Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 026
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте отново!
Руми много благодаря за линка  bouquet и за съвета...май ще го послушам smile3521
А за хартията Joy дано и пюрета да прояде със същия апетит и то скоро Peace...Ще стискам палци за работата
Галя Анито е много сладка да ти е жива и здрава и много послушна!
А тортата е много красива!

# 136
  • София
Здравейте мами и бебчовци!
Аз много нетипично се включвам "по нощите", а не сутрин, но днес много неща отхвърлихме с нашия тати и  нямах време по - рано.
Първо да честитя всичко, що  има за честитене - половингодинки(Галче, Ани е КУКЛА, просто!!! Heart Eyes), зъбета (Крейзи, ти ме хвърли в  оркестъра, ама жив и здрав да ти е сина и все така неусетно да ги вади бисерчетата! Heart Eyes), племенницата на Лони,... и май няма да успея да "затопля" за всичко, че напоследък загрявам, като руски реотан... Embarassed
Много сладки всички бебчета, нашите гарджета са си най - най - най!!! Hug Пу, пууу! Laughing
Ние днес купихме столче - люлка на бубко, А н и, май е същият като вашия, много му се радваме всички, ама май като се цопнат 7 кила и половина вътре и батериите поиздишат да люлеят такъв дебел г*з Mr. Green, макар и малък... hahaha Ама мъжО, ще му измисли захранване, нали тоЦите са му тръпка и професионална деформация, ще го измудри някак. Иначе се родих, 2 пъти го храних в нея, еее друго си е да си е седнал културно дребосъкът и да няма "поле за изява", въртейки се къде ли не и опитвайки се да размаже съдържимото навсякъде ...  Sick С 2 думи за съотношението пари - качество си струва парите! Hug
И аз намазах едни дънки  bowuu че в последно време "съпружеското" (на такива начала се водим) тяло ми пилеше яко по нервите, че го тресеше и него един М (трети ден...  Joy) и да се подмаже,а и да ме поприведе в човешки вид, че на плашило мязах, все си ходя с някое невидяно навреме петно от пюре по крачолите... Embarassed Party Laughing С две думи - ползотворен ден! Whistling
Велизар днес бе по - мрънкав от обикновено, но май и нашите зъби (досега) не са "достатъчно (зло)", та още ще се "зъбим"...  ooooh! Добре, че е партия с баба си, та с леко сърце се гледаха на 2 пъти днес, ние да можем да щурмуваме магазините с баща му.  Heart Eyes
Юносче, и на мен ми е домъчняло за вас, а и за всички останали мами, и сладкишковци, които познавам, трябва да го измислим в скоро време да се видим, че това не е живот така...  Mr. Green
А н и, все забравям да ти напиша, колко съм се хилила на съня ти, е, на моторетка не се учим да "припалваме", ама сме толкова диви, че нищо чудно и тая маймуния да усвоим...  Crazy Ще ти кажат софийските мами, които са го виждали (а и моите "любими" по компетенция, от квартала  Whistling), колко сме луди, обикновено всички бебета спят, а ние сме така  Shocked, признали са го Велизар за пълен шмайзер (5 - ти разред  hahaha), имащ бъдеще в ... цирка!!!  Mr. Green
Ирка, аз само да допълня към съветите на изказалите се преди мен, че е редно и нормално при всяко твое съмнение (за толкова малко дете) да си търсиш правата и да ги попритесниш тия лекари там... Все пак, за какво тръбят каква им е здравната култура (и по отношение на животните /RSPCA/, да не говорим да хората...), а да не си мърдат пръста, а ти да гадаеш и  да се побъркваш от притеснения... #2gunfire Егати и парадокса!  #Crazy Дано, всичко е минало вече, мисля си и аз, че е "зъбен" период, и Велизаркин така тенденциозно не ядеше на първото зъбе и се цупеше, а да видиш сега... Crazy Крава трябва да си вържа на балкона...  ooooh!
Звездолина, това зелено а*о, да не е вследствие на пюре от спанак? newsm78 Обикновено от него позеленяват... Sick
Румя, много се хилих на научните ви наклонности (към д - р Спок) Joy и ние сме така, но към рекламни брошури на хипермаркети  Shocked, търговец май ще става мъника.  newsm78  Ето и подплатено с видео материал това мое подозрение (в новия стол как "разглежда" една брошура на Практис...  hahaha)
Спирам, че прекалих  Embarassed, то всички теми не мога да обхвана и утре е ден, ама аз като невидяла, братче...  Laughing
Цунки на спящите муцунки, лека и спокойна нощ на всички душички!!!  Hug

# 137
Руми стискам палци за НПОто да стане работата. И мен ме каниха в едно НПО да пиша проекти, но мен не ме влекат такива работи.
Олче, честит ви стол. Нали друго си е да го храниш в столче.  Laughing А за люлеенето да ти кажа, като смъкнеш седалката на най ниското ниво си се люлее достатъчно силно. Нали там замаха е най-голям. Аз засега люлката я държа на най-ниското ниво, че като го храня сядам на спалнята , а тя е ниска. И после го пускам да се полюлее малко, голяма радост е.

# 138
  • Русе
   Здравейте!
   Честито на новоозъбилите се дечица!  tooth
 При нас пък още няма зъбиииииииии Cry Вече 3-та седмица Дарито се буди по няколко пъти всяка нощ с плач, вече нямам сили Tired Станала съм много нервна, чувствам се ужасно измъчена и нещастна... Мъжът ми се сърди, че не му обръщам внимание, аз пък му се сърдя, че не ми помага достатъчно... Ей такива работи при нас.
  Пак съм пропуснала много от темата, само погледнах публикуваните снимки-много се радвам на всички дечица, големи сладурковци си имаме!!! Heart Eyes
  И да ви кажа моето мнение за кашите-аз започнах с Фризокрем, безмлечна, според мен е много подсладена и трябваше да я правя с блендера, защото става на топчета. Втори път няма да купя от нея. Сега редувам Милупа и Хумана.
  Сега ще се върна да си чета назад в темичката, дано ми се пооправи малко настроението и ще продължа да си мечтая скоро да се върне доброто старо време, когато Дарито спинкаше непробудно цялата нощ Innocent

# 139
Добър вечер майчета и бебоци!

Да използвам да се разпиша набързо, докато татито къпи Килиан.

Честита половина годинка на Ани! Много е сладка, голяма красавица! Както и всички майски бебоци  Heart Eyes! Честито и на Виктор, Радослав, Калоян и Стефан! Нещо техните майки се позагубиха и не са се отчитали скоро.

Честита племенница на лони! Да расте здрава и щастлива!

Руми, много ме разсмя с др. Спок  Joy и с парченцето вестник в пампата  hahaha. И нашия е много запален по всякакви книжки и др. подобни. ДАже вчера ми изяде касовата бележка от детския магазин, а аз винаги си ги пазя един месец, че ако се скъса нещо да го върна. Ние днес нямахме късмет с разходката. Заесохме се до зоологическата градина и тъкмо започнахме разходката и заваля дъжд, та трябваше да се прибираме.

Крейзи, заинтригува ме с този сладък картоф. Я кажи как се приготвя? Аз съм го виждала тук, но никога не сцм

Последна редакция: нд, 19 ное 2006, 22:28 от Катя

# 140
Цитат
galiushana, клипчето не се вижда, иска парола.

и аз подсещам Галюша да даде ключовете за клипа Simple Smile

Руми, стискам палци за работата. И също да си намерите добра детегледачка /нали ще си търсите, или се бъркам???? newsm78/

Аз да ви кажа какво невиждано неравноправие преживях тия дни. Моичкия мъж си купи часовник. ама не какъв да е обикновен, ами от тия спортните на Casio. Някакъв много "умен" - зарежда се от светлината, сверява се с атомните часовници (имало някакви сателитни такива, де да знам и аз  май не ги разбирам много), има барометър, алтиметър, компас и разбира се останалите функции на обикновените. Чак от щатите си го поръча! Че по-евтино да му излезе, ама евтино-евтино - 2 майчински месеца!!! А пък аз като му казах че съм си харесала ботуши за 200лв ми каза: "Ще ти купя, ама ще ги носиш ДЕСЕТ години!" хе-хе! той сега като има финансов монопол вкъщи, си мисли, че ще може да ме действа както си иска!!!! Е няма! Аз пък няма да си купя!!!! Crossing Arms

Последна редакция: нд, 19 ное 2006, 22:47 от GalyaG

# 141
Здравейте и от мен.
Момичета, благодаря ви за поздравленията за племенницата ми!
А от мен: Честито на всички празнуващи!
Аз покрай новия член на семейството не мога да се свъртя вкъщи. От петък следобед с майка ми сме луднали по магазините и пазаруваме в несвяст. А днес и домашна писахме с по-голямата ми племенница. Абе, чудо! Добре, че поне нашето тати е вкъщи, че гледа малкия. Голяма ми е отмяна. Пу-пу. Ама, хайде да не го хваля много, че не се знае какво може да ми сервира. Тази вечер едва се прибрах по-рано вкъщи, направо съм гроги, а къщата е обърната с главата надолу. Пооправих оттук-оттам, а утре вечер по-сериозно. За повече сега нямам сили. Утре вече ще приберем новото бебче вкъщи и ние ще се прибираме, че и на малкия объркахме режима – носим го от къща на къща, спи в полеви условия и то не знае вече милото къде се нмира.
Чета по-назад в темата, че обсъждате състава на пюретата. Аз тези дни имах възможност, докато обиколя доста детските магазини да огледам почти всички марки пюрета. Тези на Ганчев наистина имат във всички видове домати. Но на Хип, Нестле и Овко има такива с по два или три зеленчука и не съдържат домати. А и с месните е така. Ние опитахме тази събота и неделя на Хип и Нестле. Баща му каза, че ги е изял с охота. Но тези на Нестле са доста големи, а остатъка пък не стига за едно хранене, та го изхвърляме, но само да го яде. Аз започнах тактика с тези от кухнята – щом не го яде прибавям малко парченце тиква. Чак се облизва, но вече ме е страх да не пожълтее. А*ото му вече пожълтя, така че тази седмица ще спра за малко с тиквата.
За кашите – и аз имах притеснения и мислех да ви питам. Като ги приготвям така както пише в указанието са доста редки – направо за пиене, почти като АМ. Така, че и аз я правя по мое осмотрение, докато стане достатъчно гъста. За сега съм давала каши на Слънчо и Беби. И от двете съм доволна /макар, че Слънчо-то са още от наше време/. И мисля да се придържам към тях. А тези на Ганчев отново ми скриха шапката. Видях, че има готови каши и реших да ги опитаме. На тях пише за деца над 4 месеца. А те съдържали глутен. Много странно, как тогава са преценили възрастта. Но мисля вече чак толкова да не се задълбочавам в четенето на етикети и въвеждането на храни, защото ще се побъркам.
Звездолина, и на нас а*ото ни ставаше тъмно зелено от някои пюрета. Нашата педка каза, че е нормално да е от светло оранжево до тъмно зелено, стига да няма примеси на слуз, кръв и т.н. Така, че спокойно!
За протокола – ние все още не сме се озъбили. И изглед скорошен нямаме. Ама и не бързам. Имаме време. Той и без зъби хапе силно, та чак ми прималя завчера като ми прекара пръста и го стисна.
Трябва да направим клуб на четящите. И ние обичаме да четем, но като Велизаркин рекламни брошури. Още не се задълбочаваме в сериозни четива. Определено си имаме афинитет към „Метро”.
От мен лека и спокойна нощ на мамите и целувки на бебоците!

