Отговори
# 150
Благодаря за превода, Алекс

Серията ще бъде жестока!
Стана направо  психо трилър. Вероятно до края на сезона остават не повече от 10 епизода.Ще имат почивки през м.май, вероятно!
Досега бяхме съпричастни на загубата и скръбта на Джейлин, после се появи надеждата, дано ни покажат прошката ѝ.......и любовта, която лекува. При това условие бих гледала сериала с удоволствие и удоволетворение. Така ще бъде справедливо за всички.

Обаче, поста на Катето ме втрещи
Цитат
Въпроса е кого ще види Джейлин там на строежа...
Ългаз  Sunglasses

Аман, сестро, дано не те е чула СЦ, че на нея толкова и трябва- ще качи на ешафода Ългаз 

Привет, момичета

# 151
  • Кърджали
Тя Джейлин вече знае че баща ѝ е купил пистолет и е имал намерение да убива. Но все още вярваше че става дума за Явуз.Даже се обвиняваше че пак както при Инджи не е усетила и разбрала нищо .

# 152
Тя Джейлин вече знае че баща ѝ е купил пистолет и е имал намерение да убива. Но все още вярваше че става дума за Явуз.Даже се обвиняваше че пак както при Инджи не е усетила и разбрала нищо .

Това наистина е странно.
Значи, ако баща ѝ е тръгнал да убива, тя е готова да го оправдава ( няма значение кой е и какво е направила въпросната жертва)
Правилно ли съм разбрала? Струва си да се поразмисли над това!

# 153
Аз първо помислих, че Метин се готви да пеоеме вината на Чинар.
И че Чинар заминава нанякъде.
Мислех, че Джейлин ще види Метин

Но забравих, че онова приятелче на Сердар следи Чинар. Вероятно Йекта знае, че Чинар е в склада и че ще бяга в чужбина... И затова е хванал Джейлин и я води в склада преди Чинар да избяга.
Т.е. може би Джейлин ще види Чинар.

# 154

Това наистина е странно.
Значи, ако баща ѝ е тръгнал да убива, тя е готова да го оправдава ( няма значение кой е и какво е направила въпросната жертва)
Правилно ли съм разбрала? Струва си да се поразмисли над това!
Въобще не ни показаха семейството да е трогнато от това, че бащата е взел пистолет, вероятно с откраднатото от вкъщи злато.
Да не говорим за това, което напомнихте, че е насъскан от Гюл, която не показват да я мъчи нещо по въпроса, защото той изчезва след това в крайна сметка.
От друга страна Метин и Чънар се побъркват от угризения. Метин сбърка веднъж като не отидоха в полиция веднага и то в паника и ужас. След това вече другите действия са без алтернатива и да беше признал сам по-рано, тежестта на първата грешка не се променяше.
Вчера изгледах серията и Джейлин в началото отново каза, на Ългаз, че е хубаво чувството да се опреш на семейството, макар никога да не го е изпитвала. После с майка й, сценаристката като заизбелва Зафер взе да им слага реплики, какво щял да направи Зафер, как и той така щял да постъпи в различни ситуации, щото нали Джейлин силна, щото винаги сама се е оправяла, че и за другите се е грижила и изведнъж с баща светец се оказа. Чак ми стана смешно, че на гроба говори Джейлин, че щяла да му разкаже, че се оженила за Ългаз, че той щял да бъде доволен като види колко щастлива я правил. Ами да ме извинява сценаристката, ама Зафер, който тя създаде, щеше да изгони Джейлин за втори път от вкъщи, защото се е оженила без да го пита и без да е поискана и дадена от него.
Не знам как да се мерят вините, но и тази на нейното семейство пред Дефне си я бива.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 09:46 от solnichka

