СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 061
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Момичета , вие към кой модел количка сте се насочили ?

# 451
Ние доста проучвахме и разглеждахме и вчера вече дори купихме количка на Easywalker.

# 452
  • София
Да, магнезият не се пие при нужда, защото е с натрупване и не действа от сега за след малко. Така действа ношпа. Адски ме изнервят подобни изказвания на лекари. Но би трябвало да е погледнал шийката, защото тя се гледа всеки път, и надявам се, просто като не е видял нищо тревожно, да не е споменал.
При скъсяване се лежи- пият се предписаните лекарства по схема и се следи по-често от 1 в месеца, за да няма още по-голямо скъсяване. Като човек с 1см разкритие в 5 мес. От миналата ми бременност, този опит мога да споделя. Няма нищо притеснително, ако е малко, но трябва основно лежане. Това е. И магнезий и ношпа или производните им.

Количка съм харесала 2 употреба косато Заради десена. Не смятам да я ползвам особено, така че ми е все едно каква е, а и повечето са супер запазени. Особено тъпия зимен кош. Дето се ползва едва ли не само 2 -3мес. Така ме е яд, че заради зимата ще трябва да взимам и него. Много ми беше излишен и миналия път, но сега понеже ще е много тъп сезона, когато детето е бебе, ще го взема. Пък сигурно пак ще го препродам нов.

# 453
И аз така знам за магнезия и започнах да си го пия редовно по 2 сутрин и 2 вечер. Малко като се натрупа, може би ще намаля дозата. Аз все си мисля, че не са контракции защото не усещам стягане и втърдяване на корема, а болка и то не силна.
Канари какъв е тоя пък зимен кош. 🙄 От един месец гледам само колички и въобще не мога да се ориентирам. Въобще не ми се дават много пари, като знам че ще падне един студ още Октомври и ще си стоим вкъщи. Ориентирала съм се към нещо на Чиполино, от по евтините. Ама в нашия град няма къде да се види такова чудо 😄 и ще чакам още малко и ще ходя към Варна.

# 454

В началото гледах полски, но като отидох в магазина харесах на peg perego италианските и купихме от тях. Беше с 20%  отстъпка в официалния им сайт и излезе към 1300 лв. Има зимен, летен кош и кошче за кола.

# 455
Здравейте момичета, ние сме се заели с ремонти и днес цял ден редя.... Сега умирам от крака Kissing Smiling Eyes
Имам и друг проблем... Имам страшен запек, не знам какво да правя, цял ден ям джанки, ягоди, кисело мляко, пих топла вода с мед  и лимон, кафе с мляко, дори си дръпнах от цигара с кафето с надеждата, че ще стане нещо ( не съм пушила от началото на бременността), накрая свещички ева кю и сега преди да легна пих някакъв сироп, забравих му името, надявам се от него утре сутрин да има някакъв резултат, защото ще се пръсна Sweat кажете вие как се справяте?
Една позната, която е бременна, хапва по предписание от АГ някакъв конфитюр/сладко от аптека се купува и е много доволна.
Може ли да споделите какъв е този конфитюр?
И мен много ме тормози запека, видяла съм се в чудо просто.. Правя си тренировки 4-5 пъти в седмицата, всеки ден разходки между 10-15 Хил. Крачки, яко вода, закусвам с мляко с овесени ядки и плодове, месо и салати после, четох за киснати сини сливи(даже водата им пия), активии, круши, кивита, абе каквото се сетите.. Пих Дуфалак, само ми разкаркорва червата, пробвах и с Дулколакс, просто нищо не става! Много съм се отчаяла.. докарах си и хемороиди Weary Чета че при бъдещите мами се редуват запек и разтройство, аз явно съм някакъв безнадежден случай

Иначе за количка, за момента обмислям дали да не е Cybex. Харесва ми като дизайн, а и че изглежда лесно подвижна, колелата могат да се събират и по лесно да се качи/свали по стълбите. За съжаление ние живеем на 3-ти етаж без асансьор и ми е важно и да не е много тежка.

# 456
Пиша това, не за да филмирам някой, а ако мога да бъда полезна, при някой да има добра превенция.
Първа бременност на ФМ в 20г.с се установява шийка 2.7, следящият ме АГ каза, супер е, нямаш повод за притеснение. Аз тогава и работех на 2 места по около 14ч на ден, вярно в офис, но все пак. Нито секрети, нито следене от страна на АГ. Идва ред на втора ФМ 28г.с - шийка 1см. Директно в Надежда ми изписаха Дексаметазон, защото цитирам " всеки един момент можеш да родиш", как пътувах 300км обратно само аз си знам. Лежане нон стоп, дори и за храна не ставах, гласяха ми я. С Божията помощ успях да стигна до 38г.с.
Настоящата бременност с превантивен серклаж в 16г.с на 3.2 шийка. Около 19г.с започна леко да се скъсява на 2.8/2.9. Имайте предвид,че от 16г.с съм на легло буквално, утрогестани магнезий.
Сега съм в 26г.с и продължавам да лежа, но се следя при двама лекари. Същият от първата бременност,който тъпо и упорито не мери шийка, не взема секрет. Там съм заради НЗОК.
В частната клиника - Терапията ми е магнезий, циклогест (ректално, за да избегнем влагалищни инфекции), мерене и микробиология на 20 дни мах и разбира се отново лежане, сега не така стрикно, защото имам дете на 3г, но не излизам никъде, само на прегледи.
С този пост искам да кажа, че това с шийката не е никак за подценяване. Аз имах някакъв късмет с първата Б да ме прегледат вагинално на ФМ и може би заради това не родих преждевременно...Настоявайте за измервания и ги следете, през корема не е точно измерване!

# 457
  • София
Vasilka900, бе зимен му се казва на тоя огромния напълно легналия. В който бебето тр.да лежи до 4 мес. После може вече и преходния, нормалният, както аз му викам. реално почти всяка количка има тези 3 - напълно легнал, един за след 6 мес, който може да държи бебето и седнало, и едно кошче, което става и за количка и за автомобил, но то мн ме напряга също, защото бебето не трябва да лежи в него дълго, защото не е ок за гръбнака.

Шийка 2.6 си е къса, да. И аз бях подобен случай, но изненандващо за всички лекари, никой не ми направи серклаж. И буквално от 3 мес. бях на легло до деня, в който родих, но тя се скъси драстично и като получих разкритие е 5 мес никой не вярваше, че ще оцелеят. После в 6 мес лекарите всеки ден правеха залози за мен, биха ми кортикостероиди за разгръщане на дробовете на децата, после в 7 мес, искаха да ме задържат в болницата докарая, после в 8 мес. казаха- да вземат вече да излизат Grinning Смешно ми е сега, добро стечение на обстоятелствата- родих си доносени близначета. Но не е шега, щом има скъсяване, се лежи. И нищо друго. Аз нали сега пак по същото време лежах в болница заради контракции и историята от предната бременност и я мериха 3.6., да видим в сряда как ще е. Освен заради това, и заради плаценатата трябва да лежа. Но признавам не лежа и се напрягам, защото нямам избор- занимавам се с децата и не винаги мъжът и успява да се включи, няма да коментирам ремонтите, домакинската работа, яденето. От 3 мес. ядем само външна храна- много солено идва, но не мога и да готвя, а и не трябва да седя права, седнала не става. Проблемът е,че преди мислех само за мен и бебетата и да си поръчам салата и супа не ми беше проблем, но сега трябва все пак и децата да ядат...сложно е. Та се моля да ми каже,че плаценатата се е вдигнала, а още скъсяване няма. Аз шофирам, но около нас всичко е павета и то е същото като да кесиш прав- все друса и скъсява.
И да- прегледът на шийката става не през корема, а с вагинален ехограф.

# 458
  • Варна
Само да кажа за прегледа на шийката за майките, които се притесняват, че не са гледани с вагинален ехограф. ЧАСТ от шийката се вижда и през коремния ехограф. На мен ми показаха на ФМ в 20та седмица, че шийката ми е поне 4см и лекаря каза, че няма смисъл да ме гледа отдолу, понеже се виждат едни 4см, а тя може и да е повече. Важното е, че се вижда достатъчна част, за да се знае, че е добре. Така че може просто да питате. Може да ви я проверяват без да знаете, без да ви казват. Simple Smile

# 459
Мен в 16 седмица изрично ме гледа с вагиналния заради шийката, но предния път на феталната се видя и с коремния. Обаче АГ изрично каза, че не се вижда винаги.
 Ще си ползвам количката от големия - Cam  Dinamico. Зимния кош го ползвахме поне 5 месеца, не бих сложила новородено в обикновения, въпреки че моя има пълно легнало положение. Просто не ми се струва удобно за бебе. Кошницата за кола я използвахме до годинка и малко, защото столовете, които се въртят на 180 градуса ми идват много обемни. Кошницата на CAM е сертифицирана и минава тестовете за безопасност, така че е това не ме е притеснявало. На мен количката ми беше най-важната и скъпа покупка, но не съм ползвала раници и слингове, така че ми беше основното средство за придвижване, стои си в багажника и я вадя на всяко слизане от колата. Дори до магазина го слагах с кошницата от колата на рамата, не съм я мъкнала така, за това ми беше важно да пасва.
Относно разходките, аз мисля да си излизаме почти всеки ден, големият е роден януари и от началото на февруари бяхме навън всеки ден. Вече на мен ако не ми е комфортно, не бих, но аз със зимата проблем нямам, имам със лятото. 😀

# 460
Моята шийка е някак изкривена и сплескана, та и аз да добавя, че невинаги се вижда на коремен. Гледат ме на вагинален през около месец и се проследява. Важно е да се измерва - моя приятелка така до 20г.с не я бяха мерили и се оказа с шийка 1.6см.
Относно количките - купихме Anex M/type. Simple Smile

# 461
Здравейте момичета, ние сме се заели с ремонти и днес цял ден редя.... Сега умирам от крака Kissing Smiling Eyes
Имам и друг проблем... Имам страшен запек, не знам какво да правя, цял ден ям джанки, ягоди, кисело мляко, пих топла вода с мед  и лимон, кафе с мляко, дори си дръпнах от цигара с кафето с надеждата, че ще стане нещо ( не съм пушила от началото на бременността), накрая свещички ева кю и сега преди да легна пих някакъв сироп, забравих му името, надявам се от него утре сутрин да има някакъв резултат, защото ще се пръсна Sweat кажете вие как се справяте?
Една позната, която е бременна, хапва по предписание от АГ някакъв конфитюр/сладко от аптека се купува и е много доволна.
Може ли да споделите какъв е този конфитюр?
И мен много ме тормози запека, видяла съм се в чудо просто.. Правя си тренировки 4-5 пъти в седмицата, всеки ден разходки между 10-15 Хил. Крачки, яко вода, закусвам с мляко с овесени ядки и плодове, месо и салати после, четох за киснати сини сливи(даже водата им пия), активии, круши, кивита, абе каквото се сетите.. Пих Дуфалак, само ми разкаркорва червата, пробвах и с Дулколакс, просто нищо не става! Много съм се отчаяла.. докарах си и хемороиди Weary Чета че при бъдещите мами се редуват запек и разтройство, аз явно съм някакъв безнадежден случай

Иначе за количка, за момента обмислям дали да не е Cybex. Харесва ми като дизайн, а и че изглежда лесно подвижна, колелата могат да се събират и по лесно да се качи/свали по стълбите. За съжаление ние живеем на 3-ти етаж без асансьор и ми е важно и да не е много тежка.
Здравей, на мен ми изписаха този.

# 462
Момичета, утре влизам за прекъсване. Стискайте ми палци. Много ме е страх.....

# 463
  • Варна
Elza, стискаме палци. Съжалявам, че ти се налага да минаваш през това! Прегръдки. Heart

# 464
  • София
Elza,дано всичко мине възможно най-леко!

Общи условия

Активация на акаунт