СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 028
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Аз имам пъпки и леки червени петна. Смених козметиката с такава за чувствителна кожа за малко, защото иначе е мазна. Сега хем е чувствителна, хем има разни червени петна пъпки..
Момичета, вчера бях на преглед и Колева ми каза, че цикатриксът или белегът от секциото ми е изтънял. Не знам дали го каза, за да не се надявам на нормално раждане, но леко се напреднах и четох за случаи, в които белегът се е отворил преди раждането и направо изтръпнах..Чували ли сте за подобни случаи?

# 511
От началото на бременността започнах да имам пъпки и няма изчистване, и друго гадно - от напъването за повръщане ми се спукаха и капиляри по лицето....
Не знам с какво да третирам лицето...Confused

# 512
И моята кожа е ужасна. Никога преди не съм имала проблеми с нея, но сега е нещо страшно. Мазна е, лицето ми е цялото в ситни пъпчици, черни точки никнат като на пубер, абее ужас. А гърба да няма да го коментирам - пъпка до пъпка.

# 513
Момичета, вчера бях на преглед и Колева ми каза, че цикатриксът или белегът от секциото ми е изтънял. Не знам дали го каза, за да не се надявам на нормално раждане, но леко се напреднах и четох за случаи, в които белегът се е отворил преди раждането и направо изтръпнах..Чували ли сте за подобни случаи?
И аз съм в подобна ситуация, за моята седмица трябваше да е с дебелина поне 5мм, моя е 3,81..
Предупредиха ме да не допускам чести контракции и казаха, че през трети триместър пак трябва да се измери, понеже тогава изтънява повече.
Доколкото разбрах, е рядкост да се отвори преди раждане, по- скоро по време, но си е притеснително наистина. :/

# 514
  • София
Аз пропуснах кръвните миналия месец и ми замина направлението, но вчера ми даде ново. Имам голяма трудност със съаването рано, стерилната урина и чакането пред лабораторията с куп други болни. Отделно на следв. Преглед каза, че ще ми пусне за гест.диабет. Мрзяяяяяя…по принцип не съм лигла и търпя всичко, но това е нещото, дето ме съсипа преди11 г като го правих и си казах- повече не… ама Ей на, явно пак ще трябва.

За белегът- да, трябва да се следи много внимателно. Дори при мен, въпреки миналите 10 г, го гледа всеки път, но засега е ок. Ще видим като вляза в 7 мес.

# 515
До сега не бях чувала за случай, в който белега се е отворил. Звучи отвратително, чак се напрегнах. На мен ми е трета бременност (макар, че едната стигна само до 10 г.с.) след първото секцио. Никой нищо не ми е споменавал за белега. Не съм се замисляла. Не искам и да го мисля 😬
Относно пъпките, излязоха ми 3-4 откато съм бременна. За мен това е много. Но пък пигментацията ми се завърна с пълна сила. И пак се върнах към серията на Юсерин+още 5-6 други продукта. И мажа с което ми падне и когато ми падне. Не излизам без фактор 50 и фон също тен (макар, че моя не е от много покривните, само придава лек цвят и заглажда).
С килограмите обаче имам големи проблеми. Вече съм дебела много. И ме чакат 3 месеца жега. Сигурна съм, че поне 10 от тях са течности като предните пъти, обаче не мога да ги махна по никакъв начин. Искам да спра въглехидратите, ама не ми се получава. Просто искам да видя дали ще започнат да се чистят течностите, ако тях ги няма или пак ще чакам 3-4 дена след като родя да си падат от самосебе си.

# 516
И аз задържам доста вода и вече се чудя какво да правя. По принцип съм склонна и лесно задъежам течности, а сега е двойно. Чудя се какво да правя, то тепърва тежкото предстои...

# 517
  • София
Femme, по принцип не би трябвало да е проблем при износването, а при самото раждане. На мен още в ден първи, в който отидох, в 5 .г.с.(че нали бях с кървене), ми обърнаха внимание на белега, защото се следеше да не се е захванал там ембриона. Казаха, че ако не е, всичко е наред. И после-  за естествено раждане да не помислям. Като чуят, че е на 10 г са по-склонни на това, обаче като цяло лекарите не се кефят. Мен това ми е най-малкото пртитеснение, защото не мисля да раждам повече, но все пак едно пръсване може да доведе до тежки усложнения за майката, та сигурно лекарите се застраховат.

# 518
Относно задържането на вода май и аз започнах да задържам, а също ми се подуват леко пръстите на ръцете и краката. Утре съм на консултация и ще я питам за тези отоци. От към кг май съм ок. Вече съм 6ти месец и съм качила 6-7 кг. Надявам се да не кача повече от 15 кг до края. Храня се много здравословно и ходя на йога два пъти в седмицата, така че каквото зависи от мен го правя, пък ще видим.

# 519
  • Варна
Това с белега е масов мит, с който лекарите си служат, за да правят секцио след секцио.
Има лекция в ютуб от д-р Атанас Цонев (който не го знае, той е привърженик на естественото раждане), в която обяснява, че още на следващия ден след операцията се забелязва затваряне и зарастване на разреза на матката. След 1 седмица е напълно възстановен, а срок от 40 дни до следващо забременяване се дава, за да са напълно и 100% сигурни, че всичко ще е наред (конкретно с разреза).
Буквално няма проблем човек да забременее след 2-3 месеца пак и да роди естествено след едно секцио. Много е гадно, че лекарите се възползват и всяват излишен страх у майките! Но поне се намира и някой съвестен, който да обясни как наистина стоят нещата.

# 520
Към момичетата, които се подуват и им се струва, че задържат вода, изследвали ли сте общ белтък? ( може да е от това, ако е на долна граница.

# 521
Към момичетата, които се подуват и им се струва, че задържат вода, изследвали ли сте общ белтък? ( може да е от това, ако е на долна граница.
Преди 3 седмици и след още 3 ми предстои пак. За момента всичко е наред, аз и кръвното следя. Мисля,че трябва да увелича водата и приема на протеини, да намаля въглехидратите и ще се пооправят нещата, но жегата определено си казва думата.

# 522
Аз съм качила почти 15 кг, минавам 90 вече. И това докато съм на диета. Последните няколко седмици ям като прасе, така или иначе ефект няма и ми се пуши зверски, писна ми да съм и гладна. Че сега ям сладолед и хляб, то за друго не ми е било проблем. Ами не качвам повече отколкото като съм гладна. За спорт няма време, 3-годишното вечно си е вкъщи, същевременно и работя.  Последно януари той ходи цял месец на градина, а аз ходих на фитнес. Поне очаквано резултатите от натоварването с глюкоза бяха перфектни.
И аз задържам много вода, предния път излязох -20 кг от болницата, но и бях с прееклампсия. Въпреки че до последно нямаше белтък в урината. Тъпото е, че краката ми бяха толкова надути, че от горе до долу са в стрии. Поне на корема нямам нито една.
 И аз следя кръвното внимателно заради прееклампсията предния път и килограмите. Горната граница не е мърдала над 100. В добрия случай е 95/60. Постоянно ми е замаяно. Въпреки това няма гаранция, че няма да вдигна пак кръвно.

# 523
Има ли момичета, които си бият фраксипарин?
Бия ги цял месец в ръцете и последните пъти започна да става от време на време като топче и сърби, ако имате напътствия как да не се случва така, ще съм много доволна.....
П. С. Редувам ръцете, но не минава толкова бързо!

# 524
  • Варна
Има ли момичета, които си бият фраксипарин?
Бия ги цял месец в ръцете и последните пъти започна да става от време на време като топче и сърби, ако имате напътствия как да не се случва така, ще съм много доволна.....
П. С. Редувам ръцете, но не минава толкова бързо!
Аз слагам в корема. В началото докато нацеля как,че да няма синини....Сега много рядко излизат, но имам и на места топчета, но е неизбежно... Иначе не ме е сърбяло до сега, но съм чела за обриви и сърбежи при продължително слагане. Аз слагам от 8-9 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт