Навън е есен и дъжд вали, а в мене МАЙ-ско сърчице тупти!

• 12 321
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
  • Burgas, Bulgaria
За твое успокоение мини през докторо ,но всички казват че е нормално и ще ти изпише но-шпа,аз също съм с течение прогресивно засилващо се,но не съм взела мерки.

Момичета специалните изследвания кои са?Мойта докторка освен обикновена кр.картина и урина нещо не прави.В 16г.с. съм вчера гледахме бебо и ни махаше с ръчичка и другия месец щяла да ми каже пола- newsm78на вас гледам БХС и други
нещица ви правят я кажете какво трябва да си направя че да ходя на частно защото на мен и кръвното не ми мерят.3Д кога е хубаво да се направи?

# 151
  • България
Аз лично на БХС няма да ходя, освен ако не ми каже лекаря. А иначе знаеш ли си кръвната група. Това е важно. Също така правят задължителни и безплатни изследвания за СПИН, сифилис и хепатит.
Кръвното и на мен не са ми мерили, но ако се чувстваш добре мисля , че не е нужно.

# 152
  • Burgas, Bulgaria
нищо освен кръвна група,теб теглил ли те е доктора мисля да ходя при Калчева но незнам колко струва 3Д newsm78.В Света София е 70лв. но вчера питах няма го апарата  #Crazy

# 153
Здравейте и от мен!
Аз днес бях на преглед и бебе е добре. Много е пораснало - 22 см и отговаря на 17 седмици... Прилича на баща си явно Simple Smile Ама пък доктора ми каза, да ям по-малко... Наддала съм с 3 кг за 1 месец. Ужас Shocked Какво ще правя?! Ами че аз не мисля, че ям чак пък толкова много... Мандаринки, супичка на обед и после вечер от 6 нататък се тъпча /знам, че това хич не е добре, ама..../ И сега съм гладна Sad Уффф Направо ме е срам  Embarassed Такова кюфте съм станала - за моите метър и петдесет.... Цели 54 кг. Ами аз никога не съм била чак толкова дебела - май само веднъж в живота си съм ставала повече от 45 кг...
А пола още не го знаем - явно не се вижда. Доктора пита, дали съм го усещала бебчо - пък аз - не Sad  

# 154
  • България
 mama21       Тегли ме самo личния ми лекар като му казах, че съм бременна и това e.  Говори си с  лекаря за изследванията. Те ти се полагат. Тя може би чака да ти пусне направление в началото на новия месец, ако за този си ги е поизчерпала. Те така правят. Къде се намира твоята лекарка?
 dia_cat
22см Simple Smile много голям станал бебчо бе. Опитах се тук на линййката в офиса да видя колко е това, но тя е само до 15 Simple Smile))))))))))) да е живо и здраво Simple Smile Аз не знам ние колко сме големи, отдавна се гледахме и все си мислея , че сме по-малко Simple Smile

# 155
                                           Здравейте Майчета,

Да се включа и аз по темата за засиленото течение - и мен ме мори и от началото на бременността се жалвам при всеки преглед, на което ми се отговаря, че ако няма сърбеж, парене или неприятно чувство трябва да се изчака по-късен месец за лечение. Когато става дума за гъбички било нормално, защотото по време на бременност се увеличавала цервикалната слуз и киселинността, което от своя страна способства за хващането на гъбички. Проблем е, когато става дума не за гъбички, а за бактерии - за това трябва да си настояваме за изследване на  вагинален секрет, а не да се доверяваме на лична преценка.

Хубав ден от мен

# 156
Здравейте,бих искала и аз да споделя , че ставам мама.казвам се Мариета и съм от София.Чувствам се щастлива! Simple SmileБременна съм в 14седмица, но все още е рано да кажа дали ще е момченце или момиченце.Термина е 23.05.2007год. Не съм омъжена и нямам други деца, но скоро ми предстои и това!Така че ,сега се радвам с пълна сила на живота и се моля в същото време всичко да е наред.Целувки

# 157
  • Перник
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито на всички, които са научили пола на бебчетата си!
И мен понякога ме сърби кожата по корема и гърдите. Положението се оправя като се намажа с крема против стрий на "Дева". Аз си го купих почти веднага след като рабрах, че съм бременна, но го ползвам веднъж на няколко дни, защото нещо мириса му не ми понася, а и е прекалено гъст и труден за нанасяне. Мажа се по схемата "като ме сърби цял ден, вечерта се наклепвам"
Бялото течение се появи от началото на бременността. Докторката ми изписа глобули Канестен, но каза да ги ползвам само ако се появи сърбеж, парене и разни такива неприятности. Иначе - по-късно ще лекуваме микозата - според нея това ми е диагнозата.
Странно, днес не съм гладна . Иначе в последните дни ям нон стоп, а днес апетитът ми го няма

# 158
 Здравейте! Сега се върнах от преглед и всичко е наред и съм много щастлива, защото ще си имаме момиченце  smile3521 . Аз ходих при Мазнейкова на 3Д

# 159
Мамичета колко килограми сте качили до сега, че аз от 12-та седмица насам съм качила4 кг. и незнам как стана

# 160
  • Варна
Здравейте!
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Честито и на знаещите пола!  bouquet
Само да ви обърна внимание редовно да си мерите кръвното налягане! Аз като бях бременна с Преслав се оказа, че както съм добре и нищо ми няма съм със 160/100! Съмняваха се дори за хипотрофия на плода! Последваха болници и т.н. Всичко  беше наред, но може да бъде опасно! Затова, моля ви, момичета, не го подценявайте! Не е страшно, ако се усети на време. Само настоявайте да ви го мерят, а и в къщи си го проверявайте редовно. Hug

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 17:54 от Katia_N

# 161
Здравейте,
helena_v - Доволна ли си от прегледа при Мазнейкова, з-то и аз мисля да ходя при нея. Но някои казват,че понякога претупвала прегледите, въпреки че е може би най-добрия специалист на 3 d. Аз мисля да ходя в началото на 19 седмица при нея, лекарката ме посъветва да е след 18 седмица.
 За срещата - незнам дали ще мога да дойда,въпреки че много ми се иска,з-то ще съм на рожден ден.

# 162
Момичета, аз днес бях на БХС, и видях бебето - със сигурност е момче, видях "атрибута" всичко изглежда е наред, но резултата ще излезе след 2 седмици...Simple Smile))

# 163
 Ами аз съм доволна, поне на мен ми се стори, че ни огледа добре и плацентата също, чухме сърчицето,а и определено ми се видя като човек който разбира , клиниката е супер, а и една друга моя колежка беше ходила при нея и ми я препоръча.
 Иначе на мен на всеки преглед от ЖК ми мерят кръвното и сега ми е малко по-ниско от нормалното, около 105/70(65). Аз попринцип съм с 120/80. Мерят ми и килограмите, таза и т.н.

# 164
Мамчета привет! Laughing
Ron4e, а ти къде ходи на фетална, че и мен ме вълнува този въпрос. Разкажи по-подробно и колко струваше? Аз се записах при Томова на 18.12. Незнам дали дотогава ще видим пола на обикновения ехограф, или ако трябва да чакам ....любопитна съм вече. Честито на мамите дето вече знаят пола!  Hug Да растат живи и здрави бебчетата и вие покрай тях също. Аз таааайничко се надявам на момиченце, но...ще видим да е живо и здраво само.  Praynig Мен вече ме сърбят гърдите и корема взе да ме посърбява, ама не съм почнала да се мажа, а трябва защото е крайно време, но незнам какво да си взема, доста се изписа по въпроса и има много мнения. За течението - нормално е през бременността да е по-обилно, проблем има ако се появи сърбеж и парене.  Да ви споделя, тази сутрин като се събудих усетих нещо като побутване, или почукване отвътре, незнам точно как да го определя много беше странно усещането. През деня пак се случи. Понеже ми е първа бременност и нямам опит незнам дали това е бебо или се заблуждавам newsm78 Миналата седмица бях на преглед и доки каза, че е рано да усещам движенията на бебчето, то тогава и нищо не усещах де. Ама сега незнам, объркана съм иска ми се да е то...Но може и да си внушавам..

Общи условия

Активация на акаунт