# 142
Ей,колко народ чете в момента, а никой не пише...алооооооооо-четящите ,драснете по някой ред... Wink
Аз ,да се отчета по-рано тая вечер,че след малко почвам да разчиствам компа и да записвам снимки и клипове,че утре ще го преинсталираме...щото от малоумни потребители милият е  взел-дал вече....
Днес направихме голяма разходка,но честно казано май освен нас само още две бебета имаше изкарани  навън/поне толкова видяхме/-щото ние сме така-в хубавото време дремем вкъщи,като се развали...мерим улиците
За кашата на Фризокрем,аз по принцип я правя рядка,но това с гранулките го усетих,че става като сложа по-топла вода...иначе си става ОК...А,ние тиквата,я нещем и нещем-като разправяте вашите мъници как я ядат и направо ви завиждам-как ли не се опитвах да я прекарам днес...само се омазахме,друг ефект нямаше...
Олче,страхотен сладур ти е Велизаркин....много умно гледа и като гледам и той от читателите-ние също сме големи почитатели на писаното слово....даже вече издохме една брошура за хомеопатията/ама да учи детето...да знае/...Честита ви люлка и на теб честити ти дънки....със здраве да си ги ползвате....

Аз да ви се оплача от няколко дни съм в ужасно състояние-боли ме всичко...кости ,мускули,все едно какмъни съм носила....предполагам,че организма ми се е поизтощил от кърменето и ако някой има идея как да вляза в кондиция,да дава акъл.... Спомням си ,че със Сами тоя период ми беше през лятото и с повече слънце и витамини се пооправих,ама сега....
Хайде,лека нощ и цунки и от мен!

# 143
  • Бургас
Привет! Чакам всеки момент пералнята да "даде сигнал. че е приключила със задълженията си", да простра каквото има за простиране и да се гушна на топличко при "голямото ми бебе" оттатък... Mr. Green Умирам за съм, ама така е! Никой не ми е виновен, че вися всяка вечер до 2-3 часа на тоз комп! Вече си дадох обет, че стане ли полунощ : гася!!! Embarassed Blush
На всичкото отгоре да се оплача: преди малко унищожих една цяла кутия шоколадови бонбони "Дамски каприз" (12 броя).  Banghead

Днес за първи път дадох на Краси каша. Като за начало смесих само една лъжица в 30 мл вода.  И при мен се получи много рядка.Обаче аз си го обяснявам със следния факт: на кутията пише, че температурата на водата при смесването трябва да е 50 градуса, а моята си беше доста хладка и на това го отдавам. Иначе на Краси много й хареса (определено я омете с голям ентусиазъм и за отрицателно време). Та първата ни каша е: ябълка с бъз на Хумана (безмлечна).

Хайде, пералнята ми "звъни", изчезвам! Цунки на бебчетата и на вас! Heart Eyes

# 144
Здравейте МАЙ-ски мами и сладки беборани!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧКОВЦИ!  bouquet
Честити нови зъбки на Лео и Елла!
Честита племеница на Лони!

В това хубаво време от няколко дена не ми остана време за компа - и сега докато ви изчета .... а новата ни тема .........О, красота!!!!! Олче, Кате - невероятни сте!

Ние сме добре, продължаваме със захранването. Вече може и да се похвалим - достигнали сме до едно малко бурканче на Хин (120 мл) на хранене, но с много забавления и циркове от моя страна, на този етап не проявява особено голям апетит към храната, даже никакъв бих казала. Виж - млякото не го отказва.  Продължавам към зеленчуковите пюрета да добавям круша и така ги приема по-добре. Но вече ми свършиха еко-продукцията и сега купувам.
По въпроса за тиквата (не си спомням кой беше писал) за пожълтяването на кожата - този ефект се получава от каротина, който в тиквата не е в такива големи количества, както при морковите, поне това което съм чела.
Иначе много внимателно чета всички етикети и надписи на храните за Никол - на български и оригиналните, че току виж и кафе пропила без да разбера  Joy
Крейзи, тези сладките картофи - батати ги продават и в "Пикадили".
Леле, Руми, направо ме  #Crazy Коко с тази хартия ..... добре, че я е изкарал.
Олче, честито столче на Велизарчо - с много радост да си го ползва и да се забавлява на него!

