Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 7 087
  • 181
  •   1
Отговори
# 105
Кое да оцветяваш с шамфъстък, мечето ли? Млякото за какво е? Такъв тип бисквитки се запълват с айсинг (смес от пудра захар и белтъци), която може да се оцвети в различни цветове. Ако държиш да слагаш натурални оцветители, за зелено може да ползваш матча, шамфъстъка има много специфичен вкус.

# 106
  • София
Сладкарските бои не стават ли за деца? Много свежа формичка, за първи път виждам форма за айсинг.

# 107
Да, по принцип са за айсинг, но мисля, че добре ще станат и без. Много играчка ми се вижда. За мачата благодаря. Не се бях сетила. Ръководях се от едни сладки от 100грама Сладки, много ми харесаха и бяха зеленикави с шамфастък си мислех, че са.
Сайтове са много иначе. Crazy Kids, Fashion Kids, amigo, kidz. Гледам само намалените там. Има хубави комплекти и на Контраст се казва марката. Попаднах и на сайт само за детско официално облекло с голям избор - doniceta.

# 108
Сладкарските бои също стават, да.
Друга алтернатива за оцветяване в зелено е спанак, хем е и по-евтино от матчата.

Формите за айсинг ме озадачиха 😁 не мога да си представя как се ползват.

# 109
Здравейте, как сте ? Вие как се чувствате емоционално и физически?

Аз писах, писах и добре че се изтри....
Нещо не се чувствам добре емоционално.
Чувствам се самотна и изолирана. Не ми се излиза изобщо с децата навън. Имам помощ от майка ми и свекърва ми. Успях да се организирам да ходя на пилатес реформър 2 пъти в седмицата. Ако има как всеки ден бих ходила.
Имам 2 момчета, но ми се иска да имам момиче Sad Но на 3то едва ли ще се решим. 3то момче не искам.
Имам малко усложнение след раждането, което трябва да се оперира, но не намирам специалист в Пловдив и това ме натоварва също. Снощи съм ревала за това, че няма да намеря решение на проблема.
Успях да сваля всички кг, които исках, изглеждам вече отлично. Само долната част на корема трябва да се стегне още, но от време на време ме хващат лудите, че корема ми все още е мек и нямам чувствителност в мускулите. И пак рев.
Постоянно плача за всичко.
Мъжът ми ще ходи на плаване. И на мен ми се полага почивка сама, но няма с кого, защото всичките познати вече са си взели семейно почивките. Гадно ми е че той ще се забавлява, а аз пак трябва да стоя сама с децата.
И аз съм така, с две момчета ,искам момиче,но кой ти гарантира ,че третото пак няма да е момче. А се плаша от мисълта за трето момче 😀 И на мен често ми е криво, мм работи извън Бг,няма го по 8 седмици, на баби не мога да разчитам,с приятели рядко се виждане вече,всеки е нанякъде.. И ми е много,много тегаво.. Ако искаш пиши ми на лично,можем да си излеем мъките 😅

Колкото до рождените дни,няма да правим нищо уау. Предния ден ще има кръщене,ще присъстват само семействата ни, около 10тина души сме общо. На самия рожден ден още не сън мислила,но или ще се почерпим с някои по-близки приятели ,или ще сме си само ние вкъщи. Иначе преди няколко дни направихме смаш кейк фотосесия и нямам търпение да видя готовите снимки 😁

# 110
Какъв подарък ще купувате?
  Мисля и мисля и нищо не ми идва на ум. Мислих триколка, кола с родителски контрол, но зимата идва и само ще се чудя къде да ги съхранявам. Играчки има какви ли не.

# 111
Здравейте, как сте вие и бебоците?

Моят младеж е пълен с енергия. Вече прави по 3-4 самостоятелни крачки, но се усеща, че не се държи и пада/сяда и продължава да лази 🤣
Вече има 4 зъбчета пробили, та и с яденето напоследък не сме съвсем добре, но си има бузи и баджаци и не го мисля толкова.
Някой почнал ли е опити за самостоятелно хранене с лъжичка?
Говори си предимно на бебешки, още не съм чула заветното “мама”. Аз не съм от много бърборливите и малко се обвинявам понякога, че не му говоря и пея достатъчно Sad
Вчера правихме смаш кейк фотосесия и ние, ама детето явно е чистофайник и се ядоса на мазането с торта, но поне семейни снимки направихме.

Относно подарък аз засега съм поръчала едно малко колело баланс и един дървен автовоз. Много й се чудя на скъпарската триколка на doona, че моят е почнал да се тръшка и извива, когато от площадката го сложа в количката. Вашите бебоци правят ли така? Мислих и аз за кола с родителски контрол. Просто се чудя, дали като проходи, ще му е интересно да седи в такива превозни средства 🤷🏻♀ Вече има тротинетка с родителски контрол на Ферари 4 в 1, която сега е само конче, после се модифицира в кола за бутане, тротинетка с родителски контрол и самостоятелна. Иначе на роднини съм поръчала и практични подаръци, като Софт Шел космонавт за зимата от шушулка. Мислих си и за модифициращ триъгълник на Пиклер. Въобще имам хиляди идеи, но трябва и да мисля рационално, че сме в малко жилище.

