Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 203
Момичета, когато се изцеждам от пълна гърда / поради това че ми се налага да изляза за малко и с тати да се хранят/ излизат не повече от 60 мл. от едната гърда? Това значи ли че бебчо не може на хранене да изсуче повече от 60 мл. Та това е малко за него, нали казват 1 месец трябвало 80 мл.? Или бебето може повече да изсуче? Помпата ми е Авент и в първите дни след раждането доих по 100 мл. Сега какво става? Помпата ли, аз ли, да се притеснявам ли? И вече искам да знам дали наддава Борко, едва ще дочакам другата седмица на консултацията, тъна в неведение детето ми добре ли се храни, наддава ли??!?
Благодаря майчета!

# 1
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Изцеждането не е показателно в никакъв случай. Ако бебето ака и пишка нормално, всичко е наред. Просто и най-съвършената помпа не може да изпразни гърдата както може бебето Wink

# 2
 • Видин
 • Мнения: 5 975
Много правилно ти е написала Бу.Аз съм имала случаи след цедене до откат да сложа бебето на гърдата и да "слезе" нова порция мляко само като засуче то.Имай пред вид, че мляко се образува и докато бебето суче, така че винаги ще имаш още малко в гърдата, независимо колко време се цедиш.И факта, че ти неможеш да изцедиш повече, не означава, че вече няма нищо .Така че не се притеснявай излишно.

# 3
 • Мнения: 203
Цитат на: boo
Изцеждането не е показателно в никакъв случай. Ако бебето ака и пишка нормално, всичко е наред. Просто и най-съвършената помпа не може да изпразни гърдата както може бебето Wink


Боо, тогава какво значи да ака и пишка нормално? Според мен е нормално: на премяна през 3 часа чист памперс до сега не съм заварвала , като акането е на всеки 2-ри път. Това нормално ли е? До преди няколко дни беше на всяко ядене по един акан памперс Rolling Eyes  Simple Smile. Аз съм слушала и чела, но сега като ти дойде до главата ми е трудно да преценя сама, трябва ми и още една глава:)

# 4
 • Мнения: 1 586
Вече 13 месеца не мога да се цедя. Първият месец само си изкарах акъла с една помпа Авент - нали с нея се цедяло супер лесно. Да, ама нищичко не можех да изцедя с нея. Само дето се притесних, че нямам кърма.
Изцеденото количество не е никакъв показател за количеството кърма. За количеството кърма показател е само пишкането.  Акането при кърмени бебета може да е и през няколко дни, без това да е проблем. Значи ако бебето не пие вода (което е препоръчително и наложително при притеснения с наддаването), нормално е да пишка минимум 6 до 8 пъти на ден. Виж тази чудесна статия по въпроса: Как да увеличим количеството кърма - съдържа много ценни практически съвети как да прецениш дали е достатъчно кърмата ти, а също и действа доста успокоително, което си е важно за добрата лактация Simple Smile
Успех!

# 5
 • Мнения: 102
Не се притеснявай, че отначалото си изцеждала по 100 мл а сега изцеждаш по-малко. Нормално е кърмата да намалее. Отначалото гърдите са много пълни, защото организма все още се нагажда към нуждите на бебето. След това постепенно напрежението в гърдите намалява защото организма произвежда, това което е необходимо на бебето.
Ако бебето наддава в норма няма какво да се тревожиш. Другия показател е бебето да е спокойно. Моята бебка я хващам , че не и стига кърмата като стане нервна между храненията. Тогава почва едно цедене с помпата след всяко хранене и така стимулирам гърдите да произвеждат повече.

# 6
 • Мнения: 3 369
Не, не е показателно. Някои се цедят лесно, други нищо не могат да изцедят и пак си имат кърма. Има общо и с рефлекса на потичане на млякото.

# 7
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 409
Никак не е показателно. Майка ми твърди, че нищо не е успявала да изцеди, а докато е кърмила, и аз и брат ми сме наддавали средно по кило на месец.
Мляко се образува и по време на самото сукане, и другият много важен момент е психически - когато суче бебето, каналите се отпускат и млякото излиза. Като цедиш с помпа или с ръка, не е същото, неприятно е и се стягаш.

# 8
Едва ли мога да кажа нещо повече освен да потвърдя,че в никакъв случай не е показателно за количеството изсукана кърма от бебето.
Кърмя вече 6-ти месец, бебчо наддава средно по 750 г., но никога досега не съм успяла да изцедя повече от 60-70 мл... Така, че не прави погрешни изводи - щом пишка на всеки три часа, не е нервно и наддава нормално - всичко е наред!

# 9
 • Мнения: 77
Гостът бях аз... Sorry...

Общи условия

Активация на акаунт