На всичкото отгоре да се оплача: преди малко унищожих една цяла кутия шоколадови бонбони "Дамски каприз" (12 броя).  Banghead
Много са готини, а са само 12, хич не се оплаквай  Joy!

kambanska, така както го описваш ми прилича на настинка, пробвай нещо от хомеопатичните. Желая ти бързо оздравяване!

Лека и спяща на всички мами и сладки беборани!

# 145
Ех,мамчета,аз пак по диагонала-четох само абзаците,в които видях името си EmbarassedТоку-що се прибираме от рожден ден на един малък 2 годишен палавник и съм СКАПАНА.Както винаги сте ме успокоили Hug Hug Hug.Винаги сте толкова мили,внимателни и свежи!Много ви обичам всички!Елла днес яде повече и аз дишах дълбоко и свободно цял ден.Моята паника не знам до къде ще ме докара Laughing
Видях,че се е появила Риен-добре че писа,че се чудехме какво е станало с теб.Аз всъщност не съм чела де,ама нали ти видях ника...
Сега ще прочета поне тази тема,а утре останалото.Сутринта имахме страхотен скандал вкъщи и аз твърдо заявих,че вече нямаме нищо общо,ще си говорим само за Елла и ще живеем заедно по принуда.Много съм лоша и зла като не се наспя. Mr. Green
Мамо Деси и бебе Жоро,аз не съм ви казала добре дошли,но вече ми допадате.Измислила си много хитър начин да представяш постингите-прегледно-въпреки че аз чета ВСИЧКО.
Кате,ти ли направи тази красота със снимките?БРАВО!Очарована съм!

# 146
Много ни е интересна темата. Исках да прочета само 2 страници и да оставя другите за утре и не можах.
Миналя път забравих да поздравя Олчето и Катя за темата. Стана ми много мило, когато видях нашите бебета на първа страница. Идеята е много добра. Темата ни е уникална и е много сладка.
Кате, колажа е станал много хубав. Само ще ти пратя снимка на Криси, защото не го виждам.
Толкова много четох, че забравих какво искам да пиша... Моля никой да не се обижда - но нещо ми е трудно да помня 5 страници.
Честито столче на Велизар. Много да му се радва и хубаво да си хапва и да се забавлява в него. Олче, скоро ще трябва да купите един компютър и за него Simple Smile Иначе няма да може да си четеш спокойно форума.
Честито 3-то зъбче на Лео.
Леле - добре, че Ладида написа за крема на Мустела. Аз останах с впечатление, че козметиката е много добра и ако ми се наложи бих си я взела.
Руми, стискам палци да започнеш новата работа и всичко да е наред с Косьо.
Жалко, че нашата педиатърка не може да ми помогне за захранването. Но с това, което чета във форума и нейните съвети горе-долу се оправяме.
Аз се чудя кога Криси ще прояде повече. Засега сме стигали до 50-60 гр на ден. Въвели сме само 3-4 неща.
Имаме някакви мехурчета на едното краче. Но не мисля, че е от храната, а от памперса. Точно като прежулено е. Утре ще го водя да го види педиатърката
Лека нощ на всички.  И тази седмица времето ще е хубаво.

