АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 9)☀

• 42 982
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
И аз се възползвах. Аз искам точно тези, пластмасови Натурал.

Поръчах си и кантейнерчета за съхранение. Пише, че са за кърма, но стават за всичко. Преди години ми подариха и си държа замразен копър в тях хахаха.
Вчера ходих в Палчо да търся точно адаптори за тези контейнери, но продавачката каза, че не и е известно да се продават отделно. Аз имам комплект от 10брх180мл + 10брх240мл.  Повечето са нови. Наистина са много удобни особенно после като се захранва бебето. Там мимоходом видях и че комплекта шишета е 65лв и за пореден път се зачудих дали го искам и реших, че не ми трябват толкова много шишета. И гъбите на децата са за смяна, но тези, който ползвам ги нямаше и май няма да ги има и се прибрах без нищо. Обаче поне с малката се разходихме.

# 556
Ние с мъжа ми имаме собствена фирма. И преди не съм работила на пълен работен ден, но напоследък съм толкова разсеяна, че забравям административна работа да свърша, да платя фактури. Въобще, отчитам разсеяността като симптом на моята бременност. По тази причина, мисля вече официално да си почивам. И да искам нещо да свърша, не ми се получава.
Хапвам си, разхождам се, мисля си за бебето и други приоритети нямам.

# 557
  • Бургас / Славейков
Rosinkaaaa  аз ще работя до края на месеца.
Момичета ,при мен пък днес се случи новост, която доста ме стресна.Изкъпах се сутринта , кихнах и изведнъж нещо потече...бях по бельо,с ежедневна превръзка, сложих си инстинктивно ръката и тя се намокри.Изтичах в тоалетната , седнах и започнах да пишкам - контролирано  вече.Силно се надявам първото да е било така наречената инконтиненция(напишкване) заради налягането при кихането Sad
Иначе си беше течно и прозрачно като урина , но ще се следя за всеки случай.
Орехче ,аз с напишкването съм така още от миналия месец така.Като кихна или  ме разсмеят моите в къщи и всичко отива подяволите.Много гадно ,по принцип докторката на ФМ ми каза че е заради ниската предна плацента и че бебето опира в пикочния мехур.Затова се получавало така.И за мен е доста рано къде е 9месец.

# 558
Момичета, записвам се в тази тема, термин на 31 август, не знам дали съм записана вече някъде или не, ама да си кажа Simple Smile
Не бях много активна в последния месец, т.к. бях решила да излизам в болничен от април и съответно в офиса беше малка лудница в последните работни седмици.
Покрай това не знам дали темата е обсъждана между вас, но живо ме интересува някоя от вас има ли мнение за бебешка количка Moon Resea S?
Бях проучвала, проучвала марки и модели и накрая в магазина тази ми се стори по-практична от всичко, което бях гледала в интернет - лека, маневрена, лесно сгъваема, компактна е като е сгъната, има UV защита и голям сенник. И не на последно място - добри пари. Багажника не ми се стори толкова голям, колкото се надявах, а и май е по-труднодостъпен, като се сложи седналия кош. Това са ми впечатленията до момента. Моля ако някоя от вас е ползвала количката с предишно дете или има отзиви, да сподели мнение - плюсове и минуси, както и за какво да внимавам.
Благодаря ви много и до скоро!

# 559
Аз понеже съм с 2 бебета и за това поръчвам този комплект, иначе си мисля, че са много за 1 бебе.
И аз се възползвах. Аз искам точно тези, пластмасови Натурал.

Поръчах си и кантейнерчета за съхранение. Пише, че са за кърма, но стават за всичко. Преди години ми подариха и си държа замразен копър в тях хахаха.
Вчера ходих в Палчо да търся точно адаптори за тези контейнери, но продавачката каза, че не и е известно да се продават отделно. Аз имам комплект от 10брх180мл + 10брх240мл.  Повечето са нови. Наистина са много удобни особенно после като се захранва бебето. Там мимоходом видях и че комплекта шишета е 65лв и за пореден път се зачудих дали го искам и реших, че не ми трябват толкова много шишета. И гъбите на децата са за смяна, но тези, който ползвам ги нямаше и май няма да ги има и се прибрах без нищо. Обаче поне с малката се разходихме.

# 560
  • Асеновград
Ох, само аз ли се напрягам като говоря за раждането с роднини (жени визирам).
Хем не ми пука какво казват, хем се чувствам длъжна да обясня и влизам в обяснителен режим... не мога да ги отрежа.

