Перилни препарати и омекотители – 69

• 47 464
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
А какво мислите за дезинфектант за пране? Има ли смисъл от него?

# 421
Само при заразна болест някаква вкъщи.
Иначе 60 градуса и прах с избелители, вършат същата работа - дезинфикцират.
Под избелители се има предвид такива на кислородна основа. Защото има и оптични и фотоизбелители, но те нямат общо към дезинфекцията.

Ако ще се ползва дезинфектант, да е спорадично , а не постоянно и всекидневно ...

# 422
Аз пера като теб !
Домашни дрехи с прах за бяло ,както и белите дрехи и спалното бельо!
Всичко друго с прах за цветно

# 423
И защо да се перат домашни дрехи с прах за бяло , освен ако не са бели ?
Чак пък толкова да имат нужда от дезинфекция ...

# 424
Купих си 3 бутилчици почистващ за перални на Хайтман...да подсетя ако някой има нужда, в Кауфланд са на 3 лева до неделя....

Моите домашни дрехи - защото се потя, и не искам вмирисани блузи Grinning за това с избелители, аз .

# 425
  • Пловдив
Здравейте. Следя темата от скоро и се извинявам,  ако вече е коментирано. Искам да попитам зле ли е праха за пране да прави адски много пяна?
Купихме си вчера един турски прах за бяло пране. 7 кг за 46 пранета (явно е нисък клас, защото струваше само 10 лв)   
Слагам 3 пъти по малко от указаната доза и пералнята направо ще експлодира от пяна. Малко се притеснявам. Пера от години само с течен Персил и никога не съм виждала пяна. Не малко, а никаква.
Аромата на праха ми харесва, не се обринахме от хавлиите 😀, но толкова много пяна....

# 426
Недопустимо за прах за автоматична пералня е да прави толкова пяна. Ти намаляваш количеството прах, обаче това се отразява на качеството на изпиране.

# 427
Здравейте. Следя темата от скоро и се извинявам,  ако вече е коментирано. Искам да попитам зле ли е праха за пране да прави адски много пяна?
Купихме си вчера един турски прах за бяло пране. 7 кг за 46 пранета (явно е нисък клас, защото струваше само 10 лв)   
Слагам 3 пъти по малко от указаната доза и пералнята направо ще експлодира от пяна. Малко се притеснявам. Пера от години само с течен Персил и никога не съм виждала пяна. Не малко, а никаква.
Аромата на праха ми харесва, не се обринахме от хавлиите 😀, но толкова много пяна....
Тази пяна много товари пералнята и ще я съсипе. Хубавите прахове не се разпенват. Не го използвайте този прах в пералня а може и за ръчно пране да е предназначен.....

# 428
  • оттам, откъдето започва България
За мен е от предозиране, дрехи въобще не се виждат. Ако е пълна пералнята ще се вижда поне някоя дреха.

Според посоченото 7 кг за 46 пранета, излиза, че трябва да се слагат по 152 гр. прах  (но за пералня,  в която има 4-5 кг сухо пране)
Такова пране аз на снимката не виждам и затова смятам, че има предозиране.

# 429
  • Пловдив
За мен е от предозиране, дрехи въобще не се виждат. Ако е пълна пералнята ще се вижда поне някоя дреха.

Според посоченото 7 кг за 46 пранета, излиза, че трябва да се слагат по 152 гр. прах  (но за пералня,  в която има 4-5 кг сухо пране)
Имате предвид недостатъчно дрехи в пералнята ли? Така е, в този момент бяха само 3 хавлии вътре. Най-редовно пускам пералня с по 1 рокля или няколко хавлии.
  Какво може да се случи с пералнята, като се товари с много пяна?

# 430
Дозировката прах, която е описана на опаковката не е случайна. Там пише за колко пране отговаря. Някои перални са до 9 кг, но други са до 6кг, примерно. Трябва да съобразявате колко прах с колко дрехи слагате. Вижте коя програма за колко кг пране е.

Примерно аз пера дрехите за спорт на програма sportwear, но тя е 42 минути и е до 2 кг. А пералнята попринцип е до 8кг, но не всички програми.

Няма никакъв смисъл да пускате една рокля с прах за 4 кг пране.

# 431

Имате предвид недостатъчно дрехи в пералнята ли? Така е, в този момент бяха само 3 хавлии вътре. Най-редовно пускам пералня с по 1 рокля или няколко хавлии.
  Какво може да се случи с пералнята, като се товари с много пяна?
Да ѝ замине моторът.

# 432
И защо да се перат домашни дрехи с прах за бяло , освен ако не са бели ?
Чак пък толкова да имат нужда от дезинфекция ...

Аз пера с прах за бяло и на 60° бельо, чорапи, хавлии, чаршафи, наши светли дрехи и на децата дрехите (без дънки и по-официални рокли).  Пера ги, защото дъщеря ми едната е с контактен  дерматит и наистина виждам разликата.
Допълвам поста - има ли някоя съфорумка, която редовно ползва парфюмни перли. Търся няколко броя празни кутийки (6,7 бр)

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 08:19 от pavlina_hrist0va

# 433
Здравейте .Има ли някоя ,която пазарува перилни препарати онлайн ? И от къде пазарувате ?

# 434
  • София
Веднъж направих поръчка от ТТмаркет, обаче с доставката излиза много неизгодно.

Общи условия

Активация на акаунт