Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 498
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 315
Мама 21,
Ваксината zа ХепВ не е лека и беzопасна ваксина.Генно модифицирана,неzнам точно на вас какво ви е сложено.
Напьлно нормално е детето да реве и да не иска да яде,да вдигне Т,да плаче непрекьснато с часове.Такива реакции са описани.
Ваксината е обвинена да причинява диабет при децата и множествена склероzа в по кьсна вьzраст.
СьЩо така има много докладвани случаи на внеzапна детска смьрт в ноЩа или няколко ноЩи след ваксината.

Дано при вас мине леко.Сьжалявам Peace

Тук има малко инфо zа реакциите.

http://www.909shot.com/Diseases/Hepatitis_B.htm

Mild problems
 - soreness where the shot was given, lasting a day or two (up to
   1 out of 11 children and adolescents, and about 1 out of 4     
   adults)
 - mild to moderate fever (up to 1 out of 14 children and         
   adolescents and 1 out of 100 adults)

Severe problems
 - serious allergic reaction (very rare)

6. What if there is a moderate or severe reaction?

What should I look for?
Any unusual condition, such as a serious allergic reaction, high
fever or unusual behavior. Serious allergic reactions are
extremely rare with any vaccine.  If one were to occur, it would
be within a few minutes to a few hours after the shot.  Signs can
include difficulty breathing, hoarseness or wheezing, hives,
paleness, weakness, a fast heart beat or dizziness.

Цитата е от тук   http://0-www.cdc.gov.mill1.sjlibrary.org/nip/publications/VIS/vis-hep-b.txt

# 316
  • Burgas, Bulgaria
не съм очаквала да прочета нещо подобно -направо нямам думи .........
малко гадничко но благодаря все пак за информацията-да се надяваме че ще ни се размине Praynig

# 317
За сьжаление е така...
Мама21 кажи как е детенцето сега?

# 318
  • Burgas, Bulgaria
почти цяла нощ не спа много се мъчи горкото.Имахме температура 38.8 направо ми идваше да го закарам в спешното понеже за първи път ми се случва но не го направих.Не съм му дала и панадол просто с компреси и така.Божкеее направо  #Cussing out.И за капак се обадих на педиатъра а тя каза че е невъзможно да е от ваксината.Понеже има е някакъв обрив и леко се  закашля.А вчера нищо му нямаше нали и при нея бяхме.
сега просто лежи и си гледа.Незнам от ваксината ли е или от настинка но аз в случайности невярвам.

# 319
Не се тревожи иzлиШно.Просто го наблюдавай zа промени в дьржането...Кьрмите ли се?
Т 38 е добре,може да се е преборил с ваксината чреz нея.Дано.

# 320
  • Burgas, Bulgaria
не се кърмим спряха ми кърмата с хапчета понеже неможахме да разнесем ужасните буци които бяха стигнали до мишниците.Биха ми окситоцин дори за отпушване но нищо-било се получило препълване и от там другите неща.
Нутрилон яде но снощи едва го карах да дърпа по малко вода.

сърдечно  благодаря за съветите и отговорите защото иначе параноята ще ме подгони и Sick

# 321
И за капак се обадих на педиатъра а тя каза че е невъзможно да е от ваксината.
За абсолютни олигофрени ни взимат, думи нямам! #Cussing out Все едно сме стадо овце! #2gunfire

# 322
не се кърмим спряха ми кърмата с хапчета понеже неможахме да разнесем ужасните буци които бяха стигнали до мишниците.

Мила, кажи как е бебчо сега? От все сърце се нядявам всичко да се е оправило.
Писах ти на лични.

# 323
  • Burgas, Bulgaria
изкарахме най-тежката вечер от както се е родил-без да е мигнал за повече от 5мин. скимтя през цялото време.мъчих го да яде-неиска.вода или чайче-дърпа по-два пъти и повръща.А той е лакомник.Все пак 1кг.и 300гр. за месец не се качват от въздуха-хапва човека.Сега обаче -повръщане направо  Sick.
може ли да Ви попитам и друго нещо-пораснал е със 7см-това нормално ли е не е ли множко  newsm78.Дадоха ни Вигантол-да не му става зле и от него newsm78

# 324
Мама21,
Имайте ,моля ви,готовността да иzкарате оЩе някоя такава ноЩ.Наблюдавайте детето,оЩе не се е преборило с ваксината явно.
7 см откакто се е родил е пораснал?
Много е,но се случва.Не е екстремно.Вие правилно ли го мерите?Едри родители ли сте?

За поврьЩането трябва да се консултирате с лекар.Щом не иска да пие е нужна намеса.Не чакайте,идете,ако поврьЩането продьлжи.
Витангол нали е витамин Д? Неzнам всички имена в БГ...МОжете спокойно да го спрете zа да видите дали поврьЩането Ще спре и дали е веднага след него.Може да му става zле и от него.

Желая ви бьрzо вьzстановяване.  bouquet 

# 325
  • Burgas, Bulgaria
роден е 47см.3300гр. а сега на един месец е 54см. 4600гр.
и двамата с баща му не сме едри.Аз съм 1.65см. а татко му 1.75
да вигантола е витаминД и ако продължи с повръщането ще го заведа на доктор.Ще го пробвам сега в 12ч. и ако пак повръща ще го заведа.

# 326
Ще го пробвам сега в 12ч. и ако пак повръща ще го заведа.
Ако го дадеш сега, няма да разбереш причината за повръщането. Трябва да го изключиш и ако спре да повръща, значи не той е причината. Peace
Дано да се оправи бързо детенцето!!!

# 327
  • Burgas, Bulgaria
дадох му обичайното Нутрилона и го изяде -тъкмо се зарадвах че е спрял да повръща иииии фонтан имах чувството че половината мляко излезе.Сега малко чай пи и да видим.

# 328
vsi4ki vaksini sa noj s dve ostrieta,kakvoto e pisano stava.Trjaba da mislim polojitelno i da ne se strahuvame ot tyh.

# 329
vsi4ki vaksini sa noj s dve ostrieta,kakvoto e pisano stava.Trjaba da mislim polojitelno i da ne se strahuvame ot tyh.
smile3533 smile3508 smile3513 Ти добре ли си? Давай народе да си праскаме ваксините, някой да печели луди пари на наш гръб, а пък да става каквото е писано??? Иди и го кажи това на увредените дечица и родителите им, и успокой пак mama21!
И да добавя, че ако бях в нейната ситуация щях да обезкостя някой доктор #2gunfire

Последна редакция: чт, 24 май 2007, 20:12 от ISOLDE

Общи условия

Активация на акаунт