Отговори
# 270
Адски тъпо. Джейлин влиза в склада с брътвежите от Йекта, и с информацията от Парс, че Явуз е невинен и Ългаз търси убиеца.

На тази база вижда, каквото вижда и звъни на полицията да предадяла убиеца на баща си и тези, които му помагат. Ми, мила, ти на практика нищо не знаеш. Като дойде полицията, какво ще й кажеш, Йекта ми каза, че вътре е убиеца и ето ви го. Второ технически още нищо не знае за това кой, кога, какво е разбрал, та да държи сметка, че криели нещо от нея.
Тримата как се юрнаха да разплетат, гледаха записи, търчаха по пристанища и всичко, за да съберат виновните. Ако бяха я дондуркали, Метин щеше да е свършил със себе си, Чънар нямаше да е заминал, ама кой знае какво щеше да го прави Йекта. Нашите сега да не загазят, че собствено разследване правят с любезното съдействие на патките Джейлин и Дерия. Парс по на място от Ългаз и се надявам последната да си я нахрани като му дойде времето.
И много е добра Джейлин в речите, колко й е ценен Ългаз, ама май да си върви при най-добрия й приятел Йекта. Той нали й каза, че е такъв, а тя очевидно му вярва повече от на Ългаз, че на него в колата му се качи и го изслуша, нещо което Ългаз не е заслужил, явно.
Мен, ако питате, това му е голямото разочарование на Ългаз. И наистина пресолиха с боя, който хвърли. Малко Джейлин стайл. Да беше ги изслушал първо и двамата за детайлите и после да ги бие. Надявам се Джейлин да си го връща после и той да не точи сълзи, сополи и лиги по нея, ами да обмисли горните факти. Кая обаче, не са Ергуван и никой няма да натяква, че заради баща й става всичко.
С две думи, фрагът повече ме ядоса, отколкото да ме натъжи. Не хвърляйте камъни. Simple Smile

# 271
  • Sofia
Здравейте, напълно съм съгласна с Алекс и Катя, образът на Илгаз е напълно правдоподобен и реален. В негова защита мога да кажа, че аз съм абсолютно против дори шамар на дете и дъщеря ми не я бях удряла до 14 годишна възраст, но така ме изкара извън нерви, че неуспях да се сдържа. Е шамарът беше само един, но по д...то бяха повече. Напълно го разбирам и не го усещам като насилие или отмъщение, според мен е безсилие и безисходица.
На Сема шапка и свалям за пълнокръвните и реалистични образи.
За Джейлин също смятам, че реагира абсолютно реалистично, аз също когато е нещо по-дребно крещя и блъскам, но когато е нещо толкова сериозно както тази картина, която видя в склада, тя първо помисли и после направи правилното, както Илгаз много пъти и е казвал. И не се е доверила на Йекта, още не е осмислила цялата ситуация и това ще стане, вярвам го. И друго, за което имаше малки упреци, че приема баща си за жертва, пак е много реално. Ние имаме цялата информация и анализираме като странични наблюдатели, а тя е дете на този човек. Коя от нас ще чуе нещо нередно за баща си и ще се обърне веднага срещу него, а и Джейлин няма и половината информация, която имаме ние.
Сериалът много ме вълнува и въпреки тежките серии го гледам с интерес. Целият каст е много добър, всички играят на макс, режисура и операторско майсторство на много високо ниво, особено предвид, че произвеждат пълнометражен филм 2 часа и половина за 1 седмица.
Да не пропусна благодарности на всички за информацията и преводите. Алекс ти си злато, гориш във всичко, което е важно за теб, възхищавам ти се!!!
Слънчев ден и в душите ви!

# 272
  • Кърджали
Сема гради пълнонкръвни образи. Не може Ългаз все да реагира както е най-идеално. Видя ли как света се срутва пред очите му, видя... чу ли че любимата му жена мисли че той може да помага на убиеца на баща ѝ? Чу. (всъщност напълно нормално е Джейлин в първия момент в този шок да помисли така, все пак Чънар му е брат). Разбра ли,че Чънар с месеци в крил това, а баща му го е прикривал? Разбра.. Хайде де, колко реалистично щеше да е да каже - разказвай сега. Вече щеше да е супергерой ... Ългаз ще чуе /прочете показанията на брат си, ще се замисли, ще усети че има гнило. Но сега е отчаян, разбит, разочарован, предаден. Боли го.... Не може да го съдим че проявява човешки емоции
Или може би моето разбиране и толеранс към Чънар, Метин и Джейлин беше до момента в който видях скалата Ългаз Кая разбит на парчета

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 10:30 от Aлекcандрa

# 273
Привет!
Благодаря за превода, Алекс! Flowers Bouquet На всички за коментарите! Flowers Bouquet

Факт е, че Джейлин повярва на Йекта. Ако не бяха неговите думи, а само сцената, която видя - тримата служители на закона с брата на единия, дали щеше да помисли, че те са замесени в убийството на баща ѝ. Къде е доверието ѝ в Ългаз - нали с този човек създава дом и общ живот, а не с омразния Йекта. Този същият почти я вкара в затвора и само огромното доверие на Ългаз в нея я спаси. Възможно ли е толкова бързо да игнорира факта кой я е спасил. Няма да изреждам какво направи Ългаз за нея, само това, че се отказа от прокурорската си длъжност, не е ли достатъчно да има безгранично доверие в него - винаги и за всичко.
Чакам реакцията ѝ, когато научи и сега - какво е правил от мига, когато разбра, че не Явуз е убил Зафер. Пак ли ще се извинява - сгреших, прости ми.... Ако трябва да избират, на кого зрителите биха се доверили безрезервно. Аз на Ългаз. Джейлин е в шок, но в сцената от фрагмана е не друг, а Ългаз и тя никога не трябва да забравя какъв човек е той. Щом я виждаме да си тръгва, ясно е, че нищо ново не е научила. И не, не е нужно да пита Ългаз и останалите каквото и да е - той всичко сам ще ѝ разкаже. Нали затова дни наред не яде и не спа - да стигне до истината, каквато и да е тя. Защото любовта на първо място е доверие между двама и после всичко останало.

Клипче с Каан

https://www.instagram.com/p/CcQsN4NI6SP/

# 274
  • София
Привет!
Благодаря за превода, Алекс! Flowers Bouquet На всички за коментарите! Flowers Bouquet

Факт е, че Джейлин повярва на Йекта. Ако не бяха неговите думи, а само сцената, която видя - тримата служители на закона с брата на единия, дали щеше да помисли, че те са замесени в убийството на баща ѝ. Къде е доверието ѝ в Ългаз - нали с този човек създава дом и общ живот, а не с омразния Йекта. Този същият почти я вкара в затвора и само огромното доверие на Ългаз в нея я спаси. Възможно ли е толкова бързо да игнорира факта кой я е спасил. Няма да изреждам какво направи Ългаз за нея, само това, че се отказа от прокурорската си длъжност, не е ли достатъчно да има безгранично доверие в него - винаги и за всичко.
Чакам реакцията ѝ, когато научи и сега - какво е правил от мига, когато разбра, че не Явуз е убил Зафер. Пак ли ще се извинява - сгреших, прости ми.... Ако трябва да избират, на кого зрителите биха се доверили безрезервно. Аз на Ългаз. Джейлин е в шок, но в сцената от фрагмана е не друг, а Ългаз и тя никога не трябва да забравя какъв човек е той. Щом я виждаме да си тръгва, ясно е, че нищо ново не е научила. И не, не е нужно да пита Ългаз и останалите каквото и да е - той всичко сам ще ѝ разкаже. Нали затова дни наред не яде и не спа - да стигне до истината, каквато и да е тя. Защото любовта на първо място е доверие между двама и после всичко останало.

Напълно съм съгласна с Лучия!
Едно не мога да разбера от фрагмента. Кога Ългаз изкрейзи и стовари яда си върху Чънар? Мидля, че беше след като видя Джейлин и разбра за обаждането й в полицията. Това може би пред мен малко го оневинява, но гнева му беше огромен. Замислям се кой от двамата в този момент постъпи нормално /не казвам правилно/?

# 275
Еееее,иииииии........?!?!

Тя вече  е  Джейлин Ергован ...а  НЕ.....Кая ?!?!?!   Или нещо ГРЕША ......да не  е кадър  от когато поемаше делото на Чънар  в началото  ?!?!

# 276
  • Кърджали
София, това май е флашбек, първото им запознанство
Още от преди първи епизод.
Сема беше обещала такава сцена

# 277
София, това май е флашбек, първото им запознанство
Още от преди първи епизод.
Сема беше обещала такава сцена

Вяра ѝ нямам ,колко ѝ е да се САМОразведе ......Laughing

# 278
  • Кърджали
Не, не...
Ългаз ще умре на място.
Имаме си обещание да ни покажат как са се запознали. Даже май ще има и сцена как са един срещу друг в дело. Нали Ългаз в първите серии казваше че прокурорите са оставали с отворена уста как спасява клиентите си. 
А и в първа серия вече на Ългаз му беше прекипяло от номерата ѝ. Та явно са си лазили по нервите

Да добавя нещо, което си мислих
За Чънар....
1.Участваше в продажба на дрога. Няма значение, че не употребява, това е дори още по-лошото за мен, защото той продава. Продава дрога. Дрога.
2.Скри наркотици в плюшената играчка на сестра си. Наркотици. В играчка на сестра си. На малко дете. (Това беше първият по път в който видяхме Ългаз разбит и разочарован)
3.Не прекрати приятелството си със Сердар, дори когато Сердар за първи път го предаде докато Чънар беше в ареста за убийството на Инджи
4.Не спря да се връзва на акъла на Сердар.
5.Забърка се с мафията, защото парите които печелеше при дядо си му се сториха малко и за пореден път се включи в продажбата на наркотици
6.Не стига че сам се забърка с мафията, но позволи Парла и Тууче също да се забъркат. Да, те не са съвсем деца, не можеше да ги хване за яката и да го отведе вкъщи, но беше съвсем наясно с какво се забъркват. И за разлика от тях беше пълнолетен.
7.Когато трябваше да си седи у тях и да се възстановя, той ту да търси отговорност от Енгин, ту у Сердар…
8.Всеки път когато брат му се опитваше да му налее разум, се започваше с емоционално изнудване " аз не съм като теб, ти не ме разбираш, никой не ме обича"
9 Колко пъти Ългаз се опитваше да му помогне, искаше да му помогне и с работа (но Чънар искаше бързи, лесни и големи пари), говореше, питаше. Чънар (окей, разбирам защо) не му каза нищо, а напротив бягаше.

Да, Чънар не е виновен за убийството на Зафер. Да, Зафер сам си търсеше белята. Но и Чънар не е самата невинност. И не може да търси оправдания само в другите. Не понесе ли отговорност за грешките си, никога няма да порасне.
А неговите грешки го доведоха до тук. Забъркваше се я бели, от които само брат му би могъл някак да го измъкне, но понеже ставаше въпрос за дрога, мълчеше . Играеше го жертва и неразбрано дете
Да, Метин не е най-добрият баща. Има много грешен подход спрямо децата си. Но докога ще се оправдава с това...

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 12:57 от Aлекcандрa

# 279
Алекс, правилно изреждаш глупостите на Чънар.
Ама не те го доведоха до тук. Той за глупостите с наркотиците на практика не си е платил. Нищо от лошото, което му се случи няма връзка с тези грешки.
Озова се в затвора и с проблеми, заради сестрата на Джейлин и с единствена вина за тази нощ, че тъпо влюбен тръгна да й помага.
Сегашната му беля е заради бащата на Джейлин.
Чънар е просто болезнено глупав, ама ген, виж и леля му Grinning
Когато го даваха как се забърква със Сердар даже не мисля, че ламтеж за пари е проявявал, ами просто наивност и глупост. Ако имаше капка лошотия нямаше така да затъне. Нямаше мозък да дръпне Парла, ама как го гризеше и ходеше след нея, че се притеснява.
Угризенията им с Метин си бяха много истински за станалото. Добър и глупав. Това е. Баща му не е виновен. По-суров е бил и толкова. Същият е и за Ългаз. И колко да е бил суров, след като дете не е изхвърлял на улицата с всичкия багаж в торби за боклук и да липсва с месеци нееднократно като новосъздадения светец Зафер.

# 280
  • Кърджали
Доведоха го всъщност. Не пряко, но му поправиха пътечката да се доведе до тук.
Защото в началото още с Инджи трябваше да си мълчи заради наркотиците. Защото се страхуваше че каже ли,че е намесен с наркотици, ще го накажат като се случи нещо на близките му.
И всъщност заради пари , лесни и големи пари се забърка с голямата беля с мафията . Остана разочарован от малкото пари,които дядо му определи като заплата ( каза му тук всичко е и твое, но ще получаваш заплата като другите). И още същата вечер Чънар отиде при Сердар .
Не казвам,че Чънар е лош. Но е глупав, безотговорен и свикнал друг да му е виновен. (Даже подозирам че засега и тази история с наркотиците и мафията ще му се размине, защото Ългаз няма да иска да нанесе нов удар на Джейлин, а нали и Парла е намесена. Но пък знае ли се, може и прокурорския дълг да надделее над сърцето му)
Иначе за Зафер вина няма.  Но всичките му бели го доведоха до там. Ако пак не беше тръгнал да се прави на голям мъж и да търси сметка на Сердар с прясна рана, Зафер нямаше да го намери.
А по повод бащите .... Там вече съм казвала. За мен и двамата не са стока
Но в крайна сметка това е резултатът - единият е мъртъв, а другият ще бъде разследван за прикриване на доказателства. Доказателства, които ако не беше прикривал, сега и той и синът му можеше да са забравили за този случай .
Не оневинявам никой от тримата. За самото убийство Чънар е най-малко виновен, но ...
Лошото е,че сега го отнасят невинните в цялата история - Дефне, Ългаз и Джейлин. Техният живот е на парченца.
А сега и кариерата на Парс и Ерен е под заплаха, защото трябва да доказват че не са имали намерение да помагат на Чънар да избяга.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 14:04 от Aлекcандрa