# 112
Скоро му купихме лятна количка, да се счита за подранил подарък 😂

Шегата настрана, но от мен и баща му не мисля да купуваме някакъв подарък, които тържествено да поднесем на рд. Все пак се грижим ежедневно за детето - храна, дрехи, играчки, книжки, и ако искаме нещо конкретно не виждам защо да чакам специален ден, че да го купя.
Поръчах Learning tower, както и разни дървени играчки, те ще са от родителите ни. Дрешки за следващ сезон също са вариант за подарък при нас, книжки.
Триколка на този етап не.

# 113
  • au bout du monde
Триколката е излишна според мен. Баткото мина без нея. Има кола, която се бута с дръжка. По-леки са и по-малко място заемат.
И ние подарък няма да купуваме.
От баткото много вървежна е масичка с различки занимавки върху нея- сортер, топчета се пускат, местят се разни капачета. Както и за прохождане едно където се бута - забравих как се казва.

# 114
Ние за подарък не сме мислили, ще видим какво ще вземем от нас. Ще направим парти навън в двора на вилата ни, само семейството. Купила съм малко украса, голям балон 1, topper за торта one. Тортата аз ще си я правя, тъй като съм аматьор-сладкар. Няма да я правя бебешка, защото не планирам тя да яде от нея, така че ще си е стандартна със захар, брашно и т.н.

За храненето с лъжичка, аз купих тези: https://kayastandout.com/bg/obuchitelna-silikonova-vilica-i-l-zh … bebeta-green-dino Сама успява да си ги вкара в устата, след като аз ги напълня, а след като си хапне, ми ги подава обратно. Далеч е от това да загребе сама, но поне си уцелва устата и с двата прибора и след това ми ги връща за още. Забавно е, аз реших да ги купя, защото забелязах, че проявява интерес към лъжицата, с която я храня.

Има си 8 зъба, но дъвче добре с венците и вече давам по-стабилни парчета и не-намачкана храна.

Почти е проходила, обикаля вкъщи по мебелите и по стените. Понякога и тя стои и не осъзнава, че не се държи за нищо/никого, но като види, че няма опора и веднага сяда и започва да лази. Развива страшна скорост при лазене, като малък бръмбар е. Grinning

# 115
Ние също нищо няма да купуваме, просто има всичко от батко си. Леля му е купила тротинетка 4в1, която ще приберем до пролетта и това е единственото за което се сетих. Близките питат постоянно, но не знам какво да казвам.

Иначе той проходи преди две седмици, има 6 зъба и явно още някой се мъчи да избива, защото е кривичък и само се чуди какво да гризе. Хапва добре, но върви слабичък.

# 116
  • au bout du monde
Моят има 3 зъба 😁 утре става на 11 месеца, изправя се, но е далеч от прохождане.  Пухкав върви, има какво да се щипне.

Батко му само го бори и трябва да ги вардя.

# 117
Аз моят младеж го чакам да проходи. И той прави по 3-4 крачки и като осъзнае пада сам. Много се пази милият от всичко да не се удари.
Вчера бяхме на фотосесия и ние. Не е смаш, не исках. Догодина дай боже мисля такава да е. Горе долу се справи, но накрая вече не искаше да стой мирен.
Иначе за лъжичка отдавна проявява интерес, но миу я давам само с моя ръка на нея да я държи. Започва иначе да ги дъвче, още го мъчат зъбите. Иначе пробвахме и хранене с ръка, справя се много добре. Банани яде с големи хапки. Малки не приема хаха. Абе много енергия има това дете, само иска да ходи, почти не пълзи. Дава ръка да става, да го водя. Става интересен. Повтаря звуци и интонация, научи се да пляска с ръце да ги вдига на колко голям ще пораснеш. И сам си прихваща някакви неща, които съм му показала преди време.

# 118
С лъжица моето дете отскоро проявява желание сам да се храни. До тогава беше само дъвчене без много ясна идея за какво се ползва.
И аз му купих обучителни, но не ги отразява много, предпочита с малки метални от нашите да борави.

И ние днес правихме фотосесия на плажа, през цялото време гони една котка, за малко да го изтърва от скалите, удари ме вълна и можех преспокойно да мина за 'мис мокра рокля', добре че беше към края вече, имахме и малко публика... Абе весело беше 😂

# 119
  • София
Никакъв подарък няма да купувам за РД. Аз постоянно му купувам всевъзможни неща. А триколката се оказа пълно разочарование. Поне тази, която баба му и дядо му са осигурили за ползване на морето. Човека не знае къде да си дене краката. Не разбира, че трябва да стъпи върху степенките, кефи го да си търка стъпалата в гумата..  И се оказваме на 500 км от количката си за следващите 10 дни.
Лъжицата се размята над главата като диригентска палка вече месеци. А тази с малка, тумбеста дръжка изобщо не я отразява.

Общи условия

Активация на акаунт