Всичко за всички марки гел лакове - тема 40

• 41 367
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
И аз от около месец, може и повече си правя укрепване с база. Т.е един тънък слой беж изпичане и след него капка, която оформям, за да се получи добра архитектура и апекс. Като за самоука новобрака, мися че се справям доста добре. Дори пропуканите ми и лепени с филтър от чай нокти успяха да порастнат огромни и още не съм ги отрязяла. При последващ маникюр изпилявам с хартиена пила до база и оправям архитектурата отново. Много е удобно и дори спестява време. Не мисля, че това влошава състоянието на ноктите.
А следващия път нямам търпение да пробвам новия топ. След многото питания и чудения наскоро, поръчях Сикретли Simple Smile

# 211
Кои бази ползвате за укрепване?

# 212
Коди линт, Коди цветни, камуфлажни на други марки. Всяка по-гъста база става за изравняване. Прозрачни не ползвам, но и с прозрачната каучукова става.

# 213
Здравейте! От началото на пандемията и аз почнах да се правя вкъщи “по принуда” като затвориха салоните, но с течение на времето осъзнах, че ми харесва да се занимавам с това (не професионално) и често се хващам как се ровя в интернет за разни продукти и марки и съм събрала цяло кашонче.

Искам да ви попитам дали някой е ползвал или поръчвал марката Modelones? Разбрах за нея от ютуб и исках да я пробвам, но за сега я намирам само в амазон и официалния им сайт- до колкото прочетох са американски, но предполагам, че се произвеждат в Китай. Някой пробвал ли е и срещал ли ги е в европейски сайтове? Имат един интересен продукт - гел лакове, които са под формата на палитра за сенки и явно са по-гъсто и се смесват с малко база, за да се “втечнят” - 16 долара за 9 броя по 9грама. Много ми се иска да пробвам, но не ми се плащат мита/ДДСта.

Виждам, че дискутирате укрепване на ноктите - моите 20 цента по въпроса са - hard gel на Блускай. С него също си изграждам ноктите, когато искам да са дълги, но е идеален за укрепване или изравняване.

# 214
Modelones са китайски, само дето ги продават в Амазон, а не в Али. Можеш да ги поръчаш от английския или немския Амазон с доставчик. Не съм ги ползвала, бях взела един комплект полигелове, но бързо го разкарах неотворен, като видях състава.

# 215
Не успях да открия състава онлайн, но сега като казваш така ме отказваш от марката. 😃 😞избягвам баш най-гадните, предпочитам някакви европейски или украински примерно Клареса и от този род, че здравето не е шега.

# 216
  • София
Здравейте. Каква може да е причината за частично отлепяне на нокътя от живеца? Само онихолиза ли? Понеже четох, че при нея няма болка , а мен ме боли леко при допир. Невъзможно ми е сега да отида на маникюр, не мога и да сваля гел лака си. Правен е преди няколко дни, още при смяната на стария гел лак с новия ми се видя, че нокътя на палеца не е ок, но не знам и аз защо замълчах. Някаква идея какво да ги правя това докато се прибера в града? Благодаря ви предварително!

# 217
Здравейте, изчетох доста от съветите, чудесни са! Стигнах до следния извод: Да си избера база Клареса или Коди. Сега имам Коди, но ми се струва, че не е оригинална, като имам предвид цената, за която я купих. Имам и Mobray, беше част от стартовия комплект. Досега имам отлепване все откъм свободния край. Или се напуква, понеже ноктите ми се огъват доста. Приятелка ми каза да си правя укрепване с акрилна пудра, става по-добре, но мисля, че ми е нужна по-добра база. Коя бихте ми препоръчали Коди или Клареса?

Това сътворих за момента, на палеца имам напукване.

# 218
Troubly, на първо място в състава (значи и по количество) беше НЕМА. Тази съставка е основен причинител на алергиите към гелове и гел лакове и китайските лакове са познати със завишени количества НЕМА. Затова и се отказах да ползвам полигеловете. В чуждестранните фб групи за маникюр също съм чела за много алергични реакции към Modelones, Beetles, Makartt - трите най-продавани китайски марки в Амазон.

