СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 41 995
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Да ви попитам смятате ли за нормално бебето да се движи постоянно? От няколко дни не се спира. Преди се раздвижваше най-често сутрин и вечер когато съм в покой, но сега и през деня когато се движа, ходя, возя, седя, пак го усещам. Не бих казала, че нон стоп рита “силно”, но усещам някакво движение в корема си постоянно. Знам, че е смешно да се притеснявам, че бебето е активно, но се чудя дали е нормално да няма и един спокоен час за него, да мърда нон стоп, все нещо прави, вече започнах да се притеснявам, това нормално ли е?
Мисля си дали не го мъчи нещо, дали не изпитва някакво вътреутробно страдание, или вече съвсем се побърках?

# 586
  • София
Права си, но и без друго трябва да лежа, а да лежа и да не работя, ми е смърт, това съм го оиграла с близначките и беше кошмарно, сега лятото е още повече. Защото нямам какво друго да правя. А и ми трябват пари. Юли месец средата ще взема отпуска до майчинството, така че малко остава.

# 587
Дарлинг, мисля , че е нормално да се движи активно бебчето. Все пак нарастват и имат силата и енергията да го правят често. Не мисля, че има патология в това нещо.  Това може саво да те радва 🍀

Канари, разбирам те . Недей да се впрягаш толкова в такъв вариант , а пък скоро наближава момента за почивка .

# 588
Дарлинг,  нормално е. Аз в началото усещах ритниците,  но сега усещам всяко помръдване, като се намества, протяга, завърта и изобщо в пъти повече движения. Моето си има вече регулярни моменти на почивка и активност, но си има и много много активни бебенца. Simple Smile

# 589
Дарлинг, и при мен е така. Коремът ми се движи в двете посоки. Сутрин ставам и все едно имам рог от едната страна Grinning!
Вие мислите ли да спирате работа преди 45-дневния болничен? Аз взех 1 седмица отпуск в края на юли, от август трябва да изляза, но вече много ме мързи, имаме още неща да правим по апартамента и все се надбягвам с времето. Но пък заплатата ми ще падне супер много с тоя болничен и много се чудя.

# 590
Момичета , вие къде усещате ритниците на бебчето? Аз различно ,вече и тук таме в някое ребро ,но и в зоната около триъгълника?

# 591
Penelope, моето е неудържимо, върти се, мята се, усещам ритници предимно отдясно като започне от над пъпа високо, до долу ниско в триъгълника. Понякога така рита там, че имам чувството, че ще се изпусна 😀

По повод ритниците и моите тревоги - от един час насам не е спряло, как да не го мисля… АГ каза ако много се притеснявам да отида другата седмица. Хем се притеснявам, хем чак ме е срам да отида на преглед, защото “бебето рита” 😀 само, че то не спира, не че просто рита 😀

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 10:17 от Darling*

# 592
Момичета , вие къде усещате ритниците на бебчето? Аз различно ,вече и тук таме в някое ребро ,но и в зоната около триъгълника?
Различно, зависи как се е завъртяло. Понякога корема ми става като на вълнички от самото раздвижване. Преди преглед винаги знам в какво предлежание е бебето по това къде ме е ритало последно. Най-неприятно ми е когато се завърти с гръбче към корема ми и ме рита в де що орган имам, но сравнително бързо се обръща. Като цяло е доста шавливо. Grinning

# 593
Дарлинг, за твое успокоение отиди така или иначе го мислиш поне да се успокоиш , че всичко е ОК. Нормално е вече да са много активни. Моето напоследък е активно повече около обяд и след обяд. Вечер прави една дрямка и се почва 🤣 все сладки неща. Не бих се притеснила, че рита. По-скоро като си поспива го мисля . Споко

Момичета, количката пристигна. Много съм доволна . Освежи ми се деня♥

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 11:45 от Penelope2233

# 594
  • София
Дарлинг, и при мен е така. Коремът ми се движи в двете посоки. Сутрин ставам и все едно имам рог от едната страна Grinning!
Вие мислите ли да спирате работа преди 45-дневния болничен? Аз взех 1 седмица отпуск в края на юли, от август трябва да изляза, но вече много ме мързи, имаме още неща да правим по апартамента и все се надбягвам с времето. Но пък заплатата ми ще падне супер много с тоя болничен и много се чудя.

И на мен парите са ми водещи. Но се налага да си взема цялата отпуска за тази година, която е месец. Така че Юли месец ще вазирам. Дотогава работя, проблемът е, че не мога по малко, има си работа и някак не мога да не си давам зор. А това ме натоварва.

# 595
Замислям се и аз за болничен, работя от вкъщи, но детето често отсъства от градина и започва да ми идва в повече да работя и да гледам 3-годишно едновременно. Честно казано се чувствам доста изморена в последно време. Болничния ми ще е колкото заплатата, при майчинството ще се отрази, защото там ми влизат 3 месеца от предното майчинство.
Бебето рита само долу, което малко ме притеснява. Големият в 7-ми месец вече беше обърнат с главата надолу и повече не се завъртя. Знам, че е рано още, но все пак ме притеснява ще се завърти ли.

# 596
Момичета, и аз усещам бебока постоянно да си шава и рита, но това не ме притеснява, а по- скоро когато се смея по- силно и продължително започва да ме боли ниско долу корема и не знам това безопасно ли е Rolling Eyes На вас случвало ли ви се е?

# 597
Момичета, и аз усещам бебока постоянно да си шава и рита, но това не ме притеснява, а по- скоро когато се смея по- силно и продължително започва да ме боли ниско долу корема и не знам това безопасно ли е Rolling Eyes На вас случвало ли ви се е?

Най-редовно ми се случва, особенно ако се смея по-продължително време усещам как ме придърпва долу, но като поспра след 5-10 Мин ми минава.

# 598
Аз съм болничен от 01.06. Въпреки че работя на компютър исках вече да спра да се надпреварвам с времето. Нещата с близнаците не вървят много положително и не се знае в кой момент ще се наложи да ги извадят. Та в тази връзка се опитвам да организирам максимално много неща у дома и да подготвя за отсъствието ми. Ето днес прередих прилежно гардероба на детето и специално за татко му надписах навсякъде подробно къде какво има: тениски за вкъщи, тениски за градина, къси панталони за градина, къси панталони за вкъщи и тн Grinning

# 599
  • София
Хубаво е, че се смеете, аз редовно плача. И от най-малкото нещо ми се доревава, всяка малка брънка ми обръща каруцата и направо го усещам бебето как замръзва като страдам. После винаги е много активен като ми мине. ТЪжно, че му причинявам това, ама това е положението. Иначе ако се изправя рязко, си ме заболява отдолу. Дали заради мускули или заради ниската плацента...
Аз исках да питам някой имал и идея как се изчислява майчинството, ако съм била на борсата? СИгурно има инфо в нета, ама по-горе прочетох за застъпване на майчинството и се зачудих.

Общи условия

Активация на акаунт