Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 018
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Моята не търпи никакви кремове, освен за ръце и гланц за устни.
Ако сме на море слага слънцезащитен Piz Buin, но и той води до омазняване на кожата и пъпки.
На гърба - не мажем с нищо, понякога изчезват напълно, после пак се появяват. От слънчевия загар изчезват напълно лятото.

# 316
Моята никога не е имала загар и ако леко я е журнало слънцето това е принципно рядкост. Реално миналото лято тя не се мажеше, но аз или баща й след излиазане от водата я пръсках със спрей 30-50 СПФ навсякъде, също както и гърба и краката на мм.

Ние двете стоим под чадър и в мини палатка на сянка, а баща й се пържи на слънцето със спрей или масло от 4-10 СПФ. Но той не е бял като нас и тя се подлъгва по неговото да се изпечала Simple Smile и бързо се шмугва под чадъра като се напече малко- майчичка.

Слънце не понасям върху мен за дълго и все съм с огромни шапки, кафтани по цялото тяло и бански, които покриват голяма част от тялото ми.

# 317
И като подхванахме темите за плажа, я споделете как организирате почивките и мероприятията с тийновете. Нашата все още идва с нас, но ми се струва, че скоро ще ни отсвири, което всъщност е нормално. На последния поход в планината (ходим за 4-5 дни от хижа на хижа), който направихме беше голямо пуфтене... После имахме един семеен рожден ден, само възрастни, със зор дойде... Като решение се сещам за лагери, лятото беше ходила на един, на края не можеха да се разделят от прегръдки Simple Smile Нещо друго?

# 318
Има претенции, пуфти, мрънка, а през последната година все по-често ни отсвирва.
Нормално е това, даже му се радвам - не сме разчитали на баби, не сме я оставяли като малка, сега малко мир без деца Simple Smile Ама всъщност още е частично и си изисква планиране.

# 319
Същото като при Параход.
 Изцяло е навсякъде с нас като от 10 седмици лятна ваканция ходеше, преди Ковид, по 2-3 седмици на лагери по интереси и през другото време си е вкъщи с мен. И аз не работя летата и училищните ваканции.

Миналото лято искаше да си стои все сама у дома докато ние ходим по плажове, но не искахме да я оставяме сама за целия ден. Иначе , ходи две седмици пак на лагер и другото време с нас на плаж три дни седмично и почивка.

Това лято три месеца ще сме из Бг, Гърция и Турция и ще е с нас пак.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 17:26 от Анонимен

# 320
Планираните от нас почивки и екскурзии са семейни и не подлежат на обсъждане. Все още децата ми са на 14 и 11 г., така че не са престарели да идват с нас. Освен това сме в чужбина, лятото отпуската от 3 седмици е за България. Другите 3 седмици са си за тях. Срещи с приятели, басейн и т.н. През другите ваканции организираме екскурзии за по 1-2 дена с развлекателна или образователна цел.
Екскурзиите винаги включват елементи за всички. Пример: Мюнхен - 3 дена: От мама и дъщерята - малко музеи, от тати - БМВ център, за сина - посещение на Стадиона на Байерн Мюнхен. Всички са доволни.

# 321
  • София
Почивката на море е на място, където от години се събираме с близки приятели и роднини с деца, които съответно вече са си тайфа и чакат с нетърпение да се видят. Някои изкарват и цяло лято там.
Почивките за ски/екскурзии гледам да организирам също с близки семейства с деца, иначе има пуфтене, ние вече сме скучни, ако сме само семейството.
Но ни издържа все още за няколко дни, до седмица /15 г. е/. Blush

# 322
  • София

Това лято три месеца ще сме из Бг, Гърция и Турция и ще е с нас пак.

Не знам точно каква е професията и работата ти. Ама случайно да търсите хора при вас?! 3 месеца почивка направо си е за голямо завиждане. Simple Smile
Ние ако откъснем 1 седмица за море лятото сме щастливи. И пак телефоните ни не спират да звънят по работа. А по няколко часа и работя на лаптопа ежедневно...

Deni-meni, ние наскоро посетихме Мюнхен. Останах очарована от този град - чисто, подредено, усмихнати хора... Предварителната ми нагласа беше друга. Relaxed

# 323
Нашата си идва с нас, тази година планираме гръцко,че ми е на два часа,за какво да бичим 6 часа до нашето море?
Иначе на края на май са на екскурзия до Беклемето,и август на нашето море,та ще намаже 2 пъти Joy

# 324
Родайва, и при нас е натоварено, и за двамата. Затова често импровизирам, като успеем да измъкнем 2, 3, 5 дни (било и с работа от дистанция) - не обичам, а и не мога да си позволя планиране с месеци напред. Но това пуберът не го търпи, тя е Везни и трябва решенията да се оповестят половин година предварително, планират и претеглят Simple Smile И те така.
Освен това ние обичаме места далеч от туристическата лудница, по-близо до природата, а тя - обратното, светски живот и разнообразни услуги, и се налага да се съобразя донейде с нуждите на всички.

# 325
Моите макар и с различен пол са двама, та сами си правят компания. Тук нямам проблем.

# 326
Да, ние работим за себе си и затова можем да почиваме повече. Но сме в неплатени отпуски тогава Simple Smile
Когато работим за други хора почивката е масово 3-4 седмици макс и е много тегаво.

За мен времето със семейството е незаменимо и никакви пари не могат да го заменят и затова дори и дс губим пари така, си струва.

# 327
  • Sunshine state
Ние лятната ваканция прекарваме в България и я оставяме на бабите й. Те й организират разни забавления, но тази година съм сигурна, че това, което й е било интересно предната година, вече няма да й е интересно. Да се оправят. Sweat Smile Иначе ходи на лятни занимални, където имат всякакви занимания,но от миналата година още мрънка, че й било скучно. Не обръщам внимание и това е.

# 328
  • Mediterraneo
От миналата година ходим сами с ММ- два пъти за по 3 дни, дълъг уикенд, и веднъж на екзотична ваканция. Никакви скрупули нямах, оставихме си ги, ходеха си научилище, леля им ги наглежда. 8 дни. Всички много доволни- и ние, и те.
Преди 4 години ходихме последно заедно с децата на круиз- малката си изкара страхотно, голямата беше тъъъъкмо в разгара на пубертетските си неволи и, ако не висеше в каютата или басейна, се чудеше как да ни изпили нервите с мрънкане Simple Smile
Решили сме следващата година голямата почивка да са с нас( Мексико или Доминикана). За тази планове нямаме, тепърва започваме бизнес и не смеем да планираме нищо.

# 329
  • София
Никога не сме пътували без дъщеря ни. Обаче от сега се терзая, че след 3-4 години вероятно напълно ще ни отсвири и не съм във възторг. Поне ще се наслаждавам още известно време на компанията й.

Общи условия

Активация на акаунт