СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 42 012
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Lizi, аз също съм вече на тази доза, обаче стягания си имам...

# 556
С първото ми дете поръчахме количката когато бях в 7-ми месец. В началото на 8-ми отидох до един магазин и накупих всичко. Просто им казах, че ми трябва всичко за новородено. + още няколко неща по интернет. За два дена. В 8-ми месец отидохме и поръчахме мебелите за детската стая на фирма да ги изработи. Чакахме няколко седмици. Доставиха ги объркани на няколко места. Върнахме ги всички да си ги оправят. Доставиха ги окончателно когато вече бях 9-ти месец. Първо дете - лесно наредих ставта. То имаше само мебели, малко дрехи, два, три чаршафа, козчетика. 7 години по-късно същата тази стая, ако трябва да я пренаредя ще го правя 1 месец само за играчките и дрехите…. Неща са много различни.
Бебето няма да има стая. Даже още не съм мислила къде изобщо ще го слагам, т.е. в коя стая. И нас ни чака ново жилище, което решихме да стягаме като разбрахме, че децата ще стават 3. Така че докато стане всичко готово сигурно ше мине поне половин година. Дотогава тук кой където иска.

# 557
  • София
И ние търсим по-голямо, макар че нямаме финанси, нито пък има предлагане на по-големи, отколкото това, в което сме в момента. Затова за момента ще се гърчим в една стая. Което ненавиждам органически. Но това е положението.
Lizi, дозата никак не е голяма, особено като си с близнаци-т.е. Разширението и натискът е двоен. Просто кажи на лекаря-да види дали всичко е ок- може и те да напъват-аз така и никога не знаех къде и как са разположени, но ми раказваха играта.
Иначе аз не гладя и не стерилизирам. Даже денят преди секциото бях решил уж малко нещо да подредя, и то ден преди този ден ми изтекоха водите. И така майка ги свърши тия неща. И после дето стм разказвала, че ни една дреха не им ставаше и в деня наѝ зписването пак тя търча да купува нови, да пере и глади. И после тя го е правила, защото аз отказах, в живота си не съм ползвала ютия, може би 2-3 пъти, и предвид, че вече всички отричат това с гладенето, този път и на нея няма да позволя.просто този път минимални ще се тревожа за тъпотии от този сорт, уж, така съм си казала.

# 558
Lizi, и аз имам абсолютно същото усещане от двете страни на корема - все едно се разширява и ще се спука. Не е постоянно и не е всеки ден. Често е, когато съм седнала на стол, но не е задължително. И аз не знам на какво се дължи, но аз и не пия Магнезий.
Канари, и при мен със синът ми се случи същото - ден преди планираното секцио ми изтекоха водите. Естествено си бях планирала куп неща в последния ден преди секциото - да се изкъпя, да си направя косата, разни тоалети такива нормални и тн Grinning В крайна сметка в 12ч вечерта теглих един бърз бръснач и айдееее. Така че сега си знам и аз урока и не оставям неща за последния момент.
Сега Чачева започна да следи всяка седмица близнаците, тъй като на малкия му се влоши кръвотока Sad Та преди всеки преглед съм с измита коса и оправена, ако каже Вадим ги. Тези дни ще хвана да стегна и едно куфарче вече, пък каквото стане Sad

# 559
Момичета, събирам препоръки за психолог. Ще се радвам да споделите специалист.

# 560
Е как да не се ядосвам, че съм от малък град с една болница. Ставам вчера с адски болки в дясно при движение и изпразване на мехура. Идвам към бърза помощ, пуснаха една урина - хоп бактерия ( ама каква не се знае). Айде приемат ме за бъбречна инфекция. Днеска визитация минава друг доктор - нямаш инфекция, неврологично е 🙄Ама като няма къде другаде да ида ще седя и ще се чудя защо ме блъскат с антибиотик 😒 Довечера ако мине друг може да измисли друго.
Някъде из темите бях чела че препоръчват психолог Орлин Баев. Аз бих препоръчала моята психоложка, ама едва ли ти се идва до Търговище ☺

# 561
Василка, взеха ли ви урина за микробиологично изследване? Бактерии може да има и от самата кожа, ако не е направен тоалет преди това( не ме разбирайте погрешно , но лекарите не уточняват , че трябва преди да дадете урина за изследване да се направи тоалет с вода и сапун ) грешка на резултата винаги може да има. Ако имате възможност повторете в лаборатория отново(след тоалета урината се дава по следният начин( първата струя се отдела, прибавя се втората и последната) какво значи това - първо уринирате малко настрани ( за да се очисти уретрата от бяктериите и след тава си добавяте останалата част в контейнерче ). Да не забравя по-добре си вземете контейнер от аптекага те са стерилни и няма шанс дя има конгаминация по съдовете. Другото което може да направите и е задължително според мен една урина за микробиология. Урината не бива да престоява повече от час преди изследването. Това е и с резултатите направо при АГ.
Да не говорим , че бактерии не се лекуват на посоки. Проблемът на съвремието е, че лекарите използат антибижтиците безразборно и при нужда и без такава. За това се прави първо изследване, а от резултата му зависи и терапията око въобще има нужда от такава. Мисля, че ще ме разберете правилно. Дори и да не ви предложат това изследване в болницата в която сте към момента, говорете с вашето АГ нека ви прецени състоянието ще ви даде направление и си ги пуснете спокойно, микробиологията е от съществено значение щом твърдят, че има патологична бактерия .

