Евровизия (Тема 28) Торино

• 24 088
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Точно така! Дори 1 точка да нямаха от журитата Украйна, само от телевота, пак щяха да са първи. Мисля, че това е рекорд в историята на Евровизия. Взимат Само от телевота 439 т. от 468 възможни (39 държави х 12 т) т.е. 93.8%. Категорична победа!!!
Реално щяха да са трети - с точка пред Швеция. Тогава пък щеше да има огромна драма как журито ги е убило.
Сега каквото и да си говорим, нямаше да спечелят без войната, дори тя да беше свършила. Ще си спестя и личната оценка дали това е добър начин за оказване на солидарност. Със сигурност е шамар в лицето на агресора, но не мисля, че е достатъчно силен, за да си е заслужавало...

Но ако някой има колебания каква позиция заема дадена медия, нека да забележи как се отразява резултатът в Евровизия от нея.
Ако заглавието е "Отнели са точките на Румъния за Молдова и са ги дали на Украйна", то това е пропаганда срещу Украйна. На Сан Марино също са им анулирали точките, но 12-ката е отишла при Испания, а Украйна е получила само 2.
Ако заглавието е "Украйна спечели, а българското жури не им даде точки", то това е пропаганда срещу правителството и настроенията в България.

И двете неща са факт, но не са единственият факт в ситуацията.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 11:04 от Clouded Mind

# 661
Голям хейт отнася нашето жури, че не е дало и точка на Украйна.

# 662
Незнам кой избра точно тези 5 човека за жури, но с този вот доста се компрометираха. На Гърция с кахърната песен "Да умрем заедно" - 12 точки. Не са ми гаранция за обективност двама естрадни певци лежащи на старата си слава и трима уж поп-певци нямащи нито един хит. Миналата година беше Катя от Ритон жури, тази година мъжа й. И отново неадекватен избор - 2021г дадоха 12т на слабата песен на Молдова, заради Киркоров като автор на песента й.

# 663
Незнам кой избра точно тези 5 човека за жури, но с този вот доста се компрометираха. На Гърция с кахърната песен "Да умрем заедно" - 12 точки. Не са ми гаранция за обективност двама естрадни певци лежащи на старата си слава и трима уж поп-певци нямащи нито един хит. Миналата година дадоха 12 точки на молдовската, само защото Киркоров беше автор на песента й.
Познай Киркоров с кой екип работи тая година Simple Smile
Националната телевизия избира журитата. Според мен следват големи промени в тая насока - или ще се избират по друг начин, или ще се увеличи бройката им. Да видим.

Българското жури почти винаги дава съмнителни резултати:
- 2022: 12 точки за Гърция, която работи с Киркоров. Здравко от Ритон е пръв приятел с Филип и е член на журито.
- 2021: 12 точки за Молдова, която работи с Киркоров. Този път член на журито е Катя от Ритон.
- 2018: 3/4 точки за фаворитите на букмейкърите Израел и Кипър. 12-ка за Австрия, която да, печели жури вота не само благодарение на нас, нооо... изпълнителят работи със Симфоникс, които са автори на нашата песен тогава. Самият Сизър Сампсън е беквокалист на Поли 2016 и Кристиян 2017.
- 2017: 0 точки за фаворитите при букмейкърите Португалия и Италия. 12 точки за Австрия, дали е случайно или пак има някаква връзка, не знам.
- 2016: 12 точки за Русия, а автор на песента е - кой?! - да, Филип Киркоров. Не е странно, защото песента и представянето са чудесни, но като видиш и гласовете от 2022 и 2021, няма как да не си зададеш въпроси.

Преди това са смесени резултатите и няма как да видим какви точки сме давали.

# 664
Според мен, на "Агресорът" грам не му пука, че Украйна е спечелила Евровизия...😉 Не виждам какъв шамар в лицето може да му бъде тяхното първо място. 🙂 Солидарност към Украйна вече си имаше достатъчно...
11-те точки на журитата нали не се броят и виждат? Т.е. не се знае за кого са отишли? Или има и такава статистика?🤔
Иначе...от Туитър:

Това също:

Гледах и много хубаво клипче на Виктория, пееща песента на шведката- никак не беше зле.🙂 По Бтв каза, че шведката песен била личният и' победител (това още преди Финала), а на екипа и'- песента на Сам Райдър.

