СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 067
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте , мамита. С наближаването на летния сезон обмислям използването на слънцезащита за тяло и лице. Вие към каква козметика сте се ориентирали? Съобразявате ли се с химичният състав? Препоръчайте продукт подходящ за бременни .
Мисля,че когато каката беше на 1г. използвах на Bioderma спрей, които не попиваше в кожата, а само отразяваше слънчевите лъчи. Казаха ми в аптеката,че е доста добър. Може би някакъв сходен вариант да потърсиш.

# 376
  • София
Galya, съжалявам Sad Аз напълно разбирам решението за спиране с опитите. Човек има някакъв предел. Предполагам сте изследвали всичко, така че осиновяването е съвсем нормална крачка, стига и двамата да го искате. Моите първи деца са инвитро и след 5 год. това щеше да е финалът, така бях решила- ако не се получи- приключвам. Както и да е, случаят не е същият и мога само да съчувствам и да пожелая да мине леко.

Анемията е съвсем нормална за бременността и стойността дори не е толквоа ниска, така че няма от какво да се притесняваш(моята е 87) -пият се добавки и като мине раждането всичко ще е наред. Аз не пия, защото не искам да се запека, така че поддържам някакви стойности с много ягоди, спанак и най-вече цвекло (сок, че иначе мразя).

Мажа с каквото имам от децата миналото лято- не гледам химичния състав- всичко е химия, ако факторът е висок, а и не мажа редовно, защото нямам навика, само лицето, че изгорях веднъж много и не ми се повтаря.
Секс не правим заради плацентата, но аз нямам и желание(аз по прицнип нямам). Освен това и оргазми не получавам, така че нямам това чудене Grinning

Да спра сладкото би било моя кошмар, защото съм пристрастена. Не ям плодове-не обичам- и сега се насилвам, но определено не съм им фен и е насила и не могат да го заместят. Аз доста прекалявам с него, имам нужда явно.

# 377
Galya и Elza, момичета, много съжалявам. Преживяла съм късен аборт и знам колко е тежко. Надявам се  след преживяното да ви чакат само хубави емоции и да се възстановите физически и психически..

Аз приемам желязо, защото хемоглобинът ми много падна. След първото секцио си развих анемия. След аборта миналата година ме изписаха с желязо 3 и хемоглобин 80, така че запечена, незапечена - трябва да взимам.

Ние си правим секс, на мен ми се прави. Треснал ме е хормона. Детето си е почти постоянно с нас, не сме се преместили в новото жилище още и нямаме никакво осамотение. Та е малко все едно сме любовници в обедната почивка.

Аз ползвам слънцезащитни на wooden spoon, много съм доволна. Уж са биосертифицирани. Ние сме много бели и с бенки и яко се мажем.

# 378
Здравейте , мамита. С наближаването на летния сезон обмислям използването на слънцезащита за тяло и лице. Вие към каква козметика сте се ориентирали? Съобразявате ли се с химичният състав? Препоръчайте продукт подходящ за бременни .

Здравейте, аз и за лице и тяло ползвам Avene, много съм доволна и съставът е ок. Имат голямо разнообразие от продукти за различен тип кожа.

# 379
Благодаря за отговорите. Ще видим утре АГ дали ще даде нещо за б12 и желязото. Дано се нормализира после.

Слънцезащита ползвах преди на Ларош, а сега на Авент спрей за всички ни. За мен съм взела и тониран на авент. През бременността кожата е податлива на хиперпигментация, така че си пазете лицата от нежелани петна, че после нямат махане. За слънцезащитата на дм има хубави отзиви (sensitive) ако не ти се дават пари.

Контакти… имахме забрана до 4-5м, после слагах мазила, глобули, пробиотици до онзи ден заради кандида, та това е малко назад при нас по една или друга причина :/

Някакви идеи за козметика за бебето? Преди бяхме с Мустела, но сега се чудя…. Искам да е максимално пречистена.

# 380
Пак на wooden spoon е много приятна. Simple Smile

# 381
Благодаря, че сподели. Така както те слушам, ако имам проблеми още от началото направо го отбивам и минавам на хапчета за спиране на кърмата. Колкото и да е добре да кърмиш, няма да подлагам и себе си и бебето на тия мъки.

При мен инатът ми да продължа цели 4 месеца този Ад беше, защото имах много кърма, която обаче не стигаше за 2 бебета и така или иначе дохранвах с ам. Не е спирала сама, пих хапчета-опитахме да я намалим по ЕСт път с разреждане на цеденето (цедях на 2ч, иначе мастит), но получих най-тежкия мастит и педоатърката каза, че насила ще ми даде хапчетата вече. Грешката ми беше, че слушах майка, която ми обясняваше-е не може ли още малко да покърмиш… този път няма да повторя и ще слушам само себе си и предупредих и мъжа ми, че ако стане пак така, директно спирам, за едното кърмене няма да си взимаме живота за месеци я.
Иначе то не е за говорене - рани на гърдите, гъби, абцеси, с помпата боли много, естествено, а и казват, че не може да изпомпа така, както едно бебе, дори медела. Пробвах всичко- освен антуража хора, които нон стоп идваха вкъщи да ме дърпат и мачкат по гърдите- зеле, мазила, вкл. Крем за вимета на крави(баща ми ходи до др край на София да го търси), че той пък отровен и трябваше да се мия нон стоп, душове, компреси- не, запушване почти през ден. Не излизах 4 мес. Един път отидохме до Витоша и трябваше да се крия да се цедя в една беседка на 2рия час. Ужасни спомени имам просто Sad  потръпвам всеки път. И това не, на кърма през цялото време и омазаните дрехи нон стоп и подплънките залепват за раните Sad накратко е това…имам надежда този път да не е с едно бебе, някак да засуче…ама пак казвам-нищо не си заслужава тази мъка, бебетата на ам са точно толкова здрави, колкото и кърмените, около мен имам много примери вече.

# 382
Много съжалявам, момичета! Стискам палци да е някаква грешка и да не се налага да преминавате ред този ужас.
Аз ползвам корейска слънцезащита целогодишно на лицето.
За тяло си купувам по-евтини. Там нямам претенции и без това супер трудно хващам тен, въпреки че съм бяла.
За бебето съм решила да ползвам Ночко. Като състав, цена и качество ми се виждат идеални. Само дано да паснат на кожата на бебето.

# 383
  • София
На мен много ми липсват училищата за родители на живо, защото подаряваха много тестери- позлвах ги почти година и нищо не бях купувала, освен судокрем. Аз ползвам каквото падне и имам и гледам да е по-евтино, нмам възможност за скъпи козметики,а мустела е една от най-скъпите, пък чак да е мега по-добра от бочко...помня, че бях взела веледа- и едното дете взе, че се обрина...то няма как да предположиш кое ще е ок, така че ще взема мъничко и основно само крем за подсичане и душгел, пък ще докупуваме според ситуацията. Преди карах и на памерси от ДМ и техните кърпички, може би пак така ще е като съм изчислила,че нали на рд има 15% отстъпка, а нашите рд са точно покрай раждането, ще запратя таткото да купува с отстъпка оттам. После октомври ще има черни петъци и оттам ако намажем други нужни неща. Отделно една приятелка роди сега и очаквам да ми даде ненужните и вече неща след 4 мес. Така съм планирала. Да изкарваме с мин.средства.
Отделно по тяхно време нямаше пепко, лидл и другите евтини вериги и евтини дрешки имаше само във ВИС виатлис и Джъмбо. Сега е готино, защото за малко пари може да се купят сладки неща.

# 384
За слънцезащита ползваме Юриаж и за нас, и за детето.
Иначе козметика Мустела сигурно, с големия ползваме такава просто ще използваме за двамата душ гела и лосиона.

# 385
  • София
Абе вие спите ли? Аз хич Sad И през деня умирам, но вечер няма заспиване, или заспивам за час и после пак се облещвам. Тази нощ се преместих на дивана, поне да си светна лампата и да чета или да гледам тв...голяма мъка. И преди бях така...

# 386
Абе вие спите ли? Аз хич Sad И през деня умирам, но вечер няма заспиване, или заспивам за час и после пак се облещвам. Тази нощ се преместих на дивана, поне да си светна лампата и да чета или да гледам тв...голяма мъка. И преди бях така...
Трудно спя, но имам по няколко часа нощно време. Събуждам се няколко пъти нощем, заради мърдането на бебето. А и удобна поза за спане трудно намирам. Мъка, мъка...

# 387
  • Варна
Спя много, лягам в 21:30 - 22:00ч и така до към 7ч, когато се буди малкия. Будя се по 3-4 пъти за вц, но заспивам моментално след това. И на всичкото отгоре през деня пак ми се спи и почнах да пия кафе.

За козметиката - подкрепям по-бюджетните марки, когато са ок за детето. Малкия почна да се лющи и нямаше оправяне, докато не минахме на Мустела и Юриаж. Много майки си карат с Бочко и чак съжалявам, че не сме от тях, но няма как. Слънцезащита взехме на Биодерма, като си слагам и аз от нея.

Много съжалявам за Galya и Elza. Cry Просто нямам думи. Дано се възстановите бързо физически и психически. Heart

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 17:48 от Jinx_

# 388
Благодаря.... при мен още не е 100% сигурно, но... едва ли трима доктори да сбъркат. Все пак неделя ще съм за втори път при д-р Маринов, а понеделника при Д-р Велковски и понеделник вечер най - късно трябва да реша

# 389
Всеки път нощите ми са различни . Има такива в които спя добре (дори не ми достига съня) ,има и такива в които не мигвам .

Общи условия

Активация на акаунт