СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 034
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Добър вечер и от мен момичета. Днес съм на гребена на емоциите цял ден съм в периоди на променливо настроение. Плача (без причинно) и след известно време ми се подобрява настроението(общо взето съм и в двете крайности днес-радост и тъга) . Проблема е , че усещам как притеснявам психически всички около мен с тези мои емоционални изблици. Как да се овладея не знам , не желая да затормозявам любимите си хора заради моите променливи настроения.
Какво да предприема за да се овладявам-не знам.
Вие как сте с емоциите?
Penelope, аз ти влизам напълно в емоциите и положението, само дето аз се крия и не ги показвам Sad писала съм и преди, че съм с хорнична депресия и изпадам през ден в много тежки състояния. Около мен така или иначе никой никога не я е разбирал и предпочитам да се крия. Но изпитвам ужас, че тя се отразява на бебето, което си е медицински доказано, през нощта е най-тежко. Нямам решение. Надявам се да мине някак този период и като родя, да си започна хапчетата, ако ще да се лиша от кърменето. При мен хомеопатия не помага. Иначе малко разходка (мен и това ме срива, нали ми е забранено, затова съм казала на околните, че ако ме видят да потъвам, да ме пратят навън)-поне да поседя на слънце, адски ми влияе липсата на такова, смяна на средата- фиксирам се в мъжа ми и децата, които почват да ме дразнят бездънно и обвинявам тях за всичко, че не ме подкрепят,че ме нервират, че ще ме изоставят като родя и тн. Тогава гледам да се махна от вкъщи. И минава малко. Сега например работя от колата, докато чакам да ги взема от училище, просто малко да сменя атмосферата.

За шийката- няма да коментирам проверката с пръст, но това е сериозно скъсяване за седмица, за да те приемат и в болница. Оттук нататък само лежане, лекарства и това е.

Благодаря ви, за споделените емоции които и вие изпитвате. Почувствах се по-добре и получих облекчение от факта , че не съм единствена с тези обезпокоителни състояния в които се намирам понякога. Доста е трудно човек да се въздържа когато е кълбо от хормони и емоции( аз съм доста емоционален човек) , но при мен това достигна Айсберга на емоциите. Иначе има дни в които се чувствам заредена, прекрасно с желание за комуникация , но в дните в които не съм в настроение виждам как тревожа близките си. Това не е нещо което мога да контролирам . Надявам се, че положителните дни и емоции ще надделеят.

Здравей, Джой. Да, напоследък доста се замислям дали да не започна комуникация и работа с психолог /психотерапевт . Обмислям варианти , не съм проучила специалистите в тази област .за мен по-добрият вариант ще бъде да поддържаме онлайн комуникация с специалиста и заради това все още съм в чуденка кой да избера. Благодаря за споделеното мнение 🙂

# 481
Добро утро, момичета.

Елза, искрено ти желая да преодолеете тази трудност бързо, и безпроблемно физическо въстановяване.

Здравейте мами днес бях на преглед всичко при нас е добре слава богу
само къде доктора ми каза да започна да отслабвам и да спра храната след 6 часа
причината е че в 24 седмица съм качила вече 21кг
някакви съвети понеже ми е 1ва бременост и съм на 26години
Joanna, не съм спец по диетите, не ми се е налагало и нямам и дисциплината, но съм пробвала хранене по Зоната и мога да кажа, че не се остава гладен в никакъв случай. Не е диета, по-скоро здравословно хранене с балансиран прием на протеини, мазнини, въглехидрати, които се хапват на всяко хранене. Има куп сайтове, книги и фейсбук групи по темата, ако искаш повече информация Blush

Относно емоциите, все си мисля, че поне до скоро леко го карах откъм неконтролирани изблици. Само 1 случай имам, в който ревнах от нищо и за нищо Joy Напоследък обаче се появяват все повече неща, които за секунди ме изкарват извън нерви и не мога да спра да ги мисля и да се ядосвам понякога по цял ден. Например, вчера се оказа, че майсторите не могат да запонат работа в срока, който първо ни дадоха. Като се замислих, че ако започнат след месец, после още месец (в добрия случай) продължи ремонта, и изведнъж се оказва, че аз в 9ти месец още няма да имам готов дом, в който да се прибера, ако случайно не дочакам термин и цял ден ходих като буреносен облак. Търсихме други майстори, продължава търсенето... Трябва да намеря как да преглъщам неща, над които нямаме контрол и да си щадя нервите, най-вече за бебо и за околните. Не мога да ви обясня колко съм благодарна на моя, че е супер толерантен и подхожда с разбиране. Супер кофти ми е, че в последното тримесечие ще живеем в лудница, кашони и без удобства. Влизам в 7ми месец от другата седмица. От сега сме на панел, трета седмица половината ни неща са в кашони и няма как да разопаковаме. Ще се спи по дивани и надуваеми дюшеци. Надявах се да си остане медено. Бели кахъри на фона на проблемите на други хора, знам, но зле го преживявам това. Ще ме извинявате за мрънкането, но предпочитам да споделя, защото малко ще олекне. Neutral Face Heart

