АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 9)☀

• 42 970
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
https://www.adapps.eu/izamama/school/?emailLogin=aHIubmlrb2xvdmE … 3QVBCYUhlTHhnVT0=

За тези които се интересуват от училище за бременни на живо.
За Варна ще е 19 април в Гранд МОЛ-  10.00ч

# 526
https://www.adapps.eu/izamama/school/?emailLogin=aHIubmlrb2xvdmE … 3QVBCYUhlTHhnVT0=

За тези които се интересуват от училище за бременни на живо.
За Варна ще е 19 април в Гранд МОЛ-  10.00ч
Не мога да разбера защо го правят в работно време. А някой ако иска да отиде и е на работа какво прави. Аз не, че и в почивните дни мога, но все пак. С баткото се бях навила да ходя. Първо бях на работа, а като си останах вкъщи ме домързя да ида до Гранд Мол. Той не е много далече и даже минавах по голямо разстояние като се разхождах, ама все не се наканвах. Я не ми харесваше времето, беше зимата, а не ми беше удобен часа. Абе човек като си търси оправдание да не свърши нещо много може да измисли. После с малката бях решила да ходя, че си останах рано вкъщи. Тъкмо си харесах кога и се уговорихме с една друга бременна да ходим и баткото взе, че се разболя. Тя ходи сама и после каза, че нищо ново не е научила, обаче освен, че чакаше трето е и акушерка, честно не знам какво е очаквала да научи.

# 527
Събота и неделя е лудница, явно избират по-ненатоварени часове.
За раждали сигурно е скучно, но за жени като мен на които няма кой да им помага, нямам и скоро родили покрай мен ...надявам се да ми е в помощ...а и няма от къде да се науча.
Влезнах да чета мнения за АГ-Варна и ми стана лошо...каква мизерия е хлебарки имало...акушерките като ги помолиш за помощ казвали "Щом 14 г циганки се справят и ти трябва да можеш" и отказвали помощ 😕

# 528
  • Варна
За раждали сигурно е скучно, но за жени като мен на които няма кой да им помага, нямам и скоро родили покрай мен ...надявам се да ми е в помощ...а и няма от къде да се науча.
Влезнах да чета мнения за АГ-Варна и ми стана лошо...каква мизерия е хлебарки имало...акушерките като ги помолиш за помощ казвали "Щом 14 г циганки се справят и ти трябва да можеш" и отказвали помощ 😕

AnguishedAnguishedAnguishedAnguished ужас! Аз съм чувала всякакви коментари за там де - имам скоро родили познати - казват, че не е кой знае какво като обстановка, но пък те са били там заради екипа и най-вече неонатологията. Също уж няма топла вода, но трябва да изчакаш просто 10-15 минути, за да дойде.

В тези моменти се радвам, че съм се насочила към Майчин дом. Но ще видим.

Moni_9797 Иначе 23+0 и 24 реално е един ден разлика, просто едното приложение ти прехвърля седмицата още в неделя, но реално трябва в понеделник. С теб имаме точно 1 седмица разлика (ПРМ ми е 25.10, а термин 1 август) и днес съм 24 + 6, а от утре 25.

Двете приложения, които най-много харесвам са Pregnancy Tracker и Pregnancy +. Понякога отварям и Flo, с което си следя цикъла - там също е много добре информацията за бременност.

# 529
Двете ми приятелки раждаха там преди 7г и двете бяха с избор на екип. Казаха, че ако няма да избирам екип в никакъв случай да не ходя в АГ. Имали три вида стаи. Едните, в който настанявали циганки и такива без избор на екип като не ги деляли, втори, които водели полуВИП - настанявали тези с избор на екип, и ВИП стаи. Казаха, че на първите почти не се обръщало никакво внимание. За хлебарки не си спомням, но и както казах това беше преди 7г. Всички, които знам, че са раждали там са с избор на екип. Моята лекарка като ме пита втория път, кой ще ми прави секциото и и казах, че ще съм без избор на екип ме пита къде ще раждам. Като и казах, че ще е в Окръжна каза - там може без избор на екип, в АГ без избор на екип в никакъв случай.
Аз лично съм доволна от Окръжна болница. И преди ремонта беше добре и след него също. Доволна съм от отношението. Хлебарки не се сещам да съм виждала, но и чистят стабилно. Като ходих единия път заради високо кръвно се подготвяха за зимния сезон и Папазов беше изпратил санитарките да изчистят както трябва всички радиатори и тръби на парното за да започне да мирише праха като го пуснат. Явно им беше казал, че ще ги провери, защото едната санитарка питаше "Ама той няма наистина да тръгне да проверява нали", явно беше нова. Другата и каза, че със сигурност ще провери, няма да провери всички стаи, но не се знае в коя ще му хрумне да погледне. Чак странно ми стана. Като ме изписваха с големия приемаха една, която раждаше и се беше скарала с екипа на спешна помощ, че ако трябва да иде пеша от АГ до Окръжна, но в АГ повече няма да влезе. Разправяха се със акушерките, че отделението е пълно, онази твърдеше, че ако трябва в коридора ще спи, но втори път в АГ няма да ражда. Приеха я, но не знам точно случая, аз си тръгвах вече, само чух доктора като и казва влизай, че ще родиш в коридора после ще оправяте документите.

