Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рак на белия дроб - тема 10

 • 16 491
 • 393
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 671
Много късмет и бързо оздравяване пожелавам на всички! Flowers Four Leaf Clover

Линкове към старите теми:

# 1
 • Мнения: 1 162
Благодаря за новата тема! Бог да пази всички, той е Велика сила!

# 2
 • Мнения: 61
Здравейте отново! И при нас не са цветущи нещата. Направи първа вливка от втора линия ХТ. Питам го добре ли е, чувства ли някакви неразположения, отговорът е, че е добре. Но два дни си стои само вкъщи и си лежи. Обмислям вариант за консултация по документи в Турция, в Anadolu Medical Center, въпреки че знам, че ще се скараме, но имаме познати, които са с онкологични заболявания (различни от неговото) и си водят нормален начин на живот вече толкова години.

# 3
 • София
 • Мнения: 8 735
Преслава, вероятно му е лошо, но не иска да ти каже, за да не те тревожи. Нормално е няколко дни след вливка да не се чувства добре.
Със сигурност и психически не е в най-добра форма.
Вероятно на него най-много му се иска всичко да е както преди и да води нормален живот, но трябва да му дадеш малко време, за да преодолее страничните ефекти от вливката, независимо дали са физически или психически.
Консултация по документи може да направиш без той да знае и без да се карате Hug

# 4
 • Мнения: 61
Преслава, вероятно му е лошо, но не иска да ти каже, за да не те тревожи. Нормално е няколко дни след вливка да не се чувства добре.
Със сигурност и психически не е в най-добра форма.
Вероятно на него най-много му се иска всичко да е както преди и да води нормален живот, но трябва да му дадеш малко време, за да преодолее страничните ефекти от вливката, независимо дали са физически или психически.
Консултация по документи може да направиш без той да знае и без да се карате Hug

Зиги, 2 седмици са минали от вливката. Днес правихме помен на дядо ми и той беше поел ангажимент с пазаруването (не, че не съм предложила аз да го направя, но той искаше) и баба ми ми сподели, че охкал. Сутринта е трябвало да и помогне и не е отишъл. Нервен е и не се храни изобщо. Направила съм консултация по документи и там са на мнение, че ХТ трябва да продължи. А и тук никой нищо не казва как ще се действа с лезията на гръбначния стълб. Имам лошо предчувствие, че така, както е тръгнал иска да се свършва и това е.

# 5
 • Мнения: 171
Преслава, на хората понякога им писва от цялата борба, а и на всичкото отгоре не се чувстват добре, и хем неискат да се мъчат повече, хем да не са в тежест. На приливи и отливи са тия им нстроения, в един момент им се иска всичко да приключва, в следващ момент са нахъсани и искат да направят всичко, което е възможно. Единствено може да го подкрепяте и да чува от вас, колко ви е важен и как си заслужава да се напъне още малко, после още малко и така. И за двете страни не е лесно. Много гадна болест. Ще е справите и с това 🤗
Божури как е при вас, Зиги?
Мунрил да се разпише и тя.
Аз писах на Уайт, но не ми отговори. Той дали пише по другите теми? Надявам се да е добре и да няма време за форума заради щастливи събития 🙏

# 6
 • Мнения: 36
Preslava такива приливи и отливи са нормални, мисля. Баща ми беше 2 седмици в подобно състояние. Не му беше много добре физически и разбира се това оказа влияние на психиката. Стигна даже до момент в който ми отказваше да продължи да се лекува.  Беше се затворил в себе си и не споделяше дали го боли, кое го боли. Дай му време да се пребори със вътрешното си усещане, намери правилните думи към него . Желая успех и скоро да напишеш нещо позитивно🍀

# 7
 • София
 • Мнения: 8 735
Believe's, добре сме. Вече над два часа вися в болницата да взема лекарствата за следващият курс лечение....В края на май ще правим скенер за оценка на ефекта.
Иначе вчера тя навърши 70 години. Имало е доста моменти, в които не вярвах, че ще го отпразнуваме. Но успяхме! Партито беше изненада за нея, бяхме поканили приятелите й от цялата страна, бивши колеги и роднини. Щеше да припадне като влезе в ресторанта, (който бяхме украсили с десетки балони, огромни цифри 70 и цветя) и видя всички! Внуците й подариха 70 рози. Играхме и 'Бяла роза', макар и на по-бавна скорост Blush.
Много хубаво се получи! Тя още обработва емоциите, защото вчера беше в шок, а после се сърдеше, че всички са крили от нея мащаба на събитието Joy А това беше целта, защото от притеснения, тя искаше да празнуваме в къщи, в съвсем тесен кръг...
Аз бях абсолютно против тесен кръг.
Скрит текст:
В последните години се виждахме с роднини и приятели по тъжни поводи. Всеки път като купувах цветя за погребение, се заричах, че ще се събираме и ще си подаряваме цветя по хубави поводи. Затова държах да направим голям празник, макар и против волята й.

# 8
 • Мнения: 171
Зиги още дълги години да празнувате с нея 🤗 Представих си, колко хубави емоции е имало. Вярно ли вчера, и моя татко вчера стана на 58г.
Ще стискам палци за скенера по-нататък, и вярвам че ще е добър.
Ние днес бяхме на подготовка за радиохирургия. Д-р Георгиев реши 5 дни и каза че очаква много добър резултат след това. А мен(може да се смеете) , но много ме е страх от тая процедура, и се надявам да няма лоши последици след нея.

# 9
 • София
 • Мнения: 8 735
Believe"s, честит да е татко тиИ Дълги години здрав и щастлив!
Вече имам опит в изработката на арки от балони, така че след две години ми се обади, за да му направя една!

Не се страхувай, лъчето обикновено се понася по-леко от химия. Майка нищо не усети като й облъчваха дроба.

# 10
 • Мнения: 419
zigizagi жива и здрава да е мама , и още дълги години да правите арки от балони!
Много здраве и за всички останали и техните близки!🙏

# 11
 • Мнения: 354
Зиги, Белиивс да са ви живи и здрави рождениците! 💜🍀 Да сте до тях още много годинки! Радвайте се на всеки миг! Дано всичко лошо е зад вас!
Срещата с тази болест променя всеки докоснал се, учи ни да оценяме всеки миг, всяко мъничко нещичко, всеки дъх и всяка добра дума и да не отдаваме смисъл на лошите... От тук насетне желая и на двете ви много безценни мигове, много радост, много спокойствие и вътрешен мир! Така и близките ви ще са щастливи. Усмихвайте се повече момичета и никога не се предавайте!
 Аз напоследък не пиша често, но ви чета💜 и се надявам с вас, мисля ви всичките до един тука..

# 12
 • Мнения: 333
Уж писах вчера, но не го намирам.

Зиги, браво за успешно изпълнения план! Още юбилеи да организираш на мама, да ви е жива и здрава и да се радвате на много хубави години заедно!

Believe's, да ти е жив и здрав и твоят татко и много хубави години заедно занапред! Той е доста млад. Все по-често чувам за млади хора с разни тумори...

# 13
 • Мнения: 36
Да са ви живи и здрави и още много дълго да празнувате рождени дни🍀🍀🍀

Имам въпрос към тези, които си правят профилактични прегледи. Какво точно пускате, защото вчера гледах някакъв пакет за наследствено обременяване, но ми се стори много 2600. Иска ми се да си пусна някакви, защото дядо ми по майчина линия миналата година беше с рак на белия дроб, баща ми се бори с тази болест и ми се иска да започна профилактично да си пускам някакви изследвания поне веднъж годишно.

# 14
 • София
 • Мнения: 8 735
Lucky, много пъти сме писали по темата с тези изследвания. Няма смисъл от подобни пакети. Две приятелки си правиха преди години изследването за генетична обремененост за рак на гърдата. И на двете излезе, че нямат. Но едната се разболя скоро след това, а в рода на другата по майчина линия има поне две поколения болни.
Вчера попаднах на някакъв нов лекар в Надежда, който ми каза, че изследването за химиочувствителност, което направихме, за да имаме информация дали новият медикамент ще действа на туморните клетки, било пълна загуба на време и пари. Защото в лабораторни условия много препрати действали, но в човешкия организъм нещата били непредвидими.

Общи условия

Активация на акаунт