Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 034
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Ей, Крейзи браво на вас, както сте ги подкарали скоро четка и паста ще трябва да купуваш  Laughing
Ани, аз също съм много доволна от пюретата на Нестле, много ни харесаха. Кофти е само, че плодовите са малки. Парфюма изглежда страхотно, ами честито. И аз мрънкам за един, да видим дали ще ме огрее.
Жасмина днес преследваше баща си с прахосмукачката - той чисти, тя след него с проходилката, голям цирк бяха.
Олче, предлагам следващата тема Велизар да я пусне, мисля, че добре ще се справи  Joy
Ние сме същия цирк пред компютъра - какво да правиш - нация техническа.
Честита племенничка на lony_13, да ви е жива и здрава, а на мама бързо възстановяване!

# 91
Бързам да се разпиша и аз, докато Венци нещо се е закротил в кревата, че не се знае докога..
Олче, много е сладък Велизарчо. Май скоро няма да можете да се доберете до компа от него  hahaha .
lony_13, честита племеничка. Да расте здрава и щастлива. Поздрави и на майката!
Наде, Марти наистина е страхотен на снимката, много е чаровен.
Поздравления на всички озъбили се бебоци. Аз вече не смогвам да ги запомням, ще ме извините. Дано останалите зъбки излизат лесно и без мрънкане и да здрави и белички.
Крейзи, както Aннa ти е казала, по въпроса за зъбките всяко дете си е индивидуално. Нашите отдолу са 2, ама скоро отгоре ще са 6  #Crazy . Все си мислех, че трябва да има малко почивка, ама не. А най-новото е, че Венци от 2 дена скърца със зъби  Laughing , много е смешен.
Честито на всички месечковци  Hug !
Толкова беше затишието. Тичам да забавлявам беби, че започна да недоволства, а таткото ни спи...

# 92
Честити ви зъбки! Аз все се надявам и на Гери да избие, ама тц.
Някой ползвал ли е Генгигел бейби?

# 93
  • София
привет и от нас!

миа бърбори нещо на леглото, май се кара на едно куче, което дрънка: аааа-а-а-а-ааа! и прави балончета, по - скоро като гъргара ми звучи Simple Smile хаха

и ние с часове по разходки обикаляме, та ето ни да как вилнеем в кошарата:

зъбки нямаме, но крещим с всичка сила  Mr. Green, пюретата ги ядем, жълтък и месо още не съма дала, първо да опита всички подходящи зеленчукови. има време.

ирка, липсвахте, пиши и пусни някоя снимка на балерината Simple Smile (според менюто)

лека вечер!

# 94
пу пу много е сладка миа..тя май също е едри4ка...не ми се сърдете, 4е не поздравявам за нови зъб4ета и месе4ковците, ама то има всеки ден нови.... Laughing Laughing Laughing и ако вси4ки се изредим взела и свършила темата...
да ви се похваля беб4о в4ера като плака и вика мама, мама много от4етливо....но то при нас тази сри4ка ма се повтаря постоянно/ мая,мама, ома/
блазе ви, 4е бебоците спят по леглата си..моята дрискуна хи4 не иска да спи...вие как спите? мая заспива в 11 до 6.30 яде и пак спим до 9/10 сега не ми дава да пиша на компа...все мърда курсора...уффф шаваркало...ставам....

# 95
Здравейте и от мен!
Най - после прочетох всичко Whistling..
И ние два дена сме по улиците и нямах време за форума...
Да ви се похваля....Мони от днес като е започнала да повтаря ба-ба-ба....и да крещи...абе бабите май трябва да почерпят Laughing иначе още нямаме зъбче,но ми се струва,че няма да е за дълго  от два дни и ние също сме на диета.Преди Мони изяждаше по цяло пюре (190мл.),а сега след като по два часа се правя на маймуна успява да хапне около 100-120мл.вече бях започнала да се притеснявам....,но сега разбирам,че не сме само ние и направо ми олекна...А снощи ни  побърка #Crazy спа един час и след това като започна едно мрънкане,едно въртене и игра чак в три сутринта заспа отново и то с доста рев,та днес с мъжа ми цял ден караме на автопилот #Crazy
Ох  да не забравя...
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МЕСЕЧКОВЦИ !
Честито на всички който имат някакъв повод!
Е това е за сега отиваме да си правим вечерния тоалет.....
Браво!Новият колаж е още по-хубав!
Честито на всички зъбчовци!!!

# 96
  • Велико Търново
Само да ви се покажем как вместо детето да е нахранено и да си спи в леглото,то спи в краката на майка си,защото тя трябва да изчете всичко  Mr. Green

# 97
Здравейте и от нас със ревла Стефани Елизабет!
Ние "вадим" второ зъбче и сме не кисели, ами почти истерични вече... Вчера беше ужасно, даже майска мама Зизи и бебе Ния ни чуха и видяха на ръце, крещящи , абе... Днес сме в почивка явно, а иначе имаме абсолютно ВСИЧКИ признаци на зъбеникненето- разстройство, нервност, обилно лигавене, хапане на всичко, загуба на апетит, и не иска никой да я гушка, с изключение на мама...
Горките ни бебоци...
Вчера не ми издържаха нервите и кръста и аз си поплаках с нея, ама какво да правя, нито Панадол помага, нито Хамомилата. Така и не можах да си намеря Камилията на Боирон Cry, щеше да е по- добре...
А иначе и нейния венец кървеше на първото зъбче.
А сега по- веселата част-
Браво на Олчео и Катя. Справили сте се СТРАХОТНО с темичката и колажа   bouquet
Честито на всички с "нови придобивки " в устичките Simple Smile Да са бели, здрави и да излизат мноооого бързо и безболезнено!
Честито и на всички малки месечковци и месечинки  Hug
Искам да ви питам- тъй като нашата принцеса не харесва всички зеленчуци, а аз наблягам на разнообразното хранене с въведените вече такива, се налага да и слагам в недолюбваните пюренце от тиква доста често. Тя го обожава. Така си хапва по 190- 200 гр . Но ми казаха, че е възможно да пожълтее, ако често яде тиква и/или моркови, поради пигментите, които съдържат?!?! Вие чували ли сте го това?
А иначе новото е, че въведох ГЛУТЕНА Simple Smile Наложи се, не си искаше сутрешното мляко, та сега слагам по една бисквитка Плазмон и хапваме по 130- 150.
А за себе си взех решение да не задълбавам много- много в етикетите. Иначе ще полудея... Жалко, че в Благоевград не се намират пюрета Мандев, четох из форума, че са по- добри от Ганчев. А пък Хипчето са ни мънички на грамаж... Та така... Бог да ги пази  Praynig
Да не ставам досадна... Стига ви толкова от мен и моите неволи и радости.
Радвам се, че ви има  Hug
Лека и спокойна съботна вечер на всички от нас  Simple Smile

П.С Ира_д, много ми стана приятно да видя твой пост, че беше изчезнала май Simple Smile

# 98
  • Варна
Еййййййййй, то много зъби, много нещо!!!! БРАВОС!!!!

Ние пък тази сутрин, след като татито отиде на работа, и Макси взе да го търси и да вика "Та-та, аааа-та, та-та". Само дето мъжо не го чу  Sad че нали му бях обещала да го науча малкия тати да му вика, че преди само ма-ма, ба-ба и дя-дя повтаряше. Да видим утре сутрин песните дали ще включват пак та-та, че може и подарък да получа за усилията   smile3508

Ние днес никъде не ходихме... на мен ми беше много студено, и в 4 следобед като му легнах, до малкия и сме поспали час и половина някъде... отдавна не ми се беше случвало да спя през деня. И сега пак ми се спиии . Да взема пак ли да си легна до малкия, явно ми действа добре  Laughing

Ние скоро не сме се показвали, та ето няколко снимчици:
това ни е зимната шапка, има и шал  Laughing
http://www.bgphoto.net/photos/13579/o632994426522812500.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/13579/o632994431528281250.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/13579/o632994432815312500.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/13579/o632994426499531250.jpg

Лека и непробудна нощ на всички   bouquet

П.С. За тиквата е вярно, че се променя пигмента на кожата и децата изглеждат жълти. Най-големия ми племенник често му даваха тиква и детето беше едно жълтеникаво, ужас.... Та не трябва да се прекалява, макар, че Макси и той я харесва, гледам да не е често в менюто му.

# 99
  • Бургас
Привет и от мен!
Тъй като така и така закъснявам с вечерята на Краска, да попиша тук, че после пак ще ме до мързи....  Embarassed
Олче, темата е както винаги супер сладка! Кате, браво и на теб, разбира се за страхотния колаж!  bouquet  bouquet  bouquet
Крейзи, днес първата ми работа сутринта, след като си купих 24 часа бе да отворя страниците с програмата и на всички ви показвах :"виж, това е Крейзибрат с мъжа й, от форума, дето си пишем, а това е Лео, виртуалния зет! Mr. Green Гвендолин, супер идея, наистина!  Laughing
Днес времето тук никак не бе хубаво, но тъй като татето ни се готви за изпит с Краска си направихме едно излизане по женски! В крайна сметка поне нямаше вятър и Бубата си поспа на чист въздух. Пак й харесах сума ти неща, обаче вече се зарекох, че в близко време няма да й купувам нищо, защото се оказа, че има повече дрехи от нас с бащта й взети заедно и няма износване това. Почти на ръба бях да й взема една страхотна грейка за като стане на годинка и половина (иначе казано за догодина по това време), ама се възпрях! Embarassed Трудно, но все пак успях! Май наистина няма смисъл да ги купувам отсега като след време ще има сигурно и по-хубави!  Thinking

На мен искаха да ми дадат Стелакер обаче то е крем,а от ЛаДиДа знам,че с шампоан на Мустела си махнаха крустичките,само,че ЛаДиДа сега я няма,че да каже.
И аз благодаря за инфото за крустите. Изведнъж му станаха много. Но все си мисля че някакъв крем беше на Мустела.   newsm78
Аз писах на Мимозката в кю-то, ама да споделя и за останалите мами тук: аз от този крем за махане на крусти на Мустела никак, ама никак не останах доволна  Naughty

Май-наистина е най-добре да се консултирате с педиатър, за да не направите за малко "беля" като мен. Купих въпросния крем и започнах да мажа крустичката на Краска. Първия ден ми се стори, че има мигновен ефект и леко се излющи и продължих да мажа през седмицата докато накрая стана рана направо. Cry Като се уплаших една сутрин, викам си "край, направих нещо на детето". Мъжа ми и той като ми се ядоса. Та я заведох при педиатърката и тя ми каза да купя Адвантан и да почна да мажа с него. Веднага се оправи. Каза ми, че този крем бил адски силен и станало нещо като загаряне на раничка. Тя ме посъветва следното за отстраняване на крусти и което аз от тогава правя и има 100% ефект при нас: 3 часа преди банята напоявам обилно с бебешко олио един тампон за махане на грим, след което хубаво намазвам мястото на крустичката. Докато дойде време за банята пак от време навреме мажа с олиото. По време на банята измивам косата само с вода, подсушавам добре косата с хавлиена кърпа и след като облека детето с четка с естествен косъм започвам да четкам мястото във всички посоки, ама да е нежно (един път наляво един надясно, нагоре, надолу) докато кожичката остане гладка! При нас това действа страхотно! От тогава са се появявали на 2 пъти и ги елиминирам с тази процедура абсолютно мигновено! Много ги мразя аз тези крусти, направо като ги видя и полудявам, така ме дразнеха! Аз от доста време (като Катето)мия главата само с вода, ама на: пак се появяваха, явно това не е гаранция! Дано се справите и вие така с този проблем, че само като си спомня мен как ме хващаха бесовете.... #Cussing out
Лелееее, аз се олях пак...уж само за 2-3 реда влязох! Отивам да будя Краската да яде, че закъсняхме много и разваляме дисциплината у нас, аааааа! Naughty  Mr. Green
Целувкиииииии! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 100
  • София
Привет от нас! Ние се позагубихме, но покрай хубавото време и гостите не ми остава много време... СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ СЛАДКИ МЕСЕЧКОВЦИ и НА БЕБЧЕТАТА СЪС ЗЪБЧЕТА!

При нас няма особен напредък със захранването - уплашихме го детето с изцепката с тъпата оризова каш ана МИЛУПА и сега - лъжица да не види... Confused а му се хапва на миличкия... временно сме на системата "мама дава пюре с пръста си", дано позабрави малко историята с кашата и приеме лъжицата в даден момент... По тоя повод, колкото повече си мисля, толкова повече ми се струва, че най-вероятно реакцията, която Константин направи към въпросната каша, не е към ориза, нито към АМ, а най-вероятно към желязото, с което е обогатена... та съм решила никакви такива повече! Иги, силно ти препоръчвам да си направиш сама кашата от ориз за захранване!