# 281
Ако не ги погнат сега младежите за наркотиците и банковите сметки, още повече, ако Ългаз се притаи, заради Джейлин. С какво ще са по-добри от Метин. И госпожа 'защо никой не ми каза", не я дадоха да каже на Ерен, за проблема на дъщеря му.

# 282
  • Кърджали
Ългаз беше готов да ги предаде на Парс. Даже поиска да говори с него . И тогава Зафер излезе изпод сянката...
Не казвам че се е отказал да го прави. Дори предупреди Чънар че им отпуска няколко дни, семейството на Парла да се съвземе от смъртта на Зафер и ги праща пред Парс
Но сега какво ще направи...
Башак каза нещо за Ългаз - че в името на това, което смята за правилно е готов и да си причини болка. Та по-вероятно да ги предаде. Дори и да е за сметка на това,че ще причини болка на Ергуван и на Ерен.

# 283
Алекс, правилно изреждаш глупостите на Чънар.
Ама не те го доведоха до тук. Той за глупостите с наркотиците на практика не си е платил. Нищо от лошото, което му се случи няма връзка с тези грешки.
Озова се в затвора и с проблеми, заради сестрата на Джейлин и с единствена вина за тази нощ, че тъпо влюбен тръгна да й помага.
Сегашната му беля е заради бащата на Джейлин.
Чънар е просто болезнено глупав, ама ген, виж и леля му Grinning
Когато го даваха как се забърква със Сердар даже не мисля, че ламтеж за пари е проявявал, ами просто наивност и глупост. Ако имаше капка лошотия нямаше така да затъне. Нямаше мозък да дръпне Парла, ама как го гризеше и ходеше след нея, че се притеснява.
Угризенията им с Метин си бяха много истински за станалото. Добър и глупав. Това е. Баща му не е виновен. По-суров е бил и толкова. Същият е и за Ългаз. И колко да е бил суров, след като дете не е изхвърлял на улицата с всичкия багаж в торби за боклук и да липсва с месеци нееднократно като новосъздадения светец Зафер.
Това ме разсмя...........

# 284
  • София
Е, Алекс много, много черен е този Чънар! Но аз не мисля така. Има доста слабости, доста грешни постъпки, но вина за убийството на Зафер няма. Той е едно нещастно момче израснало без майка с баща "цербер" и брат който не се интерисува от него. Да, Ългаз разбра за наркотиците, но опитали се да говори с него и да му подаде ръка, да предотврати тази му "дейност".  Да, пита го няколко пъти какво го мъчи от немай къде. Не му вярваше и с нищо не показваше, че обича малкия си брат. Жалко, че и сега Ългаз отново се нахвърли върху момчето без да знае истината, заблуден от предположения.
Гледах няколко пъти фрагмента и отново се потресох от жестокостта на Ългаз. Как му даде сърцето да бласка, бие и рита вързан и пребит човек и то братчето му. Това било човешко, казват някой - е за мен не е ! Не е допустимо за образа, който си изградих за Ългаз и сега ме разочарова. Разочарована съм и от Джейлин. Каква любов към Ългаз, какво приятелство към хората, които помагат на  вързания и пребит Чънар да се освести. Наистина от тази сцена за мен Джейлин е голяма патица, повярва на злия демон Йекта, който много добре познава и му "яде не веднъж попарата". Имам чувството, че се започва едно забъркване на образите, за да се получи една "кашора", която да се поправя втори сезон, както в повечето турски сериали, които съм зачеркнала.
А, допълвам се и с това, че е крайно време да се види какъв е Зафер. Наистина стига е смятан за жертва от дъщеря си. Та той е най-големия престъпник и съсипа живота на всички.

Общи условия

Активация на акаунт