Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 027
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Бубле, на мен педи също ми каза да му давам Зимафлур, но ще се въздържа. Аз кашите му ги бъркам на око, горе долу 160мл. вода и 6с.л. каша.  

Кате, давах на Велизар от тази марка каши. Едната беше оризова, а другата круша, водят се биопродукти. Жалко, че тук ги няма.

Крейзи, кажи къде ви е снимката. Абе огледах програмата, но тц.. нищо не видях.......

Е хайде, пожелавам ви една спокойна нощ.

Ира, я недей така. Преди време Велизар за едно денонощие изпи 100мл. Така изкара два дена пробвах с какво ли ен, но уви. Накрая реших да му сменя бибероните, та от селиконови мина на каучукови. След  това разбрах, че при никнене на зъби венците стават доста чуствителни и всичко им дразни. Пробвай, с лъжичка АМ, пробвай да видиш дали ще яде пюрета или кашата (нямам спомен дали я захрани, за което се извинявам).

# 106
Ира, миличка, само се успокой и не се тревожи за няма нищо (дано е така).
Според мен и моя мъж, който се самопровъзгласи за Доктор Анди, ако детето спи добре и е жизнено и весело, каквато казваш, че е Елла, не мисля, че има проблем.
Здравото дете спи и играе, и яде колкото ми е нужно в момента.
Заради намаления ни апетит покрай зъбките ако знаеш само колко мляко изхвърлих... ама здраве да е. Аз затова започнах да слагам и бисквитка в сутрешното такова. Страх ме е, че след 10 часа сън все трябва да е гладна, ама тя не ще и това е!!!
Дано съм те успокоила поне малко.
Но ако си паника като мен (добре че Анди е по- уравновесен и хладнокръвен) звънни на педито.
Или пък я пробвай със плодово пюренце, което знаеш, че харесва, да хапне нещичко все пак.
Успех, мила, и пиши как е бонбонка. Be sure that we care Heart Eyes

# 107
така така, мая я оставих да се приспива сама и от два дни преместихме компа в съседната стая , 4е пиша ли пиша....
немската школа дава флуорид .съвместно с витамин д3 под формата на таблетки всеки ден по една казват се d-fluoretten. разговор с моя педи по този повод :" какво давате против рахит? "ме пита той, а аз гордо отговарям: "вигантол ойл", а той: "а тя пие ли го?90% от децата го плюят. а за зъбките какво давате?" а аз гледам тъпо :"ами нищо!" " тук/сире4 в германия/ даваме флуор..ами това е!
ира , детето адаптирано ли яде? да не му е много топло млякото, мая като я болят зъби не яде топла каша, а по/принцип пие студено мляко, ако и дам топло или повръща или не го пие....пробвай с друга храна...за фонтанелата отиди на лекар, но не се шашкай..имах един приятел казваше по изпити> Паниката е най-големия враг на студента...перифразирано на майката! сега спокойно се обади на педито и я попитай, за да можеш да спиш спокойно

# 108
Включвам се само за малко....щото ми е мътно на монитора след общофорумската среща.....
Привет на всички
Честито на празниващите

За зъбките......на дъщерята на една птиятелка първо избиха кучешките.....беше като вампче.....като се ухили.....на една люлинска форумка синчето изката втори горен, докато тя упорито мажеше с дентинокс долните венци....разбра чак като я ухапа Simple Smile .....та си е според зависи..
За крустите....има един крем на Клоран.....изчезват за 2 мазания....утре ще погледна да го намеря някъде и да ви пусна линк....струва около 10 лева.

Ира.....според мен няма място за притеснение щом се смее и играе....но се свържи с педката за всеки случай

Олче...с какви пържоли ще захранвате.....той човека си се захрани сам със спагети....

Лягам си че бирата ми дойде множко и търся буквите с интерпол
Утре ще пишем.....аз де.....вече си се виждам двойно....хихихихи

# 109
Благодаря ви,милички.Толкова сте прекрасни-наистина ми помагате!!!Пуснах тема в здравния.Дано да е зъби!Те току-що се показаха едновременно.Пробвах и топло,и студено мляко,и каша,и плодово пюре...не и не.Ох,пак ви благодаря от сърце!!! Hug

# 110
Ирка, мила, честити подадени зъбки  Mr. Green Heart Eyes И вие като нас ще ги вадите явно... Предната вечер, преди да пробие първия Лео се буди на всеки 30 мин. Вярвай ми, по едно време ми идеше да събудя мъжът ми и да спя в хола  #Crazy Ама после изби...след 2 дена 2-ри, след още 2 дена 3-ти  Crazy По тоя повод се хвалим офоциално - имаме трето зъбче!   bowuu Mr. Green Боцкааааа, 2 ръба са отвън, лелееее.... То днес една колежка с 10 мес. бебе ми каза, че като тръгнат първите, карат подред и няма спирка  Grinning Вярно ще се окаже....
Иначе, Ирка, ние също ядем мнооого малко. Същата и аз, в предните постинги писах май, много се притеснявах, че яде по малко. Ама наистина малко!  Confused От захранването ли, от зъбите...май и от двете по малко, че съвпаднаха. Но... качил е 450 гр. за 3 едмици, което е повече от достатъчно. Щом е жизнена и се усмихва, контактна е и си играе Елла, няма да се притесняваш. Фонтанелата иначе, нашата е хлътнала доста често, но е нормално. Преди си въобразявах, ама питах педи и като погледна в "хлътнал" момент каза - Оооо, това не е хлътване. Хлътнала е, когато все едно е засмукана   Shocked
Дано бързо ви избият зъбенцата и да почнем да честитим и вашите един по един  Heart Eyes

Лони, честита племенничка!   bouquet Hug Много да ви радва, да расте жива и здрава, послушна, красива и умна!
ЛаДиДа, най-накрая се разписа! Вече се притесних за вас, много ни липсвате. Днес се сетих, че нямаше снимка на сладката Краска на първа страничка и щях да смалявам една! Ама, ха! Как така снахето ще е без снимка  Crossing Arms На Момчо също щях да смалява, че нямаше...  Blush
Много се гордеем и се фукаме днес на всички със снимките в програмата. Купихме и 24 часа, и ТРУД  Mr. Green bowuu
Мими, на 14 и 19 страници сме  Wink
Вики, пийна си, а?  Twisted Evil Нека, трябва и да се разпуска. Радвам се, че си изкарала весело, айде утре разказвай!  Grinning

И нещо друго бях писала, ама поста ми се затри и сега забравих  Cry

# 111
Ирка, пробвай да дадеш млякото с чашка или с лъжичка. Тези зъби много ги мъчат душичките  Sad. Дано Елла по-бързо да ги извади  Peace.

Лека нощ!

# 112
Здравейте.

Пак нямам време, за да изчета всичко.
Но искам специално да честитя празника на всички бебенца, които навършиха 6 или 7 месеца през последните дни. Пожелавам им да бъдат здрави и усмихнати. Да раздват мама и татко и да хапват с апетит.
Аз продължавам да съм болна, но вече се оправям. В петък бяхме на лекар и  ми изписаха една торба с лекарства. Но важното е, че действат и си възвърнах гласа.
Ира, дано скоро Елла да си възвърне апетита. Ако не се промени апетита й - по-добре я заведи на лекар. Мисля, че Виф беше писала, че Макси не иска да пие мляко. И тя му беше сменила марката, а после слагаше нещо в млякото - каша ли беше, пюре ли - не помня.
Честита племеничка на lony_13. Да ви е жива и здрава.

Лека нощ и от мен.

# 113
Тук съм...да не помислите ,че съм се покрила...ама снощи написах един постинг-пон половин метър беше дълъг и накрая,за да се презастраховам реших да го копна и вместо това взех ,че го изтрих Banghead....и после толкова ме беше яд на мен си ,че просто нямах сили да пиша пак....А,тая вечер/като всяка  съботна вчер/ имахме гости,които си тръгнаха преди малко и аз сега ви отмятам набързо и отивам да мия чинии....Пък и няма да пиша много,че и аз като Вики съм напред с бирите-та да не се излагам..../Вики-наздраве... cheers/
Честито на месечковците,на Лони за племенницата ,на Лео и Елла за зъбите и на всички които имат повод да почерпят/пък те да не се скатават smile3521 /
Стайпърче,да се оправяш вече thumbsup-стига с тия лекарства...
Ирка,дано не е нещо сериозно-ей,да ми пазиш момата,че аз направо се притесних,вече щях да стягам куфарите и да идвам да ви проверя.......Заа неяденето и аз мисля,че може да е покрай зъбите,но ти все пак я пробвай с друга биба,лъжица или с друго мляко-и давай течности-да не се обезводни....пък вземи звънни на педиатър-няма да ти навреди,ако не друго поне ще се поуспокоиш.
Бъбълче,аз кашата я правя с вода или кърма,но сериозно я разреждам/като боза я докарвам/,но понеже Ивчо се запече с почването на кашите-от два дни въведох и тиквата и сега ги комбинирам двете неща,че  то хубаво пълним отгоре,ама  и да акаме трябва.....
За Зимафлуора,понееж и на мен ми го бяха изписали още с баткото-питах една позната-преподавател в Стоматологичния факултет/и то точно  в детска стоматология/ и каза:"Сакън,никакви такива глупости няма да даваш...каквото се е образувало,образувало се е през бременността...сега  каквото и вече да дава зъбите по-здрави няма да станат".........,а и при приема на флуоридни препарати трябвало много да се внимва,че можело да навредят при предозиране...
За поредността,и аз знам,че едно е на теория-друго на практика...........имам приятелка която е изкарала първи зъб на година и половина  е бил кучешки-пък сега какава хубава усмивка има....така,че кой когато иска и където иска да вади зъби,важното е леко да излизат Praynig
Е,пак се увлякох...имаше поне още десет теми дето не отметнах,ама то се видя,че опашка от желаещи да измият чиниите няма...пък и ако искам да стана утре навреме и да видя,Таня и Жасминка....май е по-добре да става оттук.
Лека нощ и хубава и слънчева неделя ви пожелавам! newsm51

# 114
Добро утро момичета - хайде кафето от мен тази сутрин!  food010 kaffeetrmker_2 morning
Днес спах в хола а таткото с бебо в стаята и са ставали САМО веднъж но с малко чайче са се приспали отново!!! И сега съм друг човек!! И по красив и хубав е живота! smile3521
Честита племеница на мама Лони 13 – да е здрава и щастлива! newsm51
Олче – ама браво бе – ти си имаш отмяна  - айде да се срещаме -че ми е домъчняло за вас!
Крейзи – честити ви зъби – брей че бързо  - ама аз мисля, че така е по-добре...отколкото да го мъчат детето дълго време! Peace
Мауси – и ние нямаме зъбчета още. А това гелче не съм го виждала.
Ванилка – голяма сладурана имаш пу пу - ама това с гаргарата – много точно си го описала newsm53  - Никола го прави с пюрето!!!
Риен – ама как да не спи!? От 11 до 6.30 си е цяло постижение – даже леко ти завиждам -е благородно де smile3503
Сиска – ама супер сладко е заспало детето!!
ДаниСтеф – браво – много добре ти яде детето – Никола едвам по половин пюре на Хип изяжда! Щом си решила толкова рано и глутен да дадеш – явно малката понася добре храните! А Мандев и аз не съм виждала..
Виф – страшна шапка имате – ей голямо сладурче! thumbsup
Руми – стискам палци за пюретата! Дай му лъжичката да си играе с нея. А и Никола нали се наплаши от лъжичката, след като му давах лекарсвтото – но после всеки път когато ние сядаме да ядем и той с нас на масата – ние ядем и той мляска и тогава му дам лъжичката – и така – вече не го е страх! smile3503
Бъбълче – нали и аз започнах с каша, та първо дадох 1 лъжичка, след това (след 3 дена) дадох 3-4 лъжички, и след още 3-4 дена дадох 10-тина. След това по малко повече всеки ден. Аз взех млечна – и затова разреждах с вода. И това е най-обичаната храна засега! Не са ни изписвали Зимафлуор...
Ирка – щом е весела и жизнена – е само период! Ама питай доктор за фонтанелката.
отивам да  цокам терминаторчо... Wink

# 115
  • Бургас
Добр'ютро и от нас,
Размина ни се разходката до Пловдив  Sad. Вчера се вихрих   food002 1dishes newsm75 по къс ръкав и резултата е гърлобол и сополотеч в изобилие. А дребното се събуди посред нощ, ухили се и започна една луда игра до 6 сутринта, когато заспа блажено и още я чакам да се събуди.
Ирка, как сте? И според мен проблема е в зъбите, дано избият скоро да видиш после как ще навакса с яденето. И Жасмина при второто зъбче отказа да яде 2-3 дни, много се бях притеснила, не искаше ни мляко, ни пюре, ни цица, но си беше жизнена.

# 116
  • София
добро утро!

ирка , и аз си мисля, че на зъби прилича това. само се успокой, детето , ако е болно и поради това не яде, ще си покаже и други признаци на отпадналост и подобни, а твойта палавница е добре, значи  споко! аз бих попитала педиатър за съвет, заведи я  нищо не ти пречи, само ще се успокоиш!

юнос, голям сладур на снимката е този никола бее Simple Smile, а миа прави гъргара и с пюре, по това разбирам, че вече играе и не иска повече Simple Smile)

риен, мойта мома явно от снимката изглежда пухкавелка иначе прфеди 3 седмици беше 6 кила и 63 см, има ли някоя друга мома такава фина?  ама то си е нормално, тъй че може да се каже, питам профилактично  Mr. Green

хайде хубав ден, а болните да пият чай и да мързелуват и никакви чистеници по къси ръкави (танчето), ами да си почиват , така де, неделя е   bouquet

# 117
  • Плевен
Привет от мъглив Плевен! Надявам се при вас да не е мъгливо и да изкарвате бебоците по разходки. Нашата явно ще я оставим за по- късно.
Ирка, добре че се появи, липсваха свежите ти постинги. Дано вече всичко да е по-добре, след като са се показали зъбките и малката палавница да папка както трябва.
Да ви се оплача, моята мома май се отбива - не иска да суче - та помагам с помпата и давам с биберон. Вчера , докато малката спеше, аз се цедя и си говоря с мъжо, но съм се изправила и съм посредата на стаята ( вкъщи нямаме завеси и сме само с втрешни щори ), та мъжлето в един момент ми казва "Целия квартал гледа как се ДОИШ" за част от секундата се почуствах част от селскостопански двор  Animal Pig Animal Cow  animal037  animal085 newsm57 kyllmg Animal Chicken
Вчера четох нещо интересно, за мен поне , относно храните и алергиите тук. Смятам, че Траяна е леко обременена, защото аз съм с една алергия за която така и още не е установена причината. Учудих се от разнообразието на симптомите при алергии. Ние имаме най-малко три от тях. Дано при вашите бебенца няма такива прояви и понасят добре захранването.
ЧЕСТИТО на всички които имат повод.Болните да си почиват и да оздравяват.
Весел ден от нас ! smile3531

# 118
И аз да попитам за крустите: като не сме имали досега, възможно ли е отсега нататък да се появят? Аз мия главичката със сапун - първо Себа мед, после Джонсън. След баня мажа тялото и главичката с олио на Джонсън.

# 119
  • Варна
Здравейте! Влизам набързо само да почерпя -племенницата ми Симона днес става на 2 години. След малко ще се приготвяме за купона

Честито на всички празнуващи днес и през изминалите дни, които съм пропуснала  bouquet

Да са бели и здрави зъбките на новоозъбените бебета и бързо и лесно да им извадят другарчетата.

Много сладки снимки сте сложили, големи са ни сладури бебетата! А Велизарчо пред компютъра е страхотен. Много му отива.

Ирка, не мога да ти помогна със съвет, пращам ти само една виртуална  Hug
Крейзибрат, и аз имам вестника и показвам на мъжа ми и на нашите, че това сладко бебе и тази красива булка ги "познавам" виртуално   Simple Smile
Лони, честита ти племеннца Да е здраво и весело дете, а на сестра ти бързо възстановяване.
Лусмар , и ние сме така -без завеси, но отсрещния блок е много далеч и не се вижда почти нищо. А и вече свикнах да кърмя така....абе к`во толкова. Благодаря за линка, заинтригува ме. Отивам да чета.

.....аз уж набързо, а изписах два метра  Embarassed Приятен ден и много слънчеви разходки.

Общи условия

Активация на акаунт