Навън е есен и дъжд вали, а в мене МАЙ-ско сърчице тупти!

• 12 318
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
и аз за това говоря.....
Момичета а усещате ли вече да ви сърби корема....мен отвреме навреме ме посърбява, сигурно е заради разтягането

# 136
мда. плескай се да не стане беля.
за срещата стана ясно, че ще е на 29-ти (от анкетата стана ясно). работещите да казват кога и къде.

# 137
  • София
Да, отвреме навреме ме позасърбява, но засега рядко Simple Smile Вчера си купих и един крем за стрии, че досега се мажех само с бебешко олио и реших да си взема някакъв специален крем за тази цел. Той е съвсем обикновен и изобщо не е скъп, но се надявам, че ще свърши някаква работа. По-нататък може да пробвам и с нещо друго.
Аз пък вчера получих някакъв интимен сърбеж  Embarassed и си мисля да не са ми се появили гъбички Embarassed Cry Нмазах се с Нистатин и се надявам, че той няма как да навреди на бебо, пък и все пак съм се намазала външно...  А няма причина да се появят, защото спазвам строга хигиена, не съм сменяла сапуна, с който се мия или нещо подобно.
Вие имали ли сте такъв проблем през бременностт, защото съм чувала, че доста бременни страдат от гъбички Close И защо  се появяват през бременността?

# 138
  • София
За серщата- ами аз съм на работа докъм 17-17:30и след това съм свободна и нямам никакви претенции за час и място Grinning

# 139
И мен вече ме сърби корема, разтяга се кожата. мажа се с Mustela против стрии. Не е евтина (36лв.), но много мои приятелки, които вече родиха са много доволни, затова и аз се спрях на нея. А за срещата, когато кажете. Аз  съм на работа до 17.30 и няма проблем след това.

# 140
МОмичета искате ли да фиксираме час за срещата- 18.00 ч. и по възможност да е някъде в центъра, надявам се повечето да работим в центъра, а другите ще ги почакаме на място, а пък мамите които са си вкъщи ще имат време да дойдат от домовете си:)))Само дайте пшредложения за място, аз нямам такива.

# 141
Za sre6tata- az sym do 18h na ba4, ama moga da doida vednaga ako e v centyra, no moze drugi mami da ne mogat. taka 4e 18.30 mai e po-dobre.
Miasto:
Predlagam Tukan (picariata na Rakovska) - manjata ne e mnogo raznoobrazna, no pyk imat salon za nepu6a4i, kydeo naistina NE SE pu6i i ima golemi masi.
Drugo prtedlozenie e za Divaka na Gladston i Angel Kynchev. Salona za nepu6a4i e prazen vinagi i manjata stava:)
V Ugoto ne stava, 4e e goliama govorilnia i niama golemi masi.

# 142
  • Sofia

........
Вие имали ли сте такъв проблем през бременностт, защото съм чувала, че доста бременни страдат от гъбички Close И защо  се появяват през бременността?

По време на бременността се повишава киселинността във влагалището, за са ограничи по естествен път навлизането на бактерии. Е това пък е предпоставка за развитие на гъбички. Та не се притеснявай, нормално е.

# 143
  • България
Здравейте, аз днес съм малко притеснена. Сутринта в 6 се събудих от боцкащи болки ниско долу( почти в слабините, но малко по-горе), които после се повториха още няколко пъти. На път за работа също.
 Сега съм добре , но да отида ли все пак до лекаря днес?
 Аз също най-вероятно имам гъбички, защото винаги съм била много податлива и имам течение. Но както казах лекаря ми смята, че е рано да се лекуваме още и ми каза да отида към края на другия месец, а аз се притеснявам да не навреди нещо на бебето.  как мислите да потърся ли друг лекар?

# 144
  • София
Здравейте, сега се връщам от БХС-не е страшно изобщо, за 2 минути работа, струва 22 лева.Резултатите стават за 1 седмица.А иначе снощи на прегледа доктора видя пола-момченце,много се радваме с таткото stork-boy
Лек и приятен ден на всички, въпреки мрачното есенно време Hug

# 145
честито на знаещите пола   bouquet
нека е компромис - 6.15, например, с толеранс 5 минути. който не дойде на срещата - идва директно на уговореното място. а ако някой не може да дойде - звъни или пуска смс, за да не се питесняват другите. досега така сме процедирали с ноемврийските мами и ми се струва разумно да го приложим и тук, ако няма противници.
аз вероятно ще закъснея, защото съм на преглед от 5, но ще дойда, където се уговорите.
може би е добре някой да се пише доброволец. но ще се наложи да направи резервация и да брои пилците. а също и да си дава гсм-а /на лични/ не тези, които искат да се включат в срещата.

# 146
Дилириум, честито  за пола, радвам се когато и на други казват пола на бебчетата, защото на мен ми го казаха миналата седмица и си мислех дали не е раничко и доки да се е объркал нещо, но май не е толкова рано:))) какво ще ги правим толкова много момци??!!
Здравейте, аз днес съм малко притеснена. Сутринта в 6 се събудих от боцкащи болки ниско долу( почти в слабините, но малко по-горе), които после се повториха още няколко пъти. На път за работа също.
 Сега съм добре , но да отида ли все пак до лекаря днес?
 Аз също най-вероятно имам гъбички, защото винаги съм била много податлива и имам течение. Но както казах лекаря ми смята, че е рано да се лекуваме още и ми каза да отида към края на другия месец, а аз се притеснявам да не навреди нещо на бебето.  как мислите да потърся ли друг лекар?

по - добре отиди на доктор, не се притеснявай но за целта трябва доки да те успокои, и сигурно ще ти предпише хапчета, които ще ти помогнат.

........

По време на бременността се повишава киселинността във влагалището, за са ограничи по естествен път навлизането на бактерии. Е това пък е предпоставка за развитие на гъбички. Та не се притеснявай, нормално е.

аз досега не съм имала гъбички, или поне не съм знаела  но пък бсъм имала бяло течение, сега естествено се засили и смятам да отида на преглед, но сърбежи или други подобни - не....обаче море....басейни...всичко е възможно:((((

аз съм съгласна и за Тукан и за Дивака....така че разбирайте се.

# 147
  • София
Ееехе, пола на момченцата значително нараства, радвам се за всички мами  :love
Аз съм още в очакване да ми кажат какво е бебенцето, силно се надявам на девойка, че мъжкия отбор в къщи значително ще нарастене и незнам как ще се справям  ooooh!  Laughing Laughing Laughing

# 148
  • Пловдив
Привет и от мен мами!
Цяла нова темичка се е оформила. Аз съм на преглед другата седмица, доки за сега нищо не е казал за БХС, ще питам на прегледа какво ще каже за въпросното изследване.
Колкото до мазането - ползвам маслата на Икаров. С първата си бременност се мажех с това против стрии, а от време на време и с масло от пшеничен зародиш, но редовно още от момента, в който разбрах, че съм бременна, защото имам видими белези по бедрата и д...то от едно рязко напълняване и отслабване като ученичка и не исках да се повтори отново. Е, нямах нито една стия и съм страшно доволна от това. Сега пак съм започнала да се мажа с тях - първите месеци с това от пшеничен зародиш, а от известно време започнах с маслото против стрии.
За раждането - определено съм за нормално(ако няма индикации за секцио по мед.причини разбира се). Баткото го родих нормално, без упойка, имах си шевове, но ако доки е добър след това следи няма(поне при мен няма). Не мисля, че има смисъл от епидурална при самото раждане, така или иначе болят контракциите, при напъните вече нищо не усещах включително и при шевовете след това. Ако лекарят не е някой касапин и си те зашие с конци, които сами си падат и при една добра хигиена за седмица няма и спомен от тях. Нямам ръбове Mr. Green(незнам точно как да го нарека), нямам белези, а си беше доста кройката. Разхождах се още на втория час след раждането, изобщо лоши спомени нямам. А мамите със секцио ги виждах как ходят сгънати на две.  Но важното е да имаш вяра на доки, до последно не съм се притеснила грам, жената си се беше залепила до мен и за миг не ме остави, след това идваше ежедневно да ни нагледа в стаята. И сега мисля да раждам нрмално, за упойката имам още време да мисля.
reni 27, на мен още в 7г.с. ми предписаха лечение с ГиноПеварил, защото положението беше станало ужасно. Бяхме на басеин и от там като се появиха едни гъбички, ужас.  След един 10 дневен курс с ГиноПеварил от 50мг. нещата се нормализираха и сега, да чукна на дърво, няма проблем. Просто беше абсурд да издържа до 12г.с. Незвам при теб точно какво е положението, дали е само засилено течение или имаш парене и сърбеж. Ако е второто по-добре ги лекувай.

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 11:40 от gmsvetla

# 149
  • България
Ами не няма сърбржи, нито парене, само течението се засили напоследък , а и с тези болки сутринта се стреснах малко.

Общи условия

Активация на акаунт