СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 073
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Възползвахте ли се от "лудия петък" или изчаквате с покупките?

Точно се прибираме с първите покупки от Хиполенд - количка и кошара на две нива. Ето това са: https://www.hippoland.net/kikka-boo-kombinirana-kolichka-3v1-ugo … lange-31001010144
https://www.hippoland.net/moni-koshara-2-niva-sleepy-siva-tyurkoaz-101693 .
 Мислех да не бързам, ама цените няма да падат...
Добро утро, момичета.
Jerry, на кошарата пада ли й едната страна? И аз съм я харесала, но ми се иска да я сложа до мен в нашата спалня, докато го преместим в отделна стая в легълце. После ще се ползва като ходим при бабите.
Страничната стена не пада, единствено има отвор с цип в единия й край за влизане на бебето/детето на по-долното ниво Simple Smile .
Този път исках по-лека, опростена и по-евтина кошара. С предното дете дадохме сума ти пари за дървена, с люлеещ механизъм, която ставаше на легло след това. Не само,че много тежеше, а и много място заемаше. А детето не стоеше много, много в кошарата/леглото...Ами не ми беше от най-използваните покупки Wink .

# 241
Добро утро, вече пазарувате аз още не смея,а желание от моя страна и на каките има,но ще изчакам още малко. Имам едно питане,ако някой е минал вече през това.  Тези 15 дни отпуска за мъжо разбрах,че са от деня на изписване,интересува ме трябва ли предварително да уведоми кога горе долу ще се роди и има ли срок колко дни преди термин да каже в работата?

# 242
То основно си зависи от работодателя, ама как да предупреди долу-горе кога? Ами, ако не е планирано секцио, то може да варира и месец датата на раждане. Когато се роди бебешока, взема една бележка от болницата май и я носи при работодателя. Нещо такова беше май. Да пита във фирмата където работи или на регистратура в болницата, в която ще е раждането.
Добро утро, вече пазарувате аз още не смея,а желание от моя страна и на каките има,но ще изчакам още малко. Имам едно питане,ако някой е минал вече през това.  Тези 15 дни отпуска за мъжо разбрах,че са от деня на изписване,интересува ме трябва ли предварително да уведоми кога горе долу ще се роди и има ли срок колко дни преди термин да каже в работата?

# 243
Kanari, моля те да споделиш малко повече за проблемите с кърменето. Аз преди две години, след като пометнах започнах да правя възпаления на едната гърда. Същата работа, няколко пъти ме цепиха в спешното, сега като забременях започнаха проблеми и с другата гърда. Та не зная дали изобщо ще мога да кърмя. Няколко пъти споменавате с момичета тук за цедене с помпа, но предполагам с тези възпаления ще си е истински ад. Ама искам, не искам ще трябва да се изцеждам. Горе-долу за колко време спира кърмата ако не кърмиш?

# 244
sunnymoney, тези 15 дни не са отпуска, а един вид болничен. Изплащат се от НОИ като болничен. В този ред на мисли не мисля, че има нужда да се предупреждава работодателя.
 Kanari, моят големият също не засука,  иначе кърма имах в изобилие, дори замразявах. Но успях да цедя само 2 месеца, после рязко намаля и спря.
Аз също мисля да не се мъча на помпата този път, ако суче добре, ако не, ще яде АМ.

# 245
  • София
При мен инатът ми да продължа цели 4 месеца този Ад беше, защото имах много кърма, която обаче не стигаше за 2 бебета и така или иначе дохранвах с ам. Не е спирала сама, пих хапчета-опитахме да я намалим по ЕСт път с разреждане на цеденето (цедях на 2ч, иначе мастит), но получих най-тежкия мастит и педоатърката каза, че насила ще ми даде хапчетата вече. Грешката ми беше, че слушах майка, която ми обясняваше-е не може ли още малко да покърмиш… този път няма да повторя и ще слушам само себе си и предупредих и мъжа ми, че ако стане пак така, директно спирам, за едното кърмене няма да си взимаме живота за месеци я.
Иначе то не е за говорене - рани на гърдите, гъби, абцеси, с помпата боли много, естествено, а и казват, че не може да изпомпа така, както едно бебе, дори медела. Пробвах всичко- освен антуража хора, които нон стоп идваха вкъщи да ме дърпат и мачкат по гърдите- зеле, мазила, вкл. Крем за вимета на крави(баща ми ходи до др край на София да го търси), че той пък отровен и трябваше да се мия нон стоп, душове, компреси- не, запушване почти през ден. Не излизах 4 мес. Един път отидохме до Витоша и трябваше да се крия да се цедя в една беседка на 2рия час. Ужасни спомени имам просто Sad  потръпвам всеки път. И това не, на кърма през цялото време и омазаните дрехи нон стоп и подплънките залепват за раните Sad накратко е това…имам надежда този път да не е с едно бебе, някак да засуче…ама пак казвам-нищо не си заслужава тази мъка, бебетата на ам са точно толкова здрави, колкото и кърмените, около мен имам много примери вече.

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 15:07 от Kanari

# 246
Ужас! Това нямаше да го изтърпя дълго и аз.
При мен беше лесно мисля. И двете деца си засукаха нормално още в родилното. Имах един, два пъти запушени канали и ставаха едни дебели, болезнени уплътнения, но започвах да пия хомеопатични и на следващия ден вече всичко беше ОК и повече не се случваше. В къщи ги кърмех, а за навън си слагах в шише с биберон, понеже имах изцедена с помпата кърма. Това пък ми помагаше и да оставя бебетата за малко на някой друг - я до магазин, я кафе, я разходка до мола да се разведря. Рани и болки нямах. До 6-я месец си изкарваха на кърма изцяло. Ще видим как ще е сега. Но въпреки това не съм от жените, които ще се побъркат да кърмят. Ако има и може - ОК. Ако не - има си адаптирано мляко. Това е!

# 247
Здравейте!
В 20г.с. съм и след ФМ в Марковс при Павлова се оказа,че чакаме момиче (при първа фм казаха момче) и бяхме много изненадани. Направи снимка на женски полови органи и гледа главата,която е по-малка и финна. Според вас на този етап има ли шанс за грешки в пола?

# 248
На първата ФМ обикновено е доста рано и дават 'предположение' на база на къде стърчи кокал. Виж първия пост от темата и скрития текст на 'Как да разпознаем пола на бебето според ъгъла на пубисната кост спрямо гръбначният стълб?'. Та на мен ми се вижда по-вероятно тогава да са объркали, от колкото сега, сега вече пенис би трябвало да е ясно изразен. Поне на нашия господин доста добре се видя на 2рата ФМ в 21 г.с., а преди това и на едната ЖК с ултразвука. Grinning

За кърменето, искрено се надявам да мога, но като чета на най-различни мами какви проблеми са имали, все повече си налагам да не се настройвам, че ще стане. За това и се чудя помпата да я взимам ли преди да родя или някаква ръчна, колкото да има и според как потръгне да се решава има ли нужда от автоматична...

# 249
  • Варна
За кърменето е хубаво човек да остане с отворено съзнание. Аз се бях настроила, че няма да кърмя на всяка цена, че ако ми е много трудно ще се откажа и няма да се тормозя излишно. Явно на инат изкарах първите 3 месеца в мъки, нямам друго обяснение. Всеки ден си казвах, че се отказвам и после все пак продължавах. И така към 4-тия месец вече изведнъж беше много по-лесно и търпимо. Много майки казват, че кърменето е супер приятно и неповторимо преживяване, но за мен никога не стана такова - по-скоро си стана поносимо. Приятна беше само близостта и гушкането. Heart Този път се надявам да се случат по-лесно нещата, все пак кърмих до преди 2 месеца и се надявам тялото да не е излязло от форма за по-малко от година. Laughing От няколко дни почнаха да ме болят гърдите, най-вече вечер и е много неприятно. Smirk Защо толкова раноооо

# 250
Като заговорихте за кърменето, реших да попитам имате ли болки в гърдите така, както в началото? Мен доста ме боляха до към 3-4 месец, дори едва спях в началото, а сега вече изобщо не ме болят, не са напрегнати, сигурно растат, но вече не забелязвам толкова както преди изведнъж пораснаха. При вас как е?

# 251
С първото ми дете също се измъчих с кърменето и непрекъснато цедене, дохранване. В крайна сметка доста време откара на адаптирано мляко и бих казала, че има много здрав организъм. Така че не вярвам в това, че кърмените деца са по-здрави. Освен това за мен има положителна страна храненето с АМ, защото и бащата може да се включи в някое от храненията. За мен поне е важно и ние да сме спокойни и колкото може отпочинали, отколкото много недоспали и супер изнервени. Сега ще видим как ще бъде с кърменето.

# 252
Ааа, като се цеди пак се включва таткото. Аз не мисля, че бих издържала психически, че и физически да ставам на 3 часа. И без това едва го чувах и ставах като беше бебе. От тази гледна точка не мисля, че мога да гледам бебе сама. Всъщност и 3-годишното не мога, основно баща му го къпе и приспива вечер. 😀

# 253
Тя тази положителна страна на храненето на бебето от таткото я има и при кърменето, ако майката има кърма.  Има кърма в хладилника. Таткоо знае как се топли, докато аз изляза някъде да се освестя малко. Като оставя едно шишенце и съм спокойна, че мога да отсъствам за едно кафе на вън. Или пък като ме мързи, или спи… или…
Само съм запомнила подробно първия път,  когато го оставих с първото ни дете. Не съм оставила достатъчно кърма. Просто не съм преценила още на първата седмица и половина то по колко суче. Той пък не знаел, че има и замразена във фризера. И си пийвам първо кафенце след раждането спокойно, на въздух. Кеф! Получавам от време на време по някой СМС кога ще се прибирам, ама нищо по-така. 2-3 часа кафе. Прибирам се и още от стълбището чувам малкото как се дере от рев. Влизам, баща му го разнася на ръце и ме гледа “на кръв”. Явно не му е стигнало яденето, защото после бързо се усмири и заспа.
Относно дали е по-здравословно кърменето. Не знам. Така казват. Факт е, че и двете ми деца са изключително кърмени до 6 месец. Едното не се разболява. Другото пък е един цял сополанко за сега. Но педиатърката на малките държи на това много. Също така аз не исках да кърмя с първото си дете, обаче в родилното ме накараха акушерките.
П.С. Тес, и при нас е така. Къпе ги, мие зъби, води сутрин на ясла и градина. Приспива, храни. Ходи с тях на кафе и т.н.

# 254
  • София
Аз съм си гледала близначките сама още от родилното. Оцелява се. Мислиш си, че не можеш, но като се случи, стискаш зъби и действаш като наизуст. Майка ми жива и здрава ги изгледа с мен. Идваше всяка сутрин и тръгваше вечер, двете не смогвахме сами, но нямаше как, вечер като си тръгнеше в 6, започвах да рева неудържимо и броях часовете до 10 на другия ден, когато пак ще дойде Sad но се мобилизираш и действаш. Така че мен животът ме е научил, че човек с всичко се справя, особено за детенцето си/децата си.

Аз се извинявам за грешките в постовете ми-пиша от един малък телефон и тъпия спелчек ми променя много и като си прочета после, изпадам в ужас. Та да знаете, грешките и нелогичните думи са от телефона 😃

Общи условия

Активация на акаунт