СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 039
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Стискам палци да ви облекчи скоро.
Да , изследвали сме -никакви изолати( слава Богу) , но ме притеснява , нямам индикации за проблем (сърбеж, парене и т.н) ,но си го има и това е.
Пак ще споделя с доктора на консултацията.

Никол, напълно възможно е да е и от смяната на сезона както и от жегите.Аз се чувствах доста отпаднала при ниско желязо и кръвна картина (по цял ден като в мираж се намирах), но бързо установихме причината и разбира се коригирахме , тогава това беше причината при мен.
Разбира се не е задължително и вие да имате някакъв дефицит , но си следете показателите.
Споделете е с АГ-то ви. Сега растежа на бебчетата напредва и разбира се това неминуемо се отразява на запасите ни 🙂.
Попитайте лекарят си дали да изследвате още веднъж Пълната Кръвна , желязото и бих ви посъветвала да пуснете ЖСК- общ и свободен( понякога те са виновниците) . Пуснете си и б12 и б6 , често умората се среща и при дефицит на витамини.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 19:57 от Penelope2233

# 436
И аз тези дни съм странно отпаднала, по всяко време мога да легна и да заспя, пък си пия витаминките (комбинирани с фолиева и капсула омега3 + допълнително вит Д, че е беше под норма) и си ям нормално. Попринцип съм с нисък хемоглобин от към 4ти месец ако не се лъжа, беше 97 на последното изследване, но пък пия и добавка желязо. Абе половин аптека си пия Close Отдавам го на работенето плюс ремонтите след работа и уикендите (поне ремонта ще го предаваме на майстори нататък). Ще пускам ПКК, урина и витамини идната седмица, дано всичко е наред.

За течението, и аз от началото на бременността имам доста, едни дни е по-слабо, други е бая. Други оплаквания нямам, но всеки път питам док нормално ли е Grinning Изследваме секрет честичко, досега 3 пъти и няма проблем. Ама си е неприятно.

Ще ходите ли на късна фетална? Записах час по препоръка на докторката на втората ФМ, а като казах на следящия, малко се изненада и ме пита да не я е притеснило нещо, пък не останах с такова впечатление. Да не би да се ходи само в определени случаи? Thinking

# 437
И аз тези дни съм странно отпаднала, по всяко време мога да легна и да заспя, пък си пия витаминките (комбинирани с фолиева и капсула омега3 + допълнително вит Д, че е беше под норма) и си ям нормално. Попринцип съм с нисък хемоглобин от към 4ти месец ако не се лъжа, беше 97 на последното изследване, но пък пия и добавка желязо. Абе половин аптека си пия Close Отдавам го на работенето плюс ремонтите след работа и уикендите (поне ремонта ще го предаваме на майстори нататък). Ще пускам ПКК, урина и витамини идната седмица, дано всичко е наред.

За течението, и аз от началото на бременността имам доста, едни дни е по-слабо, други е бая. Други оплаквания нямам, но всеки път питам док нормално ли е Grinning Изследваме секрет честичко, досега 3 пъти и няма проблем. Ама си е неприятно.

Ще ходите ли на късна фетална? Записах час по препоръка на докторката на втората ФМ, а като казах на следящия, малко се изненада и ме пита да не я е притеснило нещо, пък не останах с такова впечатление. Да не би да се ходи само в определени случаи? Thinking
Благодаря ви за споделените отговори , момичета. Много ми е приятно с вас и така като си обменяме информация и опит сме в полза едва за друга.

Моята следящ лекар е специалист по Фетална Морфология и всеки преглед е обстойна фетална морфология. Не е задължително да има някакъв проблем за да се направи последна фетална морфология.Прави се за да се определят показателите на бебчето и вашите такива ( аз бих си я направила за собствена информация и спокойствие , както и за по-подробна информация която ще представите на израждащият ви АГ).
Всичките ми приятелки са посетили последната фетална . Бъдете спокойна и не се притеснявайте всичко ще бъде наред, това са рутинни изследвания които е добре да се правят.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 21:50 от Penelope2233

# 438
Всяка фетална морфология е много важна, защото се проследяват различни неща.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 23:06 от AloveUnreal

# 439
На мен също тези дни ми е супер отпаднало. Какви ли не причини ми минаваха през ума - ЕГН, жега, недоспиване, бременност 😄 - докато не ми хрумна да изследвам желязо и хопаааа… доста нисичко излезе. Утре ше се свържа с АГ да вземем мерки! Не го очаквах, все се тупах с гордост как хапвам месо, спанак, цвекло, ягоди и други хемоглобинести неща. Пък пак падна на изследванията, предателя му с предател.
Отделно получих първото си схващане на прасец, Леле, бях забравила колко е гадно! Та се включвам и аз в редицата на аптекарките, явно и магнезий ще почвам Simple Smile
Ох, като каже някоя бременна позната, че само фолиева е пиела, и искрено завиждам. Все допълвам някаква липса аз, пък и това коя добавка с колко отстояние от други се взимаше допълнително затормозява! Но нищо, само бебенцата да растат здрави и големи 😊, за жалост живеем в такива времена, че само с храна трудно да стане.

# 440
Здравейте момичета, ние сме се заели с ремонти и днес цял ден редя.... Сега умирам от крака Kissing Smiling Eyes
Имам и друг проблем... Имам страшен запек, не знам какво да правя, цял ден ям джанки, ягоди, кисело мляко, пих топла вода с мед  и лимон, кафе с мляко, дори си дръпнах от цигара с кафето с надеждата, че ще стане нещо ( не съм пушила от началото на бременността), накрая свещички ева кю и сега преди да легна пих някакъв сироп, забравих му името, надявам се от него утре сутрин да има някакъв резултат, защото ще се пръсна Sweat кажете вие как се справяте?

# 441
Здравейте момичета, ние сме се заели с ремонти и днес цял ден редя.... Сега умирам от крака Kissing Smiling Eyes
Имам и друг проблем... Имам страшен запек, не знам какво да правя, цял ден ям джанки, ягоди, кисело мляко, пих топла вода с мед  и лимон, кафе с мляко, дори си дръпнах от цигара с кафето с надеждата, че ще стане нещо ( не съм пушила от началото на бременността), накрая свещички ева кю и сега преди да легна пих някакъв сироп, забравих му името, надявам се от него утре сутрин да има някакъв резултат, защото ще се пръсна Sweat кажете вие как се справяте?
Една позната, която е бременна, хапва по предписание от АГ някакъв конфитюр/сладко от аптека се купува и е много доволна.

# 442
Мен ме спасяват само клизмите на Мелилакс. Напълно безвредни, но малко неприятни, но няма как. Иначе и аз съм чувала за това сладко, но не съм го търсила.

# 443
Здравейте, момичета! В 25та седмица съм и от 2 дни не усещам ритничета от бебчо, а само леко побутване и то ако легна по гръб и не всеки път. Много съм се притеснила...С предна плацента съм. Попринц не е много активен, но вечер си рита като легна. Според вас нормално ли е?

# 444
  • София
Да, нормално е. Не винаги ще е постоянно активно, особено в тези ранни седмици.

Аз продължавам да не мога да спя и благодарение на това спуквам интернет с всякви тъпотии. Добре че нямам пари, защото кой знае какви боклуци щях да си накупя. Вчера не спах от 1-5, и ето-днес още не мога да заспя.
Аз четох, че сега при прегледа по жК в 24 гс имаме право на още едни ПКК и мисля да се възползвам.

Аз няма да правя трета фетална, тя не е задължителна, ако няма съмнения, а про мен нямаше, и смятам, че ще ми е излишна. И с близначките не съм правила.

Аз нямам проблеми със запека, а обратното- заради магнезия, все размествам дозите, и все в тоалетната си вися.Но пък докато нямам контракции, това ще е цената явно.
Иначе ме ядосаха малко в работата и може и да не дочакам август за майчинството… обмислям още, но имам доста отпуска и мога още от юли да си бия камшика…

# 445
Момичета, за запека пробвайте череши, сини сливи, сушени сливи , вода много. Сладководни, дали не е от рози, или се бъркам.....
Аз пих един сироп Фрутилакс смокиня.

# 446
Добро утро момичета и аз съм леко настинала .Носът ми е запушен това ми е за 4-5 път през тази бременност. Ползвам капки за нос ,че не мога да дишам . И аз нещо съм изперкала тука от два дни не съм спала . От последният преглед в 21 г.с имам скъсяване на шийката ,но до сега не бях го везала много при сърце ,защото и моята АГ нищо конкретно не каза .Обаче като слушам при други бременни с подобно състояние какви мерки вземат започнах да се притеснявам .
До следващият преглед ще се побъркам , чудя се какво да си взема за успокоение на нервите.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 09:48 от valari86

# 447
Добро утро , момичета.
За констипацията ми се отрази добре една комбинация и ми подейства супер. Хапвам круши с две чаши прясно мляко .
Опитайте дано подейства и при вас.

Относно скъсяването е добре да си почивате повече, не се притеснявайте и не се претоварвайте . Всичко ще бъде наред.
🍀

# 448
Привет! И аз съм с предна плацента и за разлика от миналия път, усещам ритничетата доста по-меко. Нормално е и да са с различен интензитет през различните дни.

Дължината на шийката не е за подценяване, но и ако самото скъсяване не е толкова осезаемо и няма болезнени или чести контракции, обикновено не е проблем. Трябва обаче да се следи редовно.

# 449
Здравейте, на мен пък даже не са ми я мерили тая шийка. На последния преглед споделих с АГ че усещам болки от време на време ( най- вече като ме треснат тревожните мисли) и той каза да пия Магнерот при нужда. Как така при нужда? Не трябва ли да е редовен приема? То той от както ми каза аз постоянно имам чуството че имам нужда 😄
За нервите момичетата от фейсбук групата ми казаха, че мобе да се взима Седатиф или капките на доктор Бах.

Общи условия

Активация на акаунт