# 482
Благодаря ви. Супер сте. Ще пиша пак.
Орлин Баев е топ!
Аз също ходя на психолог.... и сама си купувам разни хомеопатични, например на Бах. Иначе успокоителни най -много Валидол

# 483
Аз също посещавам психолог, много ми помага. Буквално от 04.01 съм  на легло, по болници и т.н. До сега имам точно 14 дни движение и изпълняване на нормални задържения. Аз съм изключително социален човек, обичам да излизам,общувам с хора. Работех доста и динамично и този затвор направо ме изолира от света... Добре,че е психологът да си поговорим, разпусна и видя друга гледна точка. Правим различни практики EMDR и още една, но ми изкочи от ума. Хапчета не съм пила до сега. Правим онлайн срещи, макар да не е същото, но предвид постелния ми режим. Сега чета и такава литература с идеята да си помогна.

# 484
  • София
Момичета, терапия опитали ли сте? Аз страдах от паническо разтройство и тревожност и терапията ми помогна за разлика от психофармака.

Естествено, това са сериозни психични състояния, които освен медикаменти, изискват задължително и редовно посещение при психолог и психиатър. Аз ходя от 20 годишна. При тежки състояния лекарствта са абсолютна необходимост. Не разбирам хората, които ги избягват. Това води до доста непоправими последици на химическо ниво в организма. Иначе леките тревожности и паники минават с някое и друго пласебо и малко разговор с психолог. Малко, но редовно!

Да не започвам с ремонтите, че ние 3 мес бяхме без кухня. Буквално. Сега имаме, но няма кой да ми я нареди-аз мога да преместя 2-3 неща на ден и вече 2 седмица не съм внесла основните необходими.
В спалнята нямаме място за легло. Тр да се нареже стария вграден огромен и скапан гардероб и да се поръча по-малък. Но всички размери са изчерпани навсякъде, а свободни читави майстори само за 1 гардероб няма. Това също вдига трвожността ми до максимум, макар че си повтарям да взимам спокойствието на мъжа ми, на който изглежда въобще не му дреме има ли място за легълце или не. Или за някакви дрехи на бебето. Защото и за това нямаме място. В детската пък така сме наблъскали двуетажното с 2 бюра, че може само на земята да се сложи бебе😂 в хола е кучето и постоянно мирише. Ама викам си-циганите се оправят, ние ли няма…

# 485
Момичета, взехте ли вече комплект за изписване, мен нещо не ми харесват комплектите и мисля да си купя всичко отделно, но съм в чуденка, колко трябва да е дебело портбебето Thinking като се има предвид, че термина ми е 7 септември, но съм с близнаци и сигурно няма да изкарам до септември, като гледам по групите повечето близнаци се раждат в 37, 38 гс.

# 486
Момичета, взехте ли вече комплект за изписване, мен нещо не ми харесват комплектите и мисля да си купя всичко отделно, но съм в чуденка, колко трябва да е дебело портбебето Thinking като се има предвид, че термина ми е 7 септември, но съм с близнаци и сигурно няма да изкарам до септември, като гледам по групите повечето близнаци се раждат в 37, 38 гс.

Привет Simple Smile и аз днес разглеждам комплектчета за изписване. Всички са много сладурски и се спрях на едно моделче за сега, ще поразгледам още малко и евентуално ще го поръчам .

# 487
Момичета, терапия опитали ли сте? Аз страдах от паническо разтройство и тревожност и терапията ми помогна за разлика от психофармака.

Естествено, това са сериозни психични състояния, които освен медикаменти, изискват задължително и редовно посещение при психолог и психиатър. Аз ходя от 20 годишна. При тежки състояния лекарствта са абсолютна необходимост. Не разбирам хората, които ги избягват. Това води до доста непоправими последици на химическо ниво в организма. Иначе леките тревожности и паники минават с някое и друго пласебо и малко разговор с психолог. Малко, но редовно!

В никакъв случай не ги отричам. Все пак депресията и другите разтройства на съзнанието или т.нар. психози са клинични състояния. Отричам безразборното изписване на антидепресанти за състояния като паническо разтройство, генерализирана тревожност, ОКР и какво ли не - хапчетата само задълбожават тези състояния и лесно могат да доведат до сериозни последици за страдащия човек. Още повече, че някои от тези състояния могат да са провокирани от критична липса на витамини и макроелементи като вит. д, б12 или подходящ магнезий, които могат да се запълнят. Проблеми с щитовидната жлеза също могат да провокират такива разтройства.

Комплект за изписване май ще си поръчам от angel baby - фен съм им. И имат добра кауза.

# 488
Много съжалявам, Elza.
Така се надявах всичко да е наред. Пожелавам ти много сила.

Не са добре нещата, едното нещо дори се е влошило...аз трябва да реша.
Но ако продължим  трябва да раждам в София и като родя да ми вземат бебето в кардиология  , операция на 15,20 ден. То да е без мен на операцията и после в реанимация, после чак да го взема, преди годината пак операция....и може би в пубертета още една. Каза,че не може да ми гарантира колко ще са операциите. Абе..... кофти работа. Благодаря ви момичета...днес утре трябва да реша.

# 489
  • София
Ууу, да, бейби ейнджъл. На мен са ми скъпи, ще взема нещо по-евтино, но и него със сигурност ще го взема август, рано ми е.
Lizi, сз родих 37ма също, но през май. Бяха кански жеги Simple Smile оттогава никога май не е бил така смазващо горещ. за теб ще е най-лесно- така или иначе целите комплекти имат и жилетка и шапка, ако трябва. Аз на моите не съм слагала. Всъщност едва ги изписаха, защото тези комплекти всички Са огромни за близнаци. Май майка ходи и купи някви други и ги носи в болницата. Като цяло нито една дреха не им ставаше и майка на 1 ден от изписването търча жената до вид виталис и някак успя да намери миниатюрни дрешки,а баща ми- нулеви памперси. Аз даже не знаех, че има такива размери.
Не знам какво е порт бебе и за какво ви е. По едно бебе във всеки- при нас аз носех едното и майка другото и така си ги занесохме вкъщи. И столчета не бяхме сложили. Не знаехме как.

# 490
Уж са задължителни столчетата, пък аз слушам всяка приятелка, която наскоро е раждала как са си гушкали бебоците в колата на прибиране. Не виждам лошо, ако се кара внимателно.

Тъкмо щях да питам за дрешки не е ли рано, от къде знаете дали ще им станат на бебоците тия комплекти? Thinking
Моя док все повтаря, че до последно не се знае колко голямо ще излезе. Grinning

# 491
Леле а аз гледам дрешки номер 56 за изписването, може би трябва да се преориентирам към номер  50.
Портбебе е някаква пеленка, нещо такова, предполагам, че ще е жега, ама знае ли човек

Ууу, да, бейби ейнджъл. На мен са ми скъпи, ще взема нещо по-евтино, но и него със сигурност ще го взема август, рано ми е.
Lizi, сз родих 37ма също, но през май. Бяха кански жеги Simple Smile оттогава никога май не е бил така смазващо горещ. за теб ще е най-лесно- така или иначе целите комплекти имат и жилетка и шапка, ако трябва. Аз на моите не съм слагала. Всъщност едва ги изписаха, защото тези комплекти всички Са огромни за близнаци. Май майка ходи и купи някви други и ги носи в болницата. Като цяло нито една дреха не им ставаше и майка на 1 ден от изписването търча жената до вид виталис и някак успя да намери миниатюрни дрешки,а баща ми- нулеви памперси. Аз даже не знаех, че има такива размери.
Не знам какво е порт бебе и за какво ви е. По едно бебе във всеки- при нас аз носех едното и майка другото и така си ги занесохме вкъщи. И столчета не бяхме сложили. Не знаехме как.

# 492
Лизи, ако се родят по-малки, angel baby дават безплатни дрешки за по-малки бебета. Иначе техният размер е 50-56. Аз само това ще купя. Майка ми е приемен родител и от 11те бебета, които е гледала досега има купища дрехи. За мен е безмислено да се купуват дрехи, толкова бързо им умаляват, че само замърсяваме природата с тези купчини парцали после.

# 493
В България май още изписват бебета без кошница за кола, но в чужбина абсурд да ви дадат бебето, ако нямате. Поне в Англия е така.
В никакъв случай не бих качила новородено в кола без кошница, белите стават за секунди, а бебе изхвърчало през прозореца или изиграло ролята на въздушна възглавница на практика няма шанс.
Аз се чудя изобщо какво да взимам за изписването. С големия на снимките общо взето се вижда само пелената, с която го пови акушерката, после го развихме и го сложихме в кошницата, като го завихме с одеяло отгоре. Иначе отдолу беше с ромпър. Шапка е носил май само на изписването и после като стана на 2, въпреки че е зимно бебе.
И аз ги гледах комплектите на Angel baby, сладурски са, но прекалено скъпи за нещо, което бебето ще носи 2 часа. Иначе продуктите им са супер като качество, всичките спални чували на големия са от там.

# 494
И двата пъти си прибирах бебетата с кошчета. Втория път баща му директно го носеше кошчето до главния вход на болницата. Сложиха малкия вътре и му го издадоха. Първо не ми се рискува новородено да го държа на ръце и недай Боже стане нещо… И второ, след секциото само ми трябва и бебе да държа в колата. На 4-5 минути с колата сме от болницата, но това е положението.
Първото ми дете имаше комплект за изписване, порт бебе и кво ли не. Второто го изписах с одеяло от първото и един готин комплект от H&M. И без това не съм голям фен на много надписи, дантели, панделки и т.н. Третото (като гледам колко сериозно ги вземам нещата) по памперс ще излезе май от болницата 😂
Днес ходих на лекар за топчето под мишницата. Всичко е наред.
Някой беше питал дали имаме интимни контакти. След таз сутрелния имах кървене до обяд 😳. Розово беше, но смених 3-4 превръзки. За първи път ми се случва. Вече няма. Аз никога не съм имала дори и капка кървене докато съм била бременна.

Общи условия

Активация на акаунт