# 147
Айде кафенцето пак от мен тази сутрин!
Заповядайте мамчета  Coffee morning kaffeetrmker_2  food010
Да се похвалим - вече втора нощ Никола си пийва от шише!!!!  newsm44 Разбира се е сънен и чайчето е топличко, но пие... много се радвам, че ще се получи нощем, а за през деня съм си поръчала 2-3 вида чаши и ще се учим директно от чаша. Та ето че може да се "отгледа" бебче и без шише - а аз се чудех как са се гледали навремето без сегашните "хубавини" и "придобивки" newsm53
Руми за детегледачката - леле, че сложна работа - направо не предполагах  newsm09. Но съм пуснала слуха надлъж и нашир и действаме. Засега има една позната/прятелка дето се нави, но тя има момченце на 1 година и иска с него да идва в нас. Сигурна съм, че ще се справи, но таткото ме попита, а как ще го извежда на разходка? Две колички няма как да бута... а малкия все още не ходи сам. Ако обаче не искаш да ти го разхожда - мога да ви свържа  love001.
Момичета да ви споделя за прохождането, че доста противоречиви мнения чета тук newsm08. Аз съм пълен дюстабан - и затова питах и разпитвах - "по света и у нас" по тази тема. Та - най- добре е бебето да проходи босо/ по чорапки, а за навън с меки обувки. Но не трябва да са ортопедични до 2 години. След това ако е "плоско" стъпалото (установява се от ортопед) може да се вземат ортопедични. (ортопедични са тези с повдигнато на мястото на свода). Разбира се отхвърлят проходилките, но ако все пак ползваме - трябва бебето да е с обувка, която му стяга глезена, но пак мека отдолу.
Още нещо - попадна  ми книгата "Изкуството да бъдеш родител" на Додсън и се чудя дали да си губя времето - при толкова много учене и писане дето ме чака, ако някой я е чел да каже - струва ли си?
лек и успешен ден от нас с Никола! newsm51

# 148
Забравих да честитя 7 месеца на Мария на Марри и половин година на Лео на Крейзи! Да са весели и щастливи - но преди всичко ЗДРАВИ - за радост на мама и тати! smile3525 newsm51

# 149
  • Перник
Добрутро!!! Laughing Кафенцето тази сутрин е от мен  food010 kaffeetrmker_2 morning

( е май не е само от мен, но по-добре да има повечко)

От толкова време все не успявам да изчета всичко, та да седна да напиша и аз мойто мнение по въпросите. Но ето сега след като от 6.30 до сега бяхме будни и "свежи като краставички" малката разбойничка заспа.

1. За протокола - Вече сме 8 100 и 70см ( + 500гр ), Хемоглобина ни е 113 - което аз мисля че е доста приличен за кърмено бебе, но мойта педка каза че вече е крайно време да заместим 3 Shocked хранения. То и аз съм съгласна, ама след 3-4 месеца и това ще стане.

2. За захранването - От един месец си правим разни "манджички" в къщи и вървяхме много добре, даже си мислех че ще заменя едно хранене, да ама не.... Малката повече от 80-100 грама не яде, колкото и да и е вкусно, а ако е гладна това пюрето хич и не ще да се занимава с него. Имам чувството, че вече я е страх да не остоне без ц... и е започнала да си иска и когато само й замирише (като я гушкам започва да си "бие" главата в цицата и ако не й дам се сърди, след което дърпа 3 пъти гледа ме в очите и се хили). То аз съм за храненето на поискване амо то нашето си е лигавене вече. А за през ноща да не говорим - кога гладна, кога просто за идеята по 2 до 4 пъти.
Също така от както се захранихме започна да ака много трудно или изобщо. То не бяха круши, гроздета, сливи - ефект никакъв. Поради това дори не въвждам почти никакви нови храни - Все въртя тиквички, тикви, спанак. Дори я оставих 3 дни на кърма та се пооправиха нещата ама после пак отново. Та във връзка с това и по отношение на всякакви схеми за захранване смятам, че всичко е прекалено индивидуално при всяко дете и че е добре да се чете, ама да не се вталясваме. Thinking

Кате, Олче темата ни е страхотна.  bouquet

Много се радвам за всяко поникнало Майско зъбче и се натъжавам като чета колко им е трудно на някой бебченца.

За хапането тъй като съм мама с повече от едномесечен стаж в тази "тръпка" , препоръчвам - леко стискане на нослето. При нас само това помага, а иначе и аз в началото само стисках зъби и чаках сама да пусне.

Оставям ви за сега да можете да си изпиете на спокойствие кафенцето и желая страхотни разходки и исмихнати бебоци

Общи условия

Активация на акаунт