СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 031
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Аз по принцип мразя жегите, така че ми е толкова гадно, колкото всяко лято. 😂
 Тази година е ужасно, още от юни е страшно. Днес направихме първия плаж за сезона, ами водата става. И това на северното Черноморие.

# 541
Тук е 35 градуса днес, миналата година три месеца изкарахме на 40-45 градуса и ако и тази година е така, ще се мре. Завиждам за плажа, много ми се живее на морето. Топни си гъзицата и за мен.

Аз по принцип мразя жегите, така че ми е толкова гадно, колкото всяко лято. 😂
 Тази година е ужасно, още от юни е страшно. Днес направихме първия плаж за сезона, ами водата става. И това на северното Черноморие.

# 542
Привет и от мен. Жегата се усеща дори и при нас в планинските райони , но се опитвам да се хидратирам много , взимам си често душчета и охлаждам страстите😂.
Иначе не ползвам климатика все още защото се притеснявам от настинка (доста съм зиморничава) и към момента не рискувам 😃.

Да ви споделя, че си избрахме количка момичета . Тези дни очаквам да дойде и се вълнувам ☺.

# 543
Нищо не помага, нито душ, нито студена вода от хладилника, сладолед, разхожда не по монокини. Ще загина... А за покупките направо настръхвам. Както се очертава, може да се приберем и началото на август. Кога ще търся лекари, ще купувам всичко. Не ми се мисли. Flushed

Привет и от мен. Жегата се усеща дори и при нас в планинските райони , но се опитвам да се хидратирам много , взимам си често душчета и охлаждам страстите😂.
Иначе не ползвам климатика все още защото се притеснявам от настинка (доста съм зиморничава) и към момента не рискувам 😃.

Да ви споделя, че си избрахме количка момичета . Тези дни очаквам да дойде и се вълнувам ☺.

# 544
Честно казано това ни е първата по-сериозна покупка, защото хванахме добри намаления по случай 1-ви Юни  и решихме да не отлагаме. Но сега като наблюдавам какви горещини се задават 😂 не знам . А не ми се пазарува онлайн( обичам да пипна , да го видя и така) , но ще го мисля. Най-страното е, че в магазините в които сме били няма сталчета за почивка и това ме напряга, защото се изморявам бързо и имам нужда от една 15 Мин пауза понякога. Колкото до лекаря не се притеснявай не си единствена, аз също все още не знам при кого и къде ще раждам , но трябва да реша скоро с оглед отпуските които се очертават сега лятото. Изчаквам да се срещна с следящия бремеността ми и той да ми даде насока живот и здраве.

# 545
И мен ме мъчат жегите, добре, че в апартамента е хладно. Нощем ми е по тегаво, събуждам се и отварям прозореца и така. Иначе днес направихме първия плаж в Банкя, ходихме на басейни, беше много приятно под шатрата, на хладно. Страшен кеф. Но това с жегите ще е голяма мъка, терминът ми е края на септември и просто не ми се мисли. Обмислям да си ходим на къщата в Самоков, там е търпимо.

# 546
Защо не си искаш стол като се измориш? Изобщо не трябва да ти пука.
И аз обичам да пипна, да огледам, но в този случай няма да е възможно. Термина ми е края на септември, а ние ще си дойдем към 10 август. Няма да имам време да се настаним, да пребоядисаме спалните, да пазарувам абсолютно всичко. Не съм купила един биберон даже, за да не мъкнем всичко от държава в държава. И да търся къде ще раждам и кой е най-добрия хирург, че аз съм с усложнения от предишни операции. Да не говорим, че още не съм сигурна дали ще живеем в София или Варна.

# 547
  • София
Бих се сменила с всяка от вас по отношение на жегите. Обожавам ги, а живеем в северен апартамент. Тук целогодишно е 15 градуса, изхвърлила съм си всички летни домашни дрехи и цяло лято ходя само със суичър. За боси крака и дума не може да става. Освен всичко отвсякъде духа и става отново целогодишно течение. Ужасно е и никога не знам навън как е. Например сега децата се прибраха изплезили езици, аз съм с поларени одеяло на дивана. Отделно като седя на тоя студ, излизам навлечена, а навън се оказва като в котел. И така вече 2г. Когато си купувах апартамента, всички ме предупреждаваха да не взимам тоя север, аз обаче, неживяла никога в северен апартамент викам-е какво пък толкова…и така Sad 
На нас утре ни идва гардероба. Някой трябва да изкърти стария ( и някой да извади всички дрехи оттам) и после да се сглоби новия. И дрехите да се подредят. И едва тогава ще има място за някакво бебешко креватче…а мъжът ми е така спокоен…

# 548
Пърпъл, вярвам, че ще успеете да се организирате. Като идеи и мнения винаги има доста изчерпателни гледни точки от към лекари и добри АГ в секциото . На нас ще ни бъде първо бебче и все още не съм ориентирано какво ще ни е необходимо като за начало, ще трябва да си направя някакъв списък . Но мисля, че за едно-две посещения по магазините ще набавим нужното . Иначе на мен също ми се налага да избера добър израждаш ,защото също ще бъда с цезарово сечение и изчаквам да ми бъде препоръчан подходящ, но се безпокоя честно казано защото от предишни специалисти си напатих и сега се налага да подбирам по-внимателно и да се оправят предишните”щети” .

Канари, ние също не сме започнали да плануваме къде да позиционираме мебелите за бебчето. Моят мъж също е много спокоен в това отношение и нещо вече взе да ме напряга😄 може би от хапмоните ,но вече това спокойствие ми идва в повече . Искам всичко да е организирано и да е ОК. Дори вечера си поплаках, защото с това “има още време” ме притеснява, че ще се получи така, че друг трябва да предвиди това и няма да сме готови. Само сато си представих , че с това спокойствие няма да има организация рухнах. Та така .
Вие изпитвате ли тежес в кръста вече като стоите доста време прави?

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 19:57 от Penelope2233

# 549
Жегите ме мъчат и мен от няколко дена. И тези кг много ми тежат. Как ще карам до края на септември не знам. Предните две бяха зимни бебета и общо взето последните месеци на топлинко в къщи. А сега май пак в къщи, ама на студенко. В къщи е ОК сега. Обаче в колата пускам 20 градусов хлад последните дни. Предната седмица ми се наложи да се “катеря” до 7-ми етаж на един блок точно в най-топлото. После мустака ми пуска пот около час.

# 550
И аз не издържам в тези жеги, а по принцип съм много зиморничева, вкъщи зимата пускаме климатиците на 30 градуса, като цяло също не обичам да излизам много, много навън зимно време и го правя все набързо с колата, защото ми е студено, любимият ми сезон е лятото, а сега, днес - НЕ се издържа! Чак не знам какво се случва с мен 🔥
Сигурно и на бебка и е топличко, защото и тя е доста активна вчера и днес.

Иначе както не мислех все още за никакви покупки, така си запазихме количката и другата седмица ще си я вземем. Направо си прибързахме, бях решила чак от 8ми месец да започна с пазара, но заради промоциите така стана. Та, вече започнах малко по малко да гледам списъци, че аз с първо бебе съм доста неориентирана все още.

Лошото при нас е, че няма да правим ремонт в сегашният апартамент, защото евентуално пролетта/началото на лятото се очаква да се преместим в нова къща и не знам доколко ще ми е удобна сегашната спалня, пък не си заслужава ремонт за няколко месеца 🤷🏻♀

# 551
Момичета, ние сме още в малкия апартамент, днес сложихме пералнята и сушилнята в новия и съм готова да ходя, нищо, че няма маса и столове и осветителни тела в хола. Там е по-хладно, защото е нова сграда и нямам търпение вече след тоя отвратителен ремонт, защото в малкото е като в пещ. Аз пия непрекъснато вода. Зареждам трилитрови буркани с вода, режа вътре краставица, джинджифил и лимон и това ме спасява.
Нищо не съм купила още за бебето. Дори едно боди. Суеверно ми е май и ще чакам 36 седмица.

# 552
  • София
Penelope, напълно те разбирам. Но понеже на мен няма да ми е първо, знам какво ще ми е най-необходимо, а няма къде да го сложим! И просто нищо не прави, ако аз не ръчкам. Преместването на огромни гардероби не става за 4 часа-ще трябват дни. Аз не мога ДА се движа. Кухнята трета седмица още я внасям ( нещата от старата в шкафовете на новата) и едва днес мога да кажа, че са останали само още 3-4 неща. А в 7 мес вече може да си почне раждане. Демек има няма след 3 седмици. Че околните ще накупят неща, ясно, ама дребните-дрехи, пелени чаршафи, памперси…ама за големите неща искам… поне да има място…
Аз права не седя и не мога да кажа. Не ме боли кръст. По-скоро ме боли вагината и мускулите около нея, ако нещо малко се поизправя. И това адско ме изнервя, защото не различавам дали са те или плацентата, която още лежи плътно на отвора.

# 553
И аз съм зиморничева, вкъщи сме с парно и като дойде някой приятел зимата казва, че не се търпи от жега  , днес е 33 градуса, а аз и готвих, в панелката не се диша и друго странно обикновено почти не се потя , а сега направо тече вода от мен, много странно...
Иначе и аз съм много неориентирана, хич не знам какво ми трябва, приятелки ми дадоха страшно много дрехи, които нямам къде да наредя, ще трябва да купя скрин или нещо такова за бебешките неща Confused
Към момичетата с близнаци, имам някакво много странно усещане сякаш от двете страни корема ще ми се спука, не е постоянно, все едно бебетата се натискат навън, става ми  много твърд корема, чудя се контракции ли са или е от бебетата... Пия магнерот 3х2 т, не би трябвало да имам контракции Astonished

И аз не издържам в тези жеги, а по принцип съм много зиморничева, вкъщи зимата пускаме климатиците на 30 градуса, като цяло също не обичам да излизам много, много навън зимно време и го правя все набързо с колата, защото ми е студено, любимият ми сезон е лятото, а сега, днес - НЕ се издържа! Чак не знам какво се случва с мен 🔥
Сигурно и на бебка и е топличко, защото и тя е доста активна вчера и днес.

Иначе както не мислех все още за никакви покупки, така си запазихме количката и другата седмица ще си я вземем. Направо си прибързахме, бях решила чак от 8ми месец да започна с пазара, но заради промоциите така стана. Та, вече започнах малко по малко да гледам списъци, че аз с първо бебе съм доста неориентирана все още.

Лошото при нас е, че няма да правим ремонт в сегашният апартамент, защото евентуално пролетта/началото на лятото се очаква да се преместим в нова къща и не знам доколко ще ми е удобна сегашната спалня, пък не си заслужава ремонт за няколко месеца 🤷🏻♀

# 554
Канари, напълно споделям мнението ти. Изглежда мъжете в тези моменти не се трогват толкова от нашите емоции. Друга порода са . Пази се и не се претоварвай все някак ще се свършат тези задачи. Важното е да стискаме до финала максимално дълго и бебчетата ни да се родят живи и здрави дай Боже.
Именно и мен това ме притеснява, че не желая друг да избира това което ще ми бъде на мен удобно и ще ми хареса. Отстрани някой мъж може би ще си каже, че е лесна работа , но като си представя , че всичко трябва да се подготви, почисти и изпере , изглади, стерилизира не е никак малко работа и то в тези горещини

Общи условия

Активация на акаунт