# 665
Нашето жури проруски настроено, Здравко и жена му са първи приятели с Киркоров. Иначе на Виктория нормално песента на Швеция да й е фаворит - точно в нейн стил е.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 12:32 от daisy12

# 666
Dolce, всичко се вижда, каквото те интересува от вотовете. Тук само си избираш конкретна страна от падащото меню: https://eurovision.tv/event/turin-2022/grand-final/results/albania  .

# 667
Според мен, на "Агресорът" грам не му пука, че Украйна е спечелила Евровизия...😉 Не виждам какъв шамар в лицето може да му бъде тяхното първо място. 🙂 Солидарност към Украйна вече си имаше достатъчно...
11-те точки на журитата нали не се броят и виждат? Т.е. не се знае за кого са отишли? Или има и такава статистика?
Виждат се жури гласовете, как - има ги и на сайта. Само не пише кой член на журито как е гласувал, но даже има и разбивка по Juror A, Juror B и т.н.

В нашия случай трима от членовете на журито са поставили Украйна последна, което гарантира, че няма да получат дори 1 точка от нас. Регламентът е следният: всеки член на журито си подрежда песните от 1 до последно място. След това се пресмята коя е средната позиция на дадената държава от вотовете на всичките 5 члена и се дават точки - първо място е 12 точки, второ - 10 и т.н. Проста математика показва, че при 3 25-ти места, дори две първи не биха помогнали за това Украйна да влезе в топ 10 и да получи точки от нас.

Така че за пореден път се действа преднамерено от българското жури.

# 668
Малко новини от Полша - също се говори за някаква шашма. Не мога да ви кажа колко е достоверно, но слухът е, че полското жури са се наговорили с още няколко държави да гласуват по идентичен начин на полуфиналите.

Също доста неудобна ситуация, защото поляците бяха убедени, че и от украинско жури, и от украинската публика ще получат 12 точки. Телевотът наистина даде 12 точки на Полша от Украйна, но украинското жури им даде нула. 😁

Колкото до мнението ми за конкурса - всичко сте казали. Беше си пародия, но според мен 2016-та беше по-зле, защото първо, че бяха пренебрегнати правилата за политически послания в текстовете, а и накрая при гласуването така драматизираха и скалъпиха нещата, че да се получи ситуация Русия срещу Украйна, въпреки че реално руснаците не бяха втори. Това го казвам като човек, който политически никога няма да застане на страната на Русия, но е ясно, че Евровизия се ползваше през тази и онази година като оръжие, колкото и драматично да звучи. Надявам се поне следващата година да ни спестят политически тиради.

Edit - ах, аз си мисля, че ви давам някакво супер ново инфо, а вие вече сте разнищили кои са въвлечените страни 😁 но виждам, че Полша не се споменава много често, а и те не бяха възпряни от пряко включване да се обявят вота, както примерно се случи с Румъния, та някак минават между капките като виновници.

# 669
Малко новини от Полша - също се говори за някаква шашма. Не мога да ви кажа колко е достоверно, но слухът е, че полското жури са се наговорили с още няколко държави да гласуват по идентичен начин на полуфиналите.

Също доста неудобна ситуация, защото поляците бяха убедени, че и от украинско жури, и от украинската публика ще получат 12 точки. Телевотът наистина даде 12 точки на Полша от Украйна, но украинското жури им даде нула. 😁

Колкото до мнението ми за конкурса - всичко сте казали. Беше си пародия, но според мен 2016-та беше по-зле, защото първо, че бяха пренебрегнати правилата за политически послания в текстовете, а и накрая при гласуването така драматизираха и скалъпиха нещата, че да се получи ситуация Русия срещу Украйна, въпреки че реално руснаците не бяха втори. Това го казвам като човек, който политически никога няма да застане на страната на Русия, но е ясно, че Евровизия се ползваше през тази и онази година като оръжие, колкото и драматично да звучи. Надявам се поне следващата година да ни спестят политически тиради.

Edit - ах, аз си мисля, че ви давам някакво супер ново инфо, а вие вече сте разнищили кои са въвлечените страни 😁 но виждам, че Полша не се споменава много често, а и те не бяха възпряни от пряко включване да се обявят вота, както примерно се случи с Румъния, та някак минават между капките като виновници.
Оф, извинявам се, че цитирам всеки следващ пост, но ме подсети нещо.