Ама защо ще раждаш така, пък не иначе, ама защо ще раждаш в Селената то сега тая мода с частните клиники, не могат да родят ако не платят 5000 лв за раждане.
И куп подобни глупави въпроси дето не им влизат в работата... много се ядосвам чак, бебето взе да рита, съпричастен с е майка си.😂
 И да подчертая че много от въпросите и упреците идват от жени които не са били бременни и не са раждали! Адски досадно...!!
Иска ми се да им кажа да си гледат работата ама не съм такъв човек.😅🤷🏻♀ Те ако искат и 5 деца да родят както и където си искат, ама не им влиза в работата да ме разпитват, и нямам против разпитването, ама после се почват въпросите, или ако са родили или имат близък пример го дват, ама виж как аз или еди си коя родих/а в държавна болница, естествено живо и здраво бебе.
Парадокса е че едната роди второто си дете в Селената, сигурно щото много е била "доволна" от държавната.
Другата е със силиконови ц*ци и изтърпя три пъти по-болезнена операция от секциото от суета, пък третата е набодена с някакви субстанции и ходи и тя в Селена ама не ги разбирала тия моди със часните клиники. И отзивите от там били от "малки пикли"... като последните две даже не са раждали...как да не се ядоса човек??!

Изобщо според мен една жена не трябва да се опитва да си натрапва мнението за нейните възгледи по тази тема върху друга жена. Всеки си е взел решение сам за себе си кое е най-добро за него. Ако не, после аз ще си блъскам главата. Така съм решила,  така искам! Не е нужно да ме разпитват повече!
Тя собствената ми майка не се опитва да ми натрапва мнение, та другите. Опита се веднъж де, ама не и се получи...

Преживявам галенето на корема което също е досадно, и изказвания от типа "къде ти е корема?" "Ама ти не си напълняла изобщо!"  "Хапни си от това сега, че ме видя че аз го ям".... ама тези коментари и въпроси не мога да ги подмина без да се ядосам.. може би като остарея още тогава ще се науча да ги режа...?🤷🏻♀

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 00:46 от Yana.GG

# 561
Ох, Яна, явно си много добра и удобна за такива кокошки. Аз като някой ми каже нещо подобно го отрязвам с «не помня да съм искала съвет» или «ти твоето дете може да го родиш/носиш както и където искаш» или това след което ми се сърдят «защо смяташ че мнението ти ме интересува» цупят се, ама после става много лесно. По принцип тази източно европейска черта просто ме вади от кожата. Никакво уважение на личните граници. Трябва сама да се научиш да ги отстояваш, защото с появата на детето ще става по-натрапчиво.

# 562
  • София
Съгласна съм с червенокосата напълно. Днес са въпроси и мнения относно избора ти за начина на раждане, утре ще ти се бъркат и в това как ще си гледаш детето. Минала съм през твоя период, трудно е да си отстояваш позицията, още повече, когато е нещо ново за теб, но недей да мълчиш. Хич да не ти е кой какво мисли, едно от най-лошите неща на света е неразгаданата мистерия ''ама какво ще каже еди кой си''. Да казва каквото ще, животът, тялото и бебето са си твои.

# 563
И аз много мразя да ми се бъркат и ги режа. Ама родата ме познава и си трае. Една роднина на ММ се опита да дава тон за песен на него къде ще раждам първото. Явно я досрамя да пита мен и пита ММ, а той е по зле и от мен в това отношение. Връщам се аз и попадам на разговор, на който съм изтървала началото. Онази явно е питала къде ще раждам и при кого. ММ казва, че не знае, което не е вярно знаеше, но изобщо не е изказвал мнение, каза ти ще раждаш така, че ти си избери къде и ще имаш ли избор на екип, аз съм лесен. При, което онази се възмущава и той и отговаря, че няма да ражда той, че той да избира къде. При, което тя се обръща към свекърва ми и я пита как може така, да се била немесела, как съм щяла да решавам сама такова нещо, ако съм била нейната снаха трябвало задължително да ида в еди коя си болница при Еди кой си лекар, защото тя била чувала, че много го хвалят. Тя в него момент, нямаше снаха и все още няма. При, което свекърва ми се обърна и и вика, виж сега те не са малки, а и как ще се меся къде ще ражда, няма да раждам аз я, могат да си направят сметката и сами, където е решила там ще иде, то да не ти е едно време, дето на нас взе ни се месеха. Оная много се възмути, че не стига, че и се скараха, ами така и не научи къде ще раждам.
Ако някой ме пита къде съм раждала казвам, ако ми искат мнението си го казвам иначе не е моя работа. И много мразех да слушам истории за раждане особенно като бях бременна първия път, тези дето са за лесно раждане да, но тези за усложнения не. И почнеха ли да ми разказват ги режех.

# 564
Ох мамчета,досега и аз не се дразнех за бебка,като ме питат,ама се скарах с татко,така ме очуди,не го очаквах от него,заяви ми че ако съм кръстила бебето на него,щял всичко да поеме,като разходи,аз съм в шок,от никой не сме искали пари и помощ,обаче това ме убиди мен.

# 565
Разни хора, разни възгледи, това с месенето м напомня на баба (90+ год), звъни и видимо разтревожена от новината, че чакам трето казва Ама ти пак ли така, по изкуствения начин ще раждаш (тоест секцио), няма ли поне едно да го родиш както трябва, да чуят хората, че и ти си раждала?!? Рядко оставам безмълвна, ама ме е страх да не й докарам инфаркт на баба, а нищо културно не ми дойде на акъла и на края й казах Бабо, пак секцио ще е, ама ти кажи, че е както трябва на хората! Simple Smile

# 566
  • Пловдив
Аз споделям само с ММ. Двамата сме си избрали гинеколога, знаем, че изражда в “Селена”-та, да, знаем, че е скъпо. Тази информация е спестена пред техните и моите близки: защо да си вкарвам таралеж в гащите и да им обяснявам колко пари е раждането: за да избегна всякакви упреци.
Този уикенд бях при майка ми и тя реши, че ще е забавно, докато е въввидео чат да ме покаже по камерата на една леля, която не понасям. Ее... изчезнах от полезрението й с 200, и с малко груб тон обясних, че не е нужно сульо и пульо да ме гледат и коментират. Повече от необходимото не е нужно да се знае. На това мнение съм твърдо.

# 567
Яна, аз не казвам къде ще раждам за да няма такива месения, казвам че ще раждам до където стигна Joy (което е несериозно, защото съм с близнаци и най вероятно ще е секцио, ама поне не ме закачат) иначе майка ми ме тормози с яж това, яж онова, ама тя е казала, че ще готви еди какво си и трябвало да ми даде, пък на мен нищо не ми се яде, нямам никакъв апетит още от началото на бременността....и досажда пи този начин.
А пък баба ми.... Close докато стоях права до нея и говорех с някой, тя си завря главата без да ме пита, за да ми целува корема, първо че ме стресна, щото имам някакъв рефлекс да си пазя корема, второ че много ме издразни, ама си замълчах, дръпнах  се и се направих, че не съществува....

# 568
Разни хора, разни възгледи, това с месенето м напомня на баба (90+ год), звъни и видимо разтревожена от новината, че чакам трето казва Ама ти пак ли така, по изкуствения начин ще раждаш (тоест секцио), няма ли поне едно да го родиш както трябва, да чуят хората, че и ти си раждала?!? Рядко оставам безмълвна, ама ме е страх да не й докарам инфаркт на баба, а нищо културно не ми дойде на акъла и на края й казах Бабо, пак секцио ще е, ама ти кажи, че е както трябва на хората! Simple Smile
Хахахха баба ти ме изкефи яко,поне веднъж го роди както раждат хората Joy

# 569
Напомня ми на моята баба, ама тя е малко по-млада на 85г. Само дето тя не се възмущава, че ще е секцио, обаче се възмущава, че не само съм бременна с трето, ами съм и била дърта да раждам вече. Хората на мойте години внуци били гледали пък аз съм решила деца да раждам, едно добре, второто айде пак добре въпреки, че и то защо ми било, ами сега какво съм се закучила с това третото на дърти години. Нали съм си имала вече деца, защо ми било и това. Този разговор го водихме в началото, отдрязах я, че тялото си е мое и решението си е мое. Иначе сега като си бях вкъщи само ме преследва да ми се кара да не вдигам малката, да не съм седяла толкова време права, много малко съм ядяла. Поне спряха още първия път да ми предлагат от всичко. Иначе ме пита пак ли ще е секцио и и казах, да, ми вика, по-добре, че вече си дъртичка да не стане нещо докато се опитваш да родиш нормално.

Общи условия

Активация на акаунт