СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 107
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
И при мен телефона променя и често влизам да си прочета и редактирам 🤦🏻♀
Таткото е този, който гледа наравно с мен. Майка ми, противно на моите очаквания, се оказа, че много не ѝ се занимава. Ако може да вземе някое да го гледа за няколко часа на месеца веднъж, максимум два пъти, най-добре ѝ е. Аз пък много ѝ се дразня като се съберем за повече от час на едно място заедно и … откачам като ми даде някой акъл. Както сигурно моите деца ще откачат някой ден като им кажа нещо.

# 256
Момичета, днес се порязах лошо докато миех и се наложи да ми шият пръста. Изписаха ми антибиотик Zinat и инжекции тетанус . Докторката ми не вдига и незнам ,какво да правя.На някоя от вас случвало ли й се е и пила ли е нещо?

# 257
  • София
И при мен телефона променя и често влизам да си прочета и редактирам 🤦🏻♀
Таткото е този, който гледа наравно с мен.
Поне не съм само аз да редактирам после значи 😃
При мен таткото изчезна като родих. Аз също много се джафкам с майка, но тогава тя ми беше спасението. Както и баща ми-той, милия на какво ли не се нагледа, основно той ходеше да ми купува мазилата за зърната и гърдите, помпите…ме майка помагаше с 2те деца или поне да имам какво да ям, защото както казах при цедене на 2 часа, и нахранване на 2 деца, докато измия бутилките и стерилизиран помпи и тях, сменям памперси, буквално отново трябваше да цедя…бррр…

За тетанус и антибиотик-като цяло назначилия трябваше да ти е дал такъв, който е съвместим. Мисля, че зинатът е, защото аз го пиех по време на маститите и съм давала кърмата, обаче аз бих изчакала все пак лекарката. Ако пък имаш допълнително здравно, обичайно има онлайн консултации-можеш да се свържеш и да провериш с АГ.

# 258
  • Варна
Аз да се включа с различен опит относно кърмене и хранене от таткото. Той имаше голямо желание да се включи и в тази дейност, но за съжаление бебето - не. Просто не искаше да пие от шише и това е. Купихме различни видове и марки - нито една не се одобри. Като беше на 4-5м направих бъбречна криза, ходих в спешното и няколко часа нямаше как да кърмя. Резултатът - малкия е стоял гладен през цялото време и е отказвал шишето. Таткото дори е успял да го приспи гладен (което никога не се беше случвало преди) като го носи в слинг.
За съжаление това е нашия опит с кърмене + хранене от шише. Малкия не призна нито каучук, нито силикон, търсеше си естествената кожа Joy Биба също отказваше още от родилното и така и не успях да го науча.

Но какво да се прави .. някой неща са извън нашия контрол, колкото и да не го вярвах преди и да си правих всякакви планове. За много неща съм си казвала "Ние така няма да правим" и после реалността те удря и ставаш от тези същите хора.

# 259
Нашият почти не е ползвал биберон залъгалка, въпреки нашето желание. 😀
 Може би за около месец като беше на 3 месеца, после беше твърдо не. Вместо залъгалка ползвахме бутилка с мляко. 🤷♀

# 260
А защо тетанус? Аз имах операция на пръста 20 дена след раждането,  пих само парацетамол заради болката. За антибиотика не знам, но тетанус... на какво се порязахте

# 261
На стъклена чаша и аз не разбирам защо е тази тетанус. Чашата си е наша ,всеки ден я ползвах,нямам представа.

# 262
И двамата ми отказаха залъгалки. С първото голям зор имах да го науча на бибата. Купих от всички марки, де що има цвят и форма, защото ми бяха казали, че бебетата, които не смучат биба започвали да си смучат палеца и там отказване нямало. Тя така и не засмука ни залъгалка, ни палец. Малкия също.
Относно млякото от шише. Аз в началото имах проблеми с първото. Единия път пие кърмата от шише, другия път не. Накрая се оказа, че детето просто отказва изстинало мляко и винаги трябва да е що годе топло. На стайна температура - нъц! Като е топла няма претенции от къде е. С второто нямам спомен. Честно наистина забравям като майчуна.

# 263
Значи да не се надявам второто да иска залъгалка. 😀
Моят нямаше проблем нито с АМ, нито с кърмата, посред зима е пил кърма от шише, стояло в количката. Но на приятелка е голяма претенция за температурата на млякото и бяха големи драми.

# 264
В такъв случай аз не бих си сложила ваксина и то бременна....но всеки си преценява. А и всички имаме ваксини ДТК през 10 години се слагат след редовния детски календар.
Но това си е ваше решение.ние тук изказваме мнения просто .
 Попитайте лекар или АГ

# 265
Момичета, не знам при вас как е положението, но моите стъпала имам чувството, че ще се взривят. Краката и глезените ми са адски подути и горещи, не знам на 35+ градуса как ще е. Сега съм по 2 пъти на ден миене със студена вода + само 1-2 чифта обувки не ми стягат и успявам да издържа повече от час.

# 266
Относно обувките аз минах на сандали, за съжаление краката ми май са пораснали с един номер и ще търся скоро други подходящи за бременни.

# 267
Не знам дали не е рано да сте толкова подути чак, ръцете как са ? Кажете все пак на следящия АГ. Следете кръвното и отоци по горни крайници. Пкк и урина добре ли са ви ?

# 268
Момичета, за отоците внимавайте. Следете общ белтък и урината, не е шега работа.

# 269
Добро утро да вкл. и аз по темата с кърменето и двете ми деца са кърмени каката 9 месеца ,малката около1 год и 2-3 месеца. Малката е и изключително кърмено бебе до 6-тия месец вода  не е пила,след като захраних тогава започнах да и давам вода .И аз както споделят повече мами не минах без проблеми и с двете деца.Докарах си мастит бях с 39-40 Т 3-4 дни ,получавах и по-леки запушвания на канали даже минах и през блистери на зърната ,което е много рядко ,но за сметка на това доста болезнено явление. Но аз бях доста упорита и не се отказах всичко премина в рамките на 3-4 седмици. След това съм имала леки запушвания на канали ,заради хипер лактацията но ги овладявах доста бързо. За помпите мога да кажа ,че мен ме спаси най-обикновенна ,аз със Медела и Филипс не се разбрах. Сега си мисля за електрическа дали да не взема заради тази хиперлактация .Въпреки всички проблеми в на мен кърменето ми доставяше огромно удоволствие ,даже след като малката сама се отказа се чувствах така сякаш нещо ми беше взето и ми липсва.

За гърдите и моите са доста големи ,даже това беше и един от първите признаци по които усетих че съм бременна. Сега от 1 седмица насам са станали още по големи и леко болезнени .Качила съм поне 2-номера на чашката , а както се сетя после какво става не знам какво ще правя.

Общи условия

Активация на акаунт