Всъщност заменените гласове и тези, които бяха обявени от Мартин Остердал не са едно и също нещо. Мартин обяви държавите, които имаха проблеми с телемоста, за да не се губи време, по стечение на обстоятелствата има сред тях и държави, които са с анулирани гласове. Това поне е официалната информация. Не знам защо румънците не са знаели (или твърдят, че не знаят), че 12-те точки са за Украйна, а не за Молдова.

Полша си обявиха гласовете, но това са агрегирани гласове - абсолютно същите като на Румъния. Ако намеря скрийншота ще го добавя.
Причината двете държави да са с един и същи жури вот е, че според EBU те са от една "урна" - заедно с Eстония, Латвия, Литва, Молдова. Можете да си обясните защо Румъния не е дала точки на Молдова - балтийските са твърдо антируски (за разлика от колеблива Молдова) и са дали последни места на Молдова, а самата Молдова не може да дава точки на себе си.

Ето подробните изчисления на един потребител в Туитър - това е същият човек, който през 2019 открива, че агрегираният вот на Беларус е напълно погрешен и поправя резултатите.

https://twitter.com/euro_bruno/status/1525893953341603841

# 670
Поли и Кончита.

# 671
Всичко това - и сигурно още немалко, което не знаем - е толкова Confounded Confounded Confounded
Полякинята, даваща резултатите от журито, беше като една инкарнация на Гьобелс. Frowning

Някога, малко на шега, се дразнех от неизменното еднотипно гласуване  Гърция - Кипър, Испания - Португалия и Швеция - Норвегия - Дания. Сега...
Сега с носталгия си припомням онези времена. Sad

# 672
Не са ми гаранция за обективност двама естрадни певци лежащи на старата си слава и трима уж поп-певци нямащи нито един хит.
Е, хайде сега, Вензи и Мери бойс бенд си имат хитове Smile

# 673
  • Вестерос
Може да има тайна клика на Слидерин.

Майкъл Бен Давид си е чист евреин,но това не пречи да го разкостват на малки парчета заради глупостта,която направи.
Живеем в глобален свят, нормално е гъркинята да е норвежка, полякът да е американец, а естонецът да е арменец. В крайна сметка спечелиха чистокръвните и хетеросексуалните, така че нека "слидеринците" са щастливи.
Ама защо така лошо към Слидерин 😭🐍🐍🐍
Не,не е с лошо.Принципно са най-готини и могат да говорят със змии,но е факт,че държат за чистокръвието.
При мен все още на места искат да се носят маски и все още си ходя със слидеринската.
Завид, Завид 😁

Чета, че няколко държави се оплакват, че точките на журито им са подменени 🤔 Но не разбрах защо са им анулирани гласовете и как и кой е решил да дава на кого служебни точки 🙄

# 674
Чета, че няколко държави се оплакват, че точките на журито им са подменени 🤔 Но не разбрах защо са им анулирани гласовете и как и кой е решил да дава на кого служебни точки 🙄
Съмнителни гласове в полуфиналите, заради което са анулирали и гласовете им на финала. Не се знае нищо повече за момента, съмненията са 2 - подкупени журита от азерска страна и съвместна организация между 6-те държави да се подкрепят взаимно.

Всяка държава принадлежи в дадена урна според географски и геополитически приличия. Така например Черна гора, която е била с анулиран глас, е в една група с Албания, Словения, Сърбия, Хърватска, Македония. За да пресъздадат гласовете на Черна гора, са взели гласовете на всичките 25 журита от другите държави и е калкулирана оценката. Така Сърбия получава най-висока оценка, защото се е харесала на журитата в Екс-Югославия (Албания я поставя последна) и Черна гора ѝ дава 12 точки.

Черна гора е най-лесният пример и е много вероятно точките, които беше дала, да са си точно такива. По-тъпо се е получило при Грузия и Азербайджан, чиито гласове са зависели само от тези на Армения, Израел и Украйна.

Не е честно, но май по-честно няма. Лошото е, че най-вероятно някой заслужил финалист не се е класирал заради всичките тези манипулации.

Общи условия

Активация на акаунт