СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 073
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Не знам. Знам само, че е много вероятно да септември да не е такава каквато е сега. Като гледаме как хвърчат цените на всичко.
Здравейте, а знаете ли каква е цената на самостоятелна стая ?
Моя термин е 6 октомври, но следя тази тема, защото по-всяка вероятност ще правим секцио през септември. Sad Следя се също при д-р Цонев с надеждата да успея нормално, но не ми дава много надежди. Първо заради тежкото първо раждане и второ - засега съм с плацента превия.

Аз също се подлъгах по съвети да не си взимам самостоятелна стая и искрено съжалих. Grinning Момичето беше приятно, но нейното бебе беше страшно ревливо. Освен това имаше перфектно раждане и постоянно ми разказваше за него, а аз бях травмирана от моето и ми беше много криво, та даже не можах да си поплача на спокойствие. Със сигурност щеше да ми е по-добре самичка. Сега ще си взема самостоятелна и ще се надявам свижданията да са позволени и мъжа ми да идва с баткото при нас. Heart

# 361
Аз предпочитам да не съм в самостоятелна стая. Ще изперкам сама. Предния път особено бях толкова шашната, за пръв път в живота си виждах толкова малко бебе. 😀 На жената в стаята ѝ беше второ и малко или много се чувствах някак по-уверена така, чисти психологически. А и както нямаше свиждания…

# 362
  • София
Аз определено не смятам, че някой ще ми липсва там. И определено ще се възползвам да си почина максимално преди да се върна отново в реалния пренатоварен живот вкъщи. Даже не ми е хрумвало, че децата ще ми липсват. Това са само 6 дни. На фона на 9 години слепени като скачени съдове. Още като ги родих не исках да са при мен постоянно, а последната нощ помолих въобще да не ми ги водят,за да се наспя за последно. И не съжалявам. Наистина беше за последно за следващите 2 години. Сега не очаквам нещо различно. Затова смятам пак да действам така. Освен това обичам да дъм сама и предпочитам да няма никой в стаята, а ако има -да не ми говори. Адски мразя разни насилствени разговори, да не говорим за поделянето на дистанционното. Но няма как. И това ще се преживее.
Освен това септември вече ще е започнала новата епидемия и най-вероятно пак ще е затворено всичко и не очаквам да има и визитации ( то май и сега няма още в Надежда). И пак няма да е по-различно отпреди, когато бащата изчезна и така или иначе никой не дойде да ме види. 😃 тъй че гледам на раждането като нещо, дето трябва да мине някак и са се свършва по- бързо, когато му дойде времето.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 12:57 от Kanari

# 363
  • Горна Оряховица
За съжаление откриха спина бифида и се налага аборт.Направо ще се побъркам,това е 5 аборт и повече опити не мисля да правя!

# 364
Много съжалявам!!!
Може би съм изпуснала ако си обяснявала назад, но какво се е случило, как са открили тази спина бифида? Предполагам с изследване, но какво е подтикнало лекаря да направи такова изследване? 

За съжаление откриха спина бифида и се налага аборт.Направо ще се побъркам,това е 5 аборт и повече опити не мисля да правя!

# 365
И аз съжалявам много! За всичко, което ти се е случило… Как така 5-ти аборт? Каква е твоята история, имаш ли поставена диагноза? Имаш ли друго деца? Ако нямаш, но искаш да имаш, нямаш право да се отказваш! Имаш право само на почивка Simple Smile 🤗

# 366
  • Горна Оряховица
Не съм разказвала подробно.Един аборт имам  в 18 седмица заради сърдечна малформация,после  един заради Даун,два спонтанни и предполагам сега ще е този в 22 с. Иначе имам едно дете,но е от друг мъж.Явно така е било писано просто.Спина бифида никой не очакваше,на първата ФМ никой не я и спомени даже.Днес съм на второ мнение и ще видим.

# 367
Посещавала ли си специалисти? Ти? Човекът до теб? Най-вероятно има някакъв проблем, който като се открие би могъл да се отстрани и да си имате ваше детенце. Толкова аборти -  не по собствено желание, не са случайност и за тях си има причина. Виж, колко жени има, които не могат да забременеят. А ти очевидно успяваш и в това нямаш проблем. Може би само трябва да се види защо се случва това. Аз съм чувала, че при над два последователни аборта се посещава специалист и се търси причина - има или няма.
Надявам се, че не съм казала нещо, което не трябва. Просто аз съм имала проблеми със забременяването, чакане години, едното ми детенце се роди с аномалия на очето (слава Богу с времето външно се заличи и вече не си личи, а вътрешно не е фатално). Търсила съм причините, открила съм ги, уж. Второто ми е инвитро. Третото сега - идея нямам как е станало 🤷🏻♀

Не съм разказвала подробно.Един аборт имам  в 18 седмица заради сърдечна малформация,после  един заради Даун,два спонтанни и предполагам сега ще е този в 22 с. Иначе имам едно дете,но е от друг мъж.Явно така е било писано просто.Спина бифида никой не очакваше,на първата ФМ никой не я и спомени даже.Днес съм на второ мнение и ще видим.

# 368
А метилирана фолиева киселина приемала ли си? Съжалявам за неуспеха 😢

# 369
  • Горна Оряховица
И специалисти съм посещавала,и мета фолиева приемала,файда няма.Каквото има да стане ще стане явно за съжаление.Има и мъжки фактор тератозооспермия.Като сложиш и че съм на 39 и още някои други фактора и явно не може да стане повече.Решихме да спрем дотук,аз мисля за осиновяване,ще видим дали той ще се съгласи.А и имам друго дете за гледане,не мога да си позволя да си играя със здравето си.

# 370
Galq. Много съжалявам. Разбирам те. Каква беше сърдечната аномалия? Аз съм в 21ва почти 22ра седмица и се откри. На 29ти съм на последно мнение и евентуално другата седмица и на мен ми предстои прекъсване..... мога ли да ти пиша на лично ? И моето първо детенце е от друг мъж, което малко ме притеснява... да не наистина и при нас да има проблем

# 371
Джери, ако не си пуснала още кръвна картина направо пусни и желязо. Моят хемоглобин е 108, но желязото е в норма и док таза, че било нормално. Все пак имаме 1,5 л повече кръв в организма и хемоглобина пада. Ако желязото е ок, няма проблем ми казаха. Аз ходих на жк но не са ми взимали профилактично секрет. Водите ми били повече и малко се притесних. Спирам сладкото и ограничавам въглехидратите. Дано се нормализира.

И при мен ми казаха, че водите са малко повече и точно ми казаха да огранича въглехидратите, ако мога да не ям сладко и да го заменям с плодове. Доста се притесних и тотално го отказах сладкото, добавих и повече протеини. За две седмици ми се нормализираха и сега са в абсолютна норма водите, та продължавам с режима.

# 372
Здравейте, дами! Един пиперлив въпрос 😁Поддържате ли интимните отношения с татковците? Знам,че ако няма проблем с бременността,е ок...но ме притесняват контракциите от оргазъм вече от 6м нататък...

# 373
Здравейте, съжалявам многп за това, което споделяте момичета. Нямам опит или съвет, просто изказвам подкрепа!

Аз последния месец не се спрях много, доста пътувания, в които забравях, че съм бременна и се натоварвах, после имах болки, но сега съм решила да почивам…
Тази седмица бях на контролен: 700 и нещо грама казаха че бебката, но АГ не пожела да ми види кръвните изследвания понеже не са принтирани, а и казах че има отклонения. Същия ден имах и ендокринолог и тя като видя, каза че е анемия :/ (111 хемоглобин и 33 хематокрит).
Назначи и б12 и желязо които излязоха съответно 280 и 7,8
Тази седмица ще ходя да ги покажа на АГ и най-вероятно ще се назначи терапия…

Някой с подобен случай? Какво пиете?

Отделно лекуваме едно стрептококи на каката в носа, пуснах си и аз секрет: при мен излезе стафилокок 😵💫но оскъдно, а при нея е масово. Сега нещо и гърлото ме боли и съм отпаднала, та се чудя с нея ли си обменяме вируси, от пътуванията и срещи с хора ли…

Бебето поне си рита стабилно, преглеждахме дрехите от каката, стана ми мн мило, но тя като пролетно бебе, а то като лятно/есенно почти нищо няма да можем да ползваме, та ще трябва да пазарувам. Идея си нямам с къс ръкав ли, дълъг ли, по колко бройки, всичко съм забравила от преди….

# 374
Здравейте , мамита. С наближаването на летния сезон обмислям използването на слънцезащита за тяло и лице. Вие към каква козметика сте се ориентирали? Съобразявате ли се с химичният състав? Препоръчайте продукт подходящ за бременни .

Общи условия

Активация на акаунт