СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 091
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Споделете от къде купувате бански Relaxed Гледах в алиекспрес, но не ми се вярва да дойде на време - ние плануваме началото/средата на юли нещо не-морско този път, по-скоро по-близо до София, ако всичко продължава нормално с бебо и не ни спънат ремонтите вкъщи. Август влизам в 36 и искам да съм си вкъщи.
С преместването се приключи също, голяма занимавка и доста изтощителна седмица беше. Сега се започва другия купон, подреждане и търсене на майстори, дано смогнем.
Утре съм на ЖК, ще видим как върви всичко, имам доста въпроси за док. Ще говоря с него за болничния кога и как ще го пускаме, за стяганията ще питам (установих, че основно като се натоваря физически ги усещам 2-3 пъти в деня), ще искам да пуснем един секрет да видим дали и аз не съм си завъдила нещо, въпреки, че нямам оплаквания, но мина бая време от предното изследване, също мисля да питам от сега кога се избира екип, дали ще иска той да ме изражда нормално, ако е възможно и такива.
Reniren, заради теглото ли го водят, че върви напред?
Аз бях на ФМ в 21+4 г.с., 449гр и ми казаха, че отговаря перфектно на г.с. Следящия док и той гледа обикновено на ЖК колко тежи и не е коментирал да е едър бебока. И мен не ме радва мисълта Grinning

# 316
  • Варна
minmin, миналата бременност си купих бански за бременни от Декатлон. Избора не е голям, има 2-3 модела, но на мен лично моя ми беше много удобен. Simple Smile

# 317
А защо не си носите старите бански? Каква е разликата?

# 318
  • Варна
При мен лично защото преди носих половинки, а сега исках цял, за да ми е по-удобно и корема да е една идея по-предпазен от слънцето. Бикините въобще не ми бяха удобни вече.

# 319
Reniren, заради теглото ли го водят, че върви напред?
Аз бях на ФМ в 21+4 г.с., 449гр и ми казаха, че отговаря перфектно на г.с. Следящия док и той гледа обикновено на ЖК колко тежи и не е коментирал да е едър бебока. И мен не ме радва мисълта Grinning
Не само теглото, всичките параметри - глава, бедро...

# 320
Вчера и аз бях на 2-ра ФМ, всичко върви добре. Бебка е 520 гр. в 21.гес.+3 дни. Тя върви с една седмица напред още от началото по всички показатели. Разбрах се с моята докторка да отида на ехокардиография в 28-30 гес. седмица понеже за сега няма нищо притеснително. Аз имам друг проблем имам разширена вена на много специфично място и освен билкови таблетки, с които според докторката няма да има кой знае какъв ефект няма какво да направя. Основния проблем после при раждането ще е при напъването , ако не се прибере поне малко.

За банският вообще не ми пука, аз ще бъда май с половинки. Аз си имам стрии още след първата бременност и на които не му е приятно да не ме гледа Grinning

# 321
А защо не си носите старите бански? Каква е разликата?
Аз не мисля, че мога да си вляза в старите бански. В долнищата може би, но горнищата абсурд да ми станат. С предната бременност си носих старите, но лятото бях 3-4 месец.

# 322
На моя приятелка й се появи такова топче и се оказа мастно образувание и само го следи през 6м. дали нараства. Но е добре да се консултираш с мамолог. Успех Simple Smile
Благодаря ти! Със сигурност ще го види лекар. Аз първоначални не обърнах внимание, защото и друг път са ми излизали такива за по два-три дена, болезнени. И след това изчезват. Обикновено е от някои марки стикчета. Обаче снощи се стреснах, защото е минало седмица, две и то не само, че не е изчезнало, но и няма грам дискомфорт, болка или каквото и да е. Т.е. не е обичайното възпаление.
С килограмите, които съм качила (навсякъде) няма вариант да вляза в стар бански. Ще ми прицвъква всичко и навсякъде 😂

# 323
  • София
За топчето- при мен е излизало след бръснене-при враснал косъм, но може пък и да е от стикове-аз затова отдавна не ползвам-само този солния стик, дето се води еко, от всичко друго воня, а и дрехите ми стават на нищо. Но нека го видят-едва ли нещо лошо -по-скоро от хормоните ми се струва, че е възможно.
Аз ако стигна изобщо до плаж, което е съмнително, ще си нося половинките- нови са ми , зимата от Виктория сикрет ги поръчах, отърсих се бая доставка и нямах търпение да си го сложа и е си го сложа пък!!!! А коремът покрит или не, няма да е защитен, ако мазилото не е силно и добро. Та не мисля да инвестирам.
Аз май писах, че бебето върви 2 седмици напред по размери. Но за мен няма значение, предвид, че ще е секцио.

# 324
Днес бях на месечната си консултация Simple Smile . Още с влизането в кабинета доктора ми каза, че съм имала още два прегледа по здравна каса за ехограф. Назначи ми кръв, урина, които ще пускам тия дни. Каза ми, че ако хемоглобина ми е под 110 (последният път е бил 114), да си взема Желязо от аптеката, написа ми рецепта.
Бебето си върви точно, както си е по седмици, като в момента съм 24 г.с + 3. Отговаряло си на 24 седмица, тегло - 680 г, тонове наред и каза, че го виждал на ехографа как пишкало Satisfied . Таткото беше с мен на преглед за първи път (бъдещия татко ще е баща за първи път и му е интересно Simple Smile ).
Относно банските - май и аз ще видя в Декатлон, че не искам с половинки.

# 325
Джери, ако не си пуснала още кръвна картина направо пусни и желязо. Моят хемоглобин е 108, но желязото е в норма и док таза, че било нормално. Все пак имаме 1,5 л повече кръв в организма и хемоглобина пада. Ако желязото е ок, няма проблем ми казаха. Аз ходих на жк но не са ми взимали профилактично секрет. Водите ми били повече и малко се притесних. Спирам сладкото и ограничавам въглехидратите. Дано се нормализира.

# 326
Привет , вчера седнах да направя списъка, какво ще ми трябва и най-голямата "чуденка" ми е за количката. Гледам, чудя се и незнам. Спряла съм се на няколко, като фаворити са ми Лорели- Алба, Сена и Лора и на Кика бу-Кая. Ако някой е ползвал някоя или има наблюдение ще съм благодарна да сподели. До преди 2-3 години пазех,една от количките от другите, но моя позната роди и я подарих.

# 327
Бански търся, защото старите са за хвърляне още от миналата година, но отложих и ей го на, забременях Grinning Мислех да прегледам за цял или 2 части с дълго горнище, но не държа.

Желязо пия от сигурно повече от 3 месеца, започнах с 130 хемоглобин, после падна на 117 (тук ми изписа Сорбифер 1х ден) и последно беше 97 преди 2 месеца - директно на Тотема 3х1 ме сложи (не ви я пожелавам, много гнусно нещо). Поне изследвахме Б12 та не е от него, явно желязо ще да е проблема. Сега предполагам пак ще пускаме ПКК, урина и каквото друго прецени.

Ами с тоновете кога се започва? Дори не съм сигурна, че съм наясно какво представлява следенето на тонове.. :х

# 328
Моят АГ вика на тонове на 2 седмици след 27-ма седмица

# 329
И мен ме викат към 28ма за тонове.

Общи условия

Активация на акаунт