СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 091
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Да питам мамите с нисък хемоглобин и ниски витамини В12 и Д 3, какво ви предписаха?
Само комбинирани витамини ли или и допълнително хапчета? Моят хемоглобин не е много нисък - 113, но В12 и особено Д 3 са ми доста под нормата.
Моят витамин D3 също е много занижен и пия освен витамини и Oilesen D3. Също така ме посъветваха да хапвам повече сурови ядки.

В началото и моето б12 беше с подобни стойности, помогна ми - https://apteka.framar.bg/30055468/витамин-б-12-сублингвални-таблетки-1000-мкг-90-натурал-факторс
За 3 седмици стигна близо 400. А за вит. Д - https://apteka.framar.bg/30070247/бетър-ю-интра-орален-спрей-с-витамин-д-3000-iu-15-мл

Това помогна на мен, стигат за доста време и двата вида добавки.

Относно хемоглобина моят започна сега да пада и се надявам в края на месеца след 2 ФМ, някой от лекарите при които ще ходя да е даде нещо, което да го задържи и накара да се вдигне.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 15:51 от Aneta8712

# 226
Мами някой има ли отзиви за кошара Lorelli, Premium 2v1, Milano grey? От типа next to me.
Благодаря ви!

# 227
Не става само с комбинираните витамини. Освен прегнакеър плюс, вече за разкош добавихме и тези двечките:

Възползвахте ли се от "лудия петък" или изчаквате с покупките?
Аз понеже нямам нищо останало от каките, че не ми беше в плановете, трябва всичко наново да вземам. Пък и нали чакаме "мъж", няма в розово да го обличам 😁

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 16:04 от Reniren

# 228
Не става само с комбинираните витамини. Освен прегнакеър плюс, вече за разкош добавихме и тези двечките:

Аз понеже нямам нищо останало от каките, че не ми беше в плановете, трябва всичко наново да вземам. Пък и нали чакаме "мъж", няма в розово да го обличам 😁

Да аз взех бая неща, не ми се чака повече, а и отстъпката е добра. ☺️

# 229
  • София
Тази кошара я гледах, защото ме привличаше ципа и възможността да е до леглото и е компактна, обаче не ме кефи, защото: 1. че става само за малко бебе, след 6 мес тр да купуваме ново легло... и 2. ние нямаме мн място и искам да си има чекмедженца и скрин към легълцето за неговите неща, 3. адски скъпа е за алкото, което предлага.
И впрочем и аз се възползвах от отстъпката на хиполенд, така че осигурих помпата за кърма и шишета, което ме успокои. Ся остава да дойдат до септември, че са малко бавни там....

# 230
  • Варна
Ние със сигурност ще си вземем next2me. Не ми пречи, че е до 6м стига да ни улесни живота. С баткото нямахме такава, а съня му беше ужас - през 1 час ставане и взимане от кошарата, кърмене, връщане в кошарата, приспиване с 300 зора. Много пъти просто го взимах в леглото при нас (колкото и да бях против поради ред причини). Понеже леглото ни не е голямо, мъжа ми прекара доста вечери на дивана, за да може да се наспим. Този ужас продължи до 7-мия месец - тогава ползвахме услугите на консултант по сън и се преродихме. (Най-добрата ни инвестиция евър Heart ) Малкия започна да спи по цяла нощ, в голямата кошара в негова собствена стая.
Така че сега със сигурност няма да пестим в това отношение. Първите месеци няма как да очаквам да спи по цяла нощ, но поне да не ставам 1000 пъти и да се притеснявам, че ще го задушим. После като я израсти, ще я продадем.

Впрочем в olx има много изгодни и запазени next2me кошари, точно защото са ползвани няколко месеца. Като нови са Wink

# 231

Точно се прибираме с първите покупки от Хиполенд - количка и кошара на две нива. Ето това са: https://www.hippoland.net/kikka-boo-kombinirana-kolichka-3v1-ugo … lange-31001010144
https://www.hippoland.net/moni-koshara-2-niva-sleepy-siva-tyurkoaz-101693 .
 Мислех да не бързам, ама цените няма да падат...

# 232
Здравейте, ще помоля за малко помощ от някоя мама с повече опит, за средата на септември съм, но като гледам списъците за пазарене в интернет за бебо ми се виждат много пресилени. Има ли някоя мама, която се води по списък с най необходимото ? Не мога да преценя кой неща ще са най важни в началото и кой не толкова…

# 233
Моника, много е относително това със списъците. При първо бебче повечето родители искат да вземат всичко, което се предлага на пазара, без реално да знаят кое ще ползват, аз също бях така. Сега, когато чакам трето, но пък и нищо не съм запазила от каките, най-важните ми неща са следните:
* количка
* столче за кола
* кошара с повивалник
* ваничка със стойка /задължилено, че иначе оставаш без кръст/, 2 хавлийки
* 2 комплекта чаршафи с олекотена завивка, протектор за матрачето, повече калъфки за възглавница /без възглавница/, че много се плюнчат и връщат по малко мляко
* помпа за кърма
* бебефон, може и да не е видео, но да е много чувствителен на шум
* дрешки по 5 бр - боди с дълъг ръкав, екипче, гащеризон, комплект за изписване. Имайки впредвид септемврийските ни бебоци, не мисля, че ще имат нужда от къс ръкав
Дрехите смятам да ги оставя за накрая, защото не знам колко едро ще е бебчето, каките ми бяха по 3.500кг и размер 56 почти не им ставаше.
Шишета, нагреватели, стерилизатори, биберони, кутийки и т.н. не сме ползвали, бяха на кърма. Люлки, шезлонзи, гнезда, столчета за хранене, проходилки, бънджита и т.н.  почти не сме ползвали и заемаха само място
 и  не се ползват в началото

# 234
  • София
Jynx, това със ставането го разбирам, но аз предния път бях махнала решетката на леглото и го бях долепила до моето и пак не ставах. В смисъл ставах винаги, защото нали цедях и шишета миех и памерси сменях и тн., ама поне директно ги виждах. Та и сега мисля така. Иначе олx е идейно. Логично е да има, понеже е оборотна стока.
За мен май с 3тото основните неща се свеждат до тези:
*Легло,
*ограничител за бебето, че подпирането с кърпи при мен не спореше първия път),
*количка (която не искам, ама докато стане време за слинг, ще ползвам),
*помпа за кърма (то за мен)+ шишета, 
*козметика- ама скромно от нея.
*Кърпи, естествено, както и повивка от тия с лепенките, дето са като пашкул.(незаменимо при първите бебета, при това не знам ще има ли нужда.)
*Бебефонът ми стана необходимост номер 1 след 3 мес, когато ги оставих да спят сами в стая. Сега няма отделна стая и мисля, че ще взема по-натам, ако реша, че е необходим. Винаги съм взимала втора употреба бебефони и бяха доста успешни, ползвах ги до 6 годишна възраст. Много са полезни да им крещиш от спалнята да са по-тихи, че ти пречат да спиш. Както и да ги подслушваш Grinning
За мен вече и гърдите ми ще имам повече разходи- подплънки, крем за разранявания, изкуствени зърна, че както съм разправяла, кърменето беше ад и сега поне ако мога да съм подготвена. Гащи и превръзки за след раждане.
Ние имаме баня метър на метър, ама наистина толкова, и вана няма как да вкараме, просто не се събира, предният път баня имахме, но ваната я ползвах 2 пъти. Винаги съм ги мила само и единствено на мивката. За мен е излишна.
Поръчах си помпата на Томи Типи, досвидя ми медела, макар да помпа 2 пъти по-бързо, по-тихо и по-адекватно...дано не сгреших, та към нея има 2 шишета, както и стерилизатор за микровълнова и контейнерчета за замразяване. И с това си останах от този черен петък, изчислих, че нали има един октомври- тъкмо да са се окопитили бебетата и ще знаем какво ни трябва със сигурност.

# 235
  • Варна
Да, това с махането на решетката е идея. На нашата голяма кошара не се махаше. Sweat Smile Ние я бяхме взели някаква готина, люлееща, а реално този механизъм така и не го ползвахме. Иначе Next2me-то май имат и повече възможност за регулиране на височината, а и са по-малки като размер. Ние направо си блокирахме спалнята с голяма кошара и беше доста неудобно. Според мен е индивидуална покупка - за някои ще е доста полезна, за други излишна.

За мен излишна е помпата за кърма. Аз също имах много проблеми с кърменето, за които ми помагаха консултанти по кърмене, включително с посещения, писах по форуми, сменях кремове, зърна, но така и не ми помогна помпата. Просто бебока беше закачен нон-стоп за мен, не е имало нужда да цедя. Той беше моята помпа. Joy Но това пак е индивидуално, според много хора е супер важно и си я носят още в родилното. 

Иначе съм съгласна със списъците. Другия съвет е да не се бърза с памперсите, защото понякога бебетата като се родят, # 1 им е вече малък и директно минават на # 2. Които също се израства бързо. Ние имаме останали 6 пакета premium care 2 от баткото. Joy Добре, че не ги подарих, сега ще си ги ползваме.

# 236
Памперси даже в родилното ни даваха 2-ка, изобщо не сме ползвали 1-ца. Дрехи 50-ти размер също не сме ползвали, директно 56.
 Аз пък нямах нищо излишно с първото дете, всичко си използвахме, дори за някои неща ме беше яд, че не взехме. Например гнездо.
 Наистина са доста неща, които се ползват едва няколко месеца, но пък страшно улесняват живота.

# 237
И аз вземам 56-ти номер дрехи директно. Странното е, че за памперса нямам спомен 😳🤯. Помня колкото една маймуна откакто съм бременна пак. Ама по килограмите се ориентирах.

# 238

Точно се прибираме с първите покупки от Хиполенд - количка и кошара на две нива. Ето това са: https://www.hippoland.net/kikka-boo-kombinirana-kolichka-3v1-ugo … lange-31001010144
https://www.hippoland.net/moni-koshara-2-niva-sleepy-siva-tyurkoaz-101693 .
 Мислех да не бързам, ама цените няма да падат...
Добро утро, момичета.
Jerry, на кошарата пада ли й едната страна? И аз съм я харесала, но ми се иска да я сложа до мен в нашата спалня, докато го преместим в отделна стая в легълце. После ще се ползва като ходим при бабите.

# 239
  • София
Да, права си за леглото, и мен ме дразни колко място ще заема, а смощи се сетих, че ако го долепя, няма да мога да ползвам чекмеджетата 😂 то не е една беля.
Едно време като раждах, нямаше памперси 1, т.е. Имаше ги само на Памперс и на супер малко места. А сз не знаех, че съществуват. Близначките се родиха супер малки и майка обиколи София тогава…тегаво беше. Сега има повече и ще оставя бащата и тя да вземат дрехи и памперси, докато дъм в болницата.
За помпата-и аз не съм вярвала, но направих мастит още на 2 ден след операцията. Бебетата не засмукаха никога, бях само на цепене 4 мес, въпреки консултантките, хората в помощ, кремовете, помощните зърна, скушерките(които не бяха никак мили) и всичко друго. Там ми услужих а с няква ръчна брутална помпа, от което си направих и жестоки рани. И затова опитът ми е такъв. Приятелки казват, че с второто не е по-различен този ад. Затова съм решила ДС пробвам седмица и ако не става-никакво мъчене повече-минава на ам и сме спокойни всички.
Забавното е, че ние нямаме никакво място вкъщи. И понеже ни подариха една количка за след 6 мес и кошара, седят в колата. Просто нямаме къде да ги оставим…

Общи условия

Активация на акаунт