СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 091
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Аортна стеноза, липсваща вена, малко предсърдие и камера, не добре развити .....доста неща...... със сигурност операция след раждане, за която каза, че имало само 2ма хирурзи,в предпенсионна възраст,нямало други и отделно списък с чакащи....

# 211
Колкото и да е добър един лекар все пак е човешко същество, не е Господ. Аз не бих предприела нищо преди да потърся второ мнение. Дори специалист, който се занимава точно с такива операции, запиши час още от сега. Тези неща не се диагностицират така лесно, винаги може да се окаже грешка и нещата да не са толкова черни. А децата обикновено ги израстват тези неща. Освен това живеем 21 век, медицината е толкова напреднала, правят всякакви интервенции и човек води съвсем нормален живот след това. Никой не иска детето му да е болно и да се налага да изживява тези неща, но ти трябва да си силна и да се бориш за него, защото то само не може. Много кураж, сили и късмет. Ако можем да помогнем с нещо, да търсим най-добрите лекари или нещо друго, само кажи.

Благодаря ви, не знам какво да си мисля. От една страна не искам детето да е цял живот по болници, с кардио проблеми и операции и лекарства и да не може да тича нормално, от друга страна аборт 20, 21,22 седмица.....доста сериозно също ми звучи.....

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 18:59 от Purple_A

# 212
Да, другата седмица съм при друг специалист ФМ , Чавеева. Предполагам я знаете. Дори мисля да легна и нищо да не й казвам, да видим тя какво ще каже. После съм на амниоценеза и после на детски кардиолог, който ще направи фетална ехокардиография.
Междувременно ще търся детски кардиохирурзи в София. Защото Марков каза,че имало само двама и били пред пенсия или нещо от сорта.....

# 213
И аз не бих казала нищо в началото, да не се филмират. Виж, за амниоцентезата бих се позамислила. Мое лично мнение, не бих правила рискова процедура преди поне трима лекари да са ми потвърдили едни и същи опасения. Това за мен остава като последен вариант, защото съм им кусала попарата на големи светила. 20 години изгних по болници с майка ми и хич им нямам доверие дали не бързат просто защото им дай първо да кълцат после да питат или за пари, ако щеш даже и от лекарска грешка.

Да, другата седмица съм при друг специалист ФМ , Чавеева. Предполагам я знаете. Дори мисля да легна и нищо да не й казвам, да видим тя какво ще каже. После съм на амниоценеза и после на детски кардиолог, който ще направи фетална ехокардиография.
Междувременно ще търся детски кардиохирурзи в София. Защото Марков каза,че имало само двама и били пред пенсия или нещо от сорта.....

# 214
Мами, моля ви помогнете! От няколко дни издирвам кошара next to me, която да е макс висока. Матракът ни от пода е 60 см, а всичко тези които намерих са 50-52-54 см. Нз как са ги правили, уж се регулира височината, но явно до макс 54 см. Моля предложете някоя по-висока, която да ги стига тези 60 см или поне да се доближава до тях, 57,59. Благодаря ви много!

# 215
Да питам мамите с нисък хемоглобин и ниски витамини В12 и Д 3, какво ви предписаха?
Само комбинирани витамини ли или и допълнително хапчета? Моят хемоглобин не е много нисък - 113, но В12 и особено Д 3 са ми доста под нормата.

# 216
Да питам мамите с нисък хемоглобин и ниски витамини В12 и Д 3, какво ви предписаха?
Само комбинирани витамини ли или и допълнително хапчета? Моят хемоглобин не е много нисък - 113, но В12 и особено Д 3 са ми доста под нормата.
Моят витамин D3 също е много занижен и пия освен витамини и Oilesen D3. Също така ме посъветваха да хапвам повече сурови ядки.

# 217
  • София
Елза, изчакай да видиш и другите мнения, не мисли за аборти и подобни неща. Имам познати, чиито дечица са били с проблеми на сърцето, идваха в сф, правеха операции и всичко е наред.да, малко по-тежко и ангажиращо е за родителите, но детенцето заслужава този шанс. Дано наистина се окаже не чак толкова тежка прогнозата!

Относно болежките-да, аз имам всичко разпъване, натягане, болки в таза, в срамните устни, нагоре по червата и притиснатите органи, в пикочния мехур, нон стоп ме боли нещо. Освен рова ме започват и киселините -само да хапна повече от малко и всичко ми се връща нагоре и почва да ме гори. Все по -зле ще става, споко.  Но с раждането всичко изчезва. Освен новите болки от операцията де😂

# 218
Бях с подобни стойности при първата ми бременност. Предписаха ми инжекции Б12 и витамин Д на капки по схема и закрепихме нещата. В комбинираните витамини количествата са ниски и обикновено не покриват дефицити, ако ги има.

# 219
Съгласна съм, но ако цял живот то се мъчи? Кой ще ми гарантира, че ще мине с една операция...

# 220
Такова решение не би било лесно за никой родител, не бих го пожелала и на най-големия си враг. И тук не става въпрос да не обмислиш всички възможности. Това, което се опитвах да кажа е, че трябва да бъдеш сигурна във фактите, за да можеш да вземеш правилното решение с всички последици от това. Защото в крайна сметка лекарите ще си спят спокойно нощем, но ти и твоето семейство ще живеете с решението докато сте живи.

Съгласна съм, но ако цял живот то се мъчи? Кой ще ми гарантира, че ще мине с една операция...

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 06:37 от Purple_A

# 221
Относно витамините - доста са ниски нивата им, с комбинирани витамини няма шанс да ги вдигнеш.
Взимай спрей б12 на better you и същия вит д3. Б12 трябва да е в горна граница...

# 222
Елза, много неприятна ситуация. Мога да си представя как се чувстваш, защото Марков и на мен каза, че бебчето има “малко по-изразен перикарден излив” около сърцето и ме изпрати на кардиолог. Успях да отида още на същият ден при Маринов и той пък откри друго нещо - хиперехогенност на дясна камера, но каза, че може да изчезне до раждането и ме вика отново след 2 седмици. Моята АГ пък най-много ме успокои, като каза, че не са опасни нещата и много хора имали по нещо на сърцето без да знаят, просто едно време не е имало такива апаратури.
Ако някой се е сблъсквал или чувал за подобни неща, ще се радвам да сподели, тъй като доста се притеснявам.

Затова бих посъветвала и теб да посетиш и Маринов, той си е детски кардиолог (в Надежда има часове за близки дни, 80 лв е прегледа). А на Чавеева и според мен не трябва да казваш нищо, все едно си на първа ФМ, да видиш доколко ще се припокрият мненията, тя също е много добър специалист.

# 223
Дарлинг, Елза, изключително много съжалявам, че ви се налага да минавате през това.

Аз самата за тези 5 месеца откакто съм бременна чух какво ли не от различни доктори - първо беше кухо яйце, после генетични аномалии, амниоцентеза искаха да правят, после не било това друго било, Т-синдром, сега сме на селективна ретардация и т.н. както и да е.

Със сигурност трябва да чуете още мнения.
Елза, много хубаво, че си успяла да се запишеш при Чавеева и Маринов. Недей да го мислиш от сега преди да знаеш какво е и колко е сериозно.
Моят личен опит с Марков и личното ми впечатление е, че може да е много добър специалист, но е склонен малко да преувеличава на думи нещата. И на мен като ми обясняваше за Т-синдрома ми говореше как трябва да бягам в чужбина, ако искам близнаците ми да имат шанс, защото Чачева и Чавеева нямали опит и т.н. Беше малко дързък, така че поставям под въпрос исказването за операцията и предпенсионните хирурзи. Специално за амниоцентезата обясни ли в какво се съмнява, че иска да се направи? На БХС и първата ФМ имаше ли някакви нередности или високи рискове?

Стискам много палци и на двете ви и се надявам искрено това да остане само неприятен спомен зад гърба ви и да изкарате спокойни бременности до края HeartHeart

# 224
На БХС не се видя нищо  , на първа фетална не съм ходила. Но и да бях, той каза,че можеше да не се види. Проблемите са 3, сега говорих с мои близък кардиолог, който ме предупреди , че не е много по децата,но въпреки всичко каза,че единия проблем е коригируем и да не го мисля  но втория (дясно предсърдие и дясна камера са по-големи , а трябва да е обратното), каза,че не може да се коригира и да чакаме потвърждение. Чакам вторник Чавеева, с Маринов и амниоцентеза. Амниоцентеза е нужна според Марков, защото ако има и генетична или хромозомна аномалия, вече не може да се оперира дори

Общи условия

Активация на акаунт