# 530
Аз съм 26+1 и все още си е 6ти месец,от 27 г с минавам в 7ми месец Simple Smile така го изчислихме с АГ,имам си приложения,които смятат колко дни ми остават до раждане ,аз да ви питам работливите мами,няма ли да почивате вече,сега ви се е паднало? Grinning

# 531
Аз до декември бях в майчинство с второто, върнах се да поработя, че ми е писнало, а и кинти винаги трябват, и сега ми е паднало е за трети път Simple Smile много по-бързо минава като работиш, иначе седиш вкъщи и мислиш само глупости, аз дори нямам какво да пазарувам, жилището е готово от преди няколко години, децата ходят на ясла и училище, накараха ме да си ползвам натрупания отпуска обаче, та реално ще работя до средата на май

# 532
Мен ноември ми свърши втория майчински и реално декември се върнах на работа. Не ми се седи пак вкъщи. Засега смятам поне до края на май да работя пък ще видим какво ще ми хрумне.

# 533
Правилно е по ПРМ, освен при по-особени случаи с ин витро или нередовна менструация. Аз също съм с термин 8ми август и съм 23+6.
Именно а съм след инвитро и така ми го смятат като последна дата на цикъл 1 ноември. Там нещата са по сложни и слушам репродуктивния както ми е казал така да се смята

# 534
Аз също се следя в МД-Варна, но с две, ако не издържа до безопасните седмици какво правя...само в АГ има такава неонатология ..., а както казвате без избор на екип е не мислимо там 😕

# 535
Аз също се следя в МД-Варна, но с две, ако не издържа до безопасните седмици какво правя...само в АГ има такава неонатология ..., а както казвате без избор на екип е не мислимо там 😕
Знам, че и в Окръжна има кувьози, виждала съм и недоносени бебета, но не съм запозната как седи въпроса. И аз съм чувала, че при започнало преждевременно раждане е по-добре АГ, но наистина не съм запозната.
Дано всички стигнем до безопасните седмици.

# 536
  • Варна
Да, то в МД преди 35 седмица не вземат, автоматично ще те пратят в АГ, ако отидеш там. Там може да се лежи за задържане де, но за раждане преди тези седмици не.

# 537
Rosinkaaaa  аз ще работя до края на месеца.
Момичета ,при мен пък днес се случи новост, която доста ме стресна.Изкъпах се сутринта , кихнах и изведнъж нещо потече...бях по бельо,с ежедневна превръзка, сложих си инстинктивно ръката и тя се намокри.Изтичах в тоалетната , седнах и започнах да пишкам - контролирано  вече.Силно се надявам първото да е било така наречената инконтиненция(напишкване) заради налягането при кихането Sad
Иначе си беше течно и прозрачно като урина , но ще се следя за всеки случай.

# 538
Аз последните дни страдам от безсъние. Мине ли 1 часа се започва: я до тоалетна, я ми се пие вода, я съм гладна… мисля някакви неща. Не мога да спя. Снощи заспах в 3 и се събудих в 6, след някакъв ужасен сън. От както съм бременна, сънувам страшни неща. Хубавото е, че не са обвързани с бебето.

Аз засега мисля да раждам в Майчин дом Варна.

# 539
И аз имам проблеми със съня. Будя се да пишкам точно по 2 пъти вечер, иначе поне лесно заспивам.
 За сънищата не ми се коментира, дори не знам от къде ми ги ражда мозъка, но и моите са все страшни. 😅

Общи условия

Активация на акаунт