Ани августовките се карат, защото част от мамите, които пишат по-рядко се чувстват пренебрегнати, че не ги поздравяват или не им четат постовете.
Тенкс  Mr. Green
Леле, момичета, кога ви остава време и за августовата тема...  Laughing

Хайде, лека вечер от нас и спокоен сън на всички мами и бебчета!

# 101
  • София
Румчо заспа и най-после мога да си почета форума и да се отчета на спокойствие.
Честито на месечковците и на зъбчовците! Следващите да излизат много по-лесно.
Честита племенница на lony_13 и новия парфюм на Ани.
Резултатите от вчерашната консултация са 7720 гр/66 см, малко рев на ваксината и започване на кашите. Жълтък и месо още няма да даваме, ще изчакаме поне още месец. Днес взех безмлечна каша царевиза и ориз на фризокрем, обаче нещо не схващам какъв е смисъла да се взима безмлечна, след като пише, че трябва да се приготвя с мляко newsm78 Вие само с вода ли ги правите кашите? Не знаех и колко да му давам в началото на Румчо и нямах време да чета, та направих пропорция на око - размразих около 110 мл кърма и сложих непълна супена лъжица (за цяла порция се слагат 4-5) каша и Румчо всичко омете, хареса му доста, ама сигурно, защото има захар в тая каша... newsm78 Та моля ви да споделите как ги приготвяте вие и по колко се дава в началото...
Днес времето беше супер, а и следващите няколко дни ще е така и ще наблегнем на разходките.
Много се зарадвах днес, че Румчо ми хареса домашното пюре от картоф и тиква и си го хапна с кеф bowuu А за Мандев и на мен ми казаха, че бебетата ги харесвали, обаче мен малко ме притеснява, че на етикетите им не пише процентното съдържание на продукти вътре и има добавен глюкозо-фруктозен сироп, който едва ли е вреден, но все пак не знам колко е вътре и ако е много, естествено че бебетата ще хапват добре сладките пюрета...
Макси изглежда много голям на снимките, не като бебе, което ми напомня, че трябва да се наслаждаваме на всеки миг с нашите бебчовци, защото след някой месец, като започнат да се изправят и прохождат, вече няма да са бебета, а малки дечица Heart Eyes
И последно да ви попитам - моята педиатърка каза да давам на Румен Зимафлуор - флуор на капки за да са здрави зъбите, които ще изникнат, обаче аз чух доста противоречиви мнения и май засега няма да купувам. Май на никой друг педито не е изписвал, вие какво знаете по въпроса newsm78 Sick

bouquet  bouquet

# 102
  • Велико Търново
А в моя каталог изобщо няма подобен крем newsm78.Ани,извинявам се,че бях толкова убедена,че няма такова нещо Praynig.Божа,обаче от новородена я мия с тази пяна и изобщо крусти е нямала.Ох,отивам да полягвам,че утре ще ставам рано,защото къщата ми е на вили и мотовили.Спокойна нощ от мен!

# 103
  • Велико Търново
Ох,от мен може и да ви писне,аз да не видя заспало дете Mr. Green.
Bubble79,моята педиатърка,която е представител на тези каши и храни ми каза,да я правя само с вода.Май ми обясни,че за да не се натоварва стомахчето се разрежда с вода.Аз,обаче съм пословична с тъпотията си и реших да я направя с мляко/АМ/не е истина как цяла нощ не спа Божа,рева като за световното и накрая имаше най-невероятния запек.
С една мама от парка изпаднахме в лют спор за даването на флуор.Тя казва,че дава и трябва да се дава,аз обратното,обаче аз като никога не бях добре подготвена за спори се обадих на неонатоложката ми от Плевен и питам:От кога да давам флуор?Отговор:От никога!
Понеже на нея и имам на сто процента доверие,а пък ми и беше неудобно да питам,ама сега защо та и сега не мога да обясня.Търновското педи също не ми е казвало да давам.
Отивам да спя! Mr. Green

# 104
Маичета,извиняваите,пак нищичко не можах да прочета от последните ви постове,но искам съвет.Поплаках си,но не ми мина.Елла е изяла 100мл мляко за 24 часа.Не иска и вода да пие,нищо.Фонтанелката и е хлътнала.Жизнена е,весела,но вече започнах да си мисля какви ли не неща.Моля ви,ако някои знае нещо,споделете!

Общи условия

Активация на акаунт