СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 129
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Моя корем е огромен. Като в 7-ми месец с предишните бременности съм. Ама той по принцип с всички бременности става доста голям и ми личи от рано. Може би, защото първите месеци тъпча като прасе въглехидрати и качвам много килограми. Спомням си с първата бременност в 8-ми месец съм на опашка в кварталния магазин. Сама. Пред мен един татко с едно 4-5 годино момченце и ми казва “Моля, Ви минете преди мен, Вие сте ПОНЕ трима!”. 😳😳😳😳😳 Шок и ужас! И му казах само “Всъщност сме САМО двама.” И сега така.
Вчера ми пристигна едната рокля дето си поръчах. Не успях да я облека от долу. Едва успях отгоре. Като щях да скъсам ципа и всички шевове. Това е рокля, която трябва да е правя кройка, свободна, до прасеца, тип слип дрес. И ми е размера по принцип. Прибрах я за лято 2023. Вадих летните дрехи и прибирах зимните, пак вчера. Обикновено ми отнема цял ден. Вчера прибрах всичко набързо и извадих 3 тениски, една рокля и си оставих долниците на анцунг. Дори и дрехите, които са ми били огромни, сега изобщо не влизам в тях. Толкова съм дебела вече. 🐷🐷🐷🐷🐷

# 166
  • София
Момичета, баби не сте! Майка ми ме е родила на 19 и бих казала, че единственото предимство е, че сега е на 53 г. - млада баба, да ми е жива и здрава. Аз съм с второто на 34, ноември на 35. Като "по-млада" си мислех, че до 30 ще съм свършила тази работа, но съдбата друго е решила, така че да сме здрави, не ми дреме на колко съм. Ако съм ок, бих се цанила и за трето, белким е момиче Grinning
Да де, единствено, но не малко предимство- освен че нервите са по-малко като си млад, силите са много повече, акълът е много по-близък, да си на 40 и децата ти вече да са самостоятелни е ебаси кефа- можеш в днешнот време да почнеш нова кариера, да се преместиш в чужбина, да си пътуваш, да си ходиш по дискотеки, с приятели. А сега като се замисля, че като детето ми като е на 20, аз ще съм на 60...мен това не ме кефи, грам. Ама такъв ми бил животът.
Zaxaroska, пак да кажа, бърка се БХС с ФМ- БХС е кръвен тест за ранни аномалии-прави се между 11-13гс в Майчин дом за София (иначе за др градове не знам дали пак тук не се изпращат кръвните проби), другото е обстоен преглед на самото бебе от гинеколог. На 2 Фетални Морфологии си била най-вероятно. Аз сега отивам на втората. Исках да кажа нещо за помпите, ама май ще е след прегледа, че закъснявам Grinning
При мен според едни е много малък корема, според други- много голям Grinning Мен ми е все тая. Аз още не усещам бебето, така че къвто ще да е, само да е живо.

# 167
Ох, Femme, все едно описваш мен. Аз съм ОГРОМНА. Със сина ми бях така сигурно поне в 7ми-8ми месец. И като ме питат хората в кой месец съм и направо ме е срам Grinning Ако остава примерно една седмица до 6ти месец, аз вече отдавна съм закръглила за пред хората и "официално" съм в 6ти месец. После казвам, че съм с близнаци, да се оправдая нали Grinning Истината е, че аз съм и предразположена към качване и през първите месеци, когато другите повръщаха и не ядяха аз ставах посред нощ да тъпча, че глад майкаааа Sad На сватба сме на 03.07 и от сега ме е страх какви ще са ми габаритите тогава и какво ще облека Sad Извадих някакви дрехи от първата бременност дето си спомням, че ги носех до последно - ми те са тамън и още малко и няма да стават Grinning

Моя корем е огромен. Като в 7-ми месец с предишните бременности съм. Ама той по принцип с всички бременности става доста голям и ми личи от рано. Може би, защото първите месеци тъпча като прасе въглехидрати и качвам много килограми. Спомням си с първата бременност в 8-ми месец съм на опашка в кварталния магазин. Сама. Пред мен един татко с едно 4-5 годино момченце и ми казва “Моля, Ви минете преди мен, Вие сте ПОНЕ трима!”. 😳😳😳😳😳 Шок и ужас! И му казах само “Всъщност сме САМО двама.” И сега така.
Вчера ми пристигна едната рокля дето си поръчах. Не успях да я облека от долу. Едва успях отгоре. Като щях да скъсам ципа и всички шевове. Това е рокля, която трябва да е правя кройка, свободна, до прасеца, тип слип дрес. И ми е размера по принцип. Прибрах я за лято 2023. Вадих летните дрехи и прибирах зимните, пак вчера. Обикновено ми отнема цял ден. Вчера прибрах всичко набързо и извадих 3 тениски, една рокля и си оставих долниците на анцунг. Дори и дрехите, които са ми били огромни, сега изобщо не влизам в тях. Толкова съм дебела вече. 🐷🐷🐷🐷🐷

# 168
ХАХАХАХА, едно към едно. 😂😂😂
Аз така в края на 4-ти месец съм на детски РД и ме пита една майка “5-ти, 6-ти сигурно? Казвам “пети, пети”. Само дето не мога да каза, че са близнаци, щото то едно.
Ох, Femme, все едно описваш мен. Аз съм ОГРОМНА. Със сина ми бях така сигурно поне в 7ми-8ми месец. И като ме питат хората в кой месец съм и направо ме е срам Grinning Ако остава примерно една седмица до 6ти месец, аз вече отдавна съм закръглила за пред хората и "официално" съм в 6ти месец. После казвам, че съм с близнаци, да се оправдая нали Grinning Истината е, че аз съм и предразположена към качване и през първите месеци, когато другите повръщаха и не ядяха аз ставах посред нощ да тъпча, че глад майкаааа Sad На сватба сме на 03.07 и от сега ме е страх какви ще са ми габаритите тогава и какво ще облека Sad Извадих някакви дрехи от първата бременност дето си спомням, че ги носех до последно - ми те са тамън и още малко и няма да стават Grinning

# 169
Здравейте сега открих групата и се вкл. в нея с голям интерес.Simple Smile На кратко за мен . На 35 години съм от Варна,това за мен е трета бременност и очаквам трето момиченце.  Бъдещите каки са на 7 години и 9 години .Не мога да кажя ,че съм притеснена ,но ми е странно те вече са големи и самостоятелни . Термина ми е 25 Септември и ще се радвам да споделям с вас радост и неволи.

# 170
Аз съм доста дебела, но пък дебелея само на крака и ръце. Краката ми са наистина огромни,  панталони XL, иначе още нося бельо размер М, само трябва да мине през краката.
И аз си мислех, че предния път не ми е бил толкова голям корема, но като си гледах снимки, същият е бил в 5-ти месец. Но пък в 9-ти не беше много по-голям. В смисъл, не е станал двоен.

# 171
Мами, знаете ли кога ще е намалението в Хиполенд през май?

Намалението е на 13-14.05 (петък и събота),отстъпката е 25% Simple Smile

# 172
  • София
Аз знам, че при втора и по-нататъшни бременности коремът се разширява доста по-бързо, така че не мисля, че трябва да се притеснявате. Пък да си мислят каквото искат. То всяко ттяло е различно. На ФМ сега вика- по 1 кг на месец Grinning ми аз в 3 бях +6...не и го казах, викам-ок съм. хахаха, спрях да се меря преди месец някъде.
Мерси,че споделихте за отстъпката- мисля да си взема помпа оттам. Щях 2 употреба, но помпата си е специфична и по-скоро нова. иначе предният път ползвах помпа под наем, електрическа, аз правех мастити всяка седмица,а близна1ките на сучеха изобщо, карах на цедене на всеки 2 часа. Така 4 мес. Бях като в затвор и това беше най-гадното време в живота ми. Кърмата ми слезе на следващия ден след секциото, нямаше кой да ми каже,че ако не цедиш, се запушваш, още тогава направих мастит. И така- този път изобщо не смятам да си докарвам тоя стрес- ако тръгнем пак така, спирам и минаваме на АМ и си живея щастливо, доколкото се живее щастливо с ревящо бебе.

# 173
Здравейте,отдавна не съм се включвала.И сега го правя с неприятен въпрос.Надявам се някой да се включи да даде съвет как да се справя.От самото начало съм под голям стрес.Има вероятност да загубя близък човек,който е болен.Опитвам се да си владея емоциите,защото имам контракции и общо взето трябва само да почивам.Утре съм при АГ и ще се посъветвам с нея също.Всичко ще ми дойде в повече.Надявам се да има нещо,което ще мога да приемам за успокоение без да навредя на беба.

# 174
Не мога да ти помогна с конкретен отговор какво можеш да приемаш, но АГ със сигурност ще ти отговори. Когато бях бременна с първото си дете на една консултация (не си спомням какъв беше повода за тази тема) акушерката ми каза, че при много тежки случаи на стрес, като загуба на близък човек, позволяват на бременните някакви успокояващи. Обаче какви, в какво дози и за какво става въпрос не знам. Задължително се консултирай с лекаря си! Недей приема нищо на своя глава! Това бебе още не го познаваш и мисълта за другия човек ти е по-силна, но един ден то ще бъде най-важния за теб човек (може и вече да го знаеш, ако имаш друго). Няма майки, бащи, братя, сестри… детето ти ще е номер едно в сърцето ти, така че пази го!
А, пък ако ти се говори ние сме на среща!
🤗🤗🤗🤗🤗
Здравейте,отдавна не съм се включвала.И сега го правя с неприятен въпрос.Надявам се някой да се включи да даде съвет как да се справя.От самото начало съм под голям стрес.Има вероятност да загубя близък човек,който е болен.Опитвам се да си владея емоциите,защото имам контракции и общо взето трябва само да почивам.Утре съм при АГ и ще се посъветвам с нея също.Всичко ще ми дойде в повече.Надявам се да има нещо,което ще мога да приемам за успокоение без да навредя на беба.

# 175
Има успокояващи лекарства ( билкови или хомеопаточни),които могат да се пият. Наскоро АГ ми беше изписал. Сподели с твоя АГ и той ще те посъветва. Кураж 🍀

# 176
  • София
Lilith@, съжалявам, дано се успокоят нещата - аз съм с хронична депрсия, ДВ и паник атаки, от опит за мен хомеопатия не помага. При предишна бременност си бях на обичайното лечение. Но моите състояния са тежки. Така че наистина попитай ЖК - пробвай с хомеопатия, но ако не стане- да знаеш- след консултация с психиатър, има много лекарства вече, които са съвместими с бременност и помагат. Така че не се притеснявай да си питаш.

# 177
Здравей, Valari86
Много се радвам, че се включваш в групата и лека бременност.
Да те питам при кого се следиш във Варна?
Здравейте сега открих групата и се вкл. в нея с голям интерес.Simple Smile На кратко за мен . На 35 години съм от Варна,това за мен е трета бременност и очаквам трето момиченце.  Бъдещите каки са на 7 години и 9 години .Не мога да кажя ,че съм притеснена ,но ми е странно те вече са големи и самостоятелни . Термина ми е 25 Септември и ще се радвам да споделям с вас радост и неволи.

# 178
Здравейте мами, от скоро съм тук в групата. Бременна съм вече почнах шести месец. Като цяло се чувствам добре първа бременност ми е. Имам един въпрос забелязах, че от около 2 дни започна едно такова интимно течение( по скоро възпаление) като на парцали в зеленикъв цвят може ли да взема генаксид пяна или ще е вредно?

# 179
Здравей, Valari86
Много се радвам, че се включваш в групата и лека бременност.
Да те питам при кого се следиш във Варна?
Аз се следя при д-р Петинка Цветкова . И предходните 2 бременности се следях при нея.

Виждам че сте коментирали БХС ,аз този път не го правих ,реших да си спестя притесненията и главоболието което имах след 1-та бременност ,държа ми влага и през втората. Сега си направих Пренатест ,което не изключва Феатлните морфологии . Сега ми предстои 2-та ФМ . Ще направя и 3-тата ,като цяло моята докторка ги прави така или иначе ,вече ако има проблем се иска друго мнение .

Общи условия

Активация на акаунт