СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 091
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, успяхте ли вече да говорите с АГ  дали ще има възможност тя/той да Ви изражда и на къде се движат за сега нещата към нормално или секцио или е твърде рано още ?

# 331
Здравейте и от мен майчета. Аз все още не съм се ориентирала при кой доктор ще раждам . На последната консултация с доктора преценихме , че в моя случай секциото ще бъде подходящо.

# 332
Аз си знам още от началото, ако всичко е наред разбира се. За трети път ще бъда при докторката, която ми следи бременноста. Ще бъде секцио.

# 333
Минах на ЖК днес, всичко е наред (пу-пу). Малкия господин е 930 грама вече, 24
+4, отговаря на 25+4. Заформил е едни бузи, вече не се виждат само кокалите Laughing
Питах за раждането, каза че е рано да потвърди дали нормално или секцио ще трябва, но секцио само с причина ще бъде. Окей да ме изражда той, което е супер, но и това след 32 г.с. каза да го дообсъдим.
Успокои ме за контракциите и отоците на краката, било нормално при претоварване да ме стяга и провери шийката, наред е. Отоците били нормални, ако не вървят с други проблеми като високо кръвно, кръвна захар и т.н., пък ОГТТ беше окей, както и кръвното.
Писахме последна ФМ за 28 г.с. и ме вика при него чак в 30та след това. Междувременно имам да пусна една ПКК и урина, и чакам резултати от ваг. секрет да видим дали не съм си завъдила нещо без да разбераа Grinning
И имам зелена светлина да мръднем от София, което ме зарадва също. Yum

# 334
На вас профилактично ли ви взимат секрет или при оплаквания. На мен само в началото ми взеха.

# 335
На вас профилактично ли ви взимат секрет или при оплаквания. На мен само в началото ми взеха.
По каса, ако помня правилно, се пускат само 2 пъти - на първи преглед и 8-9 месец. Но нека някоя мама потвърди, аз не се следя по каса.
На мен ми е трети път - първия път не помня дали аз си поисках или той си ми взе, март месец аз си поисках, а сега с влизането ми казаха, че било време за още един път, минало било време от март до сега. Та ми се струва, че по-скоро и трите док си ми ги е назначил по преценка.

# 336
  • Sofia
И аз днес минах на ЖК.Всичко е наред с бебето.Казах й,че ще родя при нея.Поговорихме за процедурата и колко ще струва всичко.В пакета включва и грижи за новороденото през първия един месец.🙂

# 337
По каса 3 пъти има изследване на секрет, ПКК и урина. Вече при нужда може постоянно да пуска АГ, на мен до сега ми е пускал поне 5 пъти ПКК, защото следим хемоглобина да не пада много.
 Аз няма да раждам при моя АГ, ще се срещна с лекарката, при която мисля да раждам към 34-35 седмица. И предния път така процедирах. Вече за нормално раждане ще обсъждам с нея, надявам се да се съгласи да пробваме. Според моя АГ за сега няма проблем. Но аз съм след секцио.

# 338
Значи на мен са ми правили кръвни изследвания и урина веднъж, от началото до сега. Секрет, нито веднъж. 😳

# 339
  • София
Да, ПКК и урина и секрет досега 3 пъти по каса са ми пускали. 21 гс съм. 3 още не съм го използвала-нали важи месец и изчаквам да доближи до прегледа.
Аз вече писах, че ще раждам другаде и секцио почти на 90%.

# 340
Аз ще ражда при друг д-р моята АГ не изражда. Още не съм говорила с него, но предният път когато раждах пак при него отидох към 8 месец и тогава се разбрахме. Избрала съм болницата да е АГ Варна. И предходните ми две раждания са там надявам се да е отново нормално.
За изследванията на мен са ми вземали 2-ти кръв  за ПКК, един път за Васерман и Спин че нямаха направления, един път секрет и един път за цитонамазка. До колкото помня ако всичко първият път със секрета   е наред взимат секрет и към края на бременността май беше около 45 дневният болничен.

# 341
И аз имам чувството, че с предходните бремености май няколко пъти се случиха тези изследвания. Направи ми и впечатление, че всичк иви изследват, а аз влязох сега в 6-ти месец и само едни кръвни и урина до сега. Същия лекар, същата клиника… Нямам спомен вече кое как беше.
Мацки, някоя от вас ходила ли е на йога за бременни? Трябва ли да имаш някакво ниво, за да започнеш? В смисъл кракът ми не е стъпвал на такова място, а ми се ще да пробвам.

# 342
Аз Simple Smile тъкмо почнах, но и предишната бременност ходех на две места. Не се притеснявай, не се изисква подготовка. Упражненията са съобразени и много леки. Голяма част от практиката е отделена на контрол на дишането, релаксация и медитация - казват, че йога е преди всичко спокоен ум.

Допълвам се, защото бях забравила за това. Предишната бременност бях редовна с йогата и изобщо леките физически упражнения и не усетих, ама нито веднъж - болка в кръста, този тъй досаден бременен симптом. Затова, като човек, който лично е усетил ползата, препоръчвам на всеки да пробва, освен ако разбира се нямате някое противопоказание!

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 14:01 от Celesté

# 343
Здравейте, предварително се извинявам за въпроса ако не е за тук, но искам да попитам този месец взех болничен  последен от полагащите ми се  дни и доктора ми каза или да пусна отпуск или трябва на ТЕЛК да ходя. Въпроса ми е ако взема отпуск ще си намаля ли майчинството осигурявана съм на брутото и ако пусна отпуск после ще се гледат назад месеците и отпуската може да ми намали мачинството. Да си продължа ли с болничния?

# 344
Аз права понякога вкъщи йога за бременни, но ми е доста досадно. Като цяло йогата си ми е досадна. Иначе съм правила някаква йога за начинаещи, най-вече за врата и кръста, тази за бременни е доста по натоварваща.
Сега мрънкам на мъжа ми да ми донесе велоергометъра, дето си го купих предната бременност и го ползвах тогава 2 месеца. 🤣
А някоя насочила ли се е за раждане към Майчин дом Варна?

Общи условия

Активация на акаунт