Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 017
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Ирка-успокоих  се ,че си вече тук.Притеснихме се за теб Wink  Дано Елла прояде.
Ей големи красавици  Flutter  тая Мия,Ани,Нелия ... пу пу да не им е уроки.
Жули вече яде по малко каша с пюре от круши,пюре от моркови,моркови и картофи,тиква,пюре от сливи..Обаче много ръмжи това дете направо като мече или тигърче  Party,вика и пищи..Луда работа.
Малко е наддала последния месец само 250 гр ,но не се шашкам ,защото вида и е доста пухкав.

# 151
Добро утро и от мен.
Честити 7 месеца на Калоян на Мари и 6 месеца на Лео
Юнос книгата на Додсън я четох точно като родих - хареса ми, това което си спомням е да не се налага режим на бебетата, да се гушкат и да не се слага бебето на гърне преди 1 година, а е и на периоди за различни възрасти на детето и може на части да се чете.
За захранването - пюретата й харесват на Ивайла, но каша не иска, взела съм оризова на Милупа, пробвах я и смесена с пюре пак не й хареса.
Ивайла май заспа отивам да се развихрям в кухнята, паузата за кафе ми свърши.

# 152
Привет от мен....докато Мончо спи.
Честито на всички празнуващи днес

Едвам изчетох.....лелеее колко пишете
Мен напоследък на това "лятно" време все навън ме дърпа.....сутрин излизаме....и по тъмно се прибираме.....дано се задържи така.

На общофорумската среща си изкарах прекрасно....нищо че беше за малко....прибраха ме в 21:30 ....на Габи и паднали превръзките на пръстите и не дала на Свет да и ги превърже.....та ме привикаха рано, рано...а се гласях за караокето.....даже бях вкарала известно количество бирени ноти.....'щото по принцип не пея....ама да не се цепя от колектива.....ееееееееех хубаво беше.Другия път повече. Поне разтоварих психически, че с тези наши здравословни проблеми бях луднала.

Иначе сме добре.....Мони вече замести едно хранене и половина.... останалото на АМ...нещо плодовите пюрета не му държат много дълго.....купувам му Сънвал.....само на плод....без захар и нишесте....ако може да се вярва на етикета, обаче им е малко разнообразието.

Малкия се обажда.....след разходката ще пиша Simple Smile
Ако не забравя....

# 153
ЛаДиДа, ние в момента сме на същата каша, но е млечна.Пробвах ги всичките на Хумана за4м. и им станах голям фен ( и не само аз). Толкова са вкусни, че нямам думи, а и Велизар преглъща с отворена уста.

Започнах да му слагам в зеленчуковите пюрета по малко цвекло, а прочетох че било рано за него. Ама за сега страничен резултат не съм видяла. Мислите ли, че трябва да спра с него?

Руми, и аз усилено търся детегледачка, но не мога да намеря. Не ми се ще да взимам жена без препоръки и за това само разпитвам познати и приятели. Даже ходих в градината на Дамяна да питам госпожите от яслата, но се оказа че смените са им много кофти и не ме устройва. А на мен за сега ми трябва само почасово, а това е допълнителен минус в намирането. Ама ще продължавам.

Дамяна на 6м. и половина я сложих на гърне. Седеше стабилно, а и бях хванала кога върши голямата работа. Доста добре се приучи, но след известно време сама не искаше да го ползва. Така карахме на периоди с гърнето и може да се каже, че към година и половина вече само там си вършеше работата.

Сложих Велизар за малко в проходилката и да ви кажа голям смешко е. Движи на заден ход и само се смее. Явно му е забавно, но като го махна започва да реве.

Защо не мога да гледам нито едно клипче, какво трябва да направя?

# 154
  • София

Още нещо - попадна  ми книгата "Изкуството да бъдеш родител" на Додсън и се чудя дали да си губя времето - при толкова много учене и писане дето ме чака, ако някой я е чел да каже - струва ли си?

da!! джеймс добсън нали? други неща съм прехвърляла, има и една: как да отгледаме момчета   Peace )
 той е много уважаван психолог и лектор не само в сащ, известен е и превеждан по целия свят. eтo: http://www.amazon.com/Bringing-Boys-Practical-Encouragement-Gene … ion/dp/084235266X

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 11:05 от vaniliaice

# 155
  • София
Ох, Румен дивее нещо и само набързо се включвам. Аз си изтеглих книгата на Фицхю Додсън от тук:http://www.izvorite.com/, отивате на download и пишете името на автора. Допадна ми стила и засега съм прочела до първата годинка, по-нататък ще чета повече.
Честито на месечковците днес! Да са живи, здрави и игриви!
Румен определено не се запича от кашата, а от както започнахме захранването, нямаме никакви проблеми с акането, минимум по веднъж на ден пълен памперс Grinning Обаче не смятам да давам всеки ден каша, ще я редувам през ден за следобедно хранене, че иначе си мисля, че Румчо ще стане много дебел (и сега не сме малки).
Юнос, мерси че споделяш прочетеното инфо за прохождането и обувките, след няколко месеца ще е необходимо Hug  bouquet
Лек ден на всички и дано да става за разходки!

# 156
Извинявам се за клипчето ето сега май ще стане
http://galiushana.multiply.com/video/item/3

# 157
Здравейте,

аз с тази работа успявам само да ви чета..

охх.. ремонтират кафето под нас и Рали плаче от машините май и днес няма да се включим излизаме на разходка....
милото бебе, страх я е ... Cry

докато се приготвя и Рали заспа,

Кате колажа е станал страхотен, благодаря ти че намираш време да правиш такива красоти за нас, Олче ти също  Hug  bouquet

гледам че се интересувате от захранването

да ви кажа как процедирам аз, че то при всяко дете си е различно
в самото начало захраних с картоф с морков, само първите 3-4 зеленчука захраних постепенно, после вече си купувах ново пюре и си го давах цялото, три дена подред и после следващото и така, докато въведох всички зеленчуци. сега така процедирам и с месото, давам и цяло бурканче. Но тя си ги понася добре, откакто съм я захранила, не е имала запек или разстройство и заради това съм и толкова смела.
 Обсъдихме с педи-то гулатена и той каза че в моя случаи да и го въведа, така че тя си хапва и това от средата на 5 месец.
Преди седмица и въведох и жълтък.
Сега хапване така:
7- АМ
11- местно пюре -180-190
14:30 - зеленчуково + плодово пак около 180-190
18 - каша - 250-270
21 - АМ

струва ми се множко, но тя си го иска а, и не е дебеличка, последно преди седмица беше 6600/65
каши съм въвела какви ли не, изуещо не ги помня, гледам само да не са сладки, без плодове и там подобни.

за обличането

и аз не я обличам много, като тръгна на разходка с нея и се хващам за главата и си викам сигурно аз нещо не съм нормална, моето бебе най-голо, ще го разболея нещо.
то не са космонавти, шалове, шапки, ръкавици, едни дебели одеяла, детето не се вижда, ок ако е по-малко бебето разбирам, ама така са и по-големите от нас, изглеждащи на годинка, годинка и нещо  newsm78
само с Lale като излаза се чувствам добре, тя облича Ани още по-леко и от мен  Grinning
добре че е тя, че да не се чувствам ненормална
ето например вчера как бяхме на разходка, беше 7 градуса на вън: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1563207
тънко боди, отгоре това бялото, чорапки и малко по-плътно панталон и завита с тънко одеяло.
хората ни гледаха все едно сме я оставили само по памперс...

лек ден от мен, че имам куп задачи за днес, че утре пак съм на работа

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 13:24 от Una

# 158
УНА -плиййййййййййййз  Embarassed Embarassed Embarassed
Ще пусна една снимка с шапката само ми отговори  Praynig

# 159
Laughing хайде пусни де... знаеш ли откога чакам да ви видя
и не се притеснявай, ще се разберем..

извинявам се за безумно дългия пост  Embarassed ама така е като пиша рядко

# 160
Дойде и нашето време ча хвалба - присъединяваме се към отбора на зъбатите  newsm47, защото си имаме зъъъъбчееее  tooth! По този повод черпяяя  cook beer2 Misc Baby Bottle

А, другото го очаквам тези дни, защото вече прозира.

За обличането - аз също не го навличам, обикновено е с боди с къс ръкав, тънка блузка тип тениска, но с дълъг ръкав и отгоре желетка, а панталона ни е обикновен дънков или джинсов. Не го завивам с одеало.

Честита половин годинка на Лео!
Отивам да работя  Tired

# 161
Честита половин годинка на Лео и зъбче на Килиан!!!!!!!!!
Специален поздрав за УНА

Извинявам се,че не можах да я намаля ама съм много зле търсех,търсех Рисайз и не намерих   Embarassed Rolling Eyes

Кабранска ,като влизах в снимка.бг и на избрани снимки бяха твоите и то Сами пред колекцията плюшени играчки  Grinning

# 162
Честита половин годинка на Лео и зъбче на Килиан!!!!!!!!!

И от мен честито! Да са здравички и да слушкат дечицата!

Галюша , Мариса е много мила и нежна, прилича на теб:) Ама тоя татко как я подфърляяяяя, лелееееееее, да не му се завие свят на детето Laughing

Мимоз, този дето гушка сладкото умничко Жули нейния батко ли е? Много готин Simple Smile

# 163
Мимоз, този дето гушка сладкото умничко Жули нейния батко ли е? Много готин Simple Smile
Дааааа.Красавец ми е той  Embarassed Умря циганката,че аз да почна  Grinning Ама е синеок с едни дъъллги мигли ,а Жули нито е синеока ,нито са и толкова дълги миглите  Rolling Eyes

# 164
  • София
mimoza, страшна е с тази шапка мома жули, м-у другото днес гледах същото шапе до нас в един магазин, там харесах за миа нещо, ама като го вземем ще го пусна да видите, мисля че е много оригинално като идея. почнах да мисля за рождествени подаръци отсега, ох вълнения, първи празници с бебоците ни предстоят момичета. Simple Smile)

честити зъбета на килиан Simple Smile и половин годинка на лео!
ето поздрав от нас   bouquet :

Общи условия

Активация на акаунт