Юлските девойки и момчета папкат ту ръчички, ту крачета

• 13 776
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Привет, мили юлски маминки! smile3525
Рядко се включвам да пиша във форума, но иначе стриктно чета всичко изписано от вас. Тъкмо реша да отговоря на някого, и друг ме изпревари с моя отговор. Hug За това си трайкам, тъй да се каже. Crazy
Да отбележа - темичката ни е оформена зверски красиво! Просто като я отворих за първи път - ахнах!!
 Аплодисменти за Фиона и Бибошка! smile3501

Включвам се по темата "бебешко - мъжко достойнство"  Sick-
Бибошка, това от постинга ти не го разбрах - "Дотук съм успяла да сваля кожичката някъде до средата на главичката, но върху самата главичка се вижда една прозрачна ципа, която трябва да разкъсам, преди да успея да продължа. Засега съм го оставила, заради гъбичките в едната ингвинална гънка, които има в момента, да не се инфектира нещо."
Аз съм за забелването. От чисто хигиенична гледна точка.
Забелвам пишлето на сина си от както навърши 20 дена. Така ме посъветваха на една от лекциите, на които ходих като бременна. И на мен не ми достигаше смелост, защото като навърши 3 месеца до никъде не бях стигнала - показваше се само върха на главичката. Обаче това, което описваш Бибошка - прозрачна ципа, която трябва да разкъсам, преди да успея да продължа, не го срешнах.  ThinkingНа миналия контролен преглед при педиатърката я помолих да обърне внимание и на пишлето и тя с едно дръпване извади главичката.  Tired Стефан се смя през цялото време, явно нищо не усети . От тогава до преди седмица на всяка баня го забелвах и мажех с реванол (на мехлем). В записките ми съм си записала, че след окончателното показване на главичката, забелването почва да се прави веднъж седмично. И сега го правя веднъж на седмица.

# 196
  • somewhere over the rainbow
А, на кого щях да казвам - ако и двамата родители са с кафеви очи и коси, при определени обстоятелства е възможно детето да е със светли. Обратното не е възможно при никакви обстоятелства. Naughty /е, почти никакви, в медицината 2 и 2 почти никога не е 4 ! rotfImao /
И аз така знам Peace,но и по този въпрос се водеше спор в Майки-бъдещи и настоящи. И тук се намериха хора,които да кажат,че традициите не са това,което  бяха hahaha
Бибошка,и на мен ми е минавало през акъла,че може да я сърби някъде Дая,но по-вероятно е да я сърби или даже боли зачервеното дупе. Ама тя си ревеше и преди да й се зачерви Mr. Green...явно тогава друго я е сърбяло Crossing Arms
Диди,ми добре де,при мен ше живуркат,таман да има кой да ме гледа на старини Whistling,пък и то това си е традиция при нас-мъж ми е заврян зет,що не и Алекс hahaha Къща голяма,има място за всички.
Жоржи,дай подробности за Хамомилата при рвливи бебета Hug Нашата педи е хомеопат,работи с Боарон. Някой беше казал,че има разлика между класическата и боаронската хомеопатия. В какво точно се изразява тя,и кое е за предпочитане?
pigi, мерси много за инфото  bouquet

# 197
  uraЧестити месечинки на Пламена на мама Narina, Деница на мама galiq_82 и Калоян на мама Nita    ura
Асе, добре дошла отново Hug
Ние днес си направихме една шопинг-терапия. Добре ми се отрази на настроението. Пък и Венци спинка през цялото време.
Момичета, опитайте бабешките методи и рецепти. Аз поне знам за хрема, температура, болно гърло. Поне за това се сетих.  newsm78

# 198
Здравейте майчета, в последно време почти не ми оставаше време от лекции,контролни,беб4о.Бързам обаче да си похваля детенцето,че, като се върна от университета, бебчо като  ме види ми се смее с глас и протяга ръчички да я взема.Радвами се милото,явно се затъжва за мен:) Чувството е неверояно.
Ние тежим 6,600кг и сме 61см.Вече ни сложиха и трите приема на ДТК и Полиомиелита.Последния път не вдигнахме Т. Засега сме здравички и двете, татито ни малко киха да се надяваме,че няма да е нещо сериозно.
Честити месечинки на всички да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват.
Лека и спокойна вечер на всички от мен и бебка!

# 199
  • София
Ама че съм простак- първо хапнах тортички и това-онова, пък после се сетих да честитя Embarassed

Simple Smile и аз съм същата тиква

Честито на Пламена, Деница и Калоян и техните мами   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet! И благодарим за почерпките, ама друг път по-кротко, чеее .... Animal Pig

Забравих да ви кажа как ме хвалиха докторката и сестрата, че сме само на кърма - то не било само до физика, ами и до акъл, браво, браво, туп-туп по главицата  Wink

обаче ме агитират да давам Зимафлуор; някой беше пускал линк за разни страховити неща за флуора, ще я потърся да я прочета пак  newsm78

бибошка, дано имаш време да попълниш лентичките, че доста мами наслагахме снимки, откакто видяхме какви чудеса си сътворила  Hug

# 200
  • София
Въпросът за пишлетата ми е болна тема.Нашият педиатър всеки път ми казва - никакво пипане.Било опасно да се забелва,докато сме с памперси,защото имало опасност от инфекции,поради амоняка в урината.Дали е така незнам,но аз нали се опитвам да му имам доверие и  наистина не пипам.

# 201
  • somewhere over the rainbow
Само да питам -кой ще се заеме с пускането на темички? Бибошка? newsm78 Аз пак да си предложа услугите Embarassed

# 202
  • Варна
Здравейте мами!
тази вечер ходихме при джипито и тя ни сюрпризира - каза, че ХЕИ-то не признава ваксината Пентаксим и такива деца ще се водят все едно, че не са ваксинирани, което е проблем после при посещение на детска градина и т.т.
Много съм притеснена. Моля майките, които слагат от тази ваксина да попитат техните педита и да обменим информация, защото ако е така става много лошо.

Извинявам се за червения цвят.

# 203
От известно време насам виждам, че си задавате въпроси за хомеопатията. Та реших да споделя моите знания и опит. Вярно е, че в България хомеопатите се делят на така наречените боаронски (такива които са изкарали курса на Бораон - френската фирма производител на хомеопатични лекарства)- и класически -тези които са учили в други школи класическия метод на лечение. Най-често срещаните са боаронските възпитаници. Както много от вас споделят, педиатрите им или личните им лекари са хомеопати - със сигурност става въпрос за боаронци. Има много спорове коя от двете школи е по-добрата, аз лично не бих изказвала мнение тук по въпроса. Обаче бих казала, че специално в България, ако искате качествено и успешно лечение с хомеопатия, със сигурност трябва да се обърнете към класически хомеопат. Боаронците изкарват един курс и са също обикновени лекари, т.е. хомеопатията е само някакъв аксесоар в начините по които лекуват пациентите си. Знанията им в 99 процента от случаите са доста повърхности и с тях рискувате да се разочаровате от този тип лечение. Класическите хомеопати лекуват само с хомеопатия, с нищо друго. Те си изкарват и хляба само с това, така че се стремят естествено към високо качество и работят много върху себе си, иначе ще останат гладни Grinning При всички случаи знанията им са много по-задълбочени.

Сега по-конкретно моят личен опит. Моята педиатърка е боаронка. Тя ми е помагала в някои леки случаи на хремички, но и за една уртикария, за която съм споменавала скоро. Тя се занимава с хомеопатия от 15 години, така че има доста опит, но понеже е и джипи, няма време да задълбочава знанията си. На нея много й помага факта, че е много наблюдателна, което е много важно за един хомеопат. Въпреки всичките й качества, тя определено не може да се справи с по-сериозните случаи и при първата по-продължителна кашлица или хрема, изписва конвенционалните лекарства. Аз от около година изпитах нужда да се обърна към по-добър специалист и тогава посетих класически хомеопат. Първият такъв беше добър, но на дъщеря ми помогна само до едно ниво. На мен пък засега ми оправи една хронична хрема, времето ще покаже дали ме е излекувал окончателно. Сега вече съм при втори хомеопат за децата, който уж е по-добър и се надявам да постигне по-добри резултати. Както при всички други лекари, трябва време, за да се намери добър.

Виждам, че си задавате въпроса дали Хамомилата помага за неспокойни деца. Да, помага, но само за определен тип деца. Ако на едно дете Хамомилата помогне, то на друго въобще няма да помогне. Хомеопатията не лекува както обикновената медицина. Тя не лекува според симптомите, а според определен тип профил на човека. Т.е. няма лекарство за хрема, за кашлица, за мигрена както при обикновената медицина. За кашлица има сигурно 100 лекарства и само едно от тях ще бъде ефикасно при даден човек. То се определя като се определи профилът на човека - темперамент, характер, обичайни настроения и т.н. Това обаче боаронците в България пропускат, точно защото знанията им не са много задълбочени. И те си карат както баба си знае и решават, че ако едно дете реве и иска на ръце - значи Хамомила! Да, ама не! Ето и Пипи реве и обича на ръце ама Хамомилата няма хич да му помогне - неговото лекарство е Нукс Вомика. Това обаче се определя след задълбочено интервю с много добър и опитен хомеопат. Другото е само импровизации и може да бъде и опасно, защото се сещате какво става, ако решите да лекувате бронхит с хомеопатия и не ви бъде изписано подходящото лекарство. Затова внимавайте! Не се оставяйте в ръцете на който и да било. Освен това е добре да попрочетете малко за хомеопатията, за да имате представа за какво става въпрос, защото наистина лечението противоречи на всичките ни досегашни представи за лечение и може да стресне някой, който не е наясно.
Няма да продължавам повече, защото темата за хомеопатията е необятна. Ще потърся и линкове във форума да ви дам да прочетете. Ако имате някакви въпроси, кажете, ще се опитам да ви отговоря от позицията на човек, който има скромен опит с този тип лечение. Но естествено не съм експерт, знам само толкова колкото е нужно, за да помагам на хомеопата в избора на лекарство и да съм наясно с поведението, което трябва да имам по време на лечението. Иначе ходих наколко пъти на боаронския курс малко нелегално, защото е само за лекари, но ми беше полезно, защото си разширих общата култура по темата.

Айде стига засега! Лека вечер на всички!

# 204
Здравейте мами!
тази вечер ходихме при джипито и тя ни сюрпризира - каза, че ХЕИ-то не признава ваксината Пентаксим и такива деца ще се водят все едно, че не са ваксинирани, което е проблем после при посещение на детска градина и т.т.
Много съм притеснена. Моля майките, които слагат от тази ваксина да попитат техните педита и да обменим информация, защото ако е така става много лошо.

Извинявам се за червения цвят.

Аз още не съм слагала ваксина. Моята педи в началото каза, че не ги признавали и каза да не я слагам. Но понеже аз не спрях да я подпитвам, тя накрая отишла в Хеито да пита и скоро ми каза, че ги признавали вече. Даже ми каза да си я купя и да я слагаме, въпреки че тя нямала опит с ваксината. А разбрах също, че от догодина и Касата щяла да поема тази ваксина, май синеочка ми сподели това. Струва ми се, че го съобщиха и по телевизията. И аз се интересувам, да кажат мамите които я слагат, техните лекари какво казват.

# 205
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Влизам много набързо, самао за да кажа че ние преди да поставим първата доза Пентаксим, питахме специално главния епидемиолог в града дали може да използваме нея вместо тези по ЗК. Оказа се, че може!

# 206
  • Варна
Лала и аз я попитах за тази, която ще се слага по ЗК и тя ми обясни, че е различна от Пентаксима, че производителите са различни и един вид това е борба за пазар. Не знам да ли се изразих правилно. Ох, освен да взема сама да питам в ХЕИ-то. newsm78

# 207
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=60438.0
Това е линк за една тема за хомеопатията, която пуснах преди време във фирума. В нея има многхо полезна информация - обяснения, имена на специалисти, линкове. За тези които се интересуват...

Морскасирена, трябва наистина да разберем коя е другата ваксина. Нали има една друга пак мъртва Имовакс ли се казваше Embarassed... Аз и без това съм безумно изостанала с ваксините...Но наистина трябва да проучим, защото за яслата ще е проблем.

Нан, разбери се с Бибошка, защото тъй като гледам няма други кандидати. Ако имаш желание, пускай си темичка! Аз не се отзовах, защото не ми остава време напоследък, но мога от време на време да те замествам като ми дойде музата Grinning И без това ако искаме все така творчеки да подхождаме, само за един човек си е натоварващо. Така че ще си помагаме.   bouquet

# 208
Относно кърменето с темпеература,аз съм твърдо За с оглед наличието на антитела в кърмата,но все пак всеки сам си решава.
При нас се наблюдава нещо малко притеснително от скоро време и май скоро ще ходя инцидентно на лекар..Алекс както си спи и изведнъж започва да реве истерично #CrazyОт една седмица насам пък за капак се буди по цяла нощ и ако не му дам цица няма успокояване,просто Кошмар.С една дума кърмене Нон стоп Sick Асе,помагаж как да овладея тази ситуация,защото вече ходя като зомби от нощните" мераци" на моя мъник

# 209
  • София
Нали има една друга пак мъртва Имовакс ли се казваше Embarassed...

казва се Инфанрикс, но е тривалентна - дифтерит, тетанус и коклюш. За полиомиелит и менингит, които са включени в Пентаксима, трябва допълнително боцкане

Общи условия

Активация на акаунт