# 155
  • Кърджали
И двамата бащи за мен са еднакво виновни
Не оправдавам нито Зафер, нито Метин. И двамата в мое лице нямат оправдание.
Но в крайна сметка Зафер е мъртвия (въпреки че сам си го търсеше), предполага се,че Чънар го е убил, а Метин извърши серия от престъпления. И го гризе съвестта не толкова че го е направил, колкото че е позволил да изгуби трупа Иначе той щеше да го погребе и да си трае. Нали не мислите, че щеше да каже - ей там е гроба на Зафер.... И щеше да продължи да се прави най-големия моралист.
Затова Зафер, Метин за мен са еднакви..Двама мъже, бащи, които с действията си съсипаха живота на децата си.
Единствено бих могла да оправдая Чънар. Но лошото е,че и той не си взима поука от грешките си.
А още по-лошото е,че накрая ще го отнесе най-невинния в цялата ситуация.
Но все пак, вярвам че след първоначалният шок Ългаз и Джейлин ще се стегнат, къде сами, къде с помощта на Ерен и Парс, къде въпреки тях, ще открият истинският убиец. Ще се разбере за действията на Сердар..
Защото честно казано, сърцето ме заболя от фрага в момента в който Ългаз чак няма кураж да погали Джейлин с цяла ръка..

Аз бих проявила разбиране и ако Ългаз, въпреки че иска, не намери сили да разкаже на Джейлин веднага. Все пак шока за него е голям, болката, страха, разочарованието. Колкото и Сема да го идеализира, и той е човек и той има моменти на слабост. А ако сега не прояви слабост - когато вярва че заради баща си и брат си ще загуби жената, която обича, то кога.

И малко за разсейване

Онур Йозайдън (наш Осман) освен като актьор, се изявява и като музикант. (Бях чувала една негова песен в Почукай на вратата ми, но дълго време не можах да се сетя че това е той ). Та днес излезе новата му песен. Припева ѝ яко ми влезе в ума и цял ден си го тананикам, та я преведох набързо, да ви я пусна и на вас.

https://videa.hu/videok/film-animacio/yalan-yok-wxDjWieSfbk0rOyM
https://vk.com/wall609002571_203

# 156
Алекс, те сега и двамата може да се окажат мъртви, та неизбежно ще се смени перспективата, ако стане така.
Метин има едно престъпление - унищожава и подменя улики за едно и също.
И прожекторът е насочен по желания от сценаристката начин в него.
Не ни дават естествено белата, която Нева е направила в онова семейство, където е вкарала човек в затвора. Ей  така, тропнала с краче, че си иска мъжа обратно. После плати, за да си трае семейството.
И понеже никое престъпление не може да се оправдае, същото важи и за Джейлин, на която Ългаз попречи да остави Йекта в затвора. Поне веднъж я дадоха, че е наела жена, за да си спечели бракоразводното дело. И с Чънар в началото, и след това тя даде да се разбере, че тия неща не са й чужди.
Колко да е по-лош Метин?
Съгласна съм, че Метин стана на практика престъпник и няма оправдание, но че няма угризения и да се изкривяват мотивите му не съм съгласна.
А за Ългаз би било по-ненормално да тръгне да й разказва, само защото е честен и Ългаз. Той в склада още прие, че ще я изгуби, според мен. Все пак само преди ден я гледаше натъпкана с успокоителни, че не издържа психически и то остана да тръгне да я довършва. Ще видим събитията, ама грешката му май ще да е, че допусна Йекта да се добре до нея.

# 157
  • София
Привет!
Алекс, благодаря ти за клипа на "наш Осман", за преводите на фрагментите, както и за всички други.
Тези фрагменти за пореден път ме объркват, но това е целта им. Лайкнах поста ти, харесва ми, но не съм съгласна със заключението ти: "И двамата бащи за мен са еднакво виновни."
Алекс, според мен Зафер тръгна съзнателно да убива.
Само това, че той замисли да отнема живот го прави престъпник, а допълнително извърши и куп виновни действия. При Метин нямаше замисъл за убийство. Да, той  също извърши куп грешни постъпки. Има и той вина, но знак за равенство е изключен. Аз съм убедена, че нашите хора, ще преценят извършеното и от двамата бащи и ще вземат правилното решение, но за това трябва да се разкрие истината. Как ще стане ? Ще чакаме!
Хубав ден.

# 158
  • Кърджали
Солничка имах предвид че бащите добре се постарах да превърнат живота на децата си в Ад. Ама колкото повече пиша толкова повече мисля и толкова повече онази се обърквам в мислите си.
След случилото се вече кой по-виновен... Все ми е тая..като ги гледам Ългаз и Джейлин как се измъчват. И двамата са ми еднакво черни.
Разбира се, това си е моето мнение. За момента. Докато в главата ми звучат думите на Ългаз...

Да добавя и озета. Самия озет не звучи отчайващо, но после ми попадна цитата и някой все едно ми заби нож
ПРИСЪДА 28 епизод
ОЗЕТ
Цитат: "Не се привързвай прекалено към никого. Дори и сянката ви ще ви изостави когато навлезете в мрака"
Анонимно (La Edra)
С малките улики Ългаз достига до истината, която сам търсеше и тази истина го разбива. На всичкото отгоре в сърцето на тази истина трябва да мисли за Джейлин и нейната психика, и която има нужда от Ългаз за да се изправи на крака. Каква позиция ще заеме сега Ългаз, знаейки истината.
Тайното разследване на Парс инЕрен излиза наяве. Когато пътя им се пресича с този на Ългаз, парченцата се подреждат и за тях.Сега всеки има нещо срещу което да се изправи .
Джейлин, която иска да се върне към живота, взема първите си големи Джейлин, която вижда Ългаз като най-близък и източник на сила, все още не е наясно с излизащата наяве истина. Възможно ли е въпреки всичко да продължат по общия си път?

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 13:31 от Aлекcандрa

# 159
Здравейте! Blue Heart

Ето нещо, което може би  ще разсее мрачните ви мисли,
но сигурно ще ви зарадва!

От Бирсен.

"Драмата, която тази година привлече най-голямо внимание със своята завладяваща история, „Присъда“, ще бъде гледана в Гърция след Пуерто Рико, САЩ, Испания, Чили, Близкия Изток, Израел, Кипър, Румъния и Грузия под името „Семейни тайни“ . (ГТ)"

Както виждате, България не присъства в този списък. Защо???

# 160
     Съгласна съм с Алекс,че **Двамата бащи,които с действията си съсипаха живота на децата си... нямат оправдание**.
Подкрепям Нина,че(вината им не е еднаква).Метин извърши поредица от недопустими грешки,изпадайки в паника,че ще загуби Чънар,семейството ще го упреква,и без да се замисли за последствията,стигна до ситуация без изход.
Зафер се остави да го манипулират: семейството му  и Йекта,взема решения и действа, без да се съобразява с никого.Някой от семейството му/Джейлин сама научи/разбра ли,че Инджи имаше кола?Изгори я без да се замисли,че е нова и  скъпа,а после ограби златото на семейството си за пари.
   Лек ден и приятни почивни дни.Вера

# 161
  • Кърджали
От една страна много искам да го закупят и за България, но БТВ или Нова и да го излъчват в нормално, гледано време
От друга като знам че няма да го гледам... Защото малко ми е като престъпление да дублират гласа на Каан 🤪
Но пък ще мога да го препоръчвам наляво надясно досаждащо упорито.

# 162
  • AMS
Фотографии еп. 28 >>>

# 163
Сериалът Присъда ще се излъчи в следните страни под заглавието “Семейни тайни”: Испания, Пуерто Рико, Израел, Кипър, САЩ, Гърция, Чили, Грузия.
Искрено се надявам някой ден да се излъчи и в България!

# 164
Така както се очертават действита на двамата бащи Зафер и Метин,
които така или иначе са виновни за психичското унищожаван на децата си,
подозирам, че Сема ханъм ще се опита  да ни обясни защо доведе героите си
до задънена улица. Затова за нас ще има допълнителни разяснения от нея.
Така си мисля.
Във всеки случай много по-мъчно ми е  за Чинар и Джей, отколкото за Зафер и Метин.
И по-малко за Ългаз - той е много по-силен от другите "деца". Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт