СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 056
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • София

П. С. Kanari, ти ли имаше близнаци?, твоята бременност как мина?

Aз, да, пфффф, какво говориш. Коремът ми ище в 5 мес беле огромен. В 7 мес беше като 9 на нормална бременна. Обзалагаха се разни хора от магазинчетата под нас, ме всеки момент ще родя. После разбраха, след още месец, че още няма…😂 така че споко-нормално е и няма как-двечки са!

За магнезия- аз пия малат-4 таблетки магнезиев малат и по 2 мг чист магнезий на прах на ден. И по 6 но шпа. Ок ми е така май. Само тъпата плацента остана.
На 1 съм на преглед и се моля да каже, че се е вдигнала. Иначе днес опитах да дам кръв и урина, ма ме върнаха, урината до 30 Мин трябвало да се занесе…абсурд. Та се надяваМ отклоненията да са минали сами.😂

Относно мускулите-има дни, в които наистина мисля, че мога да се разпадна от болки в слабините и точно там отдолу, все едно с менгеме някой ме разтяга. А някои дни е по-добре.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 19:42 от Kanari

# 406
Добро утро, момичета.
Започнахте ли с покупките за бебчето ?

# 407
Добро утро! Аз не съм все още. В главата ми “още цели четири месеца, още цели четири месеца… четири… четири… …”. Особено от както забелязах, че здраво задържам вода от сега, а идват най-тежките месеци, само това ми е в главата.

# 408
Добро утро, момичета!
Femme, аз съм обратното Grinning Grinning Отварям днеска едното приложение за какво става по с бебо и мама по седмици и гледам 'остават 100 дни' и започва да ми се върти 'мале не остана, няма време...' Sweat Smile

За спането, тия дни особено спя като заклана, с подушването на възглавницата съм заспала. Mога да заспя и в 9, ако легна, но чакам до по-нормален час като 11 (преди да забременея бях бухал, 1-2 беше нормален час за мен). Нощем не се будя да ходя то тоалетната, в редки случаи се будя като съм по се завъртяла по гръб. Възглавницата за бременни не помага много да ме спира от това, но пък много спасява от болките в таза, постоянно мятам крак върху нея. Сутрин се будя я от жега, я от мъж, я от котка Grinning

Краката ми продължават да отичат, док каза, че е по-зле ще става Neutral Face
Магнезий така и не ми изписа, въпреки, че му казах за стяганията на коремчето като се натоваря или преуморя. Каза да не се товаря и така Joy

Покупки сме направили 3 с ММ Grinning Количката я избрахме доста бързо, една биба-термометър и взех стерилизатор за шишета и аксесоари втора ръка от една фейсбук група. Оферта Grinning Харесала съм дървена кошара и скрин, кошарата е от трансформиращите в по-голямо легло и бюро, но няма да я поръчвам още. Реших като изляза болничен юли месец да следя намаленията и тогава да се купят повечето неща, които може предварително. За дрешки ще чакаме до последно, защото знам, че ще ни подарят доста, пък и не се знае колко голям ще се роди. Пък и едната баба не се спира, това харесала, онова взела... голяма радост.

При вас имаше ли един момент, в който бебчето/бебчетата станаха изведнъж по-силни? Едната вечер както си лежахме на дивана да зяпаме телевизия, така силно ме срита разбойника, че чак се стреснах и подскочих, нищо общо с 'погалванията' преди това.

И някоя софийска мама насочила ли се е към раждане във Вита, или пък да е раждала там?

# 409
Добро утро, момичета!
Femme, аз съм обратното Grinning Grinning Отварям днеска едното приложение за какво става по с бебо и мама по седмици и гледам 'остават 100 дни' и започва да ми се върти 'мале не остана, няма време...' Sweat Smile

За спането, тия дни особено спя като заклана, с подушването на възглавницата съм заспала. Mога да заспя и в 9, ако легна, но чакам до по-нормален час като 11 (преди да забременея бях бухал, 1-2 беше нормален час за мен). Нощем не се будя да ходя то тоалетната, в редки случаи се будя като съм по се завъртяла по гръб. Възглавницата за бременни не помага много да ме спира от това, но пък много спасява от болките в таза, постоянно мятам крак върху нея. Сутрин се будя я от жега, я от мъж, я от котка Grinning

Краката ми продължават да отичат, док каза, че е по-зле ще става Neutral Face
Магнезий така и не ми изписа, въпреки, че му казах за стяганията на коремчето като се натоваря или преуморя. Каза да не се товаря и така Joy

Покупки сме направили 3 с ММ Grinning Количката я избрахме доста бързо, една биба-термометър и взех стерилизатор за шишета и аксесоари втора ръка от една фейсбук група. Оферта Grinning Харесала съм дървена кошара и скрин, кошарата е от трансформиращите в по-голямо легло и бюро, но няма да я поръчвам още. Реших като изляза болничен юли месец да следя намаленията и тогава да се купят повечето неща, които може предварително. За дрешки ще чакаме до последно, защото знам, че ще ни подарят доста, пък и не се знае колко голям ще се роди. Пък и едната баба не се спира, това харесала, онова взела... голяма радост.

При вас имаше ли един момент, в който бебчето/бебчетата станаха изведнъж по-силни? Едната вечер както си лежахме на дивана да зяпаме телевизия, така силно ме срита разбойника, че чак се стреснах и подскочих, нищо общо с 'погалванията' преди това.

И някоя софийска мама насочила ли се е към раждане във Вита, или пък да е раждала там?

С ритничетата и ние сме така . Определено с всеки изминал ден стават все по-силни . 🙂 Иначе по същият начин една вечер имаше елемент на изненада 😃 Имах чувството , че с все сила се удари в стената на корема ми (нещо като салто)😁.

# 410
Ние още не сме започнали с покупките, чак края на септември ми е термина и ми се вижда рано сякаш. А и ни предстои изнасяне в ново жилище и искаме всичко като е готово, тогава.
При миналата бременност предпочитах да оставя покупките за последно, но майка ми въобще не беше на това мнение и в крайна сметка всичко беше готово още в 8мия месец.

# 411
Ние сме купили количката и поръчахме кошара+матрак+повивалник и ги очакваме след месец и нещо.Имам малко бодита и май е това. Мисля към 7м. да се развихря.
За ритничетата - определено с всеки ден стават все по-силни. Понякога усещам и по-леки движения, когато само се намества, но много често влиза във фаза и по 20-40минути рита много силно. Често съм изненадана в такова малко човече колко сила е събрана. Grinning
Относно Вита - аз ще раждам там при лекаря, който ме следи. Преди 4г. ме оперираха и тъй като тогава тепърва отваряха втората база и не беше завършена изцяло, родилно и АГ отделене бяха на едно и също място и имам представа като условия как е. Надявам се да има ден на отворените врати или някаква онлайн дискусия тъй като има въпроси, които не знам към кого да задам. Simple Smile

# 412
Ние сме купили количката и поръчахме кошара+матрак+повивалник и ги очакваме след месец и нещо.Имам малко бодита и май е това. Мисля към 7м. да се развихря.
За ритничетата - определено с всеки ден стават все по-силни. Понякога усещам и по-леки движения, когато само се намества, но много често влиза във фаза и по 20-40минути рита много силно. Често съм изненадана в такова малко човече колко сила е събрана. Grinning
Относно Вита - аз ще раждам там при лекаря, който ме следи. Преди 4г. ме оперираха и тъй като тогава тепърва отваряха втората база и не беше завършена изцяло, родилно и АГ отделене бяха на едно и също място и имам представа като условия как е. Надявам се да има ден на отворените врати или някаква онлайн дискусия тъй като има въпроси, които не знам към кого да задам. Simple Smile

Дано, и аз ще присъствам, ако направят, защото и аз имам въпроси. Следя се там, искам да ме изражда следящия АГ, както и да получа повече информация за избор на екип, стаи и т.н.
Четох доста, преди да се спра на болница и доктор, дано не съм сбъркала Simple Smile

# 413
Момичета, на някоя от вас да са й споменали на преглед за една идея по-малко води. Лекарят каза, че не е притеснително на този етап и може да се дължи на различни фактори и ми пусна доста изследвания. Бебченцето е наред и върви даже напред с около седмица, но все пак е притеснително за мен. Лекарят каза, че може да е свързано със самата терапия, защото имам тромбофилия и не може да каже без да са излезли изследванията.

# 414
  • София
Моите бяха ок преди 3 седмици. Аз имам постоянно течение, което минава през превръзките и си мислех, че ми източат, че това е синдром след ковид. Но според лекарката бяха ок тогава. Ще видя тази седмица на прегледа.

# 415
И аз имам такова течение, даже не го и изследвахме, ама то и при всичките ми други драми...
Да ви кажа, много съм отчаяна, утре сме пак на кардиолог.... но вече се усещам как губя почва...
Плача постоянно, много ми е криво, карам се с мъжа, иска ми се повече да говори с мен, а той се затваря в себе си. Ясно ми е , че всеки си го преживява по свой начин, но.... а аз само си мисля как ще се стигне до предизвикване на раждане в 6ти месец и просто ще умря. Как ще се справя.... имам и операция на очите...ами ако не успея....направо...не знам. Просто усещам, че се побйрквам

# 416
Не се карай с мъжа си, няма смисъл. Това, че не сяда да си говорите не означава, че не му пука и не те мисли постоянно. Просто няма смисъл допълнително да се товарите един друг с караници. + че колкото повече го обвиняваш, толкова повече отношенията ви се развалят и толкова повече той ще бяга от разговори с теб. Хора различни и всеки по различен начин изживява нещата. Различни сме като цяло и мъжете, и жените. А, и сега освен проблемите и хормоните ти те “смазват”.  
За бебето … не знам какво да ти кажа… ще ми се да можех да ти помогна, ама… 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Какво ще гледат в понеделник? Как се
развиват нещата ли?
И аз имам такова течение, даже не го и изследвахме, ама то и при всичките ми други драми...
Да ви кажа, много съм отчаяна, утре сме пак на кардиолог.... но вече се усещам как губя почва...
Плача постоянно, много ми е криво, карам се с мъжа, иска ми се повече да говори с мен, а той се затваря в себе си. Ясно ми е , че всеки си го преживява по свой начин, но.... а аз само си мисля как ще се стигне до предизвикване на раждане в 6ти месец и просто ще умря. Как ще се справя.... имам и операция на очите...ами ако не успея....направо...не знам. Просто усещам, че се побйрквам

# 417
Права си, на теория го знам, ама....
Неделя ще ходя пак при д-р Маринов, а понеделника за второ мнение ог кардиорог в Трета Градска и тогава ще трябва да реша...... Дали да прекъсвам или да го мъча после с операция.... и двете неща ми се струват ужасни

# 418
Съжалявам, че минавате през такъв стрес. Надявам се всичко да се подреди и да продължи в по-добър вариант за вас. Имате моралната ми подкрепа.
Бих ви посъветвала да направите консултация с Д-р Сигридов . Невероятен специалист и професионалист . Мисля , че няма да сгрешите до чуете мнението му .
Вярвам, че всичко ще се подреди . Колкото и да е трудно мислете положително и подкрепете съпруга си и на него не му е лесно със сигурност (казвам го като човек който е претърпял предишна загуба ) .

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 15:40 от Penelope2233

# 419
Благодаря , но при него няма часове. А и колкото и да е добър, 3ма гинеколога и 1 кардиолог видяха проблема. И като цяло е за кардиолог работата....

Общи условия

Активация на акаунт