Юлските девойки и момчета папкат ту ръчички, ту крачета

• 13 779
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Еднократно, само заради болните и притеснени майчета   bouquet Боледувам, но кърмя
Иси Кам, ще ми е интересно да прочета твоите източници. Simple Smile
аз лично не желая да влизам във спор със когото и да е каквото съм имала да кажа съм го казала на лични и второ да и аз я прочетох тази статия но има други които противоречат на тази
и другото което във кърмаческия прочетох че на всички болни мамита лекарите са им казали да не кърмят а те са го правили аз не мога и не искам да задължавам когото и да е със моето мнение . вече гледам второ дете и смятам да го гледам така както аз смятам за редно и не искам да си налагам мнението а и да оспорвам каквото и да е не желая да се получат конфликти както във някоя от предишните темички лек и спокоен ден на всички

# 166
благодаря на  Бибошка и Фиона за това,че и на нас ни направиха такава хубава лентичка. Hug

# 167
...Ренка абе нашата пиша се заголи до едно дередже и повече не ще. Да не би да имаме фимоза. Трябва пак да седна да попрочета за това. ...

Gery_to, и при нас стана така и, понеже татито ни се притесни (той се занимава с тая задачка при къпането всяка вечер) взех да чета из форума и ето ти на...

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/966/

май ще се поспрем малко с процедурата Blush
страхувах се да нямаме проблеми след години и да не ми мъчат детето разни доФтори, но изглежда основания за тревога нямам засега

пп. в здравния подфорум има бодната тема за фимозата; можеш и там да попогледнеш Hug

# 168
Здравейте, мамита!
Пак ме провокирахте! Бях решила да не пиша, докато не си напиша домашното със снимките.
Благодаря на Бибошка, на Ели, на Isi kam и Попова /дано не съм пропуснала някой/ за готовността и за помощта!
Иначе за албумчето снимчици съм сложила.
Асе   bouquet
Бетта, нали знаеш че с надуваема топка много е хубаво да се правят упражнения за вестибуларния апарат? Търкаляш я бебката по коремче и по гръбче Laughing Хубаво, че ме подсети!
Отивам да си уча:( Embarassed

# 169
И аз да се включа за кърменето,когато сме болни.В момента и на мен хич не ми е добре,смъркам яко и ме боли гърло.Пия Вит.Ц,ефералган и Оксилококцинум.Мисля,че единствено ми помагат да не кача някоя температура.И изобщо,ама изобщо не съм си и помисляла да спра да кърмя бебка.А и тя си е много добре,няма дори едно сополче,макар че съм болна от 3 дни. #CrazyИ дано да няма и занапред! Praynig
Имам и един въпрос към всички,особено към мамите,на които дечицата имат пъпчици.Ние имаме от повече от седмица пъпки(или по-скоро червени петна)до ушичките отпред.Не искат да се махат изобщо.Иначе няма никъде другаде.На какво може да се дължат? newsm78

# 170
  • София
Prascho, знам, ние ходим на рехабилитатор да ни показва разни упражнения веднъж месечно, точно от там се сетих.

Вера, маза ли я бебка с кремче Здраве, може да помогне, ако не - поне няма да навреди.

Ние бяхме на ваксина, тежим 5.700кг и сме дълги 62см - май сме най-фини от всички, но нищо, според таблицата сме идеални  Simple Smile - http://www.bg-mamma.com/site/content/view/277/73/

# 171

Да почерпим и ние.  newsm47

Vike  welcome

# 172
Ама че съм простак- първо хапнах тортички и това-онова, пък после се сетих да честитя Embarassed
на месечинките на
Деница на Галя newsm18,
Пламена на Нарина Tada
и
Калоян на Нита! smile3525  ura

Hug

# 173
Изи Кам, ама кой спори?! Аз също искам да видя ако имаш някой източник, ако не приемам че говориш наизуст. Мисля че Ася това пита - да видим статия. Казваш че имаш  - дай да ги прочетем, интелигентни момичета сме ще си направим сами изводи. Мнение казваш че не налагаш - ами аз мисля че няма някоя тук на която може да и се наложи мнение Grinning
Ако е имало конфликт преди, той засяга само Ася и някои от нас, които се включваме по-отдавна и са намесени и други неща. Така че хайде моля ви се нека не засягаме пак стари истории за които не всеки е наясно

# 174
Ще ни заключат темичката  Mr. Green
Това в кръга нашегата.
Ели, аз серизно те питах за кои дечица съм пропуснала в списъка- кажи, за да е пълен и да е по-лесно на следващия, които прави темичка.

# 175
  • някъде
Честити месечинки!!!  bouquet Hug  bouquet
Страшна торта Wink
Ей, момичета стига толкова, Иси кам просто каза че е прочела някъде, но може да не успява да го намери! Важното е че поиска да помогне с неща, които са и казали в болницата! PeaceПък и да ви кажа и на мен в родилното като вдигнах Т сестрите ми казаха да не кърмя, докторката каза да кърмя Crazy

# 176
за последно ще вляза за да дам малко яснота на моите публикации
1. не съм отрекла напълно кърменето по време на болест от страна на майката (ако искате се върнете във постинга където съм писала )а само когато има Т
2. нито ще се оправдавам и каквото и да е друго
за съжаление не мога да намеря статията във интернет точно за Т но тук се загатва http://www.bg-mamma.com/site/content/view/128/76/
много пъти съм била не съгласна с много мнения но не съм нападала когото и да е
информацията която чета за отглеждането на децата ми не се свежда само до интернет имам богата литература
не желая да досаждам повече със моите "некомпетентни мнения"
от все сърце ви пожелавам децата еи да пораснат много здрави и щастливи (независимо от всичко казано до тук)
лек и спорен ден

# 177
Честити месечинки на бебоците!

Здрасти и от мен! Прочетох последните постинги и разбрах, че полседният въпрос е за кърменето, когато мама е болна. Нямах време да прочета линка от Асето, но да кажа, че аз, като кърмачка с малък стаж, съм кърмила с температура, и болна. Чувала бях, че даже бебето така си поема антитела и се предпазва от болестта. Единственото, което може евентуално да се направи за по-голяма сигурност е да се носи маска, за да не се зарази бебчо. Ама аз си мисля, че бебетата не бива и да се пазят чак толкова много, те вирусите все ще ги застигнат и така ще си изграждат имунитет от малки. Пък и децата се справят даже по-добре от нас с болестите, стига да се лекуват адекватно. Иначе за статиите за това и онова, вече съм се убедила, че почти по всеки въпрос може да се намери информация ЗА и ПРОТИВ, така че подобен начин да се спори си е по-скоро показване на умения за търсене на инфо по Интернет, отколкото нещо друго. Осен това много хора предпочитат да вярват на лекарите си, което си е напълно логично и разбирам тяхната позиция. Друг е въпросът, че българските майки вече сме станали половин лекари заради неща, за които говорих вече, няма да ставам досадна. Mr. Green

И понеже пак споменах лекарите, искам сега веднъж и да ги похваля, да не излезе, че съм неблагодарна. Миналата седмица водихме Пиер-Павел на контролен преглед за мускула на вратлето му и явно след физиотерапията хематомът е изчезнал. Аз така и си мислех, защото около 10 дена след процедурите Пипи рязко си промени позицията на главичката и вече почти не си личи, че е имал проблем. Хирургът го потвърди и каза,че повече няма нужда нищо да правим и само да го следим и на годинка пак да го заведем контролно при него. Бях супер щастлива, че се разминахме само с едни нагревки! А на хирургът хиляди благодарности.   bouquet Той е много възръстен, но ми направи силно впечатление подходът му към детето. Той е от онези лекари които като влезе детето в кабинета, не свалят очи от него и даже като говорят на родителите продължават да се занимават САМО с детето. И така чак докато кажем Довиждане! Моята педиатърка е така, въпреки, че тя си има други кусури, но само затова оставам при нея, защото е страшно наблюдателна с децата. Преди да кажа какво ни е, тя вече го е познала. Искам да похваля също и физиотерапевтите, които бяха повече от внимателни с Пипи! ВЪобще има хора, които знаят защо са избрали тази професия и на фона на останалите, те истински ме впечатляват!

# 178
  • някъде
НАН, какво само се криеш- четеш и бягаш Whistling Я бързо на отчет Mr. Green Какво ми прави снахата Hug
Иси кам връщай се бързо тук, кой ще ни топли душата с хубави пожелания!  bouquet Hug  bouquet

# 179
честито на празнуващите днес smile3525 newsm51 smile3525
да бъдат здрави и щастливи!
момиета може ли някой да ми пусне линк за продавалника че нещо не го намирам Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт