СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 129
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Elza2020,кураж и сили и от мен! Аз също те разбирам много добре. Имаме близка с дете с много проблеми и виждам колко и е трудно да се справя, не говоря даже за финансовата страна. Такава ни е държавата..
Решението трябва да си е лично, без да се влияете от упреци, съвети и коментари. Аз също имам едно дете и като лежах по болници ми беше тежко да го лишавам от моето присъствие. Сега като лежа в нас, изобщо не мога да участвам активно в нейния живот, а тя така жадува да излизаме, да се забавляваме.
Може да поговориш с психолог за съвет, за да не се измъчваш самата ти.
Още веднъж с най-искрени чувства, желая късмет !!! 🍀🍀🍀 Нека Бог е с вашето семейство!

# 301
Много благодаря на всички ви. Въпросът е ,че всякаш няма да ми дадат право на избор. Или на 29ти ако се е влошило той ще ми каже, че прекъсваме или ако е същото , ще ми каже операция. Ама кога, колко операции, ако щеш и колко ще струва....ей тия неща кой ще ми ги каже....

# 302
Лекаря, ако има желание да влезе в положение, ще влезе. Ако няма, няма да го направи. Вариантът е да говориш с него за тези неща и директно да му кажеш какво искаш, от какво те е страх. Би трябвало да не ти откаже, ако се стигне до там. В крайна сметка, ако един специалист не може да ти гарантира какъв точно ще е развоя на нещата след раждането, няма никакво морално право да “си играе” на руска рулетка с твоя живот, този на бебето и и изобщо на цялото семейство.
Но дано до тогава има някакво положително развитие на нещата с бебето! 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Много благодаря на всички ви. Въпросът е ,че всякаш няма да ми дадат право на избор. Или на 29ти ако се е влошило той ще ми каже, че прекъсваме или ако е същото , ще ми каже операция. Ама кога, колко операции, ако щеш и колко ще струва....ей тия неща кой ще ми ги каже....

# 303
  • София
Elza,ще се справиш! Слушай лекарите и се доверявай на тях. Според мен е супер, че си избрала за манипулацията лекарка, която е приятна и се държи добре. Не забравяй никога- ти не си виновна за абсолютно нищо!понякога просто се случват такива неща. И за София ще го измислите- ще вземеш детенцето, едва ли ще дойдеш сама-ще има кой да го гледа, а ако се наложи Да остане там с партньора ти, ще и обясниш-децата разбират всичко и се притесняват. Затова не бива да има неизказани неща, независимо колко са малки. Ако трябва, ще съдействаме за намирането на по-евтин апартамент, ще помагаме къде е близо до болница и т.н. Да, за операциите после няма гаранции, но имаш оптимистична прогноза-това е хубава новина. А и нека излезе и амниото-после ще кажат по-категорично. Тук ще помагаме с каквото можем. Много стискам палци!

На мен въпреки възрастта не ми препоръчаха ЕКГ преглед и аз няма да ходя.

За морето-аз съм също рискова и ако не се влошат нещата с плацентата , евентуално ще опитам да стигна за 3 дни до Китен, където децата ще са с баба си и ще си ги приберем към стара Загора, където ще е майка ми. Оттам имаме и количка да взимаме. Обаче не залагам мн на този вариант и в крайна сметка съм се примирила, че тази година морето ми е отекло. Така или иначе не мога да се движа и дори да отидем не мога да се преместя от точка а до точка б. В ст. Загора същата работа-имаме апартамент в центъра, където е пешеходна зона и аз пак ще съм затворена вътре, защото няма къде да отида с колата. Като цяло скапана работа, но няма как…

# 304
Благодаря ви

# 305
Елза, много много съжалявам за всичко, което ти се случва. Аз също имам по-голямо детенце и напълно на 100% разбирам терзанията ти. Не, не мислиш егоистично. Мислиш за семейството си Heart Да ти кажа честно аз също бих имала същите притеснения и страх какво ще каже доктора и накрая и дали няма да обрече мен, семейството ми и нероденото ми дете в лежане по болници, стрес и т.н. Споделям мнението на Фемме, че единственият вариант е да се обяснят тези страхове и той, ако е човек да влезе в положение и да постъпи човешки и да се съобрази с евентуалното ти желание да прекъснеш, ако нямаш добри прогнози за след това. Извинявам се, ако звучи прекалено прямо, но аз също бих искала всички карти на масата и да се говорят нещата без розови очила. Най-искрено ти стискам палци и си мисля за теб и се моля всичко да се оправи Flowers Four Leaf Clover

# 306
Момичета, ще ходите ли на море? На мен много ми порасна корема изведнъж. Като глътнала топка съм. Чудя се за Гърция следващия месец, но ще бъда още по-подута вероятно..

Ние тръгваме на море от 01.06 в Приморско. От 17 години винаги ходим от 1ви и тази година няма да пропуснем. И моя корем е доста голям но мисля,че сега е подходящо иначе няма да има кога,а аз обожавам морето и не ми и минава през акъла да пропусна тази година.

# 307
Много ви благодаря ❤️

# 308
Kураж и от мен Heart Смятам, че д-р Чавеева е най-добрия специалист в България, със сигурност си в добри ръце! Стискам палци нещата да се развият по най-благополучният начин. Не знам дали е утеха по някакъв начин, но се сещам за познато детенце, което още преди години, като бебе и съвсем мъничко, претърпя редица отворени сърдечни операции (не знам точната диагноза, но със сигурност бяха няколко). Въпреки това винаги, когато съм го виждала, се смееше и играеше наравно с другите. Сега вече е тийн Simple Smile
За морето, ние планираме нещо гръцко в края на юни, с идеята да не съм 'прекалено напреднала'; изрично попитах и двата си следящи гинеколози. Детенцето ни иска на море без водорасли Grinning, дано пътят понесе добре на всички ни, а и дано изобщо става за къпане, защото имаме опасения, че водата няма да е достатъчно топла. Но от друга страна, по-нататък през жегите съвсем не ни се ще. Купила съм си вече бански за бременни от Алиекспрес Grinning Умишлено по-голям, честно казано не ми дреме как ще изглеждам, но искам да си създадем хубави спомени.

# 309
Отчет от втора ФМ във 22 г.с.:
Калпазанчо вече е 493гр, всичко му е наред, не ме пращат на ехокардио. Върви с почти 2 седмици напред. Едро бебче се очертавало, което не ме радва особено, все пак трябва и да излезе оттам 🙃. Плацентата се е вдигнала, в норма е, кръвоотока е в норма, водите в норма. Много шаваше и се мяташе, едва го наснимахме за спомен 🥰. Естествено не може всичко да е цветя и рози, за разкош си имам гъба кандида, която ще морим с глобули и пробиотици. Някое мамче да я бори?

# 310
Отчет от втора ФМ във 22 г.с.:
Калпазанчо вече е 493гр, всичко му е наред, не ме пращат на ехокардио. Върви с почти 2 седмици напред. Едро бебче се очертавало, което не ме радва особено, все пак трябва и да излезе оттам 🙃. Плацентата се е вдигнала, в норма е, кръвоотока е в норма, водите в норма. Много шаваше и се мяташе, едва го наснимахме за спомен 🥰. Естествено не може всичко да е цветя и рози, за разкош си имам гъба кандида, която ще морим с глобули и пробиотици. Някое мамче да я бори?

Аз ще си позволя да се намеся. До момента само ви следя, понеже съм от Октомврийските майки.

Аз в момента се лекувам от същото. На мен ми изписаха еднократно крем - Гиназол. И след 5 дни отново трябва да го приложа. Казват, че е добър и минавало от него.

# 311
  • София
Да, и а съм с Гиназол еднократно. Велик е, от години го ползвам. Но лекува само албила. За другите кандиди- от тия гносни глобули по 10 дни…

# 312
На мен пък стрептококи гр. Б ми излязоха, та съм на антибиотик, от който ми и прималява и според мен е доста силен, 7 дни трябва да го пия. Дано минат, че чета са доста упорити. Нощес пък както спях от нищото ми и тръгна кръв от носа.

# 313
Аз пък имам топче под мишницата. Едно е и само на едната. Обаче седи там от две седмици, бях забравила за него. Явно е някакъв възел. И друг път съм имала, ама са болели. Този път няма грам болка, колкото и да го натискам. Само е порастнало и твърдо. И от хормоните ли е не знам, ама като ме хванаха едно паранои снощи, а уж не съм такава 🤦🏻♀

# 314
На моя приятелка й се появи такова топче и се оказа мастно образувание и само го следи през 6м. дали нараства. Но е добре да се консултираш с мамолог. Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт