формулата за изчисляване на приемен бал и по това различават хилядите деца с 6 от удостоверението за завършен 4. клас, но с различен брой точки на НВОтата.

Общи условия

Активация на акаунт