Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 501
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, Бърди. Дъщеря ми е на 5 мес. и предстои ДТК+Полиомиелит трети прием. Първата имунизация правихме от ЗК, но имаше усложнения, затова втората направихме с Тетраксим. Сега обаче не можем да намерим Тетраксим и от аптеката ни предложиха Пентаксим. Да я вземем ли или има друг вариант?

# 421
Моят син е на 7 и има една единствена ваксина-тази в родилния дом.Много здраве дете е и до сега не е приемал антибиотик.На няколко пъти е вдигал 40 t,но за 1 денонощие се е оправял.

# 422
Моят син е на 7 и има една единствена ваксина-тази в родилния дом.Много здраве дете е и до сега не е приемал антибиотик.На няколко пъти е вдигал 40 t,но за 1 денонощие се е оправял.

А ходил ли е на ясла/ градина?

# 423
  • Пловдив
Как става всъщност отказът от задължително ваксиниране? Може ли при поканата от личния лекар за ваксинация, да откажа да поставят ваксина на детето ми? Мога ли просто да откажа ваксинацията или трябва да минем през комисия, която евентуално да разреши не-поставянето на ваксината по медицински показания? И какво произтича от този мой отказ? А при постъпване в училище?  newsm78

# 424
Можеш да откажеш с подпис и подлежиш на глоба от 100 лв. При следващ отказ, глобата е двойна. Не приемат детето на ясла и градина без ваксини, в частните също. С фалшив картоин не става, защото проверяват в компютърната система на ЗК.
В училище вече може и да няма проблем, защото е задължително.

# 425
  • София
Не е глоба, а акт за административно наказание и може да се оспорва. Но в общия случай не ти го връчват веднага, може и изобщо да не се случи. Знам го от личен опит, още чакам да ме глобят.

# 426
Не е глоба, а акт за административно наказание и може да се оспорва. Но в общия случай не ти го връчват веднага, може и изобщо да не се случи. Знам го от личен опит, още чакам да ме глобят.

Е как да не е глоба като си е баш глоба. За справка чл. 209 от Закона за здрането. В акта се описва нарушението и глобата става изискуема.
desinansitoni на още едно място ми направи впечатление, че се изказвате неточно. За тук става въпрос. Там има най-малко 2 неточности - (1) Институцията издала акта не разглежда жалбата и няма как да я уважи. Обжалнавето става чрез нея пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението. (2) Няма такова понятие като административен районен съд. Има административен съд и районен съд. Но такова съвкупно понятие няма. И двете съдилища могат да разглеждат жалби по актове. Пърният разглежда актове по АК, вторият - актове по ЗАНН.

# 427
  • София
Не споря, всъщност ми е все едно. Нали за това има адвокати. А що се отнася до институцията, налагаща тази глоба, РИОКОЗ приемат възражения на актовете, които издават. Позволи ми да съм работила с тях и да знам как става. Просто личен опит. Теб ако не са те глобявали, мен са.

# 428
Някой Ще иzвади ли zакона zа правата на децата...Че нямат право да бьдат дискриминирани по пол,раса,вьzраст и тн....
Откаzа от градина поради несложени ваксини наруШава основен zакон,който е по силен в случая.

# 429
А какво се случва, ако отказът от ваксиниране е устен? Нищо не подписваш, само заявяваш, че няма да ваксинираш детето си...не могат да накарат някого да се подпише насила.
Друг вариант е да намерите педиатър, който няма нищо против да не направи имунизациите.

# 430
Цитат
А какво се случва, ако отказът от ваксиниране е устен? Нищо не подписваш, само заявяваш, че няма да ваксинираш детето си...не могат да накарат някого да се подпише насила.
и това колко пьти сьм го предлагал....

# 431
Да, Кристиан  ми беше много полезен с информация и ми удари едно виртуално рамо. Grinning

# 432
  • Пловдив

А това някой пробвал ли го е, ако някой знае моля инфо... Peace

# 433
Някой Ще иzвади ли zакона zа правата на децата...Че нямат право да бьдат дискриминирани по пол,раса,вьzраст и тн....
Откаzа от градина поради несложени ваксини наруШава основен zакон,който е по силен в случая.

http://www.bcnl.org/doc.php?DID=339

Глава втора
ПРАВА НА ДЕТЕТО

Право на закрила

Чл. 10. (1) Всяко дете има право на закрила за нормалното му физическо, умствено, нравствено и социално развитие и на защита на неговите права и интереси.

(2) (Доп. - ДВ, бр. 36 от 2003 г.) Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, имуществено състояние, религия, образование и убеждения или наличие на увреждане.

# 434
ЧереШовка,данке.
Какво пове4е да говорим...

Общи условия

Активация на акаунт