Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 498
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте. Искам да попитам следното:
Януари месец заведох дъщеря си ( тогава на 1г 4 м.) на консултация и лекарката ми каза, че трябва да й сложи поредната пориомиелитна ваксина, но че може да изчакам и до следващия преглед ( през април), когато вече ще се слага новия вид ваксини. Аз се съгласих. Обаче от април насам дъщеря ми постоянно е с хрема и кашлица, за които я водя при педиатърката, естествено, и на въпроса ми, какво правим с ваксинацията, докато малката не оздравее, педиатърката ми казва, че няма проблем да я отложиим. Искам да чуя и вашето мнение по въпроса... Дъщеря ми скоро ще стане на годинка и 9 месеца...

# 331
Ваксина се отлага докато детето е напьлно zдраво.

# 332
Моля, пишете ми на лични, къде в София има педиатри- хомеопати, които не поддържат ваксинационните програми и дали някой от вас е успял да направи реално нещо по въпроса с непоставянето на ваксините#Crazy smile3547Трябват ми координати, спешно! Благодаря предварително!

# 333
Моля, пишете ми на лични, къде в София има педиатри- хомеопати, които не поддържат ваксинационните програми и дали някой от вас е успял да направи реално нещо по въпроса с непоставянето на ваксините#Crazy smile3547Трябват ми координати, спешно! Благодаря предварително!

Аз търся от една година, без успех. Скоро търсихме и тука, но без никакъв успех: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188964.0
И ние търсихме просто такъв педиатър, а да е едновременно и хомеопат изобщо не сме се и надявали. Ако си търсиш хомеопат, избирай внимателно, само препоръчани хора.

# 334
Не прочетох цялата тема,но искам да попитам за ваксина за заушка.Много се колебая дали да я сложим на сина ми,който е на 13г.Знам,че заболяването носи репрудуктивни последици особено при момчета.

# 335
Неzнам дали можете да си намерите единична ваксина (моно) zа zауШка.
Репродуктивните последици са почти винаги само на единият тестис и процента на zасягане е 0,4%.Ако сметнете,4е това е риск,който тежи пове4е от риска да се слага ваксина...
Заболяването е благоприятно с добьр край при добьр хигиенен и хранителен режим.

# 336
А искам да питам нещо за заушката - вярно ли е, че ако е болно малко дете преди пубертета, няма никаква опасност от това засягане на тестисите и че то е само при момчета и мъже, които я карат над 12 - 13 г.?

# 337
Благодаря за отговора,сега видях че на 12г му е правена втора ваксина МПР.

Последна редакция: сб, 09 юни 2007, 13:27 от ббб

# 338
  • София - Варна - Бургас
А искам да питам нещо за заушката - вярно ли е, че ако е болно малко дете преди пубертета, няма никаква опасност от това засягане на тестисите и че то е само при момчета и мъже, които я карат над 12 - 13 г.?

- Наистина няма такава опасност при децата, и ако Заушката (Паротита) момчето не я изкара преди пуберитета, после може да причини стерилитет у момчетата, а и протича много по-тежко при възрасните!

- Подобно е при момичетата с Рубеолата, която прекарана в детството няма проблем, но при заразяване на бременни, вирусът преминава през плацентата и причинява тежки увреждания на плода- рубеолна ембриопатия.

Затова се казва (в Хомеопатията), че детските болести са тежките, но необходими "Учебни предмета" за правилното изграждане на Имунната система.

# 339
Значи, както винаги, ваксинацията против заушка и рубеола е предвивидена по безумна система, като оставим настрана вредата от самата ваксина. Ваксинират се децата ни с тези 2-те на 1 годинка, а като станат на 10 - 15 и имунитета от ваксината изтича точно във възможно най -опасната за болестта възраст.
Вместо да ваксинират за заушка само момчета на 10г и за рубеола - само момичета на 15г, че да им "върши работа", когато има смисъл! Че даже и пречат на децата да ги преболедуват когато са безопасни и после да имат имунитет за цял живот.  ooooh!

# 340
в имунизационния календар е дадена реимунизация за мпр на 12г

# 341
Извинявам се,ако не пиша там където трябва,но много съм изплашена с тия ваксини и не знам какво да правя!
Синът ми е на 7 години,трябва да му правят полиомелид -какво да правя?дайте ми съвет,видях увредено дете и направо откачих ,тая ваксина опасна ли е?Какво да педприема?

# 342
Предприемето неЩо според убежденията си.Информирайте се неzависимо и реШете. Peace

# 343
Здравейте, имам информация, че в момента в Щатите тече грандиозен процес по повод ваксинирането. Искът е от 5000 родители на деца увредени след ваксинация. Но не можах да разбера подробности. Ако някой е чул нещо или има идея, от къде да намерим повече информация по въпроса МОЛЯ  Praynig да се включи. Само разбрах , че такова нещо, в такъв мащаб не се е случвало до сега! Мисля, че ако е вярно нещата може най-после да започнат  да се променят и да се признае официално вредата от ваксинирането дори и у нас... някой ден .

# 344

Общи условия

Активация на акаунт