Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 024
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Аз съм с двойка пубертети- момче и момиче. От миналата година не идват с нас на плаж, но на екскурзии и почивки все още склоняват. За тази година заедно правихме плановете. Разбира се, не минава без въртене на очи и "оффффф", но е поносимо.
  Не ми липсват годините, когато бяха малки. Сигурно защото са с малка разлика и натоварването беше двойно.
 Слънцезащита госпожицата  ползва само когато е на плаж.  Ще видим това лято какво ще ѝ  говорят звездите.

# 346
Малката от 6 месечна обикаля с нас, и до сега. Кака и също обича и идва с нас, казва че става по- голям купон, отколкото с младежите:)
Сега за Великден, за пръв път бяхме в различни градове, с различни компании и ми беше много чоглаво. Но това е нормалният ход на нещата.
Слънцезащита голямата ползва ежедневно, малката само лятото и когато сме по плажове.
Сега започвам да обяснявам за рака на кожата и колко е опасно, тя се впечатлява много.
Гледахме един филм To the bone, мисля че се казва, за анорексията, толкова се впечатли, че го разкава на който свари:)
Тя е любопитна към висчко, за наркотици говорим, за алкохол, за всичко. Много е разумна за възрастта си. Само да не попадне на лоша компания… от това най- ме е страх. Докато е още малка и покрай нас все е лесно, после когато приятелите станат по- важни от семейтвото, е тъкият момент от 13 до 17 за ги овардим.
Бог да ни дава здрави нерви и търпение.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 17:03 от JACKLIN*

# 347
И ние гледахме To the bone.
И аз заради рака на кожата държа на слънцезащитата.

# 348
Кажете кой да и пусна за наркотиците? Хем да е интерсен, хем ме много брутален?
Кака и гледаше с мен Наркотици ООД, като беше малка, май по NG го даваха, още помни някои истории така са и се запечатали. Изпитва ужас и отвращение, и обикновени цигари не пипа, камо ли други. Но тя си е страхлива и по затворена.
Докато от малката всичко очаквам. И очите са ми на 20.
Искам да гледаме подходящи филми, да види до къде водят тези неща.
Много и хареса Роди се звезда, трети път го гледаме.

# 349
  • София
На колко са вашите деца - To the bone го дават за над 16 г. възраст? Подходящ ли е за по-малки деца?

# 350
Ами нямаше нещо неприлично, моята е на 10

# 351
Когато филмите са категоризирани над 16 г., не винаги е свързано със секс, а с насилие и страшни картинки. Затова и при нас лица под 16 г. в киното на такива филми, дори с родител, не пускат. Докато на филми за лица на 12 г., пускат деца от 6 г. с родител.
Ако не съм те разбрала правилно, моля да ме извиниш.
Разбира се, усещането за страх при хората често е различно. Например аз ужаси, филми за концлагери и т.н. не гледам, нищо, че съм на 43 г.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 21:15 от Deni-meni

# 352
Не ми липсва времето, когато беше малка. Направо ми липсва време, което да прекарвам с нея. Да чукна на дърво, за сега е разумен пред пубер. Надявам се и така да остане. Обаче почти не й виждам очите. Израстна в залата за танци и продължава да "живее" там. От 4 годишна, почти всеки ден. Отделно като сложим рождени дни, състезания, домашни и всякакви други неща, време не остава. Сега по Великден, като ходим с баба й и дядо й да по баирите се наслаждавам на компанията й. Малко ми е, а и по-малко ще става времето с нея. Само се моля връзката между нас да остане така силна, както до сега. С нея се разбираме без думи, само с поглед. В малкото ни време заедно говорим много за нещата от живота и все още попива като гъба, а не ми пуфти насреща. Често вечер спи при мен, за да можем да говорим поне малко.
А преди години й виках "Боже, стани поне на 4, че да почнеш да разбираш".

# 353
Днес момиче от класа е носило тази книжка, била много хубава, пишело за цикъла, за хигиена, за сутиени:) Утре ще я търсим и ние:)

# 354
Определено ми липсва все повече и повече времето заедно, но все още си открадваме моменти заедно.

Не е като преди да влезе в пубертетските години ( преди 12-13), но случващото се неминуемо е очаквано. Не че е лесно когато виждаш как се отдалечава, иска да се разграничи по възгледи и смята, че знае повече от теб, позволява си повече и се чувства пораснала.

Затова се радвам, че съм на тези години и философски се уча смирено да се опитвам да съм до нея, без много мои емоции и очаквания.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 22:36 от Анонимен

# 355
Днес момиче от класа е носило тази книжка, била много хубава, пишело за цикъла, за хигиена, за сутиени:) Утре ще я търсим и ние:)

Имаме я.

# 356
Струва ли си или не е нещо?

# 357
  • София
Жаки, дъщеря ми има тази книга плюс още две подобни. На възрастта на твоята Жаки ги четеше нон стоп, наизуст ги знаеше и постоянно повтаряше колко полезна информация има в тях. Grinning Купувай смело.

# 358
  • В царството на игрите:)
Не ми липсва времето, когато беше малка. Направо ми липсва време, което да прекарвам с нея. Да чукна на дърво, за сега е разумен пред пубер. Надявам се и така да остане.
И аз се чувствам по същия начин. Радвах им се като малки, но бързах да порастнат. По - лесно ми е общуването сега, въпреки, че "лесно" не е точната дума в периода на пубертета Simple Smile Не съм детешар и общуваме, но с малки деца не ми е по вкуса. Пътуваха много с нас, но вече съм доволна , че не винаги искат да идват. Най - после имаме време да сме и само двама или с приятели и можем да си чуем мислите Simple Smile А и съдейки по себе си, те също имат нужда да чуят техните Simple Smile Всеки трябва да има и свое пространство и уважавам тяхното. майка навремето / а сега и съпругът ми !!! / също и затова съм им много благодарна. Simple Smile

# 359
  • Пловдив
И ние имаме тази книжка, дъщеря ми я четеше с интерес.

Относно ваканциите - тя си е винаги с нас. Макар да имаме проблеми с поведението и комуникацията й с нас и почти винаги да ни скапва почивките, обичаме да сме заедно. Тя не мрънка за ходенето, ние обикаляме много пеша и тя от малка е свикнала. На плаж стоим по цял ден, тя не влиза във водата, но си почива на пясъка.

Общи условия

Активация на акаунт