Elena of Avalor, онихолиза е името на състоянието (отлепена нокътна плочка от нокътното легло), не е причина. Причините може да са много, в това число травма, химическо изгаряне, преносен стар материал, алергия и тн. Какво му е било на нокътя? Принципно стандартната процедура в такива случаи е дезинфекция на мястото и изрязване на цялата отлепена част от нокътя. Щом те боли, може да има и някакво възпаление.

Elly, аз напукване понякога се получава от комбинация меки нокти + твърда база/гел и тн. Акрилът е твърд и е вероятно и с него да получаваш отлепване. Каучуковите бази и на Коди, и на Клареса са добри, вземи обаче прозрачна, тя има по-добра сцепка и по-малко вероятност за отслоявания. Аз лично при твоя проблем бих правила тънка подложка от безцветна каучукова база, изпича се и отгоре изравняване с друга каучукова база, може и цветна.

# 219
Elly, аз напукване понякога се получава от комбинация меки нокти + твърда база/гел и тн. Акрилът е твърд и е вероятно и с него да получаваш отлепване. Каучуковите бази и на Коди, и на Клареса са добри, вземи обаче прозрачна, тя има по-добра сцепка и по-малко вероятност за отслоявания. Аз лично при твоя проблем бих правила тънка подложка от безцветна каучукова база, изпича се и отгоре изравняване с друга каучукова база, може и цветна.
[/quote]

Благодаря за бързия отговор. Ще пробвам предложението и ще споделя резултата.☺ Засега мисля да пробвам с Клареса (малко по-евтино) и ще видим. Очаквам следващите постове, идеи и съвети. 😁

# 220
И аз съм с Клареса, не съм пробвала да изграждам, ще пробвам като имам време.
И при мен се получава от споменатото напукване, но е истина, и че ноктите ми са тънки като вестници.

# 221
  • София
Elena of Avalor, онихолиза е името на състоянието (отлепена нокътна плочка от нокътното легло), не е причина. Причините може да са много, в това число травма, химическо изгаряне, преносен стар материал, алергия и тн. Какво му е било на нокътя? Принципно стандартната процедура в такива случаи е дезинфекция на мястото и изрязване на цялата отлепена част от нокътя. Щом те боли, може да има и някакво възпаление.

Аз го виждах и преди че нокътя не е "залепен" за пръста. При сваляне на гел на лака също видях, че горната лява част на нокътя на палеца (примерно 1/4 от нокътя) е бяла и отлепена. Нямаше болка обаче. Сега сме на почивка и нямам къде да отида за съжаление. Веднага щом се прибера ще отиде да ми свали гел лака на този нокът да видя какво е положението. За съжаление чак след 10 тина дни, затова се чудех дали сега мога да го облекча с нещо.

# 222
  • На плажа
Кисни в оцет или лимон и капвай по някоя капка чаено дърво.
Облекчава ,затваря и предпазва от гъбички.

# 223
Ако маникюристката е видяла, че имаш онихолиза и то на 1/4 от нокътя, изобщо не е трябвало да ти слага гел лак. Но явно някои не ги интересува здравето на клиента, гледат само парите да вземат Close

Можеш и с кислородна вода да дезинфекцираш мястото.
Етерично масло от чаено дърво, ако слагаш, разреждай с друго базово масло, че иначе можеш да се изгориш, някои са доста концентрирани.

# 224
Днес бях на път да се откажа от лакиране с гел лак, голяма мъка, все едно за пръв път хващам...
Опитах една от цветните бази на Коди, страшно ми е гъста, стана на някакви бабунки, овал ужасен... почнах да поправям положението с пили разни, ужас... пак не е добър резултата, но ще го изтърпя, нямам нерви. Съжалявам, че зарязах базата на CND, с нея подобни проблеми не съм имала 🤔

Общи условия

Активация на акаунт