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 12:52 от Penelope2233

# 562
Лошото е, че ме приеха по спешност и нямах възножност за закупуване на стерилно шишенце иначе тоалета го бях направила. Сега вече съм в АГ отделението и сутринта пуснах точно така урина и винаги по лаборатории като съм ходила съм я правила по този начин,който описвате. Дразни ме точно това че още не ми е излязъл резултата от стерилната урина, а те вече ме тъпчат с антибиотик. Да не говорим, че всички момичета с мен в стая са с някакви инфекции и ако аз нямам, няма гаранция, че няма да лепна някоя все пак ползваме обща тоалетна. (Възможно ли е? Или се филмирам прекалено)

# 563
Лошото е, че ме приеха по спешност и нямах възножност за закупуване на стерилно шишенце иначе тоалета го бях направила. Сега вече съм в АГ отделението и сутринта пуснах точно така урина и винаги по лаборатории като съм ходила съм я правила по този начин,който описвате. Дразни ме точно това че още не ми е излязъл резултата от стерилната урина, а те вече ме тъпчат с антибиотик. Да не говорим, че всички момичета с мен в стая са с някакви инфекции и ако аз нямам, няма гаранция, че няма да лепна някоя все пак ползваме обща тоалетна. (Възможно ли е? Или се филмирам прекалено)
От болницата е хубаво да ви осигуряват контейнерче за урина, но спокойно може да поръчате на мъжа си или някой близък да ни купи от аптеката. Имайте предвид, че микробиология знаете излиза след 2-3 дни Та понякога е повече, зависи от изолата. Но ако е кожна флора ще е готов още на следващия ден. Какво да ви кажа в тази система съм от години и съм погресена от компетенциите на колегите особенно към бременни и деца. Аз също съм в качеството на пациент вече и можа да кажа , че масово лекуват по матрицата. Най-добре е да се свържете с вашето АГ да му споделите какво се е случило и той ще ви даде съвет какво да предприемате. Може и най-обикновена песъчинка да е минала, знам ли само може да предполагаме без резултатите и те също трябва да са комплекси плюс кръвните които би трябвало да са пуснати.
Не се безпокойте. Подържайте добра хигиена преди да посетите тоалетната, вашата също и всичко ще е ок. Няма страшно . Вас боли ли ви още? Изпитвате ли тежест?По-добре ли сте вече?

# 564
От болницата ми дадоха контейнерче и сега чакам резултати. Докато ги чакам обаче си ми пускат антибиотик. Иначе съм по-добре, но ми сложиха обезболяващо. Тежест не съм имала. Само остра болка в дясно при определени движения ( вдигане на крака, въртене в леглото, качване на стъпала, обуване на гащи 🙄). Моето АГ се води от резулатите на урина пуснати ми в бърза помощ и е на мнение, че ми трябва лечение.

# 565
Всичко ще е наред. Бъдете спокойна .

Момичета, вие потите ли се между бедрата? Аз вече ужасно много и взех да се протривам.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 16:38 от Penelope2233

# 566
А аз си мислех, че съм така чисто физиологично. От тинейджър не мога да използвам никакви превръзки, дори най-тънките. Ставам на рани за часове. Сега вече и бельото ме дразни, въпреки, че ползвам безшевно и много тънко и фино. И се потя, и се протривам. Ако ми се наложи да вървя за по-дълго по улиците чак се чудя къде да се свра, за да се понаместя.

Всичко ще е наред. Бъдете спокойна .

Момичета, вие потите ли се между бедрата? Аз вече ужасно много и взех да се протривам.

# 567
Момичета, аз слагам бебешка пудра, че потенето и триенето са ужасни. Добре че не ми се налага да ходя в офис и да обикалям като цяло.

# 568
  • София
И аз се потя, по-лошото- в редките случаи, когато слагам една рокля, се търкат помежду им и ме болииии...аз също имам проблем с превръзките от малка, както и тампони, веднага лепвам гъби и бактерии, затова от 3 г. съм с менстр. чашка и това ме спаси. Сега единствено Натурела не ме възпаляват.
Реших да намаля сладкото, защото това търкане ме тревожи Grinning и не само-много прекалявам и не е ок, а и не ям здравословно сладко, а купешки боклуци, пълни с е-та. Проблемът е, че преди правех много кето десерти и те ме залъгваха, но сега нали не може да се използват заместителите на захарта- еритритол, ксилитол и тн, ахгавето пише,че е в пъти по-калорично от меда, а самият мед не става за заместител, защото се скофтява на висока темп. И съм малко в нищото, немога да я заменя, а ми се яде...

Penelope, аз мога да препоръчам Милена Ташкова, Валентина Георгиева и Мариета Тодорова, но програмта ми е дооста тегава, особено на първата и третата. Обаче са велики. Ама това за Сф. Забравих дали си тук.

Пан-пан, бях си събрала багажа и аз още 6 мес. за всеки случай. Сакчето ми седеше. Аз се замислих, че моята АГ ме предупреди ако изкървя заради плацената- веднага по спешност да ходя, обаче не мога да ида в нейната болница, защото нямат неонатология, ако нещо се случи и родя. А и се ще тя да си ме лекува. Много е тъпо. Трябва директно към Надежда или Майчин дом.

# 569
Канари , при мен също се получава май от похапването на сладко😃 моят мъж купува бурканчета Нутела и ги унищожавам за 2-3 дни. Трябва да поспра , защото започнах да се притеснявам за захарта.  Иначе както по-горе писах съм като подмокрена особенно в пиковите часове на жегата и финала е подсичане. Спрях да нося бельо вкъщи , слагам памучни нощници и си ходя свободно😂. В редки случай слагам памучни гащички, но и тях не трая вече.
Аз не знам кога да започна да приготвям багаж, може би след месец и половина ще го стягам  вече.
Проблем е, че не съм от София и ще ми бъде подходящо ако предлагат онлайн консултации. Иначе ще проверя дали има такава опция препоръчаните.

Общи